Трябва ли забраната за пушене на закрито да бъде отменена?

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (568)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Distributed
    Distributed
    Рейтинг: 853 Весело

Едно цивилизовано нещо прие парламентът и пак ще се намери някой варварин да се опитва да го отмени.

Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
  2. 2 Профил на Pima
    Pima
    Рейтинг: 458 Неутрално

категорично не!

цъкайте колкото си искате минуси, но това е едно от малкото смислени решения на това правителство.
    това е цивилизован, европейски избор. всичко останало е Ориент или гръцко-средиземноморско разбиране за демокрация (разбирай тарикатлък)!

Най-страшното на комунизма е това което идва след него...
  3. 3 Профил на SS
    SS
    Рейтинг: 2676 Неутрално

Гласувах против , макар да съм на мнение ,че трябва да има заведения където да пише пушални ( само не знам дали всичките няма да турят такава табела ) !

4. 4 Профил на Darth Plagueis
    Darth Plagueis
    Рейтинг: 1454 Неутрално

Очевидно заведенията не са по-празни. Няма и никакви реални данни за спад в оборотите. Няма и причина за това - когато е забранено навсякъде, хората какво - ще спрат да излиза ли?
    Истината е, че тук има просто поредния гербав лобизъм и нищо друго.
    Нуждите на пушачите могат да бъдат добре защитени и без да се маха тази забрана.

Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
  5. 5 Профил на karni
    karni
    Рейтинг: 451 Неутрално

"Отмяната е в името на обществения интерес"

И кой ви даде правото да ре6авате кое е правилно за обществото?

6. 6 Профил на Xintu
    Xintu
    Рейтинг: 740 Неутрално

ДА!

Close to the Edge
  7. 7 Профил на Гита Ог
    Гита Ог
    Рейтинг: 796 Неутрално

До коментар [#1] от "Distributed":

До коментар [#2] от "Pima":

Подкрепям ви напълно в мненията.
    Пушач съм, но- НЕ!

Вещица от Овнерог
  8. 8 Профил на Гневник
    Гневник

Твърдо - Не!
    Въпреки, че съм заклет и проклет пушач.

9. 9 Профил на Xintu
    Xintu

и ще бъде...

Close to the Edge
  10. 10 Профил на jubal harshaw
    jubal harshaw
    Рейтинг: 1416 Весело

поне най-после го видяхме черно на бяло - предложенията са изцяло лобистки и идват от едрите в бранша.

http://jubalharshaw.wordpress.com
  11. 11 Профил на м
    м
    Рейтинг: 571 Неутрално

ВЕНТИЛАЦИЯ. Това е думата, която търсим от години насам. Имаше закони за задължителна и ефективна вентилация в заведенията, която би решила не само проблемите с неприятния тютюнев дим и пропитите с него дрехи след престой в заведение, а и кофти миризмата на манджа и пот, които ще го заменят. Какво се случи с тях и защо повечето заведения имат добра вентилационна инсталация, след като ги задължиха, а не я ползват?!

Аз лично съм поддръжник на тази забрана, а съм заклет пушач, но мисля че това междинно решение би направило всички щастливи.

Естествено забраната трябва да важи за всички други обществени места, включени досега в закона, изключая единствено питейните заведения, където би могло да бъде наистина вредно за бизнеса в краткосрочен план.

12. 12 Профил на Мария
    Мария
    Рейтинг: 1442 Неутрално

В нито една страна няма да намерите много гласували "за", и България няма как да е изключение. Просто защото, освен огромна част о непушачите, "против" са и много пушачи. За ползите и вредите няма смисъл да се коментира отново.

”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
  13. 13 Профил на Гневник
    Гневник
    Рейтинг: 740 Весело

До коментар [#5] от "karni":
    Общественият интерес (според римската правна доктрина, зад всяко едно право трябва да има признат интерес от упражняването му) е понятие и термин отнасим до "всеобщото благополучие" или "всеобщото благоденствие".

14. 14 Профил на xmm
    xmm
    Рейтинг: 1134 Неутрално

...Трябва ли забраната за пушене на закрито да бъде отменена?...

Трябва да бъде ПРОменена.

Ако ще изкореняваме пороци,да продължим с алкохола.

15. 15 Профил на Andrey Bachvarov
    Andrey Bachvarov

Пушенето е нещо, което вреди на околните. Точка. Затова безпомощни вопли как обществтото ГУБИ от тази забрана за най-малкото лицемерни!!!

Прочетете внимателно:
    http://www.webcafe.bg/id_1541041648

16. 16 Профил на Колаборационист
    Колаборационист
    Рейтинг: 948 Неутрално

Така е най-добре, хем има забрана, хем не се спазва ...

Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
  17. 17 Профил на grayeagle
    grayeagle

Не, не трябва. Стига сте защитавали отровители. Който пуши, да си го прави навън и далече от останалите. Който иска сутрин и да си запали колата и да лапне ауспуха, ама да е далеч от нас и навън.

18. 18 Профил на Настрадин Ходжа
    Настрадин Ходжа
    Рейтинг: 1416 Неутрално

Да се отмени в нощните заведения след 22:00. Там и тогава няма място за малки деца и хора загрижени за здравето си.

#ДАНСwithme до #ОСТАВКА
  19. 19 Профил на Darth Plagueis
    Darth Plagueis
    Рейтинг: 1454 Неутрално

До коментар [#11] от "м":

Няма вентилация, която да осигури липса на цигарен дим. Това не е решение.

Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
  20. 20 Профил на Norman Granz
    Norman Granz
    Рейтинг: 4892 Неутрално

АБСОЛЮТНО НЕ!

НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
  21. 21 Профил на franprix
    franprix
    Рейтинг: 570 Неутрално

Да отменим забраната, защото иде зима, напролет пак ще я въведем. Тъпо, българино.
    По целият цивилизован свят се дава приоритет на интереса на непушача пред този на пушача, примитивния егоизъм на пушачите обаче е с размерите на вр. Еверест.

22. 22 Профил на xm...
    xm...
    Рейтинг: 1418 Весело

Разбира се, че трябва!
    Немедлено!

Така ще се спази успешно три-шестмесечният цикъл, (в зависимост от "казуса", на връткане на Вожда со се правителство и другарЕ, така че след Нова Година да бъде отменено отново това положение и въведена пак пълната забрана. А напролет - пак обратно.

Вие какво, искате да изкарате Вожд и Правителство от стабилното им и същностно състояние на въртене?
    Че той, и Той! ... пумпалът де, като спре да се врЪтка и пада!
    Вие, предатели таквиз и гадни опозиционери, да не би да искате Той да падне?
    Не, не и пак твърдо НЕ! Анатема!

23. 23 Профил на Koba Stalin
    Koba Stalin

[quote#14:"xmm"]Ако ще изкореняваме пороци,да продължим с алкохола.[/quote]

И да свършим с извън татъчното забременяване.

/не се чете/
  24. 24 Профил на Quo Vadis
    Quo Vadis
    Рейтинг: 853 Неутрално

"Трябва ли забраната за пушене на закрито да бъде отменена?"

- ЛОБИТАТА на цигари и дотук ли стигнаха в Дненвик , не не трябва да се отменя . Ние сме в ЕС и както искаме субсидии и искаме еврофондовете да помагат на българският народ , то този български народ ще трябва и да се лишава от пушеното ,а не само да иска да лапа пари ,но .......... ! нали сме европейци ,трябва да се спазва директивата от Брюксел ,о да ,извините аз забравих .че сме ОРИЕНТАЛЦИ живещи в Европа .

Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
  25. 25 Профил на скруч
    скруч
    Рейтинг: 515 Неутрално

До коментар [#3] от "SS": във финландия е забранено пушенето дори в жилището ви-ако то е в обща сграда.

за чиста и свята република-но не с този народ
  26. 26 Профил на reGZx
    reGZx
    Рейтинг: 463 Неутрално

Според мен забраната е нещо хубаво.

27. 27 Профил на ana_ni
    ana_ni

До коментар [#18] от "Pavlik Morozov":

Точно!
    Посещението на нощни заведения е доброволно и осъзнато - там се пие, пуши и музиката в дискотеките е с децибели над допустимите за здравето!Деца и болни нямат място по барове и дискотеки еле па след 22.00 часа!

28. 28 Профил на Гневник
    Гневник

До коментар [#7] от "caffeine":
    Нужна е и пълна забрана за производството и вноса на тютюневи изделия: цигари, папироси, пури, пурети, тютюн за лула, тютюн за ръчно свиване на цигари, емфие и тютюн за дъвчене.

29. 29 Профил на owen
    owen

защо отново изкуствено се разпалва обсъждането на този правилно решен вече въпрос? бихме били много оригинални, направо уникални, ако отменим тази забрана. ами тъй де, и ний (ще) сме дали нещо на света...

30. 30 Профил на Лелка
    Лелка
    Рейтинг: 1144 Неутрално

НЕ схващам любовта към забраните.Истината е в добре организирани и СПАЗВАЩИ се правила.Редно е да НЕ се пуши в заведения за НЕпушачи и да се пуши в такива ЗА пушачи.Ама само там,хитрините като отделни зони не минават.Ако си с деца - без дим.Ако си с приятели пушачи - въпрос на избор.Вентилационните съоръжения - направени и монтирани както трябва и споменът за "лисичарника"остава в миналото.Мразя да ми смърди на фаст фуудс,ама никой не ги закрива,а подобието на храна там е в пъти по вредно от цигара в добре проветрено заведение.Правила,толкоз.

31. 31 Профил на owen
    owen

До коментар [#18] от "Pavlik Morozov":

т.е. единственият смисъл да излезеш след 10 е да се напиеш и/или натровиш?

32. 32 Профил на Станислав Генов
    Станислав Генов
    Рейтинг: 627 Неутрално

Аргументите "за" са просто нелепи. Всъщност нетолерантните са тези които подкрепят отмяната. Не може заради комфорта на някой да се прецаква вечерта на всички останали. В крайна сметка не виждам нищо лошо в това да се изпуши 1 цигара на открито. Дори и зимата е по-приятно сравнено с облаците дим които попиваха в косата и дрехите. Да не говорим, че мрачните икономически прогнози са чиста проба манипулация - отидете където и да е в Европа и ще видите, че всички заведения си работят прекрасно и без да се пуши вътре. Ако има затворени заведения то това няма да е заради забраната за пушене, а заради простия факт, че тук на глава от населението има най-много кръчми в целия ЕС. Всеки втори иска да е кръчмар или магазинер - този дисбаланс най-вероятно ще се саморегулира в момента в който се появят повече работни места в производството и индустрията.

33. 33 Профил на Xintu
    Xintu

До коментар [#24] от "USSR":

Ако, ти си ориенталец - ОК, но аз съм Българин, предците ми също...

Close to the Edge
  34. 34 Профил на svetovit
    svetovit
    Рейтинг: 402 Неутрално

Хора добре ли сте?! Въпросните келеши, собственици на задимени пушални настояват на едва ли не суверенното си право да тровят други хора срещу пари!!! Голямото лицемерие се състои в това, че дори и да са си сложили проформа някаква вентилация маса заведения никога не са я пускали!

Колко пъти сте влизали във "вентилирано" заведение, в което ви се насълзяват очите? Колко пъти е трябвало да се прави компромис между социалния си живот с приятели и съзнателно поглъщане на купища дим с ясното съзнание че си вредите на ВСЯКО вдишване!!!!!

35. 35 Профил на acb16
    acb16
    Рейтинг: 909 Весело

Трябва референдум. Мъдрия народ, който избра мъдрите си управници има право на последна дума по въпроса.
    п.п.Изборните бюра да са в кръчмите. Който не може да си намери вратата на секцията ...губи

36. 36 Профил на meforpresident
    meforpresident

Пушач съм. Нека да остане забраната. И все пак, може да се помислят някакви варианти за през зимата. В един бар във Финландия миналата година видях напълно изолирана кабинка за пушене, като по летищата.

37. 37 Профил на zаalvee
    zаalvee

Приходите в бюджета от акциз са 4 милиарда. Като намалеят тези приходи, поради по-малката консумация на акцизни стоки, държавата ще трябва да ги събере отнякъде.
    Така непушачите ще почнат да плащат някаква нова такса.

38. 38 Профил на svetovit
    svetovit

До коментар [#27] от "ana_ni":

Ами дай да въведем право на убийство и да го наречем евтаназия по нощните заведения да не се мъчат хората, по същата логика право на изнасилване на кухи лейки като тебе щото сама си си виновна да отидеш на заведение и подобни УВРЕЖДАЩИ ОКОЛНИТЕ!

Ако си скапваш себе си нямам ама НИЩО против, ако държиш да увреждаш здравето на околните моля.

39. 39 Профил на Чърчил
    Чърчил
    Рейтинг: 805 Неутрално

Мисля ,че приключихме с аргументите за накърняване на права на гражданите -пушачи.Така ,че нека разсъждаваме трезво. Отмяна на взети решения става стил на работа на това мнозинство в парламента .Това води преди всичко до непродуктивност на парламента(сега ще почнат едни дебати "за" или "против" от трибуната та така седмица) и обезверяване и недоверие на гражданите.Само това е достатъчно за да се замислят господата от мнозинството.Ако смятат че със промяната на решението ще успеят да привлекат всички пушачи под знамената на ГЕРБ ужасно се лъжат.

ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
  40. 40 Профил на Koba Stalin
    Koba Stalin

Братчеди, и аз стигнах до извода, че забраната трябва да остане. Така ще бъде по-емоционално! Ще броим пилците напролет, т.е. оцелелите заведения, след зимния сезон И без това децата се научиха да си пият бирата по пейките в парковете. Зимата ще добавят по малко твърдо гориво, чай с ром или коняк и всичко ще бъде наред. Доколкото знам, при социализЪма е имало заводски столове, но освен тях, макар и не в днешното изобилие, намирали са се кръчми, ресторанти, барове служебни барчета. Днес всички заведения ще заприличат на заводски столове. Затова капитализмът победи - той успя да постигне това, което при социализма, на никой нормален човек, не би му минало през акъла.

/не се чете/
  41. 41 Профил на email
    email

Отговорът е категорично НЕ!

Но може да се помисли за определени условия, за определени заведения с много строги критерии. Ако има собственици които биха инвестирали сериозни суми за изграждане на перфектната вентилация при която димът да не се разпространява настрани, а само нагоре и да се улавя от аспирацията какво би ми попречило, ако в съседство някой пуши? Но такава аспирация би струвала повече от заведението - с проектирането, филтрите, топлообменниците за входящ и изходящ въздух, йонизаторите и т.н. Но, ако има хора които са навити да инвестират защо да не им се позволи да са в привилигированата категория заведения с разрешение за пушене.

Определено може да се направи инсталация която да позволи пушенето в едно затворено пространство и цигареният дим на практика да го няма... но струва страшно много пари.

42. 42 Профил на Гневник
    Гневник
    Рейтинг: 740 Любопитно

...депутата от ГЕРБ Диана Йорданова въпрос: "Единственият мотив за забраната на пушенето е здравето на хората. Изборът сега е здраве или кафенета. Вие как мислите, приятели?"
    Наркотични вещества или кафенета. Вие как мислите, от ГЕРБ? Терминът наркотик в българския политически и юридически контекст, обхваща широк кръг от най-различни субстанции, които са или напълно инкриминализирани или строго регулирани. Такива са редица растителни вещества и техни производни като тютюн, алкохол, канабис, кокаин, опиум и негови деривати, между които пантопон, морфин, хероин, кодеин, а също и други препарати, употребявани в медицината, като сънотворните средства (веронал, луминал, барбамил и други производни на барбитуровата киселина), Диана Йорданова.

43. 43 Профил на Логика
    Логика

Заглавието на статията е манипулативно! Трябва да бъде поставено по следният начин "Трябва ли ПЪЛНАТА забрана за пушене на закрито да бъде отменена?" , защото внесеният законопроект предвижда НЕПЪЛНА забрана за тютюнопушене! За мен аргументът "здравето на гражадните" е абсолютна демагогия. Разбирам - за държавата е важно хората да не боледуват; да започват работа на 18 години; да работят като волове до 69 години; задължително да плащат почти 50 години социални и здравни осигуровки, а когато трябва да се пенсионират е добре да починат ПРЕДИ получаването на първата си пенсия Само, че- държавата предполага, а животът разполага ПРОТИВ ПЪЛНАТА ЗАБРАНА СЪМ И СЪМ ЗА ПО-ЛИБЕРАЛЕН РЕЖИМ- ТАКЪВ, КАКЪВТО Е ОПИСАН В ЗАКОНОПРОЕКТА!

ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
  44. 44 Профил на Ники
    Ники

[quote#18:"Pavlik Morozov"]Да се отмени в нощните заведения след 22:00. Там и тогава няма място за малки деца и хора загрижени за здравето си. [/quote]
    И защо, собствено, в едно заведение, в което има ред, охрана и се пие, или похапва, или се слуша музика, да не могат да ходят деца заедно с родителите си? И кой си ти да определяш кой къде има място? Да, в някой пропаднал моряшки бар, където всяка вечер събират извадени очи по пода, няма място за деца, но колко са такива заведения?

Работа на родителя е да определи къде да води децата си, а не на Павлик Морозов.

45. 45 Профил на traveler1
    traveler1
    Рейтинг: 735 Неутрално

Няма нищо по нагло от пушач искащ да припали, за да задоволи крастата си. С нищо и с никой не се съобразяват и тровят и смърдят навред.
    Твърдо против промяната на закона! Найстина, този закон е едно от малкото смислени неща, приети от "богоизбраните" ни събранисти в това НС.

ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
  46. 46 Профил на Ogiigo
    Ogiigo
    Рейтинг: 1114 Неутрално

Категорично не трябва да бъде отменяна забраната за пушене в закрити помещения! Трябва ефективен контрол за спазването на същата, защото на много места тя не се спазва (типично по български)!

Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
  47. 47 Профил на Bicho Raro
    Bicho Raro
    Рейтинг: 1438 Неутрално

[quote#1:"Distributed"]Едно цивилизовано нещо прие парламентът и пак ще се намери някой варварин да се опитва да го отмени. [/quote]

+++++++++++++++

Така е. При това, приеха го с поне година закъснение след другите държави от Европа. Не стига, че пак сме на опашката, ами и искат да го отменят, абсурд някакъв.

"Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  48. 48 Профил на The.Teacher
    The.Teacher

Може да се подходи и по-гъвкаво, а не само с едно изречение и забрана. Примерно аз съм за забраната в местата, където се сервира храна. Там е добре да се направят отделни зали за пушачи (то вече ги има така или иначе) с добра вентилация и задължително изискване персоналът в тази зала да са пушачи. Но в нощни барове и дискотеки след 22 часа е неприемлива и неразбираема подобна забрана и там трябва да е разрешено. Нищо не пречи да се задължат нощните заведения примерно веднъж седмично да осигуряват ден без пушене, или два, или дори 50/50. Така ще е най-справедливо. Трябва да се вземат много интереси в предвид и да се балансира. Закони с едно изречение, започващо със "Забранява се ..." са доста познати от едно уж минало време.

Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
  49. 49
    svetovit

Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

50. 50 Профил на Лелка
    Лелка

[quote#32:"Стан"]Всъщност нетолерантните са тези които подкрепят отмяната. Не може заради комфорта на някой да се прецаква вечерта на всички останали.[/quote]
    Ма иди в заведение за НЕпушачи,тогава ако с теб е дошъл и пушач,то той е избрал да излиза вън да пуши,не са му го наложили.Забраните само правят порока/ако пушенето е порок/по-сладък.Общественаа опасност от пияниците и наркоманите е несъизмеримо по-голяма,ама пушачите,та пушачите..Няма дрегер за промили след 5 цигари,а след 2 водки си си убиец,но лобито на" пияници за чист въздух"ми иде в повече.

51. 51 Профил на kollin
    kollin
    Рейтинг: 515 Весело

Всички искат България да прогресира, но никой не иска каквато и да е промяна!
    А ако може да си върнем соц-а ще е най-добре
    Затова ще си останем полу-ориенталски, корупционно-мафиотски цирей на гъза на Европа

How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
  52. 52 Профил на svetovit
    svetovit

До коментар [#43] от "dqdomart":

Нещо няма клиенти и работа а? Та драскаш по форумите.

53. 53 Профил на Скандинавец
    Скандинавец
    Рейтинг: 462 Неутрално

Струва ми се, че тези прословути 50% спад в оборота на заведенията и огромен брой загубени раб. места не се дължат толкова на още по-прословутата забрана за пушене.
    В други държави също има забрана, но хората си ходят в заведенията както и преди. Който ще пуши излиза пред входа....
    Така, че спадът май се дължи на понижена покупателна способност. Напук на една легенда, според която кръчмите в БГ винаги били пълни.

54. 54 Профил на Ники
    Ники

Относно заведенията:
    Нека не забравяме, че заведенията не правят оборот от цигари, а от консумация, някои и от вход.

Ако оборотът и оцеляването на едно заведение зависи само от пушенето вътре, то това заведение явно не предлага нищо интересно на своите клиенти. То е неконкурентноспособно и е нормално (даже желателно) да фалира.

Напоследък се нароиха много нови заведения на мястото на закъсалите стари, аз лично ходя на такива с рокгрупи на живо, и съм повече от доволен от предлаганото многообразие. И в определено не са празни!

55. 55 Профил на drakar65
    drakar65

До коментар [#39] от "Чърчил":
    [quote#39:"Чърчил"]Това води преди всичко до непродуктивност на парламента(сега ще почнат едни дебати "за" или "против" от трибуната та така седмица) и обезверяване и недоверие на гражданите.[/quote]

Демек до сега работата на НС е била продуктивна!?
    Аре стига смешки!

Вече ми писна от тия 240 идиоти дето не знаят какво искат и как да го направят плюс МС!
    А и дето си сменят мнението три пъти на ден!

Хич вече не ме бърка забрана или не!
    Ама съм бесен, че изпълнителната и законодателната власт просто не знаят и те самите какво правят!
    Както казва народа "тия въобще не са в час"!

“Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
  56. 56 Профил на Логика
    Логика

[quote#44:"Ники"]И защо, собствено, в едно заведение, в което има ред, охрана и се пие, или похапва, или се слуша музика, да не могат да ходят деца заедно с родителите си? [/quote]
    Защото според закона след 22:00 ч.децата трябва да бъдат по домовете си , "родителю" Я си прочетете закона- да видим какво казва- къде трябва да са децата - т.е. лицата от 0 до 18 години след 22:00ч.- в нощните барове или по домовете си?

ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
  57. 57 Профил на Логика
    Логика

До коментар [#52] от "svetovit":
    На теб какво ти влиза в работата? Май ТИ се изживяваш като ВКС, а И от кой състав на ВКС си "уважаеми съдия"

58. 58 Профил на Quo Vadis
    Quo Vadis

До коментар [#33] от "Xintu":

Аз спазвам законите у нас , също и правилата за движение -не нарушавам забраната над 50 км в населено место , като ми кажат че не трябв ада се пуши -значи не трябва , плащам си вода ...... данаци за авто ,за къщата .за апартамента ....аз съм законопослушен гражданин на Р България . А кажи сега кой е ориенталец ? Аз ли или този Андрешковец ......!?

Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
  59. 59 Профил на sashobal
    sashobal
    Рейтинг: 728 Гневно

Айде стига глупости!
    Нищо няма да ни стане ако излизаме навън за по цигара.
    Аз като пушач съм за оставането на забраната.
    Така намаляваме и цигарите.
    Защо трябва да се правим на ориенталци(без Турция,защото там не се пуши никъде) и да не можем да спазваме един прост закон?

Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
  60. 60 Профил на svetovit
    svetovit

До коментар [#57] от "dqdomart":

Съчуствам ти. ВКС в твоя измислен свят и клиенти ли ти води? хахахахах. Толкова си "адвУкат", колкото баба ми ядрен физик.

61. 61 Профил на valerivutev
    valerivutev

Господа непушачи, в дълбока заблуда сте ако мислите, че някой мисли за здравето ви. Мислят единствено за джобовете ви и как да ги изпразнят най бързо. Тук са най скъпите лекарства а вие вярвате на загрижените за здравето ви. Всяка забрана само увеличава корупцията. Някои собственици на заведения ще фалират, но на тяхно място ще дойдат други за които няма да важи забраната пак ще сте прецакани. Не се радвайте на чуждото нещастие защото може и вашият бизнес да фалират ако на някой му се стори, че печелите добре.

62. 62 Профил на Логика
    Логика

До коментар [#59] от "sashobal":
    Аз като пушачка предпочитам да се падне ПЪЛНАТА забрана и да се мине към по-либерален подход. Ако някой си въобразява, че ще превръща нощните заведения с работно време след 22:00ч. в детска градина, просто да отиде да се прегледа при психиатър

63. 63 Профил на The.Teacher
    The.Teacher

Пропуснах да кажа, че според мене естествено трябва да се върви към намаляване на тютюнопушенето като цяло с различни програми, и всякакви други такива мерки и примерно след 20 г. да има намаление с 20 процента на пушачите и така естествено ще се наложи в самия манталитет на хората това нещо. Но тук, сега, веднага, окончателна забрнана - твърдо не. Всички знаем кой решаваше проблемите веднага и "окончателно". Пълна, тотална забрана е тоталитаризъм и диктатура, не и демокрация. Не може да имаш 40 процента пушачи и да им се казва - вие сте лоши, вие сте нежелани, вие сте идиоти. Непушач съм, да подчертая.

Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
  64. 64 Профил на snafuracer
    snafuracer

Забраната трябва да остане. Още един такъв лобистки напън и всички ще са свикнали да пушат навън. Не виждам заведенията да се по-празни, но пък виждам повече семейства с деца да посещават незадимени пространства.

Замислете се за отказване - аз го направих, и не мисля, че живота е черен без цигари.

65. 65 Профил на aneta07
    aneta07
    Рейтинг: 458 Гневно

Трябва пълната забрана да бъде отменена!Вече го направиха в другите държави,където има демокрация!Щом в Германия и Швейцария може да се пуши на разрешените места,кой е Ганьо Балкански,че да измисли друго?!Управляващите пак разделиха народа и го подтикнаха да се мрази,за да няма единство и да иска по-свестни условия на живот подобно на другите хора,които са вече по улиците и крещят!Ама като има толкова тъпаци да им се връзват,НЕКА!

Няма много истини!Истината е една,но има много манипулации и липса на информация.
  66. 66 Профил на Ники
    Ники

[quote#56:"dqdomart"]И защо, собствено, в едно заведение, в което има ред, охрана и се пие, или похапва, или се слуша музика, да не могат да ходят деца заедно с родителите си? - цитат на коментар #44 от “Ники”

Защото според закона след 22:00 ч.децата трябва да бъдат по домовете си , "родителю" Я си прочетете закона- да видим какво казва- къде трябва да са децата - т.е. лицата от 0 до 18 години след 22:00ч.- в нощните барове или по домовете си? [/quote]
    Е аз не съм умен адвокат, та си мислех, че с родител може? Ако пък не може - ето една забрана, която трябва да падне! А не онази за гнусния, задушлив пушек.

67. 67 Профил на Логика
    Логика

[quote#60:"svetovit"]Съчуствам ти. ВКС в твоя измислен свят и клиенти ли ти води? [/quote]
    Нещо по темата да имаш да ни кажеш? ААА =- не- важното е да се "нападат" пушачите и да се показва, че те са непълноценни хора, нали така , г-н Хитлер

68. 68 Профил на ju.li
    ju.li
    Рейтинг: 1022 Гневно

Аз вече искам забраната да остане, но да бъде разрешено да се създадат "клубове по интереси" или някакви други витиевати помещения където да е строго забранено влизането на НЕпушачи!
    Ние пушачите ще решаваме дали там ще се храним, танцуваме или каквото си изберем друго.

69. 69 Профил на Логика
    Логика

[quote#66:"Ники"]Е аз не съм умен адвокат, та си мислех, че с родител може?[/quote]
    Ми що не си платиш на "умен адвокат" и да си получиш съвета Едно е да мислиш; друго да действаш=- трето и четвърто- дали действаш законно Да няма после - ооо, защо сега ми налагат тази глоба

70. 70 Профил на kuku032
    kuku032
    Рейтинг: 684 Неутрално

Доколкото си спомням забраната обхващаше и детските площадки, а там се пуши не по-малко отпреди. А най-често нарушителите са точно майките на децата, които всички други (пушачи) са длъжни да пазят!

71. 71 Профил на papagal665
    papagal665

До коментар [#34] от "svetovit
    Ми не ходи по такива заведения да си даваш парите бе.Има заведения за непушачи ходи там

72. 72 Профил на Дедо Либен
    Дедо Либен
    Рейтинг: 1303 Гневно

Забраната трябва да бъде отменена със закон, така както е приета, защото по своята същност тя е едно Лицемерие и Демагогия. Защо?

Защото тютюнопроизводството в България е поминък за много хора, които се препитават с отглеждането на тютют, понеже земята им дрего не ражда. Второ - тютюневите и цигарените фабрики не са поставени извън закона и следователно продукцията им е легална. Трето - за удоволствието да пуша си плащам солено - ДДС, акцизи, еко-такси и какво ли още не. За 5 грама тютюн в цигарите аз плащам по 5 лева или 5000 лева за килограм!!!! Няма друг консуматив, който да е толкова скъп!!!!

Затова Държавата не трябва да се прави на толкова привързана към европейското законодателдтво и "загрижена" за здравето на пушачите, а да приеме, че и тя се облагодетелдтва от нашите пари! Или да ЗАБРАНИ със закон тютюневото и цигареното в България и да въведе "сух режим" - ако и стиска!!!!

73. 73 Профил на uporit
    uporit
    Рейтинг: 593 Неутрално

Аз съм пушач и искам да си пуша, БЕЗ да преча на никого! Предишната разпоредба с отделните зали за пушачи и непушачи напълно ме устройваше. Сега се чувствам дискриминиран.
    На всичкото отгоре, разни псевдодемократи заливат медиите с фалшифицирани факти, свързани с проблема. Ето някои от тях:
    - Пълна забрана на пушенето НЯМА в Германия, Австия, Ирландия, Швейцария и т.н. Ние да не сме по-католици от папата?
    - НЕ съществува директива на ЕС, която да изисква забрана на пушенето. Положителна реакция на ЕК за забраната от 1 юни НЯМА - законът просто не е коментиран в нито един официален документ.
    - От 5-те лева, които пушачите плащат за кутия цигари, 4 лева отиват директно в държавния бюджет под формата на данъци и акцизи. (Цифрите са приблизителни, разбира се, не се хващайте за тях!) Това не е ли лицемерие? Държавата на драго сърце събира тези пари (близо милиард лева годишно!), а ни разрешава да си пушим само вкъщи. Подобно е положението с горивата (само дето там пушекът е хиляди пъти по-отровен!), но на никой не му и хрумва да забрани автомобилите, нали? Държавата дори не дотира покупката на електрически автомобили, както е в повечето страни от ЕС.
    Хайде да помислим трезво и да не се поддаваме на манипулации!

74. 74 Профил на Хи-хи
    Хи-хи
    Рейтинг: 1755 Неутрално

К'во плюете бееееееееееееее. Я излезте на улицата и вижте к'ва е смрад - прах, пушеци, като "валне" дъжд всичко става на лай..на....

И я кажете колко % от българите ходят по барчета и кафенета - 10, 20, 50%?? Сигурно са 0.5% и стоят средно по 20 минути. Ако някой стои по 2-3 часа - да се замисли щото да не му излезат хемороиди... И половината от тези 0.5% квичат като прасета, щото им миришело...

75. 75 Профил на sashobal
    sashobal
    Рейтинг: 728 Неутрално

До коментар [#62] от "dqdomart":

Всичко е въпрос на навик.
    Мрънкането от т.нар. неудобство е временно.На никого не пречи да излезе на въздух и да изпуши една цигара.
    Аз го правя и не ми тежи,но всеки има различна толерантност и разбирания към правилата.
    Лошото е,че отношението на българина е такова към всички правила,а докато не се научим да се съобразяваме със законя ще си останем в третия свят

Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
  76. 76 Профил на svetovit
    svetovit

До коментар [#71] от "papagal665":

По-лесно ми е да настоявам да разкарат пушачите засега мнението на такива като мен (не само в България) явно работи, но за съжаление засега. Не ти ли стига, че ти разрешавам да се намираш в същото заведение, само не пуши.

77. 77 Профил на svetovit
    svetovit

До коментар [#73] от "uporit":

Пуши у дома и не се чуствай дискриминиран. Ти си поредния, дето всъщност настоява на правото си да навираш дима си, заедно със смрадливия дъх право в хората на поне 3 метра от теб. Кой е егоист?

78. 78 Профил на svetovit
    svetovit

До коментар [#72] от "Дедо Либен":

Дедовото, талибаните в Афганистан също не са съгласни да им унищожават маковите полета. Хората от това живеят нали?

79. 79 Профил на Десен екстремист
    Десен екстремист
    Рейтинг: 1078 Неутрално

Добър резултат засега- за-17: против- 83

мнение на бивш пушач

"Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
  80. 80 Профил на alter_ego
    alter_ego
    Рейтинг: 627 Гневно

Не искам отново да бъда тровен!!!

81. 81 Профил на Логика
    Логика

[quote#76:"svetovit"]По-лесно ми е да настоявам да разкарат пушачите [/quote]
    А на мен ми е най- лесно да се разкарат непушачите от заведенията Е- какво става тогава ЦИТИРАЙ КОЙ РЕГЛАМЕНТ НА ЕС ИЗИСКВА БЪЛГАРИЯ ДА ЗАБРАНИ НАПЪЛНО ТЮТЮНОПУШЕНЕТО В ОБЩЕСТВЕНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ , КАКТО И ОТ КОГА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО Е ВЪЗВЕДЕНО В ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО НК Нали си мноооооооого умен- ти знаеш ВСИЧКО; можеш ВСИЧКО- ха сега отговори

82. 82 Профил на svetovit
    svetovit

ДядоМартовото - ако публикувам работна обява, в която изрично посоча че ПУШАЧИ не наемаме, могат ли да ме накажат?

83. 83 Профил на Логика
    Логика
    Рейтинг: 1416 Любопитно

[quote#76:"svetovit"] Не ти ли стига, че ти разрешавам да се намираш в същото заведение[/quote]
    ???? От кога клонираха Хитлер в България, че и направиха клонинга бг. гражданин Да не обърнем палачинката - НИЕ да разрешаваме къде да ходиш ТИ, а

84. 84 Профил на Koba Stalin
    Koba Stalin

Забрани, забрани, пак забрани и само забрани! Забраната ще спаси света.!Този народ разбира само от забрани, нещо повече - те му харесват. Точно както мазохистът се наслаждава на болката, така и човекът се наслаждава на забраните. Това е форма на "изтласкване", както са го обяснили братчедите Фройд, Ерих Фром и пр. корифеи в бранша. Няма по-жалка гледка от тази, да видиш "свободен човек". Та той не знае какво да прави бе, братчеди! Чувства се безпомощен и дезориентиран. Да махнеш забраните на съвремениия човек е все едно, да отнемеш патериците на куция, или бастунчето и кучето-водач, на слепия.

/не се чете/
  85. 85 Профил на bluechemical
    bluechemical

До коментар [#62] от "dqdomart":

Аз съм на 34 години,т.е. не съм от детската градина,пушач съм,ходя по клубове и смятам че няма проблем да отидеш на вън за 1 цигара.Много по приятно се чувствам когато вътре в заведението въздухът става за дишане и после дрехите ми не миришат на зла гад.Досега не прочетох нито един смислен аргумент в подкрепа на искането за отмяна на пълната забрана.Както беше написал някой по-нагоре,след 3мес да се правят изводи е смешно.Така че да си пишем неща от рода на,детска градина и т.н. е меко казано несериозно.И моля всички които използват термина ,либерален подход,да се опитат да ми го дефинират.

86. 86 Профил на drakar65
    drakar65

До коментар [#65] от "aneta07":
    [quote#65:"aneta07"]Управляващите пак разделиха народа и го подтикнаха да се мрази,за да няма единство и да иска по-свестни условия на живот подобно на другите хора,които са вече по улиците и крещят![/quote]
    Те това е!
    Въобще не ги бърка нашето здраве политиците!
    Или са пари или е жена

Поредния измислен дебат!
    Както и тоя с Белене!
    Законодателна власт, приемаш дългосрочни решения, изпълнителна реализираш ги!

Ама някой е взел некои комисионни....

Не виждате ли, че фокуса на гражданското общество целенасочено се мести на теми точно по посочения принцип!

П.П. 23г. се ослушваха за референдум!
    А имаше за какво! Сега интересите на БСП и ГЕРБ се пресякоха, и ще ни зарадват с "пряка демокрация"!
    Бъдете сигурни, че ще го изкарат пълен фарс!

“Сега е моментът да превъртим Рубикон-а” - Гай Юлий Ц... Аз-"Картаген трябва да бъде разрушен"!
  87. 87 Профил на gost22
    gost22
    Рейтинг: 2059 Любопитно

[quote#14:"xmm"]Ако ще изкореняваме пороци,да продължим с алкохола.[/quote]
    По нашите места, това с алкохола няма да се получи. Дори си имаме вековна традиция с изкореняване на лозя и рязане на глави, ама ...часовете по история, а?

Чудно ми е, защо веднъж не измислим нещо свястно, а не да се люлеем като махало между "ЗА" и "ПРОТИВ". Колко по-лесно, тихо, разумно и доходно за държавата щеше да бъде, ако заведенията, които държът на пушачите, си плащаха ежемесечна такса по 30-40 лева на стол. Ами съвсем естествено щеше да има заведения за двата вида клиенти, като равновесието щеше да се поддържа автоматично — на пазарен принцип.
    Да, ама не. Нали сме по-католици от папата... от пълно безхаберие с недоволни непушачи, към пълна забрана с недоволни пушачи.
    Ей заради това, няма да ти се получи и изкореняването на алкохола, защото искаш крайност, за нещо, което може да се регулира само, ако го обложиш като "екстра".

"Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
  88. 88 Профил на Quo Vadis
    Quo Vadis

Ей този народ не разбира от диМРАКАЦИЯ , ИМАШ ПРАВИ ИМАШ И ЗАДЪЛЖЕНИЯ =да не се пуши на закрито . Бях в Барса в ресторант и вечерях ,на съседната маса 3 седяха и след това излезнаха като си оставиха и храната и пиенето ,аз се учудих ... но след ги видях отвън да пушат и след това влезнаха обратно в ресторанта и продължиха .... !! В този ресторант трябваше да правя резервация към обяд защото е винаги пълен и може да няма места при идването без резервация . А И НЕ САМО ТЕ ПУШЕХА МАКЪР И ВРЕМЕТО БЕШЕ НЕ ХУБУВО /МЪРСЕШЕ ДЪЖДЕЦ през април . ходих да гледам Барса -Хетафе / Тъй че тази" песен"на лобистите . че ЗАБРАНАТА за пушене в заведенията ще отласне клиентите е за оФцете по форуми ...... и за пушачите .
    Тази статийка е платена .

89. 89 Профил на Логика
    Логика

[quote#82:"svetovit"]ДядоМартоото - ако публикувам работна обява, в която изрично посоча че ПУШАЧИ не наемаме, могат ли да ме накажат?[/quote]
    Питай адвокат Що ме питаш мен- нали си мноо велик- на 10тина адвокати плащаш- защо изобщо им плащаш, щом не могат да ти дадат поне един съвет, а Язък-само ти ядат препираните парички Я вземи публикувай обява , че търсиш девойка до 25 години с три западни езика и 2 висши образования за офис- мениджър/ опс- секретарка, както и че ще я задължиш да не ражда поне 3 години след преминаването на договора й във безсрочен Напиши между другото, че тя трябва да е непушачка ХАХАХАХА

90. 90 Профил на svetovit
    svetovit

До коментар [#81] от "dqdomart":

Бабо, ако пишеш без "капс лок" малоумието ти няма да бие толкова на очи. Но арогантните хора не са особено умни, та затова говорят на висок глас и гледат да наврат скудоимието си на подобни като тях.

Че те вече са вън бе душо, май верно не ходиш по заведения а димиш у дома.

91. 91 Профил на Горгона Медуза
    Горгона Медуза

Това ако се случи, ще се върнем не при маймуните, а при амебите.

92. 92 Профил на papagal665
    papagal665

До коментар [#76] от "svetovit":

Братле,ако влезеш в кварталното кръчме и кажеш"Всички пушачи вън"Познай какво ще ти се случи.Просто не мога да пресметна балистичната треактория по която ще излетиш.

93. 93 Профил на Логика
    Логика

[quote#90:"svetovit"]Бабо, ако пишеш без "капс лок" малоумието ти няма да бие толкова на очи.[/quote]
    Малоумен си ти, бабиното, но аз няма да ти отварям очичките- когато от джобчето ти излезнат парички за твоите приумици и си платиш за гяволъка да изискваш от другите нещо в повече от правата, които имаш, тогава ще разбереш доста неща на собствената ги гърбинка Ха да си жив и здрав,че и такива хора като теб са нужни

94. 94 Профил на Koba Stalin
    Koba Stalin

[quote#92:"papagal665"] не мога да пресметна балистичната треактория по която ще излетиш.[/quote]

Братчед, само ще си мечтае да излети и най-вече - въобще да не е влизал.

/не се чете/
  95. 95 Профил на svetovit
    svetovit

До коментар [#92] от "papagal665":

Благодаря за споделянето на социалните ти навици и средата, която обитаваш. Не живея в квартали с "кръчмета" и не ходя по такива. Там живее шофьора ми, който доскоро щастливо си пафкаше докато не ми писна да ми овонява колата с дъха си след това и беше изритан.

А изритването на пушачите вече е факт и става елегантно. Сами се изритвате. Приятно в Овча Купел.

96. 96 Профил на Лелка
    Лелка

[quote#77:"svetovit"]Пуши у дома и не се чуствай дискриминиран. Ти си поредния, дето всъщност настоява на правото си да навираш дима си, заедно със смрадливия дъх право в хората на поне 3 метра от теб. Кой е егоист? [/quote]
    ВземИ се тури у буркан,запечатай се се па се хвърли у някое планинско усое на чист въздух за векове наред.Ако това ,че си непушач ти е единствената гордост - съболезнования.

97. 97 Профил на svetovit
    svetovit

До коментар [#93] от "dqdomart":

Реално съм се замислял да създам малко дебат в обществото. Не съм чул до момента за прецедент за дискриминация на основание тютюнопушене. При мен бонуса за непушачи е 200 лв към заплатата на месец, колеги пушачи мрънкат че било дискриминация, аз настоявам че е бонус. Кой е прав?

98. 98 Профил на svetovit
    svetovit

До коментар [#96] от "Лелка":

Имам причини да се дразня много, хвърлил съм нечовешки усилия в посока тази забрана, включително финансиране на усилията на съответните заинтересовани групи и фондации. Не съм сам и няма да позволя да отидат средствата и усилията ми на вятъра.

99. 99 Профил на svetovit
    svetovit

До коментар [#80] от "alter_ego":

По минусите можем да съдим, че има съфорумци които НАСТОЯВАТ да бъдеш тровен.

100. 100 Профил на Koba Stalin
    Koba Stalin

[quote#97:"svetovit"]При мен бонуса за непушачи е 200 лв към заплатата на месец[/quote]

Братчед, кажи какви бонуси дава жена ти - твоите бонуси в офиса, въобще не ме интересуват.

/не се чете/

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK