Благодаря ти, че ми каза за задния вход

Статистика

  1. 248779 Комикса общо
    /
    0 Комикса за деня

Коментари на часа

Данъчните не са активни в събирането на здравните вноски

/ Анализи 1
edin drug edin drug / Неутрално
Работя в здраваната система и съм свидетел ,как хора ,които никога не са внасяли реално здравни осигуровки, пенсионери ,привилегировани или такива с данъци в чужбина ,източват парите на нас редовните данъкоплатци по най брутален начин ,неспазвайки никакви правила ,достатъчно е да дойде от чужбина ,заразен с Хепатит с или с онкозаболяване или автоимунно ,плаща си 1000 лв за 60 вноски назад ,защото никога не е плащал и веднага става здравно осигурен с всички екстри ,с право на 200000 лв лечение , тежки и скъпи онкооперации и скъпо лечение ,а евентуално ,след лечението ,същото лице пак отива на запад и никой не го търси ,че тук е пак здравно неосигурен ,на това трябва да се сложи край и пациента ,ако е бил извън системата по различни причини ,да няма право на пълно и безплатно лечение ,да си доплаща 50% например ,защото останалите оставаме с ресурс за едно направление на година на човек и 2-3 лв за изследвания , всичко друго се източва от тези другари .Другото перо на източване е от безхаберни пенсионери и граждани с права , които дефакто не знайно защо реално не внасят вноски в системата ,но имат права ,държавата била им плащала здравните осигуровки с парите на останалите данъкоплатци и то на 2 но по ниски цени ,те също източват каквото и както си пожелаят ,не се профилактират , не желаят да спазват никакви правила ,имат достъп до най скъпото и безплатно лечение ,но без да плащат нищо и никъде ,освободени са , на това трябва да се сложи също край. Най важните промени трябва да се направят по отношение на неплащащите по желание ,тоест тези ,които са тук ,но не желаят да си покриват здравни осигуровки ,те трябва да подлежат всяка година на задължителна данъчна ревизия като физически лица ,вкл и семействата им , това ще изсветли сивата икономика на 80% ,ще се установат чудесии ,защото това са хората криещи данъци от държавата и с най голями претенции при здравни проблеми ,а и са най недоволни от системата , но не плащат нищо , а само искат права и веднага да им се осигури най скъпо и ново лечение .
(Виж повече >)

САЩ очаква двойно увеличаване на износа си за Китай след сключено споразумение

/ Бизнес 160
tsyrvulan tsyrvulan / Весело
До коментар [#137] от "Да вярваме на истината": Олелемале. Скитите са били огромен индо-европейски народ. Сарматите също са индо-европейски племена от ираноезичния клон. Нерде ямбол, нерде стамбул. Тюркските племена са са съвсем различна езикова група. От де ти дойде на акълОт че турците са скити?
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK