Кашкавал на кюфтенца

Кашкавал на кюфтенца

© Ирина Катеринска



Искам кюфтаци от котараци!" е официалният боен вик на един палав и целеустремен малчуган, който дълбоко уважава тази неземна, по неговите думи, и безкрайно очарователна храна. Най-важното за кюфтетата е не толкова да бъдат от котараци (приема всякакви месни видове), а по-скоро да се сервират заедно с пържени картофи и лютеница.


Подобна комбинация изпълва сърцето му с блажено и хрисимо послушание, което продължава изненадващо дълго време. Долу-горе около 25 минути.


Този младеж със силно изявено собствено мнение разрешава кюфтетата да бъдат пържени или на скара, съвсем мънички, като онези от историите за Карлсон, а в специални случаи ги приема и във вид на "гнездо" с яйчице в средата. Картофените се наблюдават подозрително, а зеленчуковите се удостояват с пълно презрение. "Може да не са котарачешки, но поне да са от месо!", заявява той упорито.




Единственото изключение от това правило са специалните кашкавалени кюфтенца. А какво им е специалното ли? Че всяко дете може да си ги забърка лесно само, с малко помощ или под вещия контрол на мама и татко.


Освен това хем приличат на кръстоска между кюфте и омлет, хем имат изненадващо приятен и различен от обичайното вкус. "Не, не, няма нищо общо с кашкавал пане. Това са си истински кюфтета с достойнство!", отсича малчуганът.


За направата им са нужни: 150 г. настърган кашкавал, 150 г. настъргано сирене, 2 големи яйца, 2 с.л. брашно, черен пипер и чубрица на вкус.


Всичко се смесва в купа и с вилица се обърква на гъста, лепкава каша. Тефлонов тиган се загрява и се капват няколко капки олио – идеята е кюфтенцата да се пекат, а не да се пържат. Децата могат да гребват с ръце или лъжичка от сместа и да оформят топки с големината на орех, които се сплескват леко и се слагат в тигана.


Запичат се от едната страна и след това се обръщат от другата. И така, докато свърши цялата смес. Сервират се топли със зелена салата, чаша айран, морковче или домат, а защо не и със сурова чушка.


Каквато и да е компанията им, всички ги харесват - не само децата, но и техните родители. А своенравният малчуган винаги пита за допълнително точно когато някой е грабнал последното кюфте от чинията.


Тогава, тогава настъпва истинска катастрофа и се налага спешно забъркване на нова доза за успокояване на бурните кюфтени страсти.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (54)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на miho45
    miho45
    Рейтинг: 781 Неутрално

    Ще се изпробва,защо не!

  2. 2 Профил на Irina
    Irina
    Рейтинг: 1416 Весело

    Картинката е на тема- „как да ти потекат лигите“

  3. 3 Профил на ARRI
    ARRI
    Рейтинг: 1416 Весело

    Става.....Ама лютеницата я предпочитам с луканка.....

    Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
  4. 4 Профил на Nan_Kurunir
    Nan_Kurunir
    Рейтинг: 1303 Весело

    Не знам за децата,но аз определено ще си направя такива за гарнитура към пържолките

    "Представи си,че не съществуваш и бъди свободен!"- Омар Хаям
  5. 5 Профил на The Shadow
    The Shadow
    Рейтинг: 1314 Неутрално

    Звучи вкусно, само не е зле в рецептата да е уточнено за какво сирене става дума - отдавна мина времето, в което сиренето се делеше на краве, овче и Дунавия. Сега на прима виста се сещам за 20-тина вида сирена, налични по нашите магазини, а общо видовете са стотици, може би хиляди...

    “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
  6. 6 Профил на Lady  Zeppelin
    Lady Zeppelin
    Рейтинг: 1416 Весело

    Непременно ще ги опитам. Мисля, че ще се харесат на моите "гладници".

    Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
  7. 7 Профил на ouzo
    ouzo
    Рейтинг: 402 Неутрално

    До коментар [#5] от "The Shadow":

    Кое от кое по-голяма глупост.

  8. 8 Профил на Daniboy
    Daniboy
    Рейтинг: 819 Весело

    До коментар [#5] от "The Shadow":
    Щом не е уточнено - значи става дума за горгонзола

    „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
  9. 9 Профил на Daniboy
    Daniboy
    Рейтинг: 819 Весело

    Според мен кифтаците пият бира, но може и червено, а защо не и бяло

    „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
  10. 10 Профил на The Shadow
    The Shadow
    Рейтинг: 1314 Весело

    До коментар [#8] от "Daniboy":

    Между другото подобно нещо с горгонзола ще стане неземно вкусно. Ще взема да пробвам тези дни. Само трябва да уцеля пропорциите, че горгонзолата е доста мека и могат да се разтекат кюфтенцата.
    Всъщност правилно не са уточнили сиренето - човек може всеки път да експериментира с различни и всеки път вкуса и преживяването да са различни.

    “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
  11. 11 Профил на Daniboy
    Daniboy
    Рейтинг: 819 Весело

    До коментар [#10] от "The Shadow":
    Абсолютно, рецептата ми допадна защото е много дуракоустойчива. Лелееееееее, сега ще ме погнат русофобите от форума

    „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
  12. 12 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2822 Неутрално

    Каквото и да е,но да е по стандарт "Стара планина". То всъщност само едно е по този стандарт–това на "Пършевица".

  13. 13 Профил на s_bozhilov
    s_bozhilov
    Рейтинг: 627 Весело

    Пък аз си предпочитам месото да е на кюфтенца.

    Нали съм си консерватор... Пък излиза и по-евтино.
    =======
    Имам си любима салата. Наричам я "Слънце".
    Ето и рецептата: в края на чинията слагам 8 кюфтета, а по средата - пържола.

    Да си останем БЪЛГАРИ, каквото и да ни струва това!
  14. 14 Профил на nicoleta
    nicoleta
    Рейтинг: 1416 Любопитно

    На снимката изглеждат доста апетитно,ще ги пробвам .

  15. 15 Профил на dimko
    dimko
    Рейтинг: 571 Любопитно

    В микровълна става ли ? ...

  16. 16 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Рейтинг: 1360 Весело

    "Искам кюфтаци от котараци!"Децата почти винаги успяват да ни разсмиват (ОК, поне мен, де) с едни такива...странни фрази, като тази Интересно кога някой креативен търговец, с още по креативна рекламна агенция, ще "яхнат" тази фраза, за да продадат поредния джънк' продукт на децата/мамите.
    П.С. Препоръчвам рубриката "Малкия коментар", в края на новините на БТВ в 17,00, към 17,20, след главните новини и преди метеорологическата прогноза и спорта. Разни малчугани коментират нещо в новините. На мен ми повдигат настроението и се смея от сърце

    I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
  17. 17 Профил на Tod
    Tod
    Рейтинг: 1416 Неутрално

    Сместа вече е забъркана и слагаме тигана, и да попитам,нали може и с бира?

    Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
  18. 18 Профил на throughya
    throughya
    Рейтинг: 233 Весело

    До коментар [#15] от "dimko":

    пробвай на парна баня

  19. 19 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Рейтинг: 1360 Весело

    [quote#15:"dimko"]В микровълна става ли ? ... [/quote]
    Един ден пържиш 1 час, и после цяла седмица затопляш. След първите 2 опита научаваш как да ги докараш (пържените кюфтаци) га че ли са ей' сега излезли от тигана.
    Кой' не му пука от "оцветяването" може да спести пърженето, става за всички кайми и пилешко. Телешки и свински пържоли уважавам прекалено много, и ги правя на грил.

    I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
  20. 20 Профил на Paulina
    Paulina
    Рейтинг: 402 Неутрално

    Как може да препоръчвате толкова висококалорични, приготвени с няколко вида наситени мазнини на малки деца. Понякога не може на децата да се дава храна, която те искат само защото им е много вкусна. В днешно време хранителните навици трябва да се възпитават у децата още докато са малки. Нивата на затлъстяването у децата е едно от най-високите сред българските деца.

    Публикувано през m.dnevnik.bg

  21. 21
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

  22. 22 Профил на Тsonkooo
    Тsonkooo
    Рейтинг: 6091 Весело

    Апетитно изглеждащи кюфтенца -- по-добре със салата от краставици и домати, отколкото с лютеница или сосове.

  23. 23 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Рейтинг: 1360 Весело

    [quote#21:"Paulina"]Как може да препоръчвате толкова висококалорични, приготвени с няколко вида наситени мазнини на малки деца. Понякога не може на децата да се дава храна, която те искат само защото им е много вкусна. В днешно време хранителните навици трябва да се възпитават у децата още докато са малки.[/quote]
    Повечето се примиряваме със злоядите ни злодейчета. Които от някоя възраст (от към 4 г' нататък) си променят "любимите си", веднъж на няколко месеца. А и при децата метаболизма е различен от този на възрастните. И моя беше пристрастен в предученическа възраст към кока кола и пържени картофи, после мина през почти всичко въобразимо. Включая италиянска и китайска кухня, промишлени количества пици, местните паралели на банички, милинки и други мазни печива. Риба прояде само на 17 г, сега е 1,90/75 кг и се бори със същите проблеми със свойте деца

    I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
  24. 24 Профил на vankata1
    vankata1
    Рейтинг: 1075 Весело

    До коментар [#5] от "The Shadow":

    А кашкавала защо го пропускаш? Той няма ли разновидности?

  25. 25 Профил на Tod
    Tod
    Рейтинг: 1416 Неутрално

    [quote#21:"Paulina"]Как може да препоръчвате толкова висококалорични, приготвени с няколко вида наситени мазнини на малки деца...
    --------------------
    Ако сте вегетарианка,Ви препоръчвам да замените сиренето и кашкавала,със спанак и коприва.

    Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
  26. 26 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Рейтинг: 1360 Весело

    [quote#25:"Ρόδος;"]Ако сте вегетарианка,Ви препоръчвам да замените сиренето и кашкавала,със спанак и коприва. [/quote]
    Това е съвет към т.н. "веганци" (които не консумират нищо от животински произход, като мляко и млечни продукти).
    Не че нещо, ама тази дама май не е отглеждала деца скоро. Иначе нямаше да е толкоз...не в час как се хранят деца

    I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
  27. 27 Профил на kalina_v
    kalina_v
    Рейтинг: 507 Неутрално

    Звучат чудно вкусно и чудесно ми се връзват с един таратор или зелена салата.

  28. 28 Профил на Мерудийкова
    Мерудийкова
    Рейтинг: 402 Неутрално

    Метаболизмът при децата е различен - те са в пъти по-активни от нас, затлъстяването, честно казано, не знам как го постигат (освен с често и прекалено обилно ядене). Вкъщи имаме два броя злоядци, едното чудо нагъва предимно сладки неща и въглехидрати с около половин литър вода дневно (още няма 6 г.), другото чудо е яко на въглехидрати с много вода и е малко под нормата на кг. Така че оставете ги тез "песни любовни" - струва ми се най-важен приемът на витамини (и най-голяма мъка в общия случай).
    А затлъстяването е порок на всички съвременни нации - с изключая тези от Третия свят. Прочетете за коя да е държава и ще се прочистите от клишета.

  29. 29 Профил на The Shadow
    The Shadow
    Рейтинг: 1314 Весело

    До коментар [#24] от "vankata1":

    Кашкавала го пропускам, защото няма такова нещо "кашкавал". Това е просто друг вид сирене. Гаудата например на вид, консистенция и цвят е много подобна на това, което тук наричаме кашкавал. Ементала също. Вкуса разбира се е съвсем различен. Така че всичко е сирене и възможностите са неограничени.

    “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
  30. 30 Профил на Мария
    Мария
    Рейтинг: 1517 Неутрално

    Добра идея, няма да я пропусна!

    Вариант на кюфтенцата: вместо кашкавал - овесени ядки, предварително накиснати във вода, и вместо чубрица - много кимион, за да забравим за блудкавия вкус на ядките. Изпържват се добре, и ако случайно останат до другия ден или, дай Боже, още по-нататък, са най-вкусни.
    Единственият проблем е как да ги предпазим от мераклиите наоколо, докато се пържат...

    ”За мен България си остана един вечен мираж. В който и свят да съм, винаги ще я нося като ранена птица в сърцето си." (Никола Манев)
  31. 31 Профил на Tod
    Tod
    Рейтинг: 1416 Неутрално

    [quote#26:"Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)"]Не че нещо, ама тази дама май не е отглеждала деца скоро. Иначе нямаше да е толкоз...не в час как се хранят деца.
    --------------------------
    +++++++++++++++++++++

    Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
  32. 32 Профил на kiselo_mliako
    kiselo_mliako
    Рейтинг: 740 Неутрално

    [quote#13:"Моника2003"]Имам си любима салата. Наричам я "Слънце".
    Ето и рецептата: в края на чинията слагам 8 кюфтета, а по средата - пържола.

    Хубава рецепта

    Не е страшно да си прилеп-нещата обичайно са с главата надолу.Страшно е да си прилеп с разтройство!
  33. 33 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2822 Неутрално

    До коментар [#19] от "Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)":

    Направо ме разби. Как ядеш сготвена храна цяла седмица?! Вредно е. Аз никога не претоплям храната. Готвя толкова,колкото е нужно за деня. Впрочем,йогите правят същото. Ако нещо остане, го давам на кучето пред блока. Или–изхвърлям.

  34. 34 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Рейтинг: 1360 Весело

    [quote#30:"Мими"]Единственят проблем е как да ги предпазим от мераклиите наоколо, докато се пържат[/quote]Познат проблем. Мен със сина ми ни гонеха от къщи по време на пърженето, да разхождаме кучето (той беше най големия досадник), или да мием колата
    При лошо време се надпревархме със сина ми кой ще изяде повече миниатюрни кубчета моркови С КИТАЙСКИ ПРЪЧИЦИ (Chopsticks), с минимално изпуснати кубчета. В последствие минахме към ядене с тези пръчици почти на всичко възможно (БЕЗ супите), така просто забавяхме опустошаването на масата И го приучих да разговаря по време на ядене, защото не си пълнеше устата и гълташе без да сдъвква

    I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
  35. 35 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Рейтинг: 1360 Весело

    [quote#33:"deaf"]Направо ме разби. Как ядеш сготвена храна цяла седмица?! [/quote]
    Мързел, пич, МЪРЗЕЛ!!!
    Mind you, мързеливите са НАЙ изобретателните хора, и благодарение на тях човечеството напредва, не си губи времето в разни времегубещи неща Мързелиеите са изобретили пералните машини, прахосмукачките, готварските тенджери под налягане и тефлоновите тигани И картечниците, автоматическите пушкала, автомобилите и самолетитеИ нета също

    I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
  36. 36 Профил на Вовка Вурдалак
    Вовка Вурдалак
    Рейтинг: 789 Весело

    [quote#33:"deaf"]Ако нещо остане, го давам на кучето пред блока[/quote]

    Току-що бяхте изловен и глобен от Фандупкова!!!

    Иначе кюфтенцата са супер, а бирата си върви от сутринта

    И браво на Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!) за коментарите!

    Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
  37. 37 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2822 Неутрално

    До коментар [#35] от "Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)":

    Важно е като работиш да изпитваш удоволствие. Аз съм художник по природни дадености.




    До коментар [#36] от "bungee":


    До коментар [#36] от "bungee":


    До коментар [#36] от "bungee":

  38. 38 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2822 Неутрално

    До коментар [#36] от "bungee":

    Що,кучето е ваксинирано,маркирано и т.н. "Уличните кучата са по–умни от домашните.
    Да допълня,че съм от Перник и на никой перничанин не му пука какво ще каже кмета или общината. Кметицата се опита,например да въведе синя зона,но бързо я отказахме.

  39. 39 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Рейтинг: 1360 Весело

    [quote#32:"kiselo_mliako"]Имам си любима салата. Наричам я "Слънце".
    Ето и рецептата: в края на чинията слагам 8 кюфтета, а по средата - пържола. [/quote]
    Странен ник си си избрал, ако си почитател на подобни салати
    Иначе имаш моите уважения за любимата ти салата. С малко резерви...ъъъ...въздържане: Докато изкльопаш пол'вин чиния, останалите "зеленчуци" изстиват, нали
    Иначе и аз обичам подобни "салати", но в ресторанти бая мъча персонала (ама си плащам адекватно): Поръчвам пържолата (антреко е с размери на голяма мъжка длан, ако я режат на място я искам 4-5 см дебела) да я разрежат на две и да сложат на грила втората пол'вина 10++ мин след като свърша първата пол'винка.
    А кИфтенцата/кИбабчетата ги поръчвам като предястие, или към края на сядането, в зависимост от доколко сътрапезниците ми са способни да консумират месънца.

    I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
  40. 40 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
    Рейтинг: 1360 Весело

    [quote#37:"deaf"]Важно е като работиш да изпитваш удоволствие. Аз съм художник по природни дадености. [/quote]
    Като гледам назад, живея дванайсти/тринайсти животТа си позволявам да нарушавам общоприети правила. Предишната ми сигнатура в бая форуми беше "...I did it my way! Regrets...a had a few..."
    Нямам природна даденост, just survive, do it MY way, and get a kick out of it

    I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
  41. 41 Профил на shumkar
    shumkar
    Рейтинг: 692 Неутрално

    [quote#5:"The Shadow"]Звучи вкусно, само не е зле в рецептата да е уточнено за какво сирене става дума - отдавна мина времето, в което сиренето се делеше на краве, овче и Дунавия[/quote]
    Е, става дума за български кашкавал тип Витоша или Балкан (от краве или овче мляко), и бяло саламурено сирене. Според мен в сместа може да се добавят и подправки - черен или бял пипер задължително.
    И никаква бира- с бяло вино, от онова дето съвсем леко зеленее, или розе, и в двата случая добре охладено!

  42. 42 Профил на kamm
    kamm
    Рейтинг: 515 Неутрално

    както си падам чревоугодник... умирам да пробвам...

  43. 43 Профил на hypercube
    hypercube
    Рейтинг: 515 Неутрално

    Много добра идея за хапване, само дето никак не обичам тефлонофи и керамични съдове ..... в технологията им на производство и вложените химически съединения няма нищо естествено и здравословно.

    Не питайте какво страната ви може да направи за вас, попитайте какво вие можете да направите за нея! Дж.Кенеди
  44. 44 Профил на Леонор
    Леонор
    Рейтинг: 507 Весело

    Аз ги спретнах набързо....
    Домочадието си облиза пръстите!
    За тях гарнитурата беше бекон , за мен домати

    Само да уточня, че ги приготвих само с кашкавал (бяло сирене трудно си набавям) и вместо черен пипер, добавих бял.
    Моето скромно мнение обаче е, че заради кашкавала ястието се получава доста солено. От 6-7 години не добавям сол към домашно приготвените храни, салати и др.....и тук ми дойде малко в повече. Може би ако се добавят пасирани варени картофи ще се получи по-добре....

  45. 45 Профил на rapidfire
    rapidfire
    Рейтинг: 1416 Весело

    До коментар [#43] от "dreamboxer":

    Бабин глинен гювеч? Или сач? Въртян на колело?
    Хайде стига бе...

    It is nice to be important, but it's more important to be nice!
  46. 46 Профил на WC_Окупатор
    WC_Окупатор
    Рейтинг: 511 Неутрално

    Да, вярно, че преди имаше само два вида сирене - краве и овче.
    Сега има двайсет вида, но пък изчезнаха кравето и овчето.

    Публикувано през m.dnevnik.bg

  47. 47 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1191 Весело

    [quote#15:"dimko"]В микровълна става ли ? ... [/quote]

    В микровълнова нищо не става.

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  48. 48
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  49. 49 Профил на hypercube
    hypercube
    Рейтинг: 515 Неутрално

    До коментар [#45] от "rapidfire":

    Не, чугунен тиган или такъв от Cr-Ni. Ако не знаеш как се държи тефлона при високи температури , и ако не знаеш че при полагането на керачмичния слой на "съвременните" керамични тигани се използва кадмий - вземи и прочети малко по темата. Може да те накара да смениш посудата.

    [quote#45:"rapidfire"]Бабин глинен гювеч? Или сач? Въртян на колело? [/quote]

    Между другото нищо против глинените съдове ...може би затова баба живя толкова дълго

    Не питайте какво страната ви може да направи за вас, попитайте какво вие можете да направите за нея! Дж.Кенеди
  50. 50 Профил на Мастър Йода
    Мастър Йода
    Рейтинг: 1191 Неутрално

    До коментар [#49] от "dreamboxer":

    Ти си поредният маниак със свръхценни идеи. Независимо от това, колко е живяла баба ти, средната продължителност на живота се увеличава. С или без тефлонови съдове. Факт.

    Аз не остря моливи, аз руша империи!
  51. 51 Профил на lu
    lu
    Рейтинг: 619 Весело

    50 коментара ... ц-ц-ц Гладен народ...

  52. 52 Профил на bora bora
    bora bora
    Рейтинг: 1053 Весело

    Браво Ринче ,за статията , за рецептата , веселите усмивки които тя събужда!
    Особено израза -"Искам кюфтаци от котараци!"
    Малчуганите са ненадминати в своите особени асоциаций

    Децата бяха малки 7-9 г. - аз се жалвам
    - Никои не обича постните ми гозби
    Сина ми весело отговаря
    - Аз обичам ,аз обичам !
    - Каква постна манджа обичаш?
    - Печено пиле и сухи картофи- отговаря бързо
    Пилето ми е ясно , но ......
    -Какви са тези сухи картофи ,как се приготвят?
    - Ами така в тигана с олио ,без да слагаш вода!

    Весели рецепти!

  53. 53 Профил на saseff
    saseff
    Рейтинг: 627 Неутрално

    Обожавам кюфтацитееее.....

    Публикувано през m.dnevnik.bg

    saseff
  54. 54 Профил на Жени Колева
    Жени Колева
    Рейтинг: 1445 Неутрално

    Още едно предложение на Ирина е в графата "Опитано" Нежно ли е да описвам колко е вкусно (особено за маниаци на тема сирена)





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK