Към Лаура Кьовеше. Тая не от нашите бе  нямам работа при нея!

Статистика

  1. 289797 Комикса общо
    /
    0 Комикса за деня

Коментари на часа

Коронавирусът и ваксинирането: данните на 28 януари

/ България 68
boevbisser boevbisser / Любопитно
Случаите се увеличават, ваксините намаляват, починалите и тези в болница като че ли стоят на едно ниво. И ако дай Боже стигнем до стаден имунитет, пак ще сме уникати - в по-голяма степен ще е заради преболедували - къде официално, къде не, а не заради ваксинирани. Да се надяваме, че това е последната вълна и към април-май ще поприключи, омръзна ми.
(Виж повече >)

Коронавирусът и ваксинирането: данните на 28 януари

/ България 68
Patsis Patsis / Неутрално
Изхождайки от данните за последните седем дни, от данните на преброяването за наличието на 5,49 млн жители на България над 18 години и от наличието на ок.1,99 млн ваксинирани и с бустерна доза /99% над 18 години/ при 3,50 млн неваксинирани над 18 години , при ваксинираните има 48% по-ниска вероятност да попадната в надводната част на айсберга - сред регистрираните заразени, 67% по-ниска вероятност да попаднат в болница и 79% по-ниска вероятност да починат от ковид...
(Виж повече >)

Коронавирусът и ваксинирането: данните на 28 януари

/ България 68
AModoMio AModoMio / Неутрално
Хапчето Pfizer, внимание към нежеланите събития: безкрайният списък от несъвместими лекарства Европейската агенция за лекарства, даде зелена светлина на новото хапче Covid на Pfizer. Но в същото време предупреди пациентите, че ще прибягнат до това ново оръжие срещу коронавируса. Първо, няма да е насочено към всички, а само към „възрастни, които не се нуждаят от допълнителен кислород и които са изложени на висок риск от прогресия до тежък COVID-19“. Но това не спира дотук. EMA също така предупреждава за рисковете, пред които са изправени хората, които приемат други лекарства, считани за несъвместими с Plaxovid (това е името на хапчето Pfizer). Дългият списък с лекарства, които се считат за противопоказани, ако се приемат едновременно с хапчетата против Covid, също се споменава от същата американска фармацевтична компания. Това е следното: „Антагонист на алфа1-адренергичните рецептори; алфузозин; аналгетици: петидин, пироксикам, пропоксифен; антиангинални: ранолазин; противоракови лекарства: нератиниб, венетоклакс; антиаритмични средства: амиодарон, бепридил,, дронидеедарин, антибиотици, дронидеедарон; антиконвулсанти: карбамазепин, фенобарбитал, фенитоин; антиподагра: колхицин; антихистамини: астемизол, терфенадин; антипсихотици/невролептици: луразидон, пимозид, клозапин, кветиапин; производни на ергоновамин: мототамин, етил и ефирно емоционално средство; билкови продукти: жълт кантарион (Hypericum perforatum); липид модифициращи агенти: o HMG Co-A редуктазни инхибитори: ловастатин, симвастатин o Инхибитор на микрозомален триглицерид трансферен протеин (MTTP): ломитапид; PDE5 инхибитор: аванафил, силденафил, варденафил; успокоителни/хипнотици: клоразепат, диазепам, естазолам, флуразепам, перорален мидазолам и триазолам. Освен това предупрежденията на Pfizer гласят, че „употребата на Paxlovid при пациенти с тежко влошаваща се бъбречна недостатъчност може да доведе до свръхекспозиция с потенциална токсичност“. И отново: "Paxlovid не трябва да се използва при пациенти с тежка чернодробна недостатъчност".
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.