Италианците правели вече водородни коли. Къде ще ги стигтнем ние Италианците. Една волска  кола не можем да направим, ти кола на водород.

Статистика

  1. 218300 Комикса общо
    /
    50 Комикса за деня

Коментари на часа

На детска градина в Германия: навън, дори и да вали, телевизия - недопустимо

/ Европа 28
7777 7777 / Весело
[quote#20:"Незнайко в Слънчевия град"]"Иване, ако се удавиш, ще те пребия!"Дочуто на "слънчака".[/quote] Чувала съм и вариант "Лоренцо, внимавай да не се удавиш, че ще умрем от срам."

Мъж и жена бяха задържани заради продажба на над 90 старопечатни книги

/ България 48
PavelCZ PavelCZ / Неутрално
Терминът "старопечатни" означава нещо точно определено и не се покрива с написаното в статията. Печатните издания се делят на първопечатни - от зората на книгопечатането - преди 1600 година, старопечатни - приблизително 1600 - 1800 година и модерен печат. Първопечатните книги са изрично на дървени матрици - технологията на Гутенберг. Около 1600 година се открива реденето на буквите, но все още са дървени, докато към края на XVIII век постепенно се налагат оловните букви. Цитираните в статията книги са ценни и редки, но са вече модерни печатни издания. И още нещо - в много семейства са се запазили книги от XIX век, в някои - и от предишни векове. Никой не е регистрирал книгите си. Това прави ли ни престъпници ? Ами какво да кажем за родовите бижута ? За старинния порцелан и стъкло, сребърните прибори и свещници ? За картините, статуетките, килимите и какво ли още не, събирано с векове в семействата ? Те ако искат повсеместна регистрация на всичко - държавните служители няма да им стигнат - става въпрос за стотици, че и хиляди предмети от какво ли не естество във всяко семейство.
(Виж повече >)

Търговската война между САЩ и Китай може да продължи 20 години, каза основателят на "Алибаба"

/ Свят 44
gozambo gozambo / Неутрално
Да ви кажа нещо за реднеците,американските фермери. Те по стара традиция си ремонтират сами всичко. И си пазят старите 60-70 годишни американски трактори, защото все още има части за тях и са много здрави. Сега от Силиконовата долина се опитват да ги прекарат. Напълниха новите машини с електроника, не дават софтуера на фермерите,за да си ги диагностицират и ремонтират сами и ги принуждават пли всяка авария да ходят в сервиза на дилършипа. Как отговарят фермерите на това изнудване? Започнаха дела срещу Силиконовата долина за достъп до софтуера и отделно от това хакнаха софтуера в Източна Европа,където това не е забранено, разпространиха си го и продължиха сами да си ремонтират трактори,комбайни и др. Да сте виждали такъв фермер в България?
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.