Това за реформа на ООН е добре, ама трябваше реформа на галактикатада заявиш.

Статистика

  1. 285162 Комикса общо
    /
    34 Комикса за деня

Коментари на часа

Цитат на деня: Иван Костов винаги съм го харесвал повече от мен като премиер

/ Цитат на деня 212
qmi01642051 qmi01642051 / Неутрално
[quote#209:"konservator.bg"]От надменните, прости и горди политици само Борисов може да се наведе и да се смири като издигне някой друг над себе си и затова хората го харесват и гласуват една десетилетка за него и продължават да го поставят на първо място! [/quote] Туморът Борисов е последният човек, който може да се смири. Арогантен, безскрупулен, брутален. Човек без капка съвест или морал. Не се посвени да позира в църкви, пред икони, с попове... Готов е да си сложи всякаква маска, само и само да захапе здраво кокала отново. Борисов е тумор! Разраснал се до степен, в която всичко освен него и метастазите му загива. Загина българското образование, българската медицина, българските инженери и какво ли още не! Само Тумора обикаля навсякъде, лъже и прави мили очи! Не само на мен, но и на хор с които съм разговарял, им се повръща от Тумора Борисов!
(Виж повече >)

"Левски" стигна до първи успех в шампионата след завръщането на Стоилов

/ Спорт 13
Fred Fred / Неутрално
Съдиите Пак подп,яха Левски. ПРЕДИ удара по топката Михайлов направи поне 2 крачки напред и така скъси ъгъла. В нормална страна ще получи жълт картон и дузпата се пребива. НО Левски е Отбора на Властта, за него съдиите замижават... вече 4 /четири/ мача подред.
(Виж повече >)

Компания от САЩ подготвя полети с балон до ръба на космоса

/ Развлечение 54
Realist Realist / Неутрално
До коментар [#46] от "daskal1": 1. Руснаците не участват в тази станция защото не могат да достигнат до нея нито от Байконур, нито от Восточни заради орбиталната инлинация на китайската станция. Орбитална инклинация е ъгъла спрямо земният екватор. Орбитата на китайската станция е на 42 градуса, минималният ъгъл който може да се изстреля от Байконур е 51.6 градуса. Восточни е с още по- голям ъгъл защото е дори по- на север. Руснаците се опитаха да променят орбитата на китайската станция в тяхна полза, но китайците им отказаха най- високомерно. Това да ви обясни какви са китайците, защото орбитата на МКС е направена така, че да може да се достига от Байконур с най- малката възможна енергия. Китайската станция би могла да се достига и от Кейп Канаверал, и от полигона на ЕКА, Куру във Френска Гвиана, защото и двете места са много по- на юг и много по- близо до екватора. Коетоп означава, че поддържат много по- малки инклинации, Куру е даже почти на екватора. 2. До колкото знам, Италия има планирани научни опити, които ще бъдат извършвани на китайската станция. За Франция не съм чел. Но, в момента, на МКС има френски астронавт, на 29 октомври за станцията лети германец, април 2022-ра за станцията ще лети италианка. По принцим Китай за разлика от Русия използва международният стандарт за скачване,наричащ се IDA (International Docking Adapter) който е общ за НАСА, ЕКА, Джакса и канадската агенция. Което означава, че американска капсула може да акостира на китайската станция, както и китайска станция може да акостира на международният неруски сектор на МКС. Всичко това обаче опира до политическа воля!
(Виж повече >)
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.