В София ще има осем нови детски градини до края на годината

В София ще има осем нови детски градини до края на годината

© Красимир ЮскеселиевОсем нови детски градини ще бъдат открити до края на годината, а други четири ще започнат да се строят в районите "Витоша", Лозенец" и "Изгрев".  


Това съобщи директорът на дирекцията "Образование" в Столичната община Мария Минчева при представянето на приоритетите в сектора на семинар в Правец. 


От 2012 г. половината от софийските детски заведения трябва да са с делегирани бюджети, а останалите да имат такива от следващата година, допълни тя.


През миналата година за аварийни ремонти в 103 от общо 198 детски градини са отпуснати 1.378 млн. лв., а за аварийни ремонти в 112 от общо 176 общински училища са предоставени 1.928 млн. лв.  Осигурена е издръжката на новите 47 групи в детските градини за общо 1400 деца.Общината предвижда за издръжката на детските заведения през 2012 г. общо 31.2 млн. лв. Стандартът на дете е 800 лева за (до пет годишна възраст) и 600 лева за децата на шест години и според Минчева покрива нужните средства за осигуряване на храненето по изискванията на новите разпоредби на здравното министерство. 


Минчева отчете, че в още четири детски градини и осем училища вече има изградена достъпна среда. Предстои да се освободят заети помещения от частни образователни структури в три детски градини, за да се ремонтират, и в тях да се настанят нови групи.

Ключови думи към статията:

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  "Минчева отчете, че в още четири детски градини и осем училища вече има изградена достъпна среда. "
  ---------------
  Ъ?

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 2. 2 Профил на мОДИ ти си........ши....к
  мОДИ ти си........ши....к
  Рейтинг: 481 Неутрално

  А новите детски заведения имат ли канализация...
  защото ББ ги откриваше и без такава, за него важното е да резне лентичката

 3. 3 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  "Осем нови детски градини ще бъдат открити до края на годината, а други четири ще започнат да се строят в районите "Витоша", Лозенец" и "Изгрев""- За циганчетата, чиято такса за детска градина ще се плаща от държавата, чрез заем, който България ще вземе и който ще плащат бг. данъкоплатци? Защо всички останали граждани са дискриминирани от бг. държава, която не им плаща таксите за детските градини?
  КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
  Чл. 6. (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 4. 4 Профил на deltalink
  deltalink
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Много ми е интересно, дали ако попитате от редакцията, от общината ще ви дадат смислен отговор защо се строят нови детски градини, а се оставят други да се разрушават - не толкова стари, според мен. Пример - София, Младост 1, точно зад 43 блок. Детска градина, оставена на разрухата, зееща призрачно в иначе оживения квартал. Оградена с ламарина, която не предпазва децата да прескачат вътре и, не дай, Боже, да стане някоя беля.

 5. 5 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1352 Неутрално

  Ах лично аз имам дузина от тея,виртуално,
  дали да не си осиновя и няколко,имам възможност а и умствен капацитет не ми липсва,за разлика от някои тъпо хилещи се

 6. 6 Профил на Вашето име
  Вашето име
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#3] от "dqdomart":
  Гарантирано от герб с тези анти-български политики от тези отрепки в парламента докога ще го карат те ще има един момент в ,който ние няма да имаме какво да губим и май тогава ще стане ревоюция тука.

 7. 7 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2006 Неутрално

  Много добре, че ще се строи. Жалко, че преди години, доста детски градини бяха изоставени, приватизирани, или се използват за общински нужди.

 8. 8 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Защо последните двадесет години всички новини са в бъдеще време: ще постигнем, ще има, ще направим и от този род???!!! Защо, ей така за разнообразие, няма една новина в минало време: направихме това и това, постигнахме еди какво си?

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 9. 9 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 768 Весело

  Защо не пуснете новина колко детски градини са били открити до края на миналата година? До края на 2012-а никой няма да си спомня дали са били обещани 8 или 4... Така е малко пожелателна тази новина...

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 10. 10 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Весело

  До коментар [#4] от "deltalink":

  Точно защото мястото е оживено май....
  И хубаво...

 11. 11 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2904 Любопитно

  "...на семинар в Правец..." - значи затова ел. СИСТЕМАТА за записванията се забави?!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 12. 12 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#8] от "ръпончо":

  обещано = реално

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 13. 13 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 714 Любопитно

  Нация от хейтъри. Новината е, че сестроят нови детски градини в град, където те не достигат. Коментарите са... супер-критични и негативни.

 14. 14 Профил на erinka
  erinka
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Браво! Уплътниха голяма част от времето на премиера, дано да осигурят достатъчно лентички за откриването!

 15. 15 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1366 Весело

  БСП--краде България...ГЕРБ--гради България...открийте десетте разлики...

  الرجل الكبير
 16. 16 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  До коментар [#12] от "wreck":

  От кога?

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 17. 17 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#15:"BGman1"]БСП--краде България...ГЕРБ--гради България...открийте десетте разлики...[/quote]  тиквоча ли ви ги пише тези лозунги беееееееее ?????
  А за пържолки нещо нямате ли в тефтерчето с препоръчителни цитати на форумния младия гербераст ?????

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 18. 18 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1366 Гневно

  До коментар [#4] от "deltalink":

  Той отговора е ясен - така се усвояват (разбирай крадат) повече средства. Иначе има толкова много застроени и презасторени площи, които да се купят, но не - общинарите ще строят....отново....Като че ли на хората не има трябват местата в градините веднага, а като им пораснат децата....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 19. 19 Профил на azis_iii
  azis_iii
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Все благинки -магистрали,детски градини,спортни зали ,телешки пържоли за кучета и т.н. и т.н.И все по ГАДНО,МИЗЕРНО,БЕЗПЕРСПЕКТИВНО и ТРУДНО се живее в тази ДЪРЖАВА!

 20. 20 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#16] от "ръпончо":

  от юни 2009

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 21. 21 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1373 Весело

  До коментар [#20] от "wreck":

  Догодина по това време ще видим.

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 22. 22 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Не 8 а 17 детски градини трябват в София,а както каза един колега до края на 2012 я построили 4 я не,но важни са обещанията.

 23. 23 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#21] от "ръпончо":

  няма да видим. Ако имаме късмет де.
  Ако нямаме, шебеците пак ще ни продават бъдещето вместо настояще.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 24. 24 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 855 Неутрално

  "...Стандартът на дете е 800 лева за (до пет годишна възраст) и 600 лева за децата на шест години и според Минчева покрива нужните средства за осигуряване на храненето по изискванията на новите разпоредби на здравното министерство..."
  Др. Минчева иска да ме убеди, че 1 ден хранене на 5-годишното дете струва 36,36лв.! (800 :22 = 36,36). Отделно по колко се искат от родителите под формата на всякакви дарения!
  Само за тези думи Сметната палата би трябвало да направи ревизия на фандъковата шайка за какво се харчат данъците на софиянци!
  А в частните детски градини се плаща по 400-500лв месечно! Колко по-евтино биха били частните детски градини на данъкоплатеца?

 25. 25 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#13] от "Rael":Това не е новина.Новина би имало ако Дневник или някоя друга медия проверят и публикуват данни колко на брой са били детските градини и с какъв капацитет до 10 ноемри 1989г. и колко са в експлоатация и с какъв капацитет сега в София.Ето това ще бъде новина за поколението,което нищо не знае за онзи период,или знае,че тези,които са слушали Биитълс,са били вкарвани в концлагери.

 26. 26 Профил на ръпончо
  ръпончо
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  До коментар [#23] от "wreck":

  Чакай сега, че не разбрах- според теб ще има ли 8 детски градини догодина или няма да има?

  Много народ тук се е взел насериозно! :)
 27. 27 Профил на bored2009
  bored2009
  Рейтинг: 435 Неутрално

  [quote#24:"shumkar"]"...Стандртът на дете е 800 лева за (до пет годишна възраст) и 600 лева за децата на шест години и според Минчева покрива нужните средства за осигуряване на храненето по изискванията на новите разпоредби на здравното министерство..."
  Др. Минчева иска да ме убеди, че 1 ден хранене на 5-годишното дете струва 36,36лв.! (800 :22 = 36,36). Отделно по колко се искат от родителите под формата на всякакви дарения[/quote]

  Децата къде ядат? Може би на поляната. Не се топлят, не се плащат заплати на педагозите и т.н.

  Друг е въпросът, как в частна детска градина с такса 500 лева на месец се задоволяват, че сигурно и печалба им остава. И за да не пишат глупости, ще уточня че става въпрос за центъра на София. 28. 28 Профил на davisable
  davisable
  Рейтинг: 442 Неутрално

  КВИ СА ТИЯ PR - статии бе? Никой не ви ще новите детски градини, в които да ми профанизирате, чалгализирате децате на фона на цялата помия и лайнар**на случваща се в кочината.

 29. 29 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  До коментар [#26] от "ръпончо":

  не знам. Ако няма, сигурно ще обещаят нещо друго.
  8 други неща.

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 30. 30 Профил на anihilator_jack
  anihilator_jack
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#4] от "deltalink":

  Тая детска градина още Мафиянски я затвори, а не беше в лошо състояния пък и не е като да е страдала от липса на деца. Защо не помня, но имаше някаква далавера, предполагам са искали да я продадат на някой зет.

  Veritas odium parit obsequim amicos
 31. 31 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#13:"Rael"]Нация от хейтъри. Новината е, че сестроят нови детски градини в град, където те не достигат. Коментарите са... супер-критични и негативни. [/quote]

  Написал съм го и в предишния коментар - на хората детски градини им трябват СЕГА, а не в светлото бъдеще. Имоти от имотния бум има достатъчно, че да се купят и преустроят на детски градини - много по-бързо и евтино ще излезе - след като във всеки МОЛ може да се загради част от етаж и да се направи на детски кът, не виждам какъв е проблемът да се направи по същия начин детска градина. Тъкмо паркинги за майките и татковците ще има, за момента не знам някоя детска градина в София да може да се похвали с паркинг.

  А и да не става въпрос за молове - колко офис сгради се изпонастроиха и пустеят - стига да има отопление, всичко друго се прави по-бързо и лесно, отколкото отчуждаване (комисионна за общиснки служител), избор на фирми (корупция за комисията), разрешение за строеж (комисионна за архитекта), строеж, просрочване и надуване на цената по "обективни причини - например тайфун над тихия океан или земетресение в Австралия" (примерите са от предишния мандат на същата тази община.

  Разбира се, този начин на мислене има неоспоримо предимство - ще има лента за рязане.

  П.П. Ако отидете е Широка Лъка, ще видите, че децата ходят на градина в бившата къща на митрополита. Никой не се е юрнал нова сграда да строи. Ама де селска оправия у селяните, довлекли се от село у големото софийъта и настанили се в общината....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 32. 32 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#31] от "epoc":

  Освен всичко,части от сгради на детски градини са дадени за частни такива.
  А детската градина в Младост,за която стана въпрос тук,беше заета,но освободена от НАП и е чудно наистина защо не се ремонтира.

 33. 33 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1366 Весело

  До коментар [#17] от "ARRI":

  [quote#17:"ARRI"]препоръчитени цитати на форумния младия гербераст ????? [/quote]
  Сори, батка аз съм от по дъртите герберасти...
  Но все пак се замисли кой крадеше в България и кой строи за децата ти...айде бе, време ти е вече...

  الرجل الكبير
 34. 34 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 855 Неутрално

  До "Дневник"!
  Чудесна статия, добре е, че отвреме-навреме има някоя медия, която ни дава информация!
  Мария Минчева има наглостта да ни съобщи, че за храната на 5-годишен малчуган за 22 дена общината разходвала 800лв.!
  По над 36 л. на ден! С гъши дроб и шоколади "Cote d'or" да ги хранеха, пак не могат да похарчат 36лв.!

 35. 35 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#24] от "shumkar":

  Не, тя те убеждава, че на година на дете трябват 800лв за храна+разходи за консумативи, оборудване и т.н. Или сметката е към 2-3лв издръжка за всичко. Ако за 2лв намериш как да купиш нормална храна за закуска, обяд и следобедна закуска, а през това време да плащаш ток, вода, телефон и т.н., ще ти стане по-ясно защо всичко се разкапва в градините. При делегиран бюджет би трябвало само с издръжката плюс такси да се оправя градината, а парите са нищожни. При това с предимство често са деца на трайно безработни, социално слаби(пълно безумие е, но е така), чиито родители плащат не 60лв, а примерно 10лв такса. Та... Заради много малкото пари за издръжка на дете плюс лудата корупция на ниво снабдяване(Имаше случай в Пловдив мляко по 15ст в търговската мрежа от ония с растителното масло през общинското предприятие да минава на близо лев.), което се управлява от чиновници в общината, децата ядат боклуци, градините са с оборудване на 10-20г, мизерията е пълна, а директорите се чудят как да събират пари от родителите примерно за нови пердета или играчки. Тия 8 градини, ако не ги построят за по 4-5 милиона всяка, колкото е цената на 7-8 етажна луксозна кооперация, пък на. Такива бяха цените при опита да се прокара в общината проект за 30ина нови градини за 150 милиона преди 2-3 години, защото трябвало да имат парно, а то било много скъпо... А вместо глупости можеше да направят простото- деца на родители, които нямат баби и дядовци в пенсия в София и работят, са с предимство, а социално слабите безработни са последни в списъците. Нормално е- няма защо да се гледа дете на родител, който не ходи на работа, а се освобождава да ходи по кафенета, ако работи, то защо не плаща данъци, а стои на "безработен" и цоца от държавата. А и работещите родители плащат данъците в тая страна. Също така при баба на 70, която не е инвалид на легло, няма защо нейното внуче да заема място, ако има друго дете няма кой да го гледа. Ама това е далеч от социалната политика и популизма, та няма кой да го направи. Че и защо да не строят за луди пари нови градини? Ако направят вместо 8 20, то няма да има за подкупи и пълнене на партийни каси. А и не звучи добре да кажеш, че си дал само 1-2 милиона вместо 5. Друго си е да режеш лента на скъп обект, повече дикиш хваща пред шашкъните и те си викат "Виж колко пари извади човекът за нашите деца.".

 36. 36 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 855 Неутрално

  До коментар [#35] от "атанас":
  Съжалявам, но това не бе много ясно в статията. И все пак - добре би било да се изнесе информация колко струва на Общината издръжката на 1 дете в детска градина, и каква сума е планирана в бюджета (за храна, издръжка на възпитателки, отопление, и т.н.)
  И ако тази сума се дава като ваучер на неуспелите родители да уредят своите деца в деца в детски градини, бъди сигурен, че много бързо този проблем ще намери своето разрешение!
  Таксата от 500 лв за частни детски градини дори и за добре платени родители не много пари, но с подобни ваучери със сигурност тя ще намалее. И в тази идея няма нищо гениално, и със сигурност не е нова, но има страшно много хора и държавни институции, които са против!


 37. 37 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#33:"BGman1"]Сори, батка аз съм от по дъртите герберасти...
  Сори, батка аз съм от по дъртите герберасти... Но все пак се замисли кой крадеше в България и кой строи за децата ти.[/quote]

  А децата нахранени ли са или само отчитаме колко сме построили и колко ленти сме прерязали?

  Аз не съм гербераст като тебе, ама в последните няколко правителства все се закриваха детски градини и после се правиха опити да се строят нови (с цел усвояване на средства) - та кажи ми, моля те, с какво вие, дъртите и младите герберасти сте по-добри от предишните, по които се скъсвате да плюете?

  Хайде, моята е лесна, аз има план да емигрирам до средата на 2013 (да, можех и да остана, но гербавите вече ми дойдоха в повече), ама децата на оставащите какво ще ги правите?

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 38. 38 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  [quote#36:"shumkar"]И все пак - добре би било да се изнесе информация колко струва на Общината издръжката на 1 дете в детска градина, и каква сума е планирана в бюджета (за храна, издръжка на възпитателки, отопление, и т.н.) [/quote]
  Няма да го изнесат, защото сметката я видя- 2-3лв на ден е цялата издръжка. Допълнително заради корупцията при ЗОП просто ще лъсне тотално какво става, ако ти изкарат сметката колко струват продуктите в една супа. По-лесно е да кажат, че има стандарт от 600 или 800 лeва и парите са повече от достатъчно. Иначе няма какво да съжаляваш. Изказването жената го е направила неясно, за да може да се приеме така, както го беше приел ти. Както е в подписа ми, казваш истината, но пропускаш да уточниш част от нея, така хората я приемат по съвсем друг начин.

 39. 39 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1518 Неутрално

  До коментар [#38] от "атанас":

  Не може да е 2-3лв издръжката на едно дете според мен.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 40. 40 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#39] от "Тони!":

  800лв на година не са 2 лв наистина, но е сложна сметка(Реални работни дни, ваканции и т.н.). Към 5-6 са сигурно с таксите разпределени, но това включва ВСИЧКО- заплати, ток, консумативи, ремонти, храна. За примера просто разпределих 800лв на 360 дни.

 41. 41 Профил на shlosera71
  shlosera71
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Това е прах в очите на софиянци, за да прикрият безчинството което прави главния архитект, като притиска малките магазини да свалят рекламите като опастни ( а на моловете горят и са много по опастни) , да затварят единствения бизнес на хиляди хора в помещения, които са в гаражи тази година със закон , който се мисли сега, като лобира за моловете и им правят инфраструктората около тях с наши пари!

 42. 42 Профил на plamenss
  plamenss
  Рейтинг: 808 Неутрално

  "Ма другарю Живков ние нямаме деца?!".......

 43. 43 Профил на Darina Georgieva
  Darina Georgieva
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Къде в район "Витоша"?

 44. 44 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 442 Гневно

  Но защо има деца аутисти???
  ЗАЩОТО;
  Мъчейки се да наложат някакъв си мита за истина, “свещенните” РЕЛИГИОЗ-РАЗДОРНИЦИ, ПОДСТРЕКАТЕЛИ, казват че в някой си петък Исус бил разпнат..., показвайки зверство, с побити пирони по ръце и крака и набодени тръни по главата на човешка фигура олята в кръв, и зaкаченa с пирони на дървен стълб.

  СЪВРЕВЕМЕННИТЕ РЕЛИГИОЗНИ ИНКВИЗИТОРИ ПОД ПРИКРИТИЕТО НА ЦЪРКВИ И ХРАМОВЕН нямат ни капка свян пред младото ни поколение поне, че по такъв начин на неориентиралите се все още деца им пропагандират НАСИЛИЕ И ИЗВРАЩЕНИЕ на човека срещу човека, ДИСКРИМИНАЦИОННО.

  ДО КО ГААААА...?

  Защо трябва да изтъкваме ЕЖЕГОДНО зверствата и гаврите на човек над човека?

  ДО КО ГААААА..., И ПОЖЪЛТЯСАЛАТА НИ МАС МЕДИЯ ПРЕСА тв И РАДИО ЩЕ ПРОПАГАНДИРАТ РЕЛИГИОЗНОТО СРЕДНО-ВЕКОВНО ИЗДЕВАТЕЛСТВО НАД ХОРАТА, вече съвременно-ИНКВИЗИЦИОННО?

  ДО КО ГААААА...?

  ДО КО ГААААА..., ЩЕ СЕ ПОТДЪРЖА религиозната безприемственост и култ-религиозни пререкания и поляризация сред нас ХОРАТА НА демократичният 21-вивЕК?

  То и без това всичката ни пожълтясала преса, мас медии ТВ и радио, бълват ежедневно за, КРИМИНАЛ, УБИЙСТВА, зверства и престъпления, ставащи около нас.

  ДО КО ГААААА.....ще се издевателствувате над психиката ни?

  ДО КО ГААААА.....ще обгръщаме ежедневието на младото ни покоиление с помия, звесртва, криминал и насилия, ИИНКВИЗИЦИОННО?

  ОЙ НЕРАЗУМНИЙ ЮРОДЕ,

  ДОШЪЛ Е КРАЯ НА ПАРТИЙНО-КУЛТОВАТА, религиозната и етническата БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ СРЕД НАС!
  РАЗЕДИНЯВАЩИ ОБЩЕСТВОТО И СЪЗДАЛИ ДАЖЕ ПАРЛАМЕНТАРНАТА, ГРУП-МАЖОРИТИРАНА И ПАРТИЙНО-МАНИПУЛИРАНА ДИСКРИМИНАЦИЯ!
  ДО КОГА такъв живот бе ХОРА-БЪЛГАРИ??

  ИСТИНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И СЪВЪРШЕННИЯ НАЧИН НА НОВИТЕ СОЦИАЛНИ ЧОВЕШКИ ОТНОШЕНИЯ НИ ЗАСТАВЯT ДА ОСЪЗНАЕМ СЛЕДНОТО;
  ПОЛЯРИЗИРАЩАТА И РАЗЕДИНЯВАЩА ОБЩЕСТВОТО (БЕЗПРИЕМСТВЕНА) ГРУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента. Треагедия която Нетрябва да предаваме в наследство на подрастващото ни поколение, не само в България а и света.
  БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ груп-мажоритирана, и даже Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОННA!!
  ДО КОГА такъв живот бе ХОРА-БЪЛГАРИ??

  Поляризация на Култ-идеологии,
  Поляризация Култ-религиозна и най срамното,
  ПОЛЯРИЗАЦИЯ Култ-ЕТНИЧЕСКА,
  ГРУП СРЕЩУ ГРУПА, човек срещу ЧОВЕКА,
  Нелоял срещу ТАЛАНТA, Мижитуритетна!

  "КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ"?
  Н.Йо.ВАПЦАРОВ

  ЗАБЕЛЕЖЕТЕ И МЕЖДУ-ПАРТИЙНИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ, КУЛТОВО-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ НАПАДКИ, ПРЕРЕКАНИЯ СВАДИ И БОЕВЕ В ПАРЛАМЕНТА, НА КОИТО ВСИЧКИ СМЕ СИ ЗАТВОИРИЛИ ОЧИТЕ, НЕ Е ЛИ ТОВА ДОКАЗАТЕЛСТВО НА ИСТИНСКИ "узаконена" ПАРЛАМЕНТАРНA-ДИСКРИМИНАЦИЯ, по законите на джунглата?
  (БЕЗПРИЕМСТВЕНА) ГРУПЩИНА, да ето трагедията ни и в момента.
  Полит-ИДЕОЛОГИЧЕСКА Г/р/ЛУПЩИНА,
  Религиозна Г/р/ЛУПЩИНА, и
  Етническа Г/р/ЛУПЩИНА.
  БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ груп-мажоритирана, и даже Парламент-ДИСКРИМИНАЦИОНН!!
  ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ПАРЛАМЕНТ-ГРУПИРАНО (МИЖИТУРИ-ТЕТНО), ДА НАПАДАШ ИНДИВИД ИЛИ ДРУГА ПАРЛАМЕНТ-ГРУПА КОЯТО НЕНАВИЖДАШ, ПО ЕДНА ОТ ТЕЗИ ТРИ ЧАСТНО-КУЛТОВИ ПРИЧИНИ, и да БРЪЩОЛЕВИШ за някаква си демокрация!
  ДО КОГА такъв живот бе ХОРА-БЪЛГАРИ??
  Време е на Социалната ПЕРЕСТРОЙКА;
  «ВЕЛИКИТЕ»;
  КАТОЛИЧЕСКА,
  ОРТОДОКСКА,
  БУДИСТСКА,
  ЮДАИСТСКА И
  ИСЛЯМСКА "ЛОЖИ", АКО НЕ СЕ ЗАХВАНАТ С РЕЛИГИОЗНАТА "ПЕРЕСТРОЙКА", НАЛОЖЕНА ИМ ОТ СВЕТОВНИТЕ РЕЛИГИОЗНО-ДЕМОГРАФСКИ ПРОМЕНИ, ЩЕ ДОВЕДАТ СВЕТА ДО КАТАКЛИЗЪМ, И ДО ПЪЛНО ИЗЧЕЗВАНЕ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ.
  КАКВО ИМАМ В ПРЕДВИД;
  ВСЯКА ЕДНА ОСНОВНА РЕЛИГИОЗНА СТРАНА;
  ХРИСТИЯНСТВО, ИСЛЯМ, БУДИЗЪМ И ЮДАИЗЪМ, СА ДЛЪЖНИ ДА НАПРАВЯТ РАДИКАЛНИ ДОПЪЛНЕНИЯ КЪМ СВЕЩЕННИТЕ СИ КНИГИ-ПИСАНИЯ, (КОРАН, БИБЛИЯ, Талмуда, Еврейската Тора и т.н.) ДОПЪЛВАЙКИ ГИ С ИЗИСКАНОТО СВЕЩЕННОТО, но все още пренебрегнато УСЛОВИЕ ( „ПРИЕМСТВЕНОСТ” ), ОТСЪСТВАЩО И В КОРАН И В БИБЛИЯТА И в Талмудатa, Еврейската Тора, УЗАКОНЯВАЙКИ ЕДИН ПЪТ ЗА ВИНАГИ РАЗНО-ВЕРИЕТО МЕЖДУ НАС ХОРАТА НА ТАЗИ ПЛАНЕТА!!

  НЕКА СЕ ПРИЕМЕМ ЕДИН ДРУГ КАТО ХОРА-БРАТЯ-ЧЕЛОВЕЦИ, ВЯРВАЩИ В "ЕДИН-БОГ" НО С РАЗНИ ИМЕНА ( Христос, Аллах, Йехова, Буда или наречен така, както му се иска на всеки един човек от нас и т.н.)

  ДО КОГА РЕЛИГИОЗНИTE КАНОН-СЪБЛЮДАТЕЛИ, ЩЕ НИ ГЛЕДАТ ЖАЛКАТА РЕЛИГИОЗНО-ПОЛЯРИЗИРАНА ОРИСИЯ , ЗАХВЪРЛЕНА ВЪВ ВРЕМЕТО НА СРЕДНОВЕКОВНИТЕ ОСТАРЯЛИ ДОГМИ, КОГАТО ЗА ВСИЧКИ НАС ГОСПОД Е ЕДИН??

  ДО КОГА , пита вече истинският Българин?
  http://www.youtube.com/watch?v=BGpTrDEqQRs&feature=related
  http://bgsviat.narod.ru/

  БИ-СМИЛ-AЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!
  СМЪРТ НА П€ТРОЛ-Г€НОЦИДНИTE ПИС-КИЛЪРИ!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
 45. 45 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 442 Гневно

  Но защо има деца аутисти???
  ЗАЩОТО ПРЕВЪРНАХМЕ ШКОЛАТА СИ ВЪВ СЪМНИТЕЛНИ ТЪРГОВСКИ ФИРМИ, А ДЕЦАТА КАТО ИНСТРУМЕНТИ ЗА ПЕЧАЛБА В ТЯХ, Диференцирани с ДУХ-расисткото ПРОЗВИЩЕ “индиго”.

  ЗАЩОТО НИКОЙ ВЕЧЕ НЕЗНАЕ КАК СЕ ПИШЕ ТЪНКО И ДЕБЕЛО.
  ШЛЯКОСВА СЕ НА ЛЯВО И НА ДЯСНО МЕШЕЙКИ БУКВИ С ЦИФРИ.
  ЗАЩОТО СОЦИАЛНИТЕ НИ ОТНОШЕНИЯ, СТРУКТУРА И РЪКОВОДСТВО НА ДЪРЖАВАТЯ ЛЕЖАТ ВСЕОЩЕ СРЕД СРЕДНОВЕКОВНИТЕ ДОГМИ НА ЧАСТНИ (ИДЕОЛОГИИ, РЕЛИГИИ И ЕТНОС) ТРОИЧНИ-ПРОТИВОРЕЧИЯ, OT НЕНАВИСТ, ОМРАЗА И БЕЗПРИЕМСТВЕНОСТ, ПАРЛАМЕНТ-ДИСКРИМИНАЦИОНН МАЖОРИТИРАНИ И САМОИМУНИЗИРАНИ
  ЗАЩОТО СМЕ ЗАБРАВИЛИ ЧЕ СМЕ ЕДИН ОТ НАЙ-СТАРИТЕ НАРОДИ НА ТАЗ ЗЕМЯ И СЕ МИСЛИМ САМО ЗА БАЛКАНЦИ!
  ЗАЩОТО СМЕ €вро-МАСОН-БАНКОВО МАНИПУЛИРАНИ!
  ЗАЩОТО СМЕ БЛЮ-ЧИПНО РЕГИСТРИРАНИ И ДЖИ-ес-ем-НО, GPS-СЛЕДЕНИ!
  ЗАЩОТО СМЕ ФЕЙС-БУКЛЬОВСКИ, ТВИТЕРСКИ, яАХОВСКИ И ГУГЛЬОВСКИ, РЕГИСТЪР ЗАБЛУДЕНИ!!
  ЗАЩОТО СМЕ БЮДЖЕТ-КAМПАНИЙНО ИМУНИЗИРАНИ!
  ЗАЩОТО ОТКУП-ко ПРОДАВАМЕ ЗАКОНИТЕ СИ!
  ЗАЩОТО СМЕ БЕЗ МИЛИЦИЯ И АРМИЯ КОИТО НИ ПАЗЕХА!
  ЗАЩОТО СМЕ ПРОТЕСТАРЯТ А НЕ ПРОЛЕТАРЯТ!
  ЗАЩОТО РАЗРЕШИХМЕ ДА НИ ЗOВЯT С ПРОЗВИЩЕТО ДАНЪКОПЛАТ-€ЛЕКТОРАТЦИ!
  ЗАЩОТО СМЕ САМОНАЗНАЧАВАЩИ СЕ;
  УЛТРА-ДЯСНО ЦЕНТРИСТИ, БЮДЖЕТ-ИМУНИЗИРАНИ, Мажоритет-ХРАНТУТКИ!
  ЗАЩОТО СМЕ ГЕРБ-Опейски ПРОСЯЦИ!
  ЗАЩОТО РАЗПРОДАДОХМЕ ИКОНОМИКА И СТОПАНСТВО НА ЧУЖДЕНЦИ А ПРОСИМ ПОТДАЯНИЯ ОТ ТЯХ!
  ЗАЩОТО СМЕ Парламент-ДИСКРИМИНИРАНИ!
  ЗАЩОТО СМЕ ДОПУСНАЛИ НАД 25 ЧУЖДИ-БАНКИ ДА „ДОИЗГЛОЗГВAТ-ИПОТЕЧНО” И ЗЕМЯТА НИ, ДЕМЕК-ОНИМИЧЕСКИ И ПСЕВДО-ИНВЕСТИЦИОННО, А НЯМАМЕ НИТО ЕДНА НАЦИОНАЛНА-НАРОДНА НАША БАНКА.
  ЗАЩОТО СМЕ €С-совски Bank-ГЛОБАЛ, БИЛДЕРБЕРГ-РОТШИЙЛД, ЗАВИСИМИ
  ЗАЩОТО СМЕ КУЛТ-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ, Полит-ЗАТВОРНИЦИ!
  ЗАЩОТО СМЕ РЕЛИГИОЗНО, АТЕИСТ-НАБОЖНО, И БОГО-АЛАХСКИ ПОДСТРЕКАВАНИ!
  ЗАЩОТО СМЕ (М€РКЕЛ-БИЗН€С-С/н/АРКОЗНО), €вро-ХЮМАН-EТНИЧЕСКИ ОТРЕЧЕНИ!
  ЗАЩОТО СМЕ НЕСИГУРНИ В БЪДЕЩЕТО НА ДЪРЖАВАТА И ПОКОЛЕНИЕТО СИ!
  ЗАЩОТО ЧУЖДЕНЦИ СЕ РАПОРЕЖДАТ С ЕНЕРГЕТИКАТА НИ!!
  ЗАЩОТО ГАЗТА до края на годината ще достигне цената на унция злато!!
  ЗАЩОТО СМЕ ДОПУСНАЛИ НАД 25 ЧУЖДИ-БАНКИ ДА „ДОИЗГЛОЗГВAТ-ИПОТЕЧНО” И ЗЕМЯТА НИ, ДЕМЕК-ОНИМИЧЕСКИ И ПСЕВДО-ИНВЕСТИЦИОННО, А НЯМАМЕ НИТО ЕДНА НАЦИОНАЛНА-НАРОДНА НАША БАНКА.
  ЗАЩОТО НЕ СИ ЗНАЕМ КЪДЕ СА ТЛЕННИТЕ ОСТАНКИ НА ЛЕВСКИ, БОТЕВ, Х. ДИМИТЪР И МНОГО ДРУГИ НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ, А СЕГА ТЕ ТИ ФЪНДЪКОВСКА втора джамия И ФЪНДЪКОВСКИ
  МАСОНО-ЦИОНИСТСКИ МУЗЕЙ!!
  ЗАЩОТО НЯМАМЕ АРМИЯ А СТАНАХМЕ НАЕМНИ НАТО-ПЕТРОЛ ГЕНОЦИД-УБИЙЦИ ПРЪСНАТИ ПО СВЕТА БЕЗВЪЗМЕЗДНО, ВЪОРЪЖЕНИ ДО ЗЪБИ, ПИС-КИЛЪРИ !
  ЗАЩОТО ПЕНСИОНЕРИ, МЕДИЦИ, СТУДЕНТИ, УЧИТЕЛИ И МИЛИЦ-ПОЛИЦАИ, стачкуват!
  ЗАЩОТО БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАМЕ ПЕНСИИ СЛЕД 95Г. ВЪЗРАСТ, НО НИ ОСВОБОДЕТЕ ОТ ИМУНИТЕТНО ИЗЧЕЗВАЩИТЕ ДАНИЦИ!!
  ЗАЩОТО РАЗПРОДАДОХМЕ ЦЯЛАТА СИ ИКОНОМИКА НА ЧУЖДЕНЦИ А СЕГА ПРОСИМЕ ПАРИЧНИ ПОТДАЯНИЯ ОТ ТЯХ.
  ЗАЩОТО "Да повярваш на банкер, че ти отпуска €вро-заем, за да ти помогне, е все едно да повярваш на зимата, че очаква с радост пролетта."
  "СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ ТОВА, КОЕТО ИСТОРИЦИТЕ НЕ ВИ КАЗВАТ"
  От Никола М. Николов

  Уважаеми "Човек на 21 век".
  Хей Човеко, Осъзнай се!!
  Осъзнай се и ти БЪЛГАРИО!
  ЗАЩОТО;
  Културата е Дух на Мъдростта в приложност!
  А Мъдростта на нас БЪЛГАРИТЕ е да бъдеш, не да имаш!!
  Достатъчен е Мадарския конник, за да говорим за култура на Българския дух!

  Народ който не си храни собствена армия, ще трябва да храни чужда!
  "Стара Славянска поговорка"
  БИ-СМИЛ-АЛЛО, РАХМАН Ал-РАХИМ, АМИН!!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK