ШУМКАРИН ЛИ ДА СТАВАМ ИЛИ ДА САБОТИРАМ ПАРЛАМЕНТА !!! :-)

Статистика

  1. 245571 Комикса общо
    /
    0 Комикса за деня

Коментари на часа

Тенденцията сбогом дизел, здравей електромотор, стигна и до автосалона в София

/ Скорост 208
Realist Realist / Весело
[quote#203:"simChо"]Що ли в Уикипедия пише “до 40%“[/quote] И да е толкова, каскет, газ е единият от източниците на енергия и в САЩ е 30% от цялата електрическа енергия. В Калифорния например, в момента се ползват много ВЕЦ, много соларни панели и вятърни турбини. Дори се ползва добър процент земна толина, да от земна толкина се генерира пара, която върти турбини. А в тарантайката ти не ползваш микс от енергия, а 100% нафта, добита, преработена и транспортирана по най- мръсният начин!
(Виж повече >)

Германският министър на отбраната критикува остро Турция и САЩ

/ Свят 166
eti mehter eti mehter / Любопитно
До коментар [#154] от "hund_hund": След това което си написал......няма никакво значение ,дали си българин или не ...... То ....и във виртуалната среда не е напълно доказуемо .....кой какъв е ...... Важното е ,че си автономно мислещ субект .....нещо което е вече доста рядко срещано.... Дано и занапред .....мисловния ти консенсус е все такъв.....
(Виж повече >)

Тенденцията сбогом дизел, здравей електромотор, стигна и до автосалона в София

/ Скорост 208
Дразнител Дразнител / Неутрално
До коментар [#203] от "simChо": Така, така! Поразгледай добре картинката, която ти пратих. Ето я пак: https://flowcharts.llnl.gov/content/assets/images/charts/Energy/Energy_2018_United-States.png Та производството и доставянето на електричество е с общо КПД от порядъка на 33.7%, но забележи какво е КПД-то в транспорта - 21%. Ясно е, че за да се избегнат загубите при транспорт, електричеството трябва да се добива по-близо до местото на потребяване. Идеалното решение са именно фотоволтаици и перки, разпределени из територията а не огромни концентрирани мощности, които на всичкото отгоре от стратегическа гледна точка са много по-зле, отколкото една разпределена система.
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.