ГЕРБ 2009:Ще направим  България "Швейцария на  Балканите". ГЕРБ 2020: Направихме  България "Сомалия на Балканите".

Статистика

  1. 252780 Комикса общо
    /
    0 Комикса за деня

Коментари на часа

Годината е 2020. Усеща се като 1981 г.

/ Анализи 56
baba_zozolana baba_zozolana / Любопитно
В пресата се пишеше следното: "Това е принципна позиция на Синода, която се спазва неотклонно от 2004 г. насам, когато е взето решение да не се изнасят предмети от църковните хранилища в чужбина, освен по изключение за поклонения. Според епископ Герасим, запитването от Министерство на културата е било само за предмети от църковните институт и музей, но забраната обхваща и всички църкви и манастири на подчинение към Българската православна църква." - http://bit.ly/2T5zDdK Не трябва ли т.нар. министри на културата да са били запознати с това решение на Синода, преди да обещават подобни експонати за експозицията в Лувъра? И също преди да обещават, да са водили преговори със Синода за евентуалните експонати? Иначе излиза, че с чужда пита се прави помен, без изобщо да начеваме въпроса за залите за ислямско изкуство. Калинки навсякъде.
(Виж повече >)

От лев към евро и монетарните котви

/ Анализи 16
Oggie Petkov Oggie Petkov / Неутрално
Стабилността на лева се дължи единствено и само на стабилността на еврото. В действителност "обикновеният" българин не усеща движението на еврото, което в момента има най-нисък курс спрямо долара, а с него и левът "се е сринал" спрямо валути като долар, йена и други. Основните страхове на българина не идват от еврото, а от политиците ни, в които народецът няма никакво доверие, защото е бил ограбван неколкократно от тях и алчните банкери. Ние не можем да си представим, че политиците, в случая ГЕРБ мислят и работят за наше добро, а не за някакви скрити, задкулисни мафиоти. Ако ББ беше човек на място, трябваше да разкара незабавно буля Менда, основна виновница за хаоса и брожението в държавата. А сега ще търсим "пълен консенсус".
(Виж повече >)

Годината е 2020. Усеща се като 1981 г.

/ Анализи 56
DDR DDR / Неутрално
Извода, който си направих от наличната информация по случая е следният: 1. Договаря се изложба, без да са съгласувани експонатите с притежателите им (в случая Св. Синод) 2. Собственикът на част от експонатите (Св. Синод) отказва аргументирано да ги предостави —основният аргумент е, че могат да се изпращат в чужбина само при изключителни случаиби то ако става дума за поклонение. Право на собственика е да решава как да разполага със собственоста си. 3. По странни за мен причини, министър Банов след консултация с БАН отказва изложбата (по вероятно е основната част от експонатите да са били тези на Св. Синод, но поради несъгласуването с него и отказа му, ситуацията да е била ”нрбрано лозе” и чрез БАН да е намерен повод за отмяна на цялата изложба)
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.