България още 50 години ще догонва Европа. Толкова ли се кани да управлява още Борисов?

Статистика

  1. 248271 Комикса общо
    /
    0 Комикса за деня

Коментари на часа

Пълен крах на закона за разследване на главния прокурор в Съвета на Европа и Венецианската комисия

/ България 123
SSS SSS / Неутрално
До коментар [#111] от "mgsh": Има един много голям проблем и това е липса на качествени юристи, хора които биха могли да свършат тази работа.Аз съм за варианта Прокуратурата да излезе от съдебната система и да отиде в изпълнителната власт, където й е мястото по призвание. Тя е държавен обвинител и не е наравно със съда, но с направата на един орган като ВСС се набутаха вътре хора, които нямат нищо общо с проблемите на съдебната система. Единствената цел беше да се крепи зависимостта от политическата система и от тези , които са ги избрали. Същото би било да се вкара адвокатурата във ВСС, като страна участник в правораздаването. Сега този въпрос не може да бъде решен нормално, защото няма орган, който да е над прокуратурата, а ако Главния се избира от Народното събрание и е отговорен пред него или пред МС той ще има "шеф". Защо го нявма това при съдиите? Защото там има контрол на актовете на всеки един съдия от горната инстанция. Председателя на ВКС би трябвало да се избира само от съдии, от делегати или от представители на съдийските колегии в страната. Съдебната система с нейната структура е до голяма степен саморегулираща се, защото няма силно изявен йерархичен характер. Да, Конституцията е калпава и института на Велико НСъбрание е отживелица, но такива бяха времената - комунделите бяха на власт. Има пълен отказ от милиционерската гилдия/Герб/ да се допитва по сложни въпроси до юристи със стаж и знания. Има абсолютно неглижиране на този процес, който е възприет, като едно състояние като в казармата - теб ще те туря тук, теб там, ти легни, а ти стани. Абсолютна безхаберност и ниска култура има в сегашния министър, а и в целия гербаджийско-милиционерски апарат. Вижда се и от тъпите въпроси, които задават по-горе фенове на симеоновската школа.
(Виж повече >)

Пълен крах на закона за разследване на главния прокурор в Съвета на Европа и Венецианската комисия

/ България 123
rincewind rincewind / Неутрално
До коментар [#111] от "mgsh": няма бараш, Дани, бе ей:) как само лиже задници:) от капитал го изтипосаха много здраво в оня чат. поне е забавно и се успокоявам, че синът ми няма да е част от тая кочина за съжеление, по различни причини не се разкарах от тоя кенеф ... ще си гърбим:)
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK