Цитат на деня: В Римската република Петков и Василев биха сложили Брут за водач на листите си

Слави Трифонов

© Скрийншот/Фейсбук/

Слави ТрифоновИзбори 2022

"В Римската република Петков и Василев биха сложили Брут за водач на листите си."


Така, с исторически препратки, продължава няколкомесечната задочна размяна на реплики между лидерите на "Има такъв народ" и "Продължаваме промяната". След като вече на няколко пъти Кирил Петков посочи, че не би направил коалиция с "троянския кон" Слави Трифонов, днес последният се приближи малко по-близо до съвремието - до Древния Рим.


В язвителна "Фейсбук" публикация по посока лидерите на "Продължаваме промяната" Трифонов коментира, че ако са били нови и самопровъзгласили се за почтени политици в Римската република, са щели да сложат за водач на листите си Брут.

Марк Юний Брут е римски сенатор, който става известен като един от убийците на пълководеца Юлий Цезар. Брут първо е противник на друг държавник - Помпей Велики, но след това се присъединява към него. След разрива между него и Цезар минава на страната на втория, за да застане по-късно начело на заговора против него. Той и заговорниците искали да защитят републиката от пожизнен диктатор, а като краен резултат получили за негов наследник императора Октавиан Август.


Според Трифонов никой не обичал предателите освен "Продължаваме промяната". Размислите идват по повод на информация, че напусналите парламентарната група на "Има такъв народ" депутати в 47-ото Народно събрание ще водят листи на "Продължаваме промяната" за предстоящите избори на 2 октомври.


"Още на 13 юни ви казах, че отцепниците от "Има такъв народ" най-вероятно са купени с пари и постове от "Продължаваме промяната". И че ще разберем за това като проследим и кой какъв ще стане", пише Трифонов.


След като определя бившия си регионален лидер в Плевен Радостин Василев като най-новия номад в българската политика, Трифонов коментира евентуална негова номинация за водач на листата на "Продължаваме промяната" в Габрово.


"Какво нещо е иронията на съдбата! Мисля, че няма по-подходящо място за един доказан предател и жалък службогонец от водач на листа в града на хумора, сатирата и забавата. Шегаджиите от Габрово вероятно гледат на тази номинация като продължение на прочутия си фестивал", пише Трифонов.


Той пита какво е станало с декларация за почтеност на "Продължаваме промяната", като цитира заявка да не приемат хора, членували в други партии. Задава въпроса това ли е поредната лъжа и поредното лицемерие.


Всъщност подобно условие не е залягало в принципите на формацията на Кирил Петков и Асен Василев. Точната формулировка е, че няма да бъдат приемани хора, членували в повече от една партия.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK