Абе шефе, подиграват ни се, че министърът ни на правосъдието ни бил много прост. Ами на мене не ми трябва умен, а послушен.

Статистика

  1. 242204 Комикса общо
    /
    36 Комикса за деня

Коментари на часа

Съветско-нацисткият пакт от 1939 г. - необходимо зло или опортюнизъм?

/ Европа 61
Norman Granz Norman Granz / Неутрално
Между Сталин и Хитлер, освен общи интереси, е съществувала силна взаимна емпатия и респект, основани на многото сходства в съдбите и характерите им, на първо място на общата им ненавист към европейската цивилизация. Войната, с която те си поделят Полша, слага началото на Втората световна война, но техният съюз е скрепен и с доставките на съветски петрол за хитлеристката офанзива на Запад. Луфтвафе при бомбардировките си над Лондон и Ковънтри е летяла с руски авиобензин, а последният ешелон с руски цистерни за Германия е потеглил сутринта на 22 юни 1941 г. Едва две години по-късно, понеже Хитлер е нападнал Сталин в гръб, войната прераства в МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКА. Ударът на Хитлер сварва Сталин и съветското командване абсолютно неподготвени. Преди това съветската армия е била буквално обезглавена от сталинските чистки и старите, опитни командири са били заменени с полуидиоти като Жуков. Първите 10 дни Сталин, който тогава е бил на една от дачите си, изобщо не е смеел да се върне в Москва, страхувайки се, че висшите му генерали ще го растрелят като дезертьор. Първото му радиобръщение към нацията е, доколкото си спомням, от 1 юли. Без помощ от САЩ разкапаната съветска армия (която в първите месеци масово е дезертирала на страната на нацистите, което наложило създаването на "заградителните отряди" от НКВД) е щяла да капитулира или да бъде избита до крак.
(Виж повече >)

Съветско-нацисткият пакт от 1939 г. - необходимо зло или опортюнизъм?

/ Европа 61
gianni gianni / Неутрално
До коментар [#4] от "Платон Зурлеф": Дрогарьо, надеждата ви, че русийката ще върне партийните секретари и ще възстанови партийната учебна година е напълно нереална. Лектори от партийната просвета едва ли повече ще бъдете, ами ще си заминете като унтер-мурзилки с по копейка на пост. Работа от сутрин до вечер. Ха-ха-ха.
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.