Въртят се едни големи пари в държавата, а народът блее ли блее

Статистика

  1. 252780 Комикса общо
    /
    0 Комикса за деня

Коментари на часа

Годината е 2020. Усеща се като 1981 г.

/ Анализи 64
Котаракът на Шрьодингер Котаракът на Шрьодингер / Неутрално
До коментар [#4] от "eti mehter": Съжалявам да го кажа, но в това отношение сте изключително зле - освен джамии, не сте оставили една читава сграда в България, на която да кажем ”евала, комшу, чок гюзел”. 😁 Никаква архитектура, изкуство, изобщо никаква свястна култура. Като погледне човек Прага. Будапеща и градовете в Хърватска, Западна Сърбия и Западна Румъния и му става ясно каква е разликата да те владее турчин и австриец. Същата работа и с идването на болшевиките - партийни домове, вместо джамии и грозни панелки... Нямахме късмет и с поробителите и окупаторите и това си е. 😁
(Виж повече >)

Годината е 2020. Усеща се като 1981 г.

/ Анализи 64
DDR DDR / Неутрално
Извода, който си направих от наличната информация по случая е следният: 1. Договаря се изложба, без да са съгласувани експонатите с притежателите им (в случая Св. Синод) 2. Собственикът на част от експонатите (Св. Синод) отказва аргументирано да ги предостави —основният аргумент е, че могат да се изпращат в чужбина само при изключителни случаиби то ако става дума за поклонение. Право на собственика е да решава как да разполага със собственоста си. 3. По странни за мен причини, министър Банов след консултация с БАН отказва изложбата (по вероятно е основната част от експонатите да са били тези на Св. Синод, но поради несъгласуването с него и отказа му, ситуацията да е била ”нрбрано лозе” и чрез БАН да е намерен повод за отмяна на цялата изложба)
(Виж повече >)

Годината е 2020. Усеща се като 1981 г.

/ Анализи 64
осмоъ осмоъ / Неутрално
има сериозен проблем с възприемането на българската история от времето на Османската империя. Като черна тъмна робска дупка, особено между 15-18ти век. В НИМ като гледах как е представено това време - излиза че тогава освен църковно изкуство друго не е имало.
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.