Не става с оставка на 3-ма министри, оставка на кабинета искам.

Статистика

  1. 227880 Комикса общо
    /
    42 Комикса за деня

Коментари на часа

Пазарният тест за удължението на "Турски поток" през България се оказа неуспешен

/ Бизнес 172
Norman Granz Norman Granz / Неутрално
До коментар [#140] от "Онуфри": "Алкаш и обикновени хора?" Колега, темата е важна и, както виждаш, моментално се събра тролобригадата, за да я погребе под глупостите си. Да обобщим: Турски поток няма да има. Ни през България, ни през Гърция. Ако ми бъде позволено да им го върна на троловете с тяхната терминология, нека направят една жива верига и си го подават с кофи от турската до сръбската граница. Ако не бях в сух януари, щях да си капна един драм Maker's Mark. 😎
(Виж повече >)

Пазарният тест за удължението на "Турски поток" през България се оказа неуспешен

/ Бизнес 172
niksan1 niksan1 / Неутрално
[quote#109:"idiotstavrev"]До коментар [#52] от "Norman Granz":Ахахаха. Инджев е болен мозък на хранилка при американците. Само веднъж си позволих да напиша коментар в блога му, поставяйки му конкретни въпроси върху един куп глупости, които беше написал в една статия. Е, вместо да ми отговори, тоя невероятен журналист просто ми изтри коментара, защото не му беше удобен на тезите. Толкоз. Добре, че спряха да го канят по телевизията, просто е стряскащо недобре психически.[/quote] След този коментар ми стана ясно, че наистина си ИДИОТ Ставрев !
(Виж повече >)

Пазарният тест за удължението на "Турски поток" през България се оказа неуспешен

/ Бизнес 172
Vlado Nikolov Vlado Nikolov / Неутрално
Колко много специалисти има във форума!!! Интересно, защо България е толкова зле??? За ЮП - договорът за изграждане и експлоатация, е подписан ПРЕДИ приемането на трети енергиен пакет на ЕС. Изгражда се с пари на "Газпром", изплаща се от транзитните такси. Заради новите изисквания на трети ЕП на ЕС, е подписан анекс м/у руснаците и България за достъп на други доставчици на природен газ, освен "Газпром". Точка на доставка - нагнетателната станция над Варна(изход на морската част), но доставчика трябва да положи тръбите за СВОЯ сметка(вижте интервюто на тогавашния министър на енергетиката, все още го има в нета). Неизгоден за САЩ и ЕС(спира СП-2).Идват трима сенатори и до тук. Обем транзит по ЮП - 65млрд куб метра газ. Няма начислени транзитни такси, възможност за по-ниски цени. Турски поток - четири пъти по-малък транзит, излиза в Турция, трябва да има гаранции от ЕС, строим за наша сметка(със заем), зависими сме от реалното потребление в Сърбия и Македония, нямаме интерконекторните връзка с Гърция(отново пари в заем).Строи се ТАНАП, с реално продължение - ТАП. Все пак, Италия има по-голям потребление от балканските държави.Да и Ципрас не го изгониха от Москва, както направиха с Боко. ИЗВОД - получаваме тръба почти без перспектива, но с много разходи. Всички данни до тук са по публикации в западната преса и от изказвания на политици от ЕК и ЕП. Изключение - интервюто на министъра на енергетиката на Орешарски. Не ми харесва никак, но това е положението.
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.