Добре, парите настрана, какво ти е нужно точно. Парите, които току-що остави настрана.

Статистика

  1. 243818 Комикса общо
    /
    41 Комикса за деня

Коментари на часа

Русия и Украйна обсъждат газов договор, който засяга и България

/ Свят 95
plamen_b plamen_b / Неутрално
"някои страни (като България) са почти изцяло зависими от този газ" Собствените нужди на България доколкото разбирам са осигурени. Същата тръба по която руския газ минаващ през Украйна и България се транспортираше за Турция вече може да работи в обратна посока (понеже Турция вече се снабдява директно по "Турски поток"). Отделно, че по договор "Газпром" е задължен да транзитира определени количества газ през България. Това при спиране на транзита през Украйна е безсмислено, но България би могла да получава още десетина години такси (казват че общо около милиард) без да има реален транзит. Разбира се, все ще се намери някой български политик да опрости тези задължения на "Газпром" в играта "тука има- тука нема".
(Виж повече >)

Русия и Украйна обсъждат газов договор, който засяга и България

/ Свят 95
samoedin samoedin / Неутрално
" Плановете за "Северен поток-2" обаче се усложниха допълнително от решението на Съда на ЕС, че OPAL, сухопътен участък, свързващ основния газопровод ("Северен поток") с европейската мрежа, не може да се използва от "Газпром", както компанията прави в момента, заемайки почти целия му капацитет, а само наполовина. Макар "Газпром" да успя да пренасочи част от мощността към другата газова връзка (NEL), където имаше свободен капацитет, съдебното решение повдига въпрос за пълния отказ от транзит през Украйна, когато "Северен поток-2" (който ще се свърже със същата инфраструктура) е готов." Европейците са майстори по бюрократичните врътки от този тип, но проблемът в спора за транзит на газ между Русия и Украйна, който всъщност се свежда до въпроса дали Украйна ще бъде заобиколена или не, е проблем и на ЕС. А ЕС има нужда от газ в големи количества ! Това екологично чисто и сравнително евтино гориво е бъдещето на стария континент и за в бъдеще неговата консумация само ще расте ! Разбира се, има и други доставчици на газ, не само Русия, а в дългосрочен план именно въпроса откъде Европа ще си набави алтернативни източници на КОНКУРЕНТНА цена, дава отговор на това доколко ще е зависима и от бъдещи руски газови доставки.....
(Виж повече >)

Борисов стана майстор да "вари жаби"

/ Анализи 63
MayDay MayDay / Неутрално
И тихомълком прокарва руските енергийни интереси. Скоро ще му връчат Големия Шлем на Гоце. Боко отблъсква десните избиратели, но привлича левите. Те си падат по простовати вождове, които реализират руските проекти. Странно е мълчанието на БСП. Уж са репресирани, уж ГЕРБ са мафията и запушват устата на всички, а пък Курнела и Сие. дума не обелват за избора на Гешев, нито дават оценка на Цацата... Ядат си кебапчета на Копринка и хич не им дреме. Пунти мари и шменти капели. Единственото което държи ГЕРБ на власт е БСП. Те едни без други няма как да съществуват. И много добре го знаят.
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.