Цитат на деня: На думи са привърженици на еврозоната, на дела продадоха мача

Мартин Димитров, депутат от "Демократична България"

© Георги Кожухаров

Мартин Димитров, депутат от "Демократична България"Избори 2023

На думи много хора в това Народно събрание се изказваха какви горещи привърженици са на приемането на България в еврозоната. На дела обаче продадоха мача. Продадоха мача два пъти - не идвайки в петък на икономическа комисия, както и в понеделник.


Това заяви депутатът от "Демократична България" Мартин Димитров от трибуната на Народното събрание. Той се обърна към народните представители от ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Български възход" по повод на два пъти проваления кворум на парламентарната комисия по икономически въпроси. Тя трябваше да приеме промени в Кодекса за застраховането, предложени от Министерския съвет.


Пет партии защитават лобистка поправка, която е пречка пред еврозоната
Пет партии защитават лобистка поправка, която е пречка пред еврозонатаТъй като се очаква президентът да разпусне парламента от 3 февруари, по всичко личи, че Народното събрание няма да да има достатъчно време, за да приеме промените в Кодекса за застраховането.


"За да намерите оправдание, си измислихте темата с поскъпването на гражданската отговорност. Ако приложим същата логика към Шенген, това означава повече движение на автомобили, повече изминати километри, по-голям риск от инциденти. Тоест по същата логика и Шенген може да вдигне цената на гражданската отговорност. По същата тази логика против Шенген ли сте?", обърна се Димитров към противниците на на промените в кодекса.


В отговор в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ Александър Иванов коментира, че за партията му е важно да не допусне "неимоверно и космическо" поскъпване на застраховката "Гражданска отговорност". Твърди за информация от Международната рейтингова агенция "Фич" (Fitch Ratings), според която високата инфлация е основната пречка пред присъединяването на България към еврозоната от началото на следващата година.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK