Цитат на деня: Предпочитам да бъда комунистически следовател, а не комунистически пожарникар

Бойко Рашков

© Юлия Лазарова

Бойко Рашков"Когато говорите за милиционерщина, обиждате вашия колега Младен Маринов (депутат от ГЕРБ и бивш вътрешен министър - бел. ред.), който е завършил Пазарджишкото училище. Уважавам професията на хората, които се занимават с пожарогасене. Но предпочитам да бъде комунистически следовател, а не комунистически пожарникар. Бойко Борисов е излязъл точно на това правно основание от МВР, не че иска да напусне БКП."


Бойко Рашков, депутат от "Продължаваме промяната" и бивш вътрешен министър в парламента. След като близо час депутатите дебатираха каква да е програмата им за петък, те започнаха отново да обсъждат законопроектите за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, сред които са и предложенията за механизъм за разследване на главния прокурор.


Повод за репликата на Рашков беше изказване на депутата от ГЕРБ Марин Маринов, който разкритикува предложенията на бившия вътрешен министър. "Виждам в промените стремеж към връщане на миционерщина. Няма как да не свържа промените с незаконния арест на лидера на опозицията тогава Бойко Борисов. Ако тези предложения бяха в сила тогава - репресията още по-силна, а действията на МВР още по-незаконосъобразни", заяви Маринов.


За репликата на Рашков, председателстващият заседанието Йордан Цонев от ДПС, му наложи наказание "порицание".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK