- Видя ли какво работи Митьо Очите  - Нищо не виждам, шефе

Статистика

  1. 223333 Комикса общо
    /
    0 Комикса за деня

Коментари на часа

Протест има тогава и там, където има достатъчно гняв срещу властта

/ Анализи 160
gr52 gr52 / Неутрално
[quote#125:"Victoria"]До коментар [#111] от "GreenEyes":Вие не разбирате какво имам предвид. Не поставям акцент върху каквито и да е други алтернативи в момента, идеологически, програмни, т.н., а върху факта, че територията, буквално и преносно, е вече разпределена между хора с огромни властови ресурси, в това число финансови, напълно несъпоставими с тези на други партии. Такава ситуация се променя положително единствено с много пари или с много прецизна стратегия, след като никой не е бил достатъчно предвидлив и/или смел в периода 2001-2007 година, за да я предотврати.[/quote] Всъщност, непосредствено сред 1998. Някъде по това време (по спомени) може и да не съм точен, на Първанов му писна да обикаля с един байрак шепа глупаци по улиците, да скандира лозунги срещу НАТО и д пише любовни писма до Милошевич и обяви курс "Всички срещу Костов". И започна едно яко плюене и търсене за какво да се хванат, накрая почти го обвиниха, че е убил малкия Пепи за да му вземе одеалцето. Атакуваха всички около него, съчиниха цял куп истории, мобилизираха медиите, и през2001 вече бяха свършили цялата работа. Свършиха я главно тези, които перяха държавните пари, които в началото на 90-те станаха партийни. Когато Симеончо се кълнеше, на балкончето зад гърба му се появи Илия Павлов, скръстил ръце и с назидателна усмивка. Костов имаше много недостатъци, но не тези, в които сега го обвиняват. Не разбираше значението на медиите. Беше и лош психолог - не знаеше на кого да вярва и на кого - не. И сега се чудя можеше ли да бъде предотвратено ставащото през 2001. Правеха го чрез медиите. Правеха го в главите на хората. Промиваха мозъците им. Подменяха реалността. И сега българинът има слаба защита от медийни внушения, а тогава беше никаква. Вярваше се на всякакви лъжи, дори и на най-абсурдните. Около него имаше всякакви хора и един от митовете беше, че ги е подбирал той. Глупости. Преди да започне да превръща СДС в Синя партия, то се състоеше от огромно количество малки и съвсем малки партийки, зад които стояха различни фракции с интересите си. И всички бяха дошли в СДС, за да се справят с мастодонта - с БКП, превърната в БСП, или да придърпат към себе си част от кокалите му. И той, по един или друг начин, трябваше да се съобразява с всички. Митът за Командира беше точно толкова мит, колкото и за десетте процента на Сашо Божков. Или идеята, че сам е свършил всички хубави работи. Свърши ги екипът му - беше страхотен екип. От него се искаше само да бъде твърд. Е, беше. Но имаше срещу себе си цялата мафия. А тя и тогава, и сега не беше българска мафия. Беше си руско-българска мафия. Едрата организирана престъпност печелеше чрез връзките си с руснаците. Ако проучите всички, които тогава бързо забогатяваха, ще откриете точно това.
(Виж повече >)

Протест има тогава и там, където има достатъчно гняв срещу властта

/ Анализи 160
gr52 gr52 / Неутрално
Прочетох няколкото реплики, които разменихме с Ети1 и се ядосах. Аман от глупаци с много кураж и малко мозък. То хубаво е да имаш кураж да се биеш, но трябва да знаеш КАК, КОГА И КЪДЕ. И най-важното - първо срещу КОГО и второ срещу кого, и трето срещу кого. Ако закъсваш още на КАК, си за никъде. Няма да се биеш за свободата си, момиче, ще се биеш за Корнелия, Радев, Сидеров и руските интереси зад тях. В момента Борисов е жалък заложник именно на руснаците, и се чуди как да им угоди. Но той е палиативна фигура. Затова устройва толкова много народ, включително и руснаците, но до време. И решението не е да се помага на Радев и Корнелия, а да се намерят хора, който да съумеят наистина, а не на ужким да им противостоят. И които да съумеят да се наложат в политиката. Иняма да стане за един ден. А идеята, че тук са се събрали някакви изключително хитри герберски тролове, които ти правят идеологическа диверсия и ти поднасят герберски тези е не съвсем адекватна. Има, разбира се, откровени привърженици на ГЕРБ - те не се крият. Повечето обаче са просто хора, които се опитват да мислят и да търсят решения. Аз също им следя постингите. Но ако приемем, че си 100 процента права - ами обори ги, вместо да скандираш лозунги. Включи се в споровете и им покажи, къде бъркат. Ще бъде полезно за всички. Мантри от рода, че това е от дявола, но ти ще се биеш за свободата си, защото сега си поробена, са просто смешни.
(Виж повече >)

Радев: Ще се срещна с Борисов, когато има визия за справяне с корупцията

/ България 131
historama historama / Неутрално
"...Радев: Ще се срещна с Борисов, когато има визия за справяне с корупцията..." Следва интересен въпрос: Кой ще определи дали Борисов ими визия или не? Радев? Хвани единия, блъсни другия
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.