Обиден съм ти. В София яде и пи на корем, а в Хелзинки излизаш по средата на словото ми. Извинявай, ама това много пъти съм го слушал.

Статистика

  1. 289797 Комикса общо
    /
    0 Комикса за деня

Коментари на часа

Дончо Барбалов: Неприетият държавен бюджет възпрепятства плащането на сметките за ток на София

/ България 69
lout66 lout66 / Любопитно
Излиза че Столична община няма дългосрочни договори с производители на ток . Когато произвежда ток и го продава скъпо е добре ,но когато трябва да купува скъпо е лошо. "Пътят за оздравяване на "Топлофикация София" задължително минава през изграждането на нови мощности за производство на електроенергия. Основният източник на печалба за такива дружества е именно произведеният като допълнителна дейност ток - за него държавата в лицето на Комисията за енергийно и водно регулиране дава значително по-висока преференциална цена. Проблемът на столичното парно е в това, че при 3.5 млн. мВтч топлинна енергия тя произвежда едва 800 хил. мВтч електрическа. А причината е, че в изминалите десетилетия бе пропусната възможност да се инвестира в нови инсталации за комбинирано производство и модернизация на старите. При всички останали топлофикации в страната съотношението ток - парно е 1:1 и съответно приходите са много повече при единица разход." https://www.capital.bg/biznes/energetika/2021/10/27/4270617_toplofikaciia_sofiia_s_dulgove_i_zagubi_no_iskana_i_ot/
(Виж повече >)

Коронавирусът по света: Не всички лекарства за COVID-19 са ефективни и срещу Омикрон

/ Свят 19
Ан Он Ан Он / Неутрално
> Неваксинираните в Австрия ще излизат излизат, но ресторанти и магазини остават затворени за тях Разрешено ти е да излизаш, но не ти е позволено да си купиш кисело мляко. Добре дошли в 2022-та. В самата концепция че някой 'разрешава' на здрави хора какво могат и какво не могат да правят за да не заразят някой друг има нещо изключително сбъркано.
(Виж повече >)

САЩ изключиха НАТО да се затвори за Украйна и заплашиха Русия с блокаж на "Северен поток 2"

/ Свят 22
еспресо еспресо / Неутрално
Някак не се забелязва един важен за България резултат: вече никой не мисли за Европа на две скорости. Заплахата от Русия, рязката намеса на САЩ - всичко това направи Източна Европа по-важна.
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.