Маршмелоу близалки

 

© Димитър Катерински

 



Малките удоволствия са онези, които правят дните специални. В очакване на зимата най-после да се спусне с пълна сила и коледните празници да потропат на вратата дребните лакомства и интересните занимания запълват дългите дни за нетърпеливите деца.


Едва ли има майка, която да не се е чудила как да забавлява невръстния си малчуган, на който са му омръзнали играчките, куклите и кубчетата и настоява за нови вълнения. В такива моменти кухнята идва на помощ и докато приготвяте вечерята, можете да оставите детето да направи десерта.


Меките маршмелоу бонбони са любими заради пухкавостта си, а в какво се превръщат, ако ги покрием с шоколад и цветна украса? Във весели маршмелоу близалки! При направата им можете да оставите декорацията на фантазията на детето, като му предложите разноцветни захарни пръчици, шоколадови топченца, цветна захар или счукани ядки.




Също така могат да им нарисуват очи и нослета, за да се превърнат в малки джуджета или да използват различни шоколади – бял, млечен или натурален. Единственото по-сложно в рецептата е разтапянето им, но тук идват на помощ мама или татко, които да боравят с горещия котлон, докато малчуганите разбъркват внимателно.


Количеството определяте вие – може да направите повече и да ги опаковате красиво във вид на коледен подарък за другарчетата на детето като вкусно букетче или малка порция просто за подслаждане на вечерта.


За направата им са нужни: големи бели маршмелоу бонбони, шоколад според вкуса (бял, млечен или натурален), цветна ядлива украса, натрошени ядки, дървени шишчета.


 

© Димитър Катерински


Бонбоните се набучват на шишчетата. Шоколадите се начупват на парченца и всеки се разтапя на водна баня, след което се разпределя в дълбоки купички. Децата могат да гребват с лъжичка от тях и да поливат бонбоните, докато се покрият от всички страни, или да ги потапят и овалват. След това всяка "близалка" се поръсва с цветна украса или натрошени ядки.


Готовите сладкиши се нареждат внимателно в чаша, без да се допират един до друг, и се изчаква около 30 мин. да стегне шоколадът.


След това най-вероятно ще бъдат изядени за отрицателно време, но най-добре мама да скрие няколко, за да има и за следващия ден. Особено вкусни са в компанията на интересна книга или любим анимационен филм.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (11)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Марин
    Марин
    Рейтинг: 524 Неутрално

    Чат-пат сме купували с децата такива бонбони от случайни места и те много ги харесват. От кое по-постоянно място може човек да си купи такива бонбони?

    ... потим ... не за славата ... създава изкуство!
  2. 2 Профил на оstavime
    оstavime
    Рейтинг: 581 Неутрално

    Абе маршмелоу си се яде най-добре по класическият начин. В домашни условия, палите една свещ, взимате си от тези шишове, дългите и го нагрявате леко. Ммммм... вкуснооо.
    То и това е готино, ама е врътка.

    Съсипахте коментарите в сайта с новата визия!
  3. 3 Профил на Donix
    Donix
    Рейтинг: 581 Любопитно

    Първо прочетете повече за правилното дозиране на захарта, за видовете захар и какви процеси задействат в тялото, преди да си тъпчете децата със сладки неща. Хобито и идеите на родителите какво да правят в свободното си време, както и маркетинговите трикове на компаниите за продажби са едно, съвсем друго е правилното хранене на малките деца....

    Боян Р.
  4. 4 Профил на Хипчо
    Хипчо
    Рейтинг: 1441 Весело

    Малийййййй!

    ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
  5. 5 Профил на Хипчо
    Хипчо
    Рейтинг: 1441 Любопитно

    До коментар [#3] от "Donix":

    Може ли с две думи какво задейства захарта?

    ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
  6. 6 Профил на прашинка
    прашинка
    Рейтинг: 696 Неутрално

    И после се тюхкаме защо затлъстяването и диабет 2 при децата зачестяват.

    Красотата ще спаси света. А злобата ще закопае форумците на "Дневник".
  7. 7 Профил на Майстор Балкански (00:00–24:00)
    Майстор Балкански (00:00–24:00)
    Рейтинг: 1441 Весело

    Хахаха, свежа публикация....

    "И ний сме европейци, ама не чак дотам..."
  8. 8 Профил на Donix
    Donix
    Рейтинг: 581 Любопитно

    До коментар [#5] от "Хипчо":

    Има няколко вида зарахни молекули, които приемаме с храната и които се усвояват по различен начин от организма. Става дума за влиянието им върху нивото на инсулина, както и за процесите на преработка за определени видове захар в черния дроб. Има обширна литература по въпроса, както и статии в нета. Отделно създадените в детството навици на тялото по отношение на захарта имат влияние на по-късен етап.

    Боян Р.
  9. 9 Профил на Хипчо
    Хипчо
    Рейтинг: 1441 Неутрално

    До коментар [#8] от "Donix":

    Ясно - диабет!

    ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
  10. 10 Профил на Десен
    Десен
    Рейтинг: 1441 Неутрално

    Добра идея! Маршмелоус има в метро, и в била бях виждал, ама с една идея по-скъпи. По останалите магазини все още са рядкост, с изключение на карфур където съм виждал най-евтините и то от захар и без подсладители.

    Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
  11. 11 Профил на lu
    lu
    Рейтинг: 581 Гневно

    "Маршмелоу" На баба ти хвърчилото! От къде ги мислите тези думи бре ?... Не ви ли е малко срамно да пишете английски думи на кирилица? Всяка чужда дума си има превод на Български. Та за тези които не знаят това на Български се казва "пъртенка". ... Сега вече може да ме осмеете и да ми гласувате -1000 гласа....





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK