Много български политици се управляват от  мафиотските структури. Около 80 процента.  Останалите 20 % управляват мафиотски структури.

Статистика

  1. 248271 Комикса общо
    /
    0 Комикса за деня

Коментари на часа

Пълен крах на закона за разследване на главния прокурор в Съвета на Европа и Венецианската комисия

/ България 128
rincewind rincewind / Неутрално
До коментар [#105] от "сидер": а ве тъпанар! ВСС, нима не ти отговорих? Единствения, който никой не може д го бутне е главния прокурор! Сега се опитват да направят така че да стане още по лесно висшите съдии да бъдат бутвани! Директно!
(Виж повече >)

Пълен крах на закона за разследване на главния прокурор в Съвета на Европа и Венецианската комисия

/ България 128
mgsh mgsh / Неутрално
До коментар [#112] от "SSS": Да, повечето са на Вашето мнение относно мястото на прокуратурата /в съдебната или изпълнителната власт/ - и сте напълно прав/а, че ако прокуратуратурата като страна от съдебния процес е част от съдебната власт, защо адвокатурата да не е? Моля Ви, задайте този въпрос на Нели Куцкова, ако я видите. За съжаление Човекът-оркестър Гиньо Ганев ми убягна в отвъдното, иначе щях да го попитам лично, даже и да му раздам правосъдие в реално време! :) Но има и други практики. Например в западноевропейската страна, в която живея, прокуратурата има двояк статут - по различен начин е част и от съдебната, и от изпълнителната власт. Нито един редови гражданин няма да Ви цитира името на главния прокурор - не го знае, както не знае името на администратора на "Паспортни услуги" в местната община. Даже последният има повече шансове да бъде назован, нежели главния прокурор. Това е така, защото прокурорът съвсем не е всездъщият раздавач на справедливост, какъвто е той в българската конституция - със съответния изключителен статут. От това страната, в която живея, не е останала без държавно обвинение и без съдебно въздадена справедливост според закона. Мисълта ми е да не изпадаме от едната крайност в другата. Преди 10 години и кусур, когато в този форум стана въпрос за проблема с главния прокурор, министър беше Румен Петков. Ако обвинението беше част от изпълнителната власт, тогава Пикаещия във фонтани щеше да си обвинява на воля, бидейки принцципиал. Пази Боже!!! Моето скромно мнение е, че прокуратурата като част от изпълнителната власт е проблематична идея при сегашните - и в средносрочно бъдеще, което ознавача поне 50 години - нрави в българската политика. Нали Монтескьо съветва да си изберем онова държавно устройство, което най-добре ще пасне на националния дух, но и най-добре ще го озапти? :) С две думи - имаме нужда от дебат по следните въпроси: 1. Що е държавно обвинение /като човек, работещ в сферата на образованието, имам бегла представа от бездънната пропаст, която следва да запълним в това отношение/. 2. Къде е мястото му - в изпълнителната или съдебната власт /тук очаквам по-компетентни от мен да дадат богата храна за размисъл; нека ги изслушаме, преди да се правим на велики/. 3. Какви да са компетенциите му - на обвинението и съответно на главния прокурор /вижте т.2/. Ох, не е лесно да си функционално грамотен! :)
(Виж повече >)

Пълен крах на закона за разследване на главния прокурор в Съвета на Европа и Венецианската комисия

/ България 128
zlo38528262 zlo38528262 / Неутрално
Някой много надценяват капацитета на Кирилов, като смятат, че законопроекта бил негов. Той не може да раздели плява на две магарета, какво да говорим за законотворчество. Това е законопроекта на трите прасета, под мъдрото ръководство на рибата, която уж била по-интелигентна от другите две гусита. Види се - не е, т.е. номера не мина.
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK