Блондинките сме си добре... не ни застрашава  мозъчен удар.

Статистика

  1. 248305 Комикса общо
    /
    0 Комикса за деня

Коментари на часа

Защо пак протестираме за климата

/ Свят 126
г-н Думанов г-н Думанов / Неутрално
След като толкова се говори за наука, защо не се изтъкват няколко елементарни изводи до които науката е достигнала и препоръчва да се разглеждат не комплексно, а поотделно? Земята е преживяла чудовищни природни катаклизми към които хората няма как да имат отношение - четири ледникови периода, от които човекът е зърнал едва края на последния. В прединдустриалните епохи отделни цивилизации са изчезвали или западали поради климатични фактори също не зависещи от тях - на първо място слънчевата активност и 2 - и досега непредсказуемата сила на вулканските изригвания от плинийски тип. И двата фактора водят до повишаване на температурите, парников ефект и после резки захлаждания. Последният миниледников период е приключил в средата на 19 в. Науката към която много хора се обръщат като към Господ ясно е доказала, че досегашните глобални катаклизми не са по вина на човека. Човекът е виновен за регионални кризи, които не са планетарни. Изсичането на горите води до обезводняване и ерозия, което трайно променя облика на огромни райони, правещи ги трудни или негодни за живот. Същото важи за безогледното експлоатиране на водните източници - реки изчезват, заради необходимостта от напояване или създаване на нови енергийни източници. Много от тези действия всъщност са неуспешни експерименти, но резултатът от тях е необратим - кой ще напълни с вода Аралско море отново, например? Тук човекът определено е виновен, защото е решил, че едно море по-малко не е голяма работа. Регионалният резултат обаче е трагичен. Използването на нефт и природен газ също не би трябвало да е проблем, стига да се следват препоръките на Науката, как да се използват. В момента климатичните промени в глобален мащаб се дължат на повишена слънчева активност, която ще продължи вероятно още 200-300 г. Срещу това нищо не може да се направи. Но същевременно очевидно е, че има желание щетите да се ограничат регионално. Но, за съжаление става бавно. Всъщност, проблемът на радикалните екоактивисти винаги е бил, че те не разглеждат климатичните промени в дългосрочен план, а в границите на собствения си живот и даже по-кратко - периода, когато са "активисти", който е не повече от 10-15 г. На такива хора, които развяват планетата Земя като знаме, обикновено трябва да им се бие едно успокоително, че Земята и след нас ще я има, тъй че тревогата им е лицемерна и касае "активните" им години.
(Виж повече >)

Джошуа победи майсторски Анди Руис и си върна световните титли

/ Спорт 64
kirilspasov kirilspasov / Неутрално
Вместо това кифте, качило 14 кила да лежи на земята максимум в 3-тия рунд, ние гледаме 12 рунда и съдийски решения... то верно "страх лозе пази" ама така не се става велик... до този мач бях върл фен на AJ, но днес съм разочарован... скука!
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK