Напред, кратуната е слънце!

Статистика

  1. 247263 Комикса общо
    /
    0 Комикса за деня

Коментари на часа

Новата дъвка на "Фейсбук": Любен Зидаров и неговият Хари Потър

/ Култура 49
metalogy metalogy / Неутрално
До коментар [#40] от "Nozo No": На колко, за съжаление на повече, отколкото искам. 58. На внучката си купувам приказки, илюстровани в тривиална естетика. А тя самата рисува доста авангардно 😁😁😁 Не знам доколко си е проличало къде в коментара ми има ирония. Как да е. Сега имаме голям избор, децата не са помирисвали библиотека, но ние сами можем да им осигурим всички книги на света, които си изберем. И това е чудесно.
(Виж повече >)

Снимка на деня: Паметникът на Девета пехотна плевенска дивизия

/ Галерии 70
SuperSpurs SuperSpurs / Неутрално
Адски горд съм, че скулптора на този паметник (както и на Калоян във Варна, Алеко на Витошка и още много), изключителния Борис Борисов е мой първи братовчед. Таланта успява въпреки извратените номера на СБХ.
(Виж повече >)

Снимка на деня: Паметникът на Девета пехотна плевенска дивизия

/ Галерии 70
Чардо Чардо / Любопитно
До коментар [#2] от "hamiltonf": Дядо ми от с.Обнова , Плевенско е бил награден от ген.Вазов в боевете на ПСВ с войнишкия кръст за храброст към ордена за храброст и повишен в ефрейтор. Почина 1980-та и до тогава си ползваше най-редовно правата да пътува безплатно по БДЖ. На кавалерите на войнишкият кръст към ордена за храброст им бяха запазили привилегиите след 09.09.1944-та, защото те са били войници, но не и на кавалерите на различните степени и класове на ордена за храброст защото са били ''фашистки'' офицери ! А съгласно Търновската конституция ние сме имали право само на един единствен орден - За храброст! Но още с пристигането си Александър Батенберг нарушава Конституцията и пристига с готово екземпляри на ордена Св.Александър с червена лента в 6 степени и 6 класа- т.е. 36 разновидности ! ! ! Отделно Голямо и Малко огърлие!- а те не само са от злато ,но и с благородни камъни! ! ! А във военно време на военните се е давал на лентата на ордена За храброст( небесно синя със сребърни кантове) за заслуги в участието на ТИЛОВИТЕ служби! ! ! Султана привиква васала си княз Батенберг за да го смъмри за това му нарушение, защото до 1908 г. повече се е награждавало с турски ордени !!! Но още със започването на аудиенцията княз Батенберг нахлузва на сюзерена си турския султан голямото огърлие на Св.Александър и султана не отворил уста . . . . 36 степени и класове ! ! ! В устава му подробно е описано за военни в мирно или военно време какви получават , ''гражданските чинове'', т.е. чиновниците какви получават ! Отделно чужденците Субординация от най-високо ниво! А сега с "Кирил и Методи" и то все с 1 степен се награждават ВСИЧКИ . . . . . .
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK