Цитат на деня: Не гледаме на ИТ сектора автомобилите, само на зърнопроизводителите

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

© Юлия Лазарова

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБНие не гледаме на ИТ сектора или на който и да е друг сектор, автомобилите, само на зърнопроизводителите. Това прави впечатление и ги дразни. Пазарна икономика. Всеки има право да направи каквото желае, след като си е платил данъците.


Това заяви в кулоарите на Народното събрание председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, попитан от представители на медиите за отношението му към протеста на зърнопроизводителите и дали парламентът може да предприеме действия.


На въпрос на "Дневник" защо противопоставя двата сектора Борисов реагира и каза, че не извежда пред скоби само ИТ сектора. "Ако искате, може и на химическата промишленост, на туризма, на еди-кой си. Това са набива в последните дни - майбасите. Това ги дразни. Затова казвам, я да преброим кой сектор какви коли има. ИТ секторът е моторът на българската икономика", заключи Борисов.
Пропусна да отбележи, че ИТ секторът не получава субсидии и това вероятно е причина да не може да бъде лесно сравняван с бранша на зърнопроизводителите.


"Не ли ние махнахме таваните, създадохме синята карта, свършихме всичко в услуга на ИТ сектора в предишния парламент", твърди лидерът на ГЕРБ. Какво точно има предвид Борисов с "махнахме таваните" не става ясно. Може да иска да каже, че таванът на пенсиите беше увеличен на 3400 лв., но не е премахван. Борисов може да има и предвид, че ГЕРБ се противопостави на увеличаване на осигурителния праг на 3400 лв., но това така или иначе е факт от времето на кабинета "Петков".


Предишното 48-о Народно събрание прие промени, с които бяха облекчени условията за наемане на квалифицирани чужденци от трети страни. Те обаче бяха по предложение на "Демократична България".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK