Ние още не сме почнали да ги оправяме,те вече ни искат оставките!

Статистика

  1. 202771 Комикса общо
    /
    57 Комикса за деня

Коментари на часа

Руснакът Крушелницкий беше признат за виновен за допинг и загуби медала си от Пьонгчанг

/ Спорт 61
меншевик меншевик / Неутрално
До коментар [#37] от "oliverstone": кой казва, че е тестван седмица преди олимпиадата? Аз прочетох, че не се е явил на тест през януари по незнайни причини. така поне писаха в руската преса.

Руснакът Крушелницкий беше признат за виновен за допинг и загуби медала си от Пьонгчанг

/ Спорт 61
меншевик меншевик / Неутрално
До коментар [#36] от "zle_platen_trol": Защо да не е ЧАК толкова необходим? Когато става въпрос за милиметри и сантиметри, дори малката помощ се превръща в победа или пък липсата й в загуба. Само един пример ще ти дам - алкохолът е забранен в спортната стрелба и стрелбата с лък. Твърде много хора, които са далеч от спорта смятат, че допингът е средство единствено за големи мускули, огромна сила и невероятна силова издръжливост. Работата е там, че в абсолютно всеки спорт има нужда от специфични мускулни групи, които трябва да извършат движения посредством прецизно и еднообразно съкращаване за определен период от време, през който настъпва мускулна умора. колкото по прецизни трябва да са тези движения, толкова по-малка мускулна умора е необходима за издънка. Психофизиологията в спорта е двупосочен процес - предстартовото състояние / в кърлинга както казах има множество стартове и микростартове в отделния мач/ води до нарушения в правилното функциониране на съответните мускулни групи, а умората изпраща сигнали към мозъка, който на свой ред реагира с "неправилно" управление на мускулите. Друг пример ще ти дам с един шофьор, който се уморява от дълго шофиране и допуска грешка, която води до инцидент, а тази грешка не би допуснал, ако не беше уморен. Така, че има огромно значение малката, но забранена помощ във ВСЕКИ спорт, независимо дали изисква тежки анаеробни натоварвания или не. За това, че обезателно руснака щеше да бъде хванат съм съгласен, но това е съвсем отделен въпрос в случая.
(Виж повече >)

Трима младежи са държани с години под ключ в дома им в София

/ България 50
patsis patsis / Неутрално
До коментар [#23] от "hamiltonf1": Драги, аз познавам такъв случай - психически болна ромка не пускаше и трите си деца на училище, щото щели да ги откраднат и продадат за органи. нито им разрешаваше да се отдалечат на повече от няколко десетки метра от нея. През целия период от 7 до 16-годишната възраст на децата всяка година подавах сигнал до социалните служби и без успех! Имаха нахалството да ми отговорят, че работели според европейските стандарти! След като децата навършиха 16-17 години и станаха по-самостоятелни, момчетата се записаха в самостоятелна форма на обучение. Днес, на 23 и 22 години, те вземат изпити за 6-ти клас. За съжаление, за сестра им беше вече късно - развила бе т.нар. социална олигофрения /слабоумие/. Тя бе държана още няколко години само вкъщи като безплатна домашна прислужница, докато най-после се разбунтува срещу това положение и намери изход в женитбата си /на 20 госишна възраст/.
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.