Мы сейчас начинаем

Статистика

  1. 305977 Комикса общо
    /
    0 Комикса за деня

Коментари на часа

Пестенето на енергия става задължително в Германия

/ Европа 66
pontius_glarus pontius_glarus / Неутрално
До 57:"Малинчо Паков"]Германия е напълно независима от руските енергоносители, щото ще стои на тъмно и студено!..." Елементарен си Малинчо (не че авторите са по-различни от теб)! В случая не става дума само за руски енергоизточници, а изобщо за всички енергоизточници (бензиноколонки, т.е. и за тези от ОПЕК). Сериозният бизнес (дори и у нас) усилено се подготвя да намали зависимостта си с 50-80% за след 10, 20 години.
(Виж повече >)

Пестенето на енергия става задължително в Германия

/ Европа 66
pontius_glarus pontius_glarus / Неутрално
До коментар [#61] от "pontius_glarus": След октомврийската война от 1973г. в Б.И. арабелите спряха петрола за Европа, и няколко месеца всичко се бе объркало. И само за 2-3 години се появиха съвсем ново поколение автомобили, при които консумацията на гориво падна от 8 на 6 л, а карбураторите бяха изместени от инжекционите.
(Виж повече >)

Пестенето на енергия става задължително в Германия

/ Европа 66
zhivko6461 zhivko6461 / Неутрално
[quote#47:"1001"]До коментар [#42] от "zhivko6461":До коментар [#42] от "zhivko6461":и на мизерия - в Африка повечето страни са високотехнологични защото имат ниско потребление на ел енергия[/quote] В стремежа си да бъдете оригинален в критичен коментар сразсъждавате повърхностно, елементарно. Ще се опитам да Ви обясня с примери. Ако през зимата поддържате в апартамент температура 10-15 ° C, а през лятото над 25 ° C бихте могли да имате имате нисък разход на електроенергия без да използвате климатик от висок енергиен клас. Ако с над 25 годишен автомобил изминавзте не повече от 300 километра месечно (примерно 4 пъти до село и десетина пъти обиколки за пазаруване) яе имате малки разходи за гориво. Без това да означава, че притежавате съвременен модерен икономичен автомобил.
(Виж повече >)