- Чиста природа?  - Чист футбол...

Статистика

  1. 251141 Комикса общо
    /
    43 Комикса за деня

Коментари на часа

Личните лекари обясниха какво чака пациентите заради наредбата за касовите апарати

/ България 19
Индианец Индианец / Неутрално
Значи да обясня за какво става дума. Всяка фирма с повече от 20 човеса персонал има софтуер за управление на бизнеса. Такъв софтуер струва от 50 000 до 1-2 милиона лева. Не е произведен в БГ, а в Германия, САЩ и други. Според наредбата тези фирми требе да си преработят софтуера, да си дадат на НАП сорс-кода произвеждащ екзетата и да се личцензират в НАП. Но те нямат желание, и даже са развеселени от ситуацията. Нали се сещате за SAP, Navision... какъв голем пазар е. Според наредбата ако не лицензиран софтуера нямаш право да продаваш в брой. Според наредбата пращането с банкова карта е плащане в брой. Според наредбата модула за продажби в брой не може да е отделна част от основния софтуер. Тоест не можеш да си поръчаш на някой местен програмист да взима данни от основната система и да ти изготвя фактура и да праща данни в НАП. Според наредбата единствения изход за фирми използващи такъв софтуер е да се откажат от приемане на пари в брой. Тоест отиваш в сервиза да ти оправят колата, после тичаш до банката да си платиш. Други смешни неща в наредбата са, НАП във реално време трабва да може да прави справка какви са ти складовите наличности, от къде си доставяш суровини, на каква цена. Дори рецептурниците на ресторантите искат. Абе изобщо даваш си цялата тайна бизнес-информация на НАП. Ако ми предложат 5 млн. дорала да измисля план как да съсипа икономиката на държавата, няма да мога да измисля такъв перфектен план.
(Виж повече >)

Личните лекари обясниха какво чака пациентите заради наредбата за касовите апарати

/ България 19
Vlado Nikolov Vlado Nikolov / Неутрално
Да връщат всички данъчни по пет пъти. И никакви прегледи и рецепти за тях. Да си се лекуват с тъпата наредба. Цялата дандания беше заради едни върнати от руснаците касови апарати. 100000×30=30 млн лева само от тях. А са повече. Нов софтуер - още 30 млн. Другите "екстри" - отделно. Само за миналата година са измъкнали поне 90-100 млн от бизнеса с тази наредба. Отделно - достъп до информация, която не ги касае (от личните лекари). А от НАП тече информация, като от решето с много големи дупки.
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK