Цитат на деня: Властта е временна, но последствията от глупавите управленски решения са трайни

Цитат на деня: Властта е временна, но последствията от глупавите управленски решения са трайни

© Велко АнгеловВластта е временна, дори и най-дълго управлявалият притежава власт до време. Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и трудно заличими. Това каза днес премиерът Гълъб Донев преди редовното заседание на служебното правителство.


От думите му не се разбра кого точно визира с този коментар, но той вероятно е насочен към депутати, с които вчера имаше спор за бюджета за следващата година. Въпреки настояванията на част от народните представители служебният кабинет да внесе нов бюджет, Донев съобщи, че просто ще се удължи обхвата на сегашния и той ще се използва до избирането на редовно правителство. Предложението беше одобрено с гласовете на ГЕРБ, ДПС, БСП и "Български възход".


Гълъб Донев: Чакаме решението на Еврокомисията за "Лукойл Нефтохим" до дни
Гълъб Донев: Чакаме решението на Еврокомисията за "Лукойл Нефтохим" до дниГълъб Донев припомни в какво са се заклели служебните министри при заемането на постовете си - да спазват Конституцията, законите на страната и да се ръководят от интересите на народа. "Тогава поисках от вас - работа на 100% и умни решения. Четири месеца по-късно нищо не се е променило в очакванията ми", добави министър-председателят.


Той обясни, че заседанието на кабинета ще започне с обсъждане на решение, което ще осигури еднократна помощ за отопление в размер на 300 лв. за още 50 000 български семейства. От помощта ще могат да се възползват семействата на деца с трайни увреждания, деца без право на наследствена пенсия от починал родител, деца сираци, хора с увреждания, пострадали от пожари и наводнения през 2022 г., както и подпомагани от държавата ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK