Редно ли е деца да стоят на караул пред паметници?

Лично аз имам различна представа за родолюбие

Васил Василев

ЗА - %

Ева Борисова

ПРОТИВ - %

Показаните % са от гласа "За" и "Против"

Твоето мнение е важно!

Участвай в дебата и гласувай.

Успешно гласувахте
Успешно гласувахте

Миналата седмица стана известно, че деца стоят на караул и се сменят, за да пазят паметника на Васил Левски в София. Инициативата бе във връзка с годишнината от обесването на Апостола и се организира от общобългарски комитет "Васил Левски". Тя обаче породи въпроси - редно ли е деца да се правят на гвардейци, какво научават от това и могат ли да го разберат, тъй като на караул бяха и тригодишни. Въпроси бяха повдигнати и около факта, че те бяха въоръжени с автентични пушки, макар и незаредени. Асоциации бяха направени с периода на социализма, а в социалните мрежи бе предложено те да стоят на паметници с книжки.
Васил Василев

Васил Василев

председател на общобългарски комитет "Васил Левски"

ЗА

Включи се
Успешно се включихте

Васил Василев, председател на общобългарски комитет "Васил Левски"


Това е една родолюбива инициатива, която се роди в разговорите с децата. Какво научават от нея, си знаят самите те, но ефектът е много силен. Повече от 100 деца стояха на пост и всички си отидоха с изключително хубави впечатления. Горди, доволни, усмихнати. Какво им е дало, можете да питате тях.


Стоят с пушки, защото... ми с хурка ли да стоят в ръка?


Има всякакви типове, които търсят под вола теле. Те не могат да създадат нещо позитивно и затова критикуват. Нито децата са техни, нито пушките. Да отправят критики към деца за нещо, което им е доставило удоволствие, не е логично. Дойдоха хиляди хора с децата си, за да видят тези, които стоят там с пушки. Мърморковци винаги ще има.


Децата винаги са обичали различните инициативи, това е вид игра, но всяка игра развива мозъка на детето дори на най-малкото. Преди се е играло на стражари и апаши, после ние играехме на партизани и фашисти и така нататък. В цял свят има такива игри. В Америка децата правят цели сражения като елемент на възстановки от гражданската война. И в Англия е така. Това е патриотизъм, но поднесен по достъпен начин.


Колкото до възрастта - има деца на най-невръстна възраст, които са пианисти, виртуози, знаят 5 езика... Важното е всяко дете да може да участва в тази игра. Този, който разбере, ще го запомни за себе си. Големите - от 14 години нагоре - те го възприемат с пълна сериозност и гледат на това не като игра, а като на чувство за дълг. Има и ще има добри мерки за провеждане на операцията, за което съдействат и Столичната община и СДВР.


На глупости не отговарям, е коментарът ми на въпроса дали инициативата прилича на порядки от времето на социализма.


Инициативи не могат да се планират дългосрочно. Често идеите за тях се раждат след срещи с децата или членовете на комитета в страната. Планирани има за годишнината от раждането на Левски през юли, те са съгласувани с Министерството на културата. Другите идеи се раждат инцидентно.


Ева Борисова

Ева Борисова

председател на асоциация "Родители"

Против

Включи се
Успешно се включихте

Ева Борисова, председател на асоциация "Родители"


Лично аз имам различна представа за родолюбие. За мен то в много по-голяма степен е в поемането на отговорност за настоящето и изграждане на споделена представа за бъдещето на нашата страна, за което мечтаем и за което допринасяме. От гледна точка на възпитанието на децата си предпочитам да изследваме заедно големите герои на миналото по едни балансиран и човешки начин – както с великите им дела, така и с човешките им слабости, както с безспорните, така и със спорните решения, трудните и нееднозначни избори в живота им. Вярвам, че това ни помага да сме много по-уверени, че самите ние сме способни на големи дела.


В същото време да разбираме, че грешките са естествена част от пътят на всяка промяна.


Що се отнася до караула до паметника – макар това да не е моят личен избор, приемам, че това е възможна форма на изграждане на уважение и връзка с нашата история. Разбира се, задължително е продължителността на времето "на пост" да е съобразена с възрастта на децата и метеорологичните условия.


Оръжието макар и бутафорно, е крайно неуместно. Според мен то по никакъв начин не е израз на уважение и само вменява у децата усещане за несигурност и реална заплаха от въображаеми врагове. Странно е, че се оплакваме от агресивността на младото поколение, без да си даваме сметка, че като възрастни ние често фетишизираме оръжията като единствена възможност да проявиш сила и да гарантираш сигурност.


Патриотизъм може да се възпитава от най-ранна детска възраст. Патриотизмът е преди всичко осъзнатост за любов и свързаност. Това при 3 - 4-годишните деца е чувство към мама, татко, баба и дядо, братя и сестри, нашият дом, децата и учителките в детската градина. При 5 - 6-годишните е всичко това, но и кварталът, съседите, грижата пясъчника и градинката да са чисти, разбирането, че баба и дядо също са имали майка и татко, мечтата какъв ще стана като порасна. Едва в училищна възраст децата могат да разширят представата за страната както като територия – море, планини, села и градове, така и с разбиране за минало и бъдеще.


Естествено е в ранната училищна възраст историята да е леко приказна, но изграждането на критическо мислене в по-късна възраст е основата на истинския патриотизъм. Не съм патриот, ако се гордея с историята, наричам своите войски "смели завоеватели", а чуждите - "поробители" и в същото време не се чувствам отговорен и свързан с настоящето и бъдещето на страната си.


Стоенето на наряд с пушка или стоенето с книжка могат да бъдат сериозен стимул за рефлексия при по-големите деца над 10 години. За мен основният проблем е, че ние просто караме децата да направят нещо, което мислим за полезно, но по-никакъв начин не им помагаме да осмислят собствените си преживявания и да се свържат с тях. Възпитание в родолюбие или откровено насилие – отговорът за всяко дете е различен.


Очевидно хората, които я организират, изпитват нужда от социалистическите порядки. Всички ние като родители, често повтаряме моделите на възпитание на поколението преди нас. Важното обаче е винаги да се питаме точно този аспект на нашето възпитание по-добри хора ли ни прави? Налага се да си припомним, че ако вярваме, че можем да създадем за децата си по-добър свят от този, в който сме израснали самите ние, трябва да изберем да постъпваме по различен начин и най-вече да умеем да виждаме себе си и света през техните очи.Коментари (114)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Не е редно деца да стоят на караул. Аз се приемам за българин и патриот (даже бих се определил като националист по критериите на някои), но децата трябва да имат детство и да си играят. Има време за война.

 2. 2 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  Живеем във време на брутално мътене на детските мозъци от либералните ентусиасти и чуждопоклонници, щом родителите пращат децата на паметника на Левски, това трябва да се уважава!
  Какъв всъщност е проблема с това?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 3. 3 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  За мен не е редно,оставете децата да изживеят детството си необременени,има време да учат история...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3368 Любопитно

  Значи според повечето участвали в гласуването - не е редно деца да отдават почит на Левски, а е редно да се маймунят на Хелоуин и да ловят покемони!
  Много - много жалко!!!

  [email protected]
 5. 5 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 221 Весело

  Питайте путин ,той да ви каже нали сме с рускофинансиран парламент??????????там все оръжие да дрънкат могат,акъл нямат ама и не требе

  Долу рушистите и фашистите
 6. 6 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Бастун,ти явно не си разбрал за какво иде реч,не е задължително да отдадеш почит с оръжие в ръка,още повече бутафорно...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 7. 7 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Дневник, омотали сте снимките на участниците в дискусията....

 8. 8 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2960 Неутрално

  [quote#1:"johnniewalker"] но децата трябва да имат детство и да си играят. Има време за война. [/quote]
  Абе Джони, човек ще каже ,че през цялото детство децата ще ходят да пазят паметника където Левски е обесен!Инициативата е била 2 дни ...и се стояли по 15 мин. ужас, ужас !
  Ни веднъж не казахте нещо за издевателствата с децата които стоят разчекнати на колички в бакалията,не говорим за хорор игрите със слушаки и яки звукови ефекти които децата шутърчета играят и по цял ден пръскат мозъци!?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 9 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  Разбира се,че не е редно.Това дете едва се научило да чете,да не говорим,че думичките патриотизъм,родолюбие,революционер,са му трудни за разбиране и като му ушиеш един кат дрехи на първа българска легия и презрамчиш една пушка на рамо,няма как да очакваш от това дете да разбере думички които съм написал по горе.

 10. 10 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Напомня ми комунистическите организации - чавдарче, пионер, комсомолец и как висяхме до припадък по разни плочи на "другари" на 2 юни. Но дори и тогава на никого не му идваше наум да ни даде в ръцете оръжие, макар бутафорно.
  Детето трябва да научи, според възрастта си, за подвига на българските национални герои чрез разкази, картини, стихове, филми. Това ще го възпита в патриотизъм, а не като го облечете в смешни дрехи с още по-смешни пушки.

 11. 11 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 701 Неутрално

  ХИБРИДНА АКЦИЯ НА ДС, БСП И ДВИЖЕНИЕ "РУСОФИЛИ" !
  ЧЕТЕТЕ:
  http://kontraprop.com/2017/02/18/ds-agenti-pedofili-deca-apostola-karauli/

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 12. 12 Профил на 100jan
  100jan
  Рейтинг: 381 Неутрално

  [quote#4:"karabastun"]деца да отдават почит на Левски[/quote]
  Като ни задължаваха като пионерчета да кибичим пред паметните плочи на разни комунистически терористи, знаеш ли каква почит само падна, а? Толкова и с това кибичене ще има почит. Почит се отдава по други начини, и даже ти ги знаеш. Това тук е поредната фатмашка инициатива, с радост поета от чугунените родителски глави, където комунизмът никога няма да си тръгне.

  "Дневник", имате нужда не от модератори, а от редактори.
 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Ето едно мнение по темата:
  "Иво Беров със своя гледна точка за Левски" -
  http://media-partner.info/11047-2/

 15. 15 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2414 Неутрално

  Категорично съм против, малки деца да се ползват за такива дейности. При социализма това си беше начин на зомбиране. В държавите в които не е имало социализъм, целта е същата. Зомбирането не е социалистическо откритие, по-отдавнашно е. Ползването на деца е целенасочено и съзнателно и това е осъдителното. Децата го правят без да разбират същността. За хуманно и демократично общество това е неприемливо, за такова като нашето, всичко може.

 16. 16 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Деца, с оръжие, на почетен караул?! - Това е пълна бутафория! Едни родители с болни мозъци, решили нещо на някой да показват/доказват чрез предозиране! И ако не са на караул, изобщо не следва, че децата трябва да са с геймърски конзоли или със смартфони, а някои дори до гейпаради са го докарали...Колко болно съзнание трябва да имаш за да виждаш единствено подобни алтернативи? Нисък интелектуален багаж! Какво друго да се очаква от чалга-патриоти?

 17. 17 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Не само че не е редно да караш деца да стоят на караул където и да било, ами е и отвратително! Още повече с оръжие, било то и играчка! Много криво разбиране за патриотизъм е да набиваме в главите на децата митове и легенди за герои, битки и национални комплекси, маскирани като национална гордост. Колкото и да грубо да го отрича едната страна в спора, това си е чиста реставрация на ритуали от комунистическо-тоталитарното минало. Разбирам, че глави с имплантирана в тях петолъчка трудно ще измислят някаква по-цивилизована и креативна инициатива, но поне да не отричат очевидното.
  В резюме, за да не повтарям написано вече, напълно подкрепям позицията на Ева Борисова. Научете децата най-напред на елементарни обноски и уважение към околните, на достойнство и почтеност, пък родолюбието само ще дойде.

 18. 18 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Не е редно децата да са с пушки в ръце.
  Редно е да са със спринцовки!

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Аз съм седял така на караул в един дъжд преди 2 юни, без пушка...според мен не е уместно и има много по-интересни начини за връзка с историята - разкази, 3Д реалност, игри и т.н. иначе си е загуба на време...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 21. 21 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2428 Неутрално

  Абсолютно съм против ! Това е груба игра с детските мозъци и съзнание !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 22. 22 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Това с паметниците и караулите си е 100% атавизъм от соца. Само дето тъпунгерите, останали в България, не искат да го проумеят.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 23. 23 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  До коментар [#8] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Ти отдаваш ли почит на Левски? И ако отговорът е да, колко часа дадестойка караул?

 24. 24 Профил на loy30529393
  loy30529393
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Не трябва децата да растат с мисълта, че родолюбието на всяка цена е свързано с оръжие.
  Патриотизмът и родолюбието на тази възраст трябва да започнат със ЗНАНИЕ. В часовете по история, литература, български език, рисуване, пеене, беседи, диспути, театрални постановки, филми, екскурзии с цел да се пренесат в онази епоха, да дишат въздуха на онези времена, да възприемат чрез четене, слушане, гледане, за да се активират мисловните процеси и паметта.
  С пушка на паметника- нямам думи от възмущение!

 25. 25 Профил на garincha
  garincha
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Тая "Америка за България" ви изпи акъла. Нямате ли чест и достойнство ? За пари ще продадете и родина и всичко. Редно ли било децата....
  Как не ви е срам ?????????????????

  God bless Russia!
 26. 26 Профил на zcu00469861
  zcu00469861
  Рейтинг: 257 Неутрално

  До коментар [#1] от "johnniewalker":

  "Има време за война"... ти си пълен идиот.

 27. 27 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 493 Любопитно

  [quote#10:"victor_victim"] Но дори и тогава на никого не му идваше наум да ни даде в ръцете оръжие, макар бутафорно. [/quote]
  Моля?!?!?Хайде,де?Да не би да Ви, е хванала амнезията?!
  С АК-47, със срязан пълнител и без затвор, не сте ли стояли пред паметник на някой партизанин или нелегален,или някой от сорта,а?

 28. 28 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#25] от "garincha":

  [quote#25:"garincha"]За пари ще продадете и родина и всичко. Редно ли било децата.... [/quote]

  Родината я продадохте комунягите, бе, цървул. Прàти си твойто дете да кибичи като олигофрен пред паметника с пушка-играчка в ръце.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 29. 29 Профил на mnogoopak
  mnogoopak
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#24] от "el__paco":

  Абе ей, ти на луната ли живееш бе?! Мюсли тата са ти на вратата, ти ще пазиш бащино огнище с музика и литература!!! Приготви си и вазелин!!!! Четири удивителни по аналогия.

 30. 30 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  До коментар [#2] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Това, някой да не желае детето му да стои неподвижно (или малко подвижно) продължително време, не значи че той е чуждопоклонник.
  Ако си мслиш че патриотите се градят чрез стоене мирно около паметниците значи нямаш какпка престава за това какво енужно на едно дете.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3532 Неутрално

  [quote#24:"el__paco"]Патриотизмът и родолюбието на тази възраст трябва да започнат със ЗНАНИЕ. В часовете по история, литература, български език, рисуване, пеене, беседи, диспути, театрални постановки, филми, екскурзии с цел да се пренесат в онази епоха, да дишат въздуха на онези времена, да възприемат чрез четене, слушане, гледане, за да се активират мисловните процеси и паметта.
  С пушка на паметника- нямам думи от възмущение![/quote]

  Абсолютно вярно!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на loy30529393
  loy30529393
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#29] от "mnogoopak":

  Тия призиви си ги отправяй по форумите на Атака!

 33. 33 Профил на Longg
  Longg
  Рейтинг: 381 Неутрално
 34. 34 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Почетен пост (караул - не ми го хваща клавиатурата, когато става дума за деца) - да. Само за няколко, най-ярки и небудещи противоречия личности и събития като Левски или Съединението. Нищо повече. И обезателно без оръжие, обезателно!

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 35. 35 Профил на Ognyan Gerassimov
  Ognyan Gerassimov
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До авторката
  Още заглавието ви е подвеждащо "Редно ли е деца да стоят на караул пред паметници?" Какво означава караул знаете ли?! Те не са въоръжена охрана, това което правят е театър. Как това, че децата са се облекли в дрешки -униформи от 1вата Българска легия и носят автентични оръжия (можеха да им дадат пластмасови играчки) е по-различно оттова да участват в пиеса?! Това че са им дадени и истински оръжия а не пластмаси е дори страхотно възможност да се докоснат до нещо истинско нещо което е творило историята ни, да не говорим че са ценни антики. Малките едва ли стоят повече от 10на минути преди да започне да им доскучава, цялата работа е надоброволни начала. Ако вашето мнение е вярното тогава деца не трябва да участват в никакви театрални представления щом има оръжие и униформи. И още не си мислете че времено на войните е приключило за съжаление не е

 36. 36 Профил на vvy
  vvy
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Бих предпочел 19-20 годишните младежи да могат да заредят Калашник, да могат да го насочат в правилната посока и разбира се да могат да стрелят с него. Тази бутафория с малки деца е смешна и тъпа.

 37. 37 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1004 Гневно

  Това е поредното извращение на комуниста Василев . Какво са му направили дечинята та да ги държа с пушки на студа . Тоя извратен човечец си мисли , че е в Русийката си прави подобни извращения . Срама нямат дрогаРете като си продават душата и родината България на Россия !!!!!!!

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 38. 38 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#33] от "Longg":

  A я ти си признай, че най ти пълнят душата ето тези:
  http://klyker.com/wp-content/uploads/2014/04/General-Yermolov-Cadet-School-Russia-28.jpg

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 39. 39 Профил на Ognyan Gerassimov
  Ognyan Gerassimov
  Рейтинг: 643 Неутрално

  offtopic [quote#24:"el__paco"]Не трябва децата да растат с мисълта, че родолюбието на всяка цена е свързано с оръжие. [/quote]
  Напротив опазването на свободата от както съществува света досега става само по един единствен начинр със оръжие в ръка и то ако победиш във война иначе или изтребление или робство.

 40. 40 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#11] от "Сашо":

  От това следва, че червените са намерили добра ниша. Защо никой друг не организира децата? За съжаление те се грижат столетницата да не загуби електорат, а другите - блеем.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 41. 41 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 852 Весело

  До коментар [#26] от "zcu00469861":

  Както кажеш сладко пиленце.

 42. 42 Профил на slq84014722
  slq84014722
  Рейтинг: 867 Неутрално

  То не е редно и децата да гледат гадостите във фейсбук. Ама гледат.

 43. 43 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#40] от "Алф":

  [quote#40:"Алф"]От това следва, че червените са намерили добра ниша. Защо никой друг не организира децата? [/quote]

  Съгласете се, че в българския контекст да "организираш деца" изначално мирише на фалш и куха пропаганда. Какво да им организираш? Дори да ги водиш на театър и опера под строй изглежда смешно и жалко. Ама, за тъпи родители с леви разбирания това не е проблем,естествено.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 44. 44 Профил на Ognyan Gerassimov
  Ognyan Gerassimov
  Рейтинг: 643 Весело

  offtopic [quote#33:"Longg"]За български деца не може[/quote] Е разбира се че неможе по същите причини поради които и за германските и японски деца неможе. Просто победени страни във двете световни войни но виж за английските е задължително та нали са победители.

 45. 45 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 382 Неутрално

  "Лично аз имам различна представа за родолюбие"
  Ами и аз така. Само промит мозък може да изтъпани 3-годишни деца с пушки в ръка под предлог възпитание на родолюбие. И аз съм висяла да пазя паметниците на партизаните, но без пушка и на много по-голяма възраст. Макар че и това беше измишлъотина на болни мозъци. Повтаряме старите малоумия поради неспособност да измислим нови, Тези инициативни комитети да не си приписват правомощия, които никой не им е вменявал. Писна ни от самозванци и самопровъзгласили се гуру от всякакъв род и вид.

 46. 46 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1630 Неутрално

  До коментар [#25] от "garincha":

  ТИ имаш ли чест и достойнство?

 47. 47 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2046 Неутрално

  Утре президента Радев ще нареди и с пионерски връзки да ходят децата...то бива комуняшки тъпотии ма цял вол за мезе не бива...

 48. 48 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2046 Неутрално

  До коментар [#46] от "Doge":


  [quote#46:"Doge"]
  До коментар [#25] от "garincha":

  ТИ имаш ли чест и достойнство?[/quote]
  Пропуснали са в гетото да му го раздадат като социална помощ...

 49. 49 Профил на loy30529393
  loy30529393
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#39] от "Ognyan Gerassimov":

  Каква война? Говорим за ВЪЗПИТАНИЕ на родолюбие, не за военизиране. Носенето на оръжие е за друга възраст.

  Като сте толкова големи бабаити отивайте да се запишете доброволци за обучение. И сега има войски на НАТО в България, включвайте се към тях и ставайте командоси, не да пращате децата по паметници с пушки!

 50. 50 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 541 Весело

  Редно ли е деца да ..... ГИ ???
  ФРАШКАТ с живачни-ваксини
  тъпчат ГМО + Монсанто + порноканали + чалга + екстази & Hi
  раждат на 12g .............. Боже пази Bulgeria !?

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 51. 51 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#49] от "el__paco":

  тях и ставайте командоси, не да пращате децата по паметници с пушки!
  .....................
  Деца с пушки, деца с пушки

  Само това ли видяхте тук мозъци промити?

  Деца с пушки?
  все едно са си правили престрелка с полицията.

  "В Америка децата правят цели сражения като елемент на възстановки от гражданската война. И в Англия е така. Това е патриотизъм, но поднесен по достъпен начин."

  Това е така, нагледен патриотизъм.
  А другарката Ева го разбирала по друг начин.

  "Лично аз имам различна представа за родолюбие. За мен то в много по-голяма степен е в поемането на отговорност за настоящето и изграждане на споделена представа за бъдещето на нашата страна"

  И какво се получава?
  от една страна имаме 15 минути тръпка и вълнение пред паметника на най-тачения българин, а от друга - ми, бла бла бла
  приказки "на едро" .

  Всички сме били деца и знаем кое е по-въздействащо.

  Освен това, едното не изключва другото.
  Ако искаш , говори всеки ден за Левски , Ботев, Каравело/ и техните човешки слабости - това , за слабостите, е явно любима тема на някои хора/

  А за това, че сме стоели пред пзметниците и по Тошово време -мога само да кажа, че не е никакъв аргумент.
  Нито бай Тошо го е измислил, нито е нещо лошо.


 52. 52 Профил на ЛЪВСКИЙ
  ЛЪВСКИЙ
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Децата трябва да се учат на национализъм и патриотизъм от малки.

 53. 53 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2323 Неутрално

  “Стоят с пушки, защото... ми с хурка ли да стоят в ръка?”

  Според мен да изтъпаниш деца на караул е изтезание!
  Изненадан съм, че някое НПО още не е реагирало по адрес на тази инициатива... Колкото до това ченге Василев, догодина да организира свои колеги от гериатрията!

  I Want To Believe
 54. 54 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 541 Неутрално
 55. 55 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 754 Неутрално

  да изследваме заедно големите герои на миналото по едни балансиран и човешки начин – както с безспорните, така и със спорните решения,
  ========================================
  И кои точно решение на Левски, Ботев, Каравелов, Пайсий, Бенковски е спорно? Може би да се отдадат на Отечеството си за да живеем ние в независима национална държава.

 56. 56 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#43] от "leon555":

  Има много начини да заинтересуваш децата, с компютри, със спорт, с култура.... И не е задължително да е под строй и задължително. Ако има идеи, желание и средства (в този ред), децата сами идват.
  Вярно, че родителите много дължат на децата си..ама така е било от както помня..

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 57. 57 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2443 Весело

  [quote#1:"johnniewalker"]Не е редно деца да стоят на караул.[/quote]Като чавдарчета и ние стояхме караул по 10 минути пред паметници на възрожденци - беше голяма чест и радост. Добро и възпитателно !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 58. 58 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 594 Гневно

  До коментар [#1] от "johnniewalker":

  А редно ли е да раждат на 12-13 години,ДЕЦАТА ??? И ДЪРЖАВАТА НИЩО ДА НЕ ПРАВИ.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#56] от "Алф":

  И не е задължително да е под строй и задължително.
  .......................
  Ами не е задължително, както си и пише.
  Всички деца са отишли доброволно. И изглеждаха много горди и доволни от това, че са били там.

  Ама какво ли ви интересува мнението на децата?

 61. 61 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Важното е детето да не расте либерал и ляв ислямофил. Другото е без значение.

 62. 62 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#59] от "mnogoopak":

  Според мен, повечèто коментиращи са първи пушки на прайдовете.

 63. 63 Профил на mrtoyaga
  mrtoyaga
  Рейтинг: 433 Неутрално

  [quote#60:"buljubei"]Ама какво ли ви интересува мнението на децата?[/quote]

  Откога децата започнаха "да имат мнение"?

 64. 64 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2129 Неутрално

  Васил Василев: "Стоят с пушки, защото... ми с хурка ли да стоят в ръка?"
  Изключително глупава забележка. Децата могат да стоят на пост без нищо да държат, както стояхме ние едно време пред паметниците на Вазов и Левски. А ако трябва да държат нещо, защо да не е хурка? С хурката нещо се създава, с пушката се убива. Друг е въпросът дали стоенето на пост е най-добрият начин да възпиташ патриотизъм. Според мен не е. Аз в знак на почит поднасям цвете пред паметниците на бележити българи и уча децата си какъв е приносът на тези българи към обществото ни.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 65. 65 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2129 Неутрално

  [quote#63:"mrtoyaga"]Откога децата започнаха "да имат мнение"? [/quote]
  Откогато родителите им решиха да възпитават индивиди, а не поданици.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 66. 66 Профил на 7777
  7777
  Рейтинг: 2129 Неутрално

  [quote#4:"karabastun"]Значи според повечето участвали в гласуването - не е редно деца да отдават почит на Левски, а е редно да се маймунят на Хелоуин и да ловят покемони!
  Много - много жалко!!! [/quote]
  МНого - много жалко, че е толкова ограничено мисленето ти. Децата могат да отдават почит на Левски и стоейки на пост, и по други начини (например познавайки делото му, което би ги мотивирало да стоят на пост от лично убеждение, а не защото така им е наредил някой). Могат същевременно да се маймунят на Хелоуин и да ловят покемони, щом им харесва. Едното не пречи на другото.

  A man without faith is like a fish without a bicycle.
 67. 67 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#60] от "buljubei":

  Това пък къде го видяхте?

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 68. 68 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 573 Неутрално

  И е редно, и е право!

  В опитите си да се "слеем" с другия, непознатия, развития свят, сме се обезличили до степен на неразпознаваемост...

  Повече Православие, повече Родолюбие... Да, нека опознаваме другите, но да не забравяме КОИ сме!?

  алабалистигите за глобализация, интергация, световен ред, права и други щуротии... оставете ги за хората, дето няма какво друго да правят, та им се плаща с това да се занимават...

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 69. 69 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  Това, че децата стоят с пушки пред паметника на Левски, едва ли ще изиграе ролята, която организаторите искат. Децата са малки и просто не проумяват , защо са там. Но пушките със сигурност ще запомнят. Родолюбие се възпитава по много начини. И нас са ни учили, но защо много хора нищо не са научили и запомнили. По-добре да направим така, че тези деца да се гордеят със страната си, защото е красива и богата, защото е тяхна родина, защото тука се раждат талантливи хора, които всички уважават. Да направим така, че тези деца да се гордеят, че са българи, а не да се срамуват. И това няма да стане , като облекат гвардейска униформа и подържат пушка.

 70. 70 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  Общорусофилският комитет Васил Левски, да спре да се подиграва с паметта на Левски и да се опинва да възстановява чавдарско-пионерски традиции под формата на фалшив патриотизъм в карнавален стил.

 71. 71 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#57] от "dark'star":

  [quote#57:"dark'star"]Като чавдарчета и ние стояхме караул по 10 минути[/quote]

  Всеки цървул е стоял караул.
  Аз никога не съм стоял. Вероятно защото родителите ми са десномислещи хора и така са ме възпитавали. Децата са прекалено малки, за да разбират какво всъщност вършат. От родителите си идва всичко. А дори и да има нужда от някакво патриотично възпитание, с тия караули изглеждате като изтупани от нафталина това ушанките. Всъщност с всичко, което правите или казвате, изглеждате като изтупани от нафталина. Но това явно не е проблем за вас.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 72. 72 Профил на hasanço
  hasanço
  Рейтинг: 453 Неутрално

  "Миналата седмица стана известно, че деца стоят на караул и се сменят, за да пазят паметника на Васил Левски в София."
  А за6то един паметник се пази?
  От кого?
  Съ6тествува някаква опасност?
  И ако има за6то се пази от страна на деца?
  Какъв е смисълът да се пази паметник в определени дни, а през останалото време не се пази?
  И аз съм висял по паметници и никога не съм разбирал за6то се пека на слънцето или мръзна в студа пред грамадата камъни.Не мисля 4е е оказване на уважение.Да постави6 цветя да но висенето ми идва в по ве4е.

  ne mutlu türküm diyene.
 73. 73 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  Дядото от снимката вляво като толкова изпитва носталгия по "масовите мероприятия" ,от времето на социализЪма ,да вземе да си ушие заедно с другарите си по една униформа ида застане в студа и вятъра пред паметника. Но най-добре е да го направи пред паметника на съветската армия, накичен с будьоновка.

 74. 74 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 1891 Неутрално

  Може ли да ми каже някой как начело на този комитет стои "бизнесмен", който уж откупи тайно ,откраднатите грифони от паметника на Левски ? В нормална държава такъв тип щеше да бъде разследван и съден.

 75. 75 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#72] от "hasanço":

  [quote#72:"hasanço"]А за6то един паметник се пази?
  От кого?
  Съ6тествува някаква опасност?
  И ако има за6то се пази от страна на деца?
  Какъв е смисълът да се пази паметник в определени дни, а през останалото време не се пази? [/quote]

  В случая с караулите целта не е да се пази паметникът като материален обект, нито да се отдава почит към титуляра на този паметник. Карауленето пред паметници е комунистически съветски прийом, папагалски възприет от българските комунисти, както с цел да подражават на съветската си рОдина, така и да произвеждат бурмички за комунистическата машина чрез налагане на пропагандни клишета на невръстни деца под много благовидния предлог "възпитание в патриотичен дух".

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 76. 76 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#71] от "leon555":

  Всеки цървул е стоял караул.
  Аз никога не съм стоял.ал с нещо, което е
  ...................
  Знаì си бил нещо дисидент?

 77. 77 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#69] от "Роси":
  Да направим така, че тези деца да се гордеят, че са българи, а не да се срамуват. И това няма да стане , като облекат гвардейска униформа и подържат пушка.
  .........................
  А защо да не стане?
  Униформата е същата, като на èтниците.
  Пушките също.
  Децата докосват част от историята. Донякъде я преживяват.
  А какво им предлагате вие госпожа?
  Нещо конкретно?
  Не, само общи приказки - да направим нещо евентуално, може би и т.н. простотии.

 78. 78 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3923 Неутрално

  Аз съм твърдо против.

  klimentm
 79. 79 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#76] от "buljubei":

  [quote#76:"buljubei"]Знаì си бил нещо дисидент?[/quote]

  Например, винаги, когато по училищна линия се предвиждаше да караулим някъде, аз си намирах извинителна бележка, че съм болен. Или на манифестациите точно когато вече трябваше да минем в строй пред трибуната, аз лъжех даскала, че съм си загубил нещо назад по пътя (един път дори умишлено си свалих мокасинката в движение) и се връщах да си го намеря и никой повече не ме виждаше на тази манифестация. И правех всичко това най-вече защото ме обиждаха тези маймунски масови прояви. Чувствах се глупаво, беше ми под достойнството да участвам в тази комедия. А аз, признавам си, винаги съм бил адски горделив. И до ден днешън съм си такъв. Олигофрени като тия с караулите и манифестациите ги пращам на майната им като стой та гледай.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 80. 80 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3923 Неутрално

  До коментар [#68] от "Другарката Михайловна":

  Хайде стига с това православие де, не знам как са оцелели другите народи без православие ?!

  klimentm
 81. 81 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#80] от "klimentm":

  [quote#80:"klimentm"]Хайде стига с това православие де, не знам как са оцелели другите народи без православие ?! [/quote]

  Другарката Михайловна ни повтаря глупостите и опорките, които им раздуват в руската амбасада, явно.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 82. 82 Профил на W. C. Bryant
  W. C. Bryant
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#71] от "leon555": "Всеки цървул е стоял караул."

  Какво имаш предвид, по дяволите.

  "Truth crushed to earth shall rise again".
 83. 83 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 550 Неутрално

  До коментар [#79] от "leon555":

  Така си и мислех.

  Напомняш ми на оня кръчмар дето след 9-ти се писал борец срещу фашизма , защото през войната лъжел немците в грамажа.

 84. 84 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 490 Неутрално

  До коментар [#58] от "mentra65":

  А вие що биете негрите,имате ли нещо по-смислено да кажеге или ще си хвърляме ей така,а защо тока сега е толкова скъп,пък бананите едно време бяха толкова евтини.

 85. 85 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 221 Неутрално

  За Левски, за Ботев, за Църквата - да, но без "пушки", заредени или не.

 86. 86 Профил на leon555
  leon555
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#83] от "buljubei":

  [quote#83:"buljubei"]Напомняш ми на оня кръчмар дето след 9-ти се писал борец срещу фашизма , защото през войната лъжел немците в грамажа. [/quote]

  Не знам аз кого ти напомням, а аз си спомням как при соца активните борци се увеличаваха, а не намаляваха с времето. И с тия караули и манифестации съвсем ни правеха на идиоти. На манифестация за 24-ти май ни караха да скандираме "Слава на БКП". БКП ли е измислила славянската азбука? Или Деня на Ботев беше и ден на падналите в борбата срещу фашизма и капитализма. Левски и него го бяха приобщили към борците за социална справедливост. Въобще облъчването започваше от детската градина и ако родителите не са били будни да обърнат на детето си внимание върху това, то си израстваше като едно убедено комунистче.

  "Не подозирайте зла умисъл там, където всичко може да се обясни просто с глупост." Бърнард Шaa
 87. 87 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#80:"klimentm"]До коментар [#68] от "Другарката Михайловна":
  Хайде стига с това православие де, не знам как са оцелели другите народи без православие ?! [/quote]

  Православието е най-ретроградният клон на християнството, който е съсипал България още в древността. Православието е стаканът с "византийската отрова", която ни е осакатила като народ и държава, преди векове и за векове. Най-голям цивилизационен напредък бележат държавите, изповядващи протестантството. След тях са католическите държави. От православните държави по-изостанали са само тези, които изповядват шериата. Ето там сме ние - където оная с руската фамилия се опитва да ни вкарва в Евразия.

  /не се чете/
 88. 88 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3923 Неутрално

  До коментар [#87] от "Тони Шнайдера":

  И на всичко отгоре дълбоко в душите си ние българите сме непоправими еретици.Прабаба ми която беше израстнала и възпитана преди времето на комунизма, ходеше на църква от дъжд на вятър, само когато се случеше в къщи нещо лошо и на големите празници,аз я питах защо ходи на църква след като:
  "Отец ми знае какво ще му поискате преди да отворите устата си" и "Моли се в тайната си стаичка и лявата ръка да не знае какво прави дясната"(бях вече попрочел някои неща от Евангелието) а тя ми отвръщаше "Ти нищо не разбираш,малък си още"

  klimentm
 89. 89 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#88:"klimentm"]"Ти нищо не разбираш,малък си още" [/quote]

  Баба ти е била права, братчед. Това жената е изкушение и греховен помисъл, още от Сътворението. Жената за носът, Сатаната води. А поповете се редят пред нея на опашка - нали и те са мъже - макар и с расо. Жената държи в ръката си ключовете и за Рая, и за Ада. Към мъжа е милостива. Като се опече едната страна на барбекюто, чевръсто го обръща на другата. Ако Дева Мария беше показала "среден пръст" на Светия Дух, още щяхме да си ходим езичници. Мъжът е един прост инструмент. Без майсторската ръка на жената щеше да е напълно безполезен и да обира прахоляка и паяжините върху рафта на еволюцията.

  /не се чете/
 90. 90 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Пушките са Steyr Mannlicher M1895.Освен,че са приети на въоръжение 30 години след обесването на Апостола по закон са оръжие,освен ако не са обезопасени и за това не е издаден сертификат.А предоставянето на оръжие на лице,различно от това ,което има съответното разрешение в което е вписано това оръжие е тежко нарушение и престъпление.И как после ще обяняват на децата,че не може да пипат пушката или пистолета на родителите си.

 91. 91 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Стоенето на "караул" от деца, при това с оръжие, ако и модел 1895, въобще не звучи свежо!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 92. 92 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#80] от "klimentm":

  И какво, другарю, имате вие против Православието?
  Ако го нямаше Православието да съхрани българщината... кой ви знае що за безродник щяхте да сте...

  Макар като гледам - вие и сега сте си такъв...

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 93. 93 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 573 Весело

  До коментар [#87] от "Тони Шнайдера":

  Печелите приза "топ идиот", и то без особени усилия от ваша страна!

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 94. 94 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#81] от "leon555":

  Глупчо, глупчо.. Какви опорни точки, какви пет лева...
  България се е християнизирала много преди Русия. И нещо повече. От България Русия е получила християнството.

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
 95. 95 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  [quote#91:"boby1945"]Стоенето на "караул" от деца, при това с оръжие, ако и модел 1895, въобще не звучи свежо![/quote]

  От такива пушки има и пострадали ,основно при пиянски стрелби.

 96. 96 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#93:"Другарката Михайловна"]До коментар [#87] от "Тони Шнайдера":
  Печелите приза "топ идиот", и то без особени усилия от ваша страна! [/quote]

  От вашата уста това може да бъде само комплимент за мен, скъпа другарко Михайловна, драга Надежда Вознесенская. Вие сте добър човек - добросърдечен и малограмотен. Сърце не ми дава да навлизам в спорове с вас. Не искам да разрушавам вашия измислен свят, защото вие друг нямате. Детството ви в колхоза, вероятно е било трудно. Салам - само на 7-ми ноември. Кренвирши - на 1-ви май. Но ще ви дам един съвет. Във форума на Дневник пишат и по-прости хора от вас. Но инстинктивно съумяват, да не бъдат така смешни. Затова си намажете сега филия с маргарин и започнете да четете. Не се напъвайте да разбирате. Още ви е рано. Свикнете с мелодията на думитеи с конструкцията на езика. Преди заспите вечер, опитайте се да си спомните нещо от прочетеното през деня. В първите няколко месеца няма се получава, но това не трябва да ви отчайва. Слушайте звънците на овцете под прозорците ви, когато се прибират от паша. От съседния двор мучи теле. Чува се шляпането от гумените галоши на някоя съседка, но това не трябва да ви разсейва. Съсредоточете се и рано или късно ще напишете своето първо смислено изречение във форума на Дневник. Стига дотогава, вестникът да не е престанал да съществува.

  /не се чете/
 97. 97 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#79] от "leon555":

  Аз като бях ученик,казваха че е задължително присъствието на всички с надежда да дойдат 15-20 %.Аз не бях сред отиващите

 98. 98 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#92] от "Другарката Михайловна":

  Много от възстанията срещу османската власт,като Чипровското са вдигани от българи-католици.

 99. 99 Профил на loy30529393
  loy30529393
  Рейтинг: 328 Весело

  Атакистите и патриотите яко са налазили статията.
  И яко заработват надницата си.

 100. 100 Профил на Една Другарка
  Една Другарка
  Рейтинг: 573 Неутрално

  До коментар [#96] от "Тони Шнайдера":

  Беги, беги...
  Ако си вярваш, че някой ще се хаби да чете малоумните ти творчески напъни в областта на литературата...

  Във форумите на Икономедиа е пълно с хленчещи конформисти. В много голям процент от случаите изразите, ЗАПОЧВАЩИ с: "Аз мисля..."; "Аз считам..."; "По мое мнение..."; "Според мен.." - ЗАВЪРШВАТ с някакви чутовни глупости, резултат от "мисловния" процес.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK