Попарена

Статистика

  1. 287973 Комикса общо
    /
    0 Комикса за деня

Коментари на часа

Коронавирусът и ваксинирането: данните на 30 ноември

/ България 55
Patsis Patsis / Неутрално
Изхождайки от данните за последните седем дни и от наличието на ок.1,75 млн ваксинирани и 4,15 млн неваксинирани над 18 години, при ваксинираните има 46% по-ниска вероятност да се заразят, 65% по-ниска вероятност да попаднат в болница и 77% по-ниска вероятност да починат от ковид...
(Виж повече >)

Коронавирусът и ваксинирането: данните на 30 ноември

/ България 55
boevbisser boevbisser / Любопитно
До коментар [#13] от "Patsis": Вкъщи сме напълно ваксинирани с АЗ още от края на май, което не попречи на жена ми да пипне вируса преди месец, изкара го много леко, даже температура не вдигна. Ниската ваксинация за мен е единственото смислено обяснение за огромната смъртност и претоварените болници и интензивни отделения в България. А че ще има изключения и че ваксините не пазят от повторно заразяване - това отдавна е ясно, важното е да не умират толкова хора, данните са ужасяващи, 5 пълни автобуса за един ден.
(Виж повече >)

Промяната. Иде ли?

/ Анализи 40
еспресо еспресо / Неутрално
Авторката е права за повечето неща, но сега основната цел е да се направи нещо като правителство, че четвърти избори ще дойдат в повече. Затова замитат по-амбициозните и следователно спорни цели под килима ("анализи" за шест месеца, "задълбочени анализи" за години), правят някакъв кратък списък със самоочевидни неща, за които всички са съгласни от времето на Людмила Живкова насам (работеща администрация, инвестиции, висока добавена стойност) и вървят напред към правителство. Другият вариант е нови избори. Но мен ме притеснява тази смяна на лозунга - от "нулева корупция" към "нулева търпимост към корупцията". Първото означава създаване на някакви нови механизми, които да ограничават корупцията. Второто, преведено на обикновен български, значи "гледай да не те хванат".
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.