Да изчистим България за един ден!

Статистика

  1. 247263 Комикса общо
    /
    0 Комикса за деня

Коментари на часа

Снимка на деня: Паметникът на Девета пехотна плевенска дивизия

/ Галерии 70
Чардо Чардо / Любопитно
До коментар [#2] от "hamiltonf": Дядо ми от с.Обнова , Плевенско е бил награден от ген.Вазов в боевете на ПСВ с войнишкия кръст за храброст към ордена за храброст и повишен в ефрейтор. Почина 1980-та и до тогава си ползваше най-редовно правата да пътува безплатно по БДЖ. На кавалерите на войнишкият кръст към ордена за храброст им бяха запазили привилегиите след 09.09.1944-та, защото те са били войници, но не и на кавалерите на различните степени и класове на ордена за храброст защото са били ''фашистки'' офицери ! А съгласно Търновската конституция ние сме имали право само на един единствен орден - За храброст! Но още с пристигането си Александър Батенберг нарушава Конституцията и пристига с готово екземпляри на ордена Св.Александър с червена лента в 6 степени и 6 класа- т.е. 36 разновидности ! ! ! Отделно Голямо и Малко огърлие!- а те не само са от злато ,но и с благородни камъни! ! ! А във военно време на военните се е давал на лентата на ордена За храброст( небесно синя със сребърни кантове) за заслуги в участието на ТИЛОВИТЕ служби! ! ! Султана привиква васала си княз Батенберг за да го смъмри за това му нарушение, защото до 1908 г. повече се е награждавало с турски ордени !!! Но още със започването на аудиенцията княз Батенберг нахлузва на сюзерена си турския султан голямото огърлие на Св.Александър и султана не отворил уста . . . . 36 степени и класове ! ! ! В устава му подробно е описано за военни в мирно или военно време какви получават , ''гражданските чинове'', т.е. чиновниците какви получават ! Отделно чужденците Субординация от най-високо ниво! А сега с "Кирил и Методи" и то все с 1 степен се награждават ВСИЧКИ . . . . . .
(Виж повече >)

Дончева: Досега главни прокурори бяха учени хора, сега ще видим какво е да имаме милиционер

/ Видео 106
Rex Rex / Неутрално
[quote#102:"wanderer"]До коментар [#82] от "С С К":"доктор на пожарните науки"Не знаех, че физкултурата и психологията се водят за "пожари":"От 1985 до 1990 година Бойко Борисов е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. Защитава пред ВАК дисертация по темата „Психофизическа подготовка на оперативния състав на Противопожарна охрана за действие в екстремална ситуация на пожар“. През 1990 година му е присъдена научната степен „кандидат на физкултурните науки“, която след 1995 г. се приравнява на „доктор по психология“.https://bg.wikipedia.org/wiki/Бойко_Борисов [/quote] През 1990 година му е присъдена научната степен „кандидат на физкултурните науки“, която след 1995 г. се приравнява на „доктор по психология Е това е есенцията на българското "образование". Освен това е публична тайна че единствения изпит във ВИФ ,който се взема с глава е Челна стойка. А тоя таш-к с пожарникарската дисертация направо кърти мивки.
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK