КГБ... ФСБ... ФСС и аз...

Статистика

 1. 235092 Комикса общо
  /
  62 Комикса за деня

Коментари на часа

Новият саркофаг над избухналия реактор на Чернобил е почти готов

/ Свят 53
korc korc / Неутрално
По време на радиоактивното замърсяване от Чернобил, имаше информационно затъмнение и истината се научаваше от Свободна Европа, която комунистите яростно заглушаваха.

Новият саркофаг над избухналия реактор на Чернобил е почти готов

/ Свят 53
Norman Granz Norman Granz / Неутрално
Бил съм в Чернобил с една международна програма. Малко хора знаят, че там всеки ден вече 30 години ходят на работа хора, чието единствено задължение е да преодоляват щетите от аварията, т.е. да обезопасяват саркофага. Тъй като град Припят, където са били жилищата на целия персонал, е отдавна изселен, работещите живеят в град Славутич, извън 30-километровата карантинна зона. Поради особеностите на терена те пътуват с влак през Беларус (там нейната територия се вдава навътре в Украйна). Влакът не спира никъде другаде. Между другото, въпросната 30-километрова зона се е превърнала в резерват на редки и застрашени животни, които се развъждат там на воля при отсъствието на хора. Макар че в някои от селата наблизо има самонастанили се бомжи, или пък местни селяни, които са отказали да напуснат. Препоръчвам книгата на Мартин Круз Смит Wolves Eat Dogs - не знам дали е преведена на български. За Чернобил всичко е казано, но за мен най-голямото МОРАЛНО престъпление е, че тукашната червена хунта си беше уредила да й докарват чисти хранителни продукти от Южна Америка, докато народът набиваше радиоактивни репички и марули по Великден...
(Виж повече >)

Новият саркофаг над избухналия реактор на Чернобил е почти готов

/ Свят 53
ial ial / Неутрално
Аварията се случва на 26 април (според статията на 23 април). Новият саркофаг е монтиран преди няколко години над стария. Предстои херметизация и започване работа по демонтиране на стария саркофаг и евентуално на самия реактор. Загиналите пряко и непряко са над 10 000.
(Виж повече >)
Коментари (1)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 4425 Неутрално

  Към изброените в комикса "организации" бих добавила и новото подразделение, Националната гвардия, вече наричана "личната гвардия на Путин".

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.