Боце, ти ще ходиш ли на фитнес? -Не, сърцето ми тропа.

Статистика

  1. 276811 Комикса общо
    /
    1 Комикса за деня

Коментари на часа

Линеен парк ще успокои движението между Руски паметник и площад "Македония" в София

/ България 40
m_todorov m_todorov / Неутрално
Общо взето се връщаме назад в историята, след 20г. пълна грозотия на въпросното място. боко като стана кмет на София, изсече 6те реда дървена на булеварда (преди опреличаван на Шан-з-Елизе) и "сложи" паркоместа с 20 литра боя. Браво на Спаси София за натиска.
(Виж повече >)

Украйна призова НАТО за помощ, Русия го обвини, че я превръща в "буре с барут"

/ Свят 49
Боян Баянов Боян Баянов / Неутрално
Как се е появил „Коктейл Молотов"? „На 30 ноември 1939 г. близо половин милион съветски войници нападат Финландия. Светът е възмутен от необявеното нападение. Външният министър на СССР Вячеслав Молотов казва по радиото, че самолетите всъщност не пускат бомби, а храна за гладните финландци. Едно от евтините оръжия срещу танкове, което финландците изобретили, са коктейлите „Молотов", съставени от бензин и катран. Финландските войници нарекли самоделните бомби на името на съветския външен министър – „като питие към храната", която Молотов твърдял, че съветските войски пускат. Така се ражда името на едно от често употребяваните оръжия по време на сблъсъци по цял свят.“ (https://www.svobodnaevropa.bg/a/30282337.html) Загиват 126 875 червеноармейци срещу 25 904 финландци. Въпреки, че почти нямат противотанкови оръдия, финландците унищожават 3 543 танка на СССР срещу 20-30 финландски танка, унищожават и 261-515 руски самолета срещу 62 финландски самолета. В резултат от агресията, СССР вероломно заграбва 11% от територията на Финландия, която земя и до днес е под руска окупация.
(Виж повече >)

Линеен парк ще успокои движението между Руски паметник и площад "Македония" в София

/ България 40
Храбър Храбър / Неутрално
Линеен парк!? Кой измисли това глупаво наименование? Кой се опитва да ни пробута една алея за парк. Ето какво пише в Уикипедия - "Паркът е територия с естествени, полуестествени или изкуствено озеленени площи, предназначена за наслада и отдих на хората и опазване на дивата природа и естествените ѝ местообитания. Той може да съдържа тревни площи, скали, почва и дървета, както и историческо-културни сгради и артефакти като паметници, фонтани или различни видове детски площадки...." Описанието е доста по-дълго, но него няма и намек за препускащи трамваи и автомобили само на метри от вас. Едва ли някой би посмял да пусне свободно детето си в такъв...."линеен парк"? Паркът е място за отдих бе хора. За отмора, за среща с природата, както казват в описанието горе! Хубаво сте решили да отделите трамваите от автомобилите, за заглушите шума с преграда от дървета, но не си измисляйте глупави определения.
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.