еми накрая ше пием   по една студена вода и толкоз

Статистика

  1. 285399 Комикса общо
    /
    0 Комикса за деня

Коментари на часа

Алек Болдуин уби оператор по време на снимки

/ Свят 120
daskal1 daskal1 / Неутрално
Покрай разследването излизат някои не съвсем лицеприятни факти. Продуцентът, в случая Алек Болдуин, е наел хора извън профвъюза на гилдията за да намали разходите. От гилдията критикуват подобни практики и заради липсата на професионализъм у такива хора. Много неприятна история и трагедията ще бъде използвана докрай.
(Виж повече >)

Алек Болдуин уби оператор по време на снимки

/ Свят 120
daskal1 daskal1 / Неутрално
До коментар [#63] от "Toshko Afrikanski": Не исках да изказвам мнение, направих го под другата статия , но тук повдигаш въпрос който залужава малко внимание. По принцип халосните патрони са скъсени версии на бойните с намален заряд. Но, при револверите не съществува проблемът с необходимото количество изгорели газове за възвратния ход който се изисква при пистолетите за възпроизвеждане на следващия изстрел - при револвера всеки патрон е сам за себе си. Специално револверите които стрелят с амуниции тип .45 Колт (може да е Смит & Уесън) имат много големи барабани които да поемат огромния патрон (и другия тип .44 Ремингтън също не е малък, но там патронът е скъсен пушечен патрон). Навремето патроните за .45 Колт са оразмерявани за заряд от 40 грейна черен барут, реално з8 грейна. И тук опитаме до една интеерсна историческа мярка - "грейн", която се използва и за заряда, и за тежестта на куршума (при стандартен .45 калибър автоматичен пистолет тя е 230 грейн). А "грейн" идва от старата историческа мерна единица - едно зърно пшеница. Никога не съм сядал да изчисля колко точно е 1 гейн, но зная, че в един паунд има 7000 грейна(зърна). Намерих и мертичното определение: 1 граин= 64.798 91 милиграма. Та, при съвременните бездимни барути зарядът на .45 калибър е между 4.7 и 6 грейн. За халосните патрони зависи от системата, но сигурно зарядът е много намален.
(Виж повече >)
Коментари (0)




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.