Разни Болки

Статистика

  1. 277049 Комикса общо
    /
    0 Комикса за деня

Коментари на часа

Атентатът в църквата "Света Неделя" – 96 години по-късно

/ Анализи 26
selqnin selqnin / Разстроено
96 години по- късно наследниците на този варварски терористичен акт напуснаха залата на българският парламент по време на обявената минута мълчание в памет на жертвите на атентата!!! Както беше писал класикът :"Последният комунист ще умре в България"!!!
(Виж повече >)

Атентатът в църквата "Света Неделя" – 96 години по-късно

/ Анализи 26
Незнайко в Слънчевия град Незнайко в Слънчевия град / Разстроено
Чудовищно зверство на комунистическите терористи. 150 убити. "България загубва повече генерали и полковници, отколкото в двете Балкански и в Първата световна война."

Атентатът в църквата "Света Неделя" – 96 години по-късно

/ Анализи 26
constatator constatator / Неутрално
Грозен скандал в НС: БСП отказа да осъди терористичния акт в църквата "Света Неделя" и излезе от залата "Осъждаме престъпленията на комунизма и призоваваме всички партии в 45-ото Народно събрание да направят същото", заяви заместник-председател на ПГ на ГЕРБ - СДС и лидер на СДС Румен Христов в декларация от името на група. "Чух, че е говорено за саботаж и понеже се връщам от панахида в "Св. Неделя" ще прочета декларация от името на ГЕРБ - СДС", каза още Христов. Тя е по повод 96-ата годишнина от атентата в църквата "Св. неделя" и беше прочетена от лидера на СДС въпреки виковете от банките на БСП, а депутатите и напуснаха демонстративно залата. "Днес се навършват 96 години от атентата в църквата „Света Неделя“, най-кървавият в България и Европа, в продължение на десетилетия, дело на военната организация на Българската комунистическа партия. На Велики четвъртък през 1925г. загубват живота си над 200 българи, между които жени и деца, а повече от 500 са ранени. Тази жестока рана в българската история никога няма да зарасне! Атентатът е извършен по време на опелото на генерал Константин Георгиев, убит на 14 април същата година от други дейци на комунистите. Основната цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната и цар Борис III. Днес, на тази черна дата, ние от коалицията ГЕРБ-СДС за пореден път осъждаме престъпленията на комунизма и призоваваме всички парламентарни групи в 45 Народно събрание да направят това. Ние вече внесохме предложение в Столична община да бъде изграден мемориал на жертвите на атентата в пространството пред църквата „Света Неделя“. Поколенията трябва да знаят и да помнят", завърши Христов. https://faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-osazhdame-prestapleniyata-na-komunizma-i-prizovavame-vsichki-partii-v-ns-da-napravyat-sashtoto
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.