С малката подробност,че според председателя на Асоциациата на хлебопроизводителите Георги Попов: Всички продават типов хляб а никой не произвежда типово брашно.
Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
Ако са квасени, тези хлебчета ще са още по-вкуни и ароматни
How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)
[quote#2:"Без коз"]Всички продават типов хляб а никой не произвежда типово брашно. [/quote]
Това май никак не е далеч от истината...
Много от уж наречените "типови" хлябове които съм купувал са някакви имитации, оцветени и нагодени да изглеждат различни от белия хляб. Но всеки който е ял някога истински типов хляб няма как да се излъже.
Едно време типовият хляб беше най-вкусен - много повече от белия и 'Добруджа'. Пенсионерите го ядяха най-много. Помня, че редовно изяждах типовия хляб на баба ми
muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
Миро ще оправи работата, типово брашно без ДДС, стандат "Типов" по БДС, а ла Миро. Върви с телешко шкембе от Аржентина, Мозък от луда крава от Ирландия, и колбас от над 20 годишна мърша внесена в България с неговия подпис.
Защо никой да не произвежда типово брашно?
Който знае методологията за производството му знае че това на бяло и на типово са взаимно свъразни и колко бяло произведеш, малко по-малко типово остава.
София мел имат колкото искаш типово. Във всеки магазин го има.
Права си, но нали трябва да има "конспирация срещу горките бедни български потребители".
Като се вземе пшеницата и се мели, от едната страна се струпват обвивките (трици), от друга вътрешността на зърното (ендосперм). От ендосперма се прави чистото бяло брашно. АКо му се добавят от триците, се получават различните вариации на брашното (тип 700, тип 1150), като тип 11500 е с най-голямо съдържание на трици и е това, което се нарича "типово брашно". Т.е. производстовото на типово брашно не изисква повече индустриална дейност, а дори е естествен процес от произовдството на брашно.
Най-после да прочета едно разумно и аргументирано мнение по въпроса. За голямо съжаление много малко (хора)? си правят труда първо малко да поразучат въпроса и да помислят, преди да започнат да разпространяват глупости от рода на „в хляба се добавяло кафе за да изглежда по тъмен“
Приятелю, това което е казал [#10] "blaf", го знаем! Но това в крайна сметка, не означава нищо! А още по-малко, че типовият хляб се прави от типово брашно... както казах този който познава вкуса на съответния вид хляб не може да се излъже. Съвсем категорично противно на теб мога да твърдя, че по-голямата част от разните видове хляб различни от белия са имитирани по някакъв начин и не се правят от това брашно което трябва... дали защото няма брашно или по други технологични причини в крайна сметка няма значение! Ако ти не можеш да го различиш значи си твърде млад и неопитен и ставаш жертва на нашите вечни български далавери.
Хлябът който се прави от по-тъмните и груби брашна по-трудно се докарва на външен вид... а производителите и търговците днес търсят външен вид... аз търся истински и натурални продукти и не ми пука за вида им. Типовият хляб се познава още като го хванеш той е по-плътен, а не пухкав и ефирен като другия. Познава се още веднага по цвета и вида, той е доста по-тъмен, но не просто кафяв както при другите видове "черен" хляб, а има специфичен леко розов оттенък подобен на човешки тен. Познава се още само от вдъхването на аромата който е различен от другия хляб... познава се още от първата хапка която сложиш в устата си защото типовият хляб когато го дъвчеш има негов си специфичен сладникав вкус подобен на този когато дъвчеш житни зърна... голяма част от типовия хляб който съм купувал няма нищо общо с това. Пълно разминаване по всички показатели. А вкусът на някои стои някак пепеляв сякаш са хвърлили пепел в тестото... с какво ги оцветяват и какво слагат в крайна сметка не знам, но знам, че това не е типов хляб... същото важи и за останалите "черни" хлябове.
Хлебопроизводителите днес отказват да правят истински бял хляб както е по истинската стара рецепта вкарана в "стандарт", а си мислите, че ще правят по-трудния за правене "черен хляб"?! Хайде стига заблуди. Всичко е подобрители, набухватели и не знам още какво. Все неща от които нито хлебопроизводителите, нито останалите браншове искат да се откажат. Защо?
[quote#15:"email"]Хлебопроизводителите днес отказват да правят истински бял хляб както е по истинската стара рецепта вкарана в "стандарт", а си мислите, че ще правят по-трудния за правене "черен хляб"?![/quote]
Може и да е така, но ние говорихме за брашното, щото коментираното изказване беше "Как в България ще има типов хляб, като никой не произвежда типово брашно".
Впрочем, аз досега като съм си купувал типов хляб определено е приличал точно на това, за което говориш - по-твърд и по-еластичен от белия, с по-различен вкус и плътност.
Не знам коя марка е тази, дето пише, че бил типов, ама бил с вкус и еластичност на бял.
[quote#17:"blaf"]"Как в България ще има типов хляб, като никой не произвежда типово брашно"[/quote]
То е естествено, че се произвежда въпросът е колко... или по-скоро какво се прави с различните фракции в мелницата. И какво излиза на пазара? Тя мелницата е като петролна рафинерия излизат много и различни фракции от съвсем фино до съвсем грубо. Какво става с тях обаче ние не знаем, нали?
В такъв случай, отново е в сила законът на джунглата - По приспособимият отселява. Тези които немогат или не желаят да се научат да разпознават хлябът от нерафинираните брашна от този от белите, ще им се наложи да си купуват ментете с надпис „Диетичен“.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
Нефертити
Рейтинг: 1404 ВеселоОтивам да спретна едни хлебчета, че огладнях ...
Предразсъдъците са за ограничените.Без коз
Рейтинг: 861 НеутралноС малката подробност,че според председателя на Асоциациата на хлебопроизводителите Георги Попов: Всички продават типов хляб а никой не произвежда типово брашно.
Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !КМЕТ В СЯНКА
Рейтинг: 4314 Веселоние опекохме нашия неделен хляб още в 9 часа - с 4 вида семена !!!
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!kollin
Рейтинг: 488 ВеселоАко са квасени, тези хлебчета ще са още по-вкуни и ароматни
How to tell Heretics from Catholics?Papal legate Arnaud Amalric:Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.(Kill them all, the Lord will recognise His own.)email
Рейтинг: 434 Неутрално[quote#2:"Без коз"]Всички продават типов хляб а никой не произвежда типово брашно. [/quote]
Това май никак не е далеч от истината...
Много от уж наречените "типови" хлябове които съм купувал са някакви имитации, оцветени и нагодени да изглеждат различни от белия хляб. Но всеки който е ял някога истински типов хляб няма как да се излъже.
baizuo
Рейтинг: 1082 НеутралноЕдно време типовият хляб беше най-вкусен - много повече от белия и 'Добруджа'. Пенсионерите го ядяха най-много. Помня, че редовно изяждах типовия хляб на баба ми
muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"петър палчев
Рейтинг: 594 НеутралноСъгласен съм макар и по трудно се намира по магазините типово брашно.
Apolon ot Tiana
Рейтинг: 762 НеутралноМиро ще оправи работата, типово брашно без ДДС, стандат "Типов" по БДС, а ла Миро. Върви с телешко шкембе от Аржентина, Мозък от луда крава от Ирландия, и колбас от над 20 годишна мърша внесена в България с неговия подпис.
apoloniyВенета
Рейтинг: 381 НеутралноЗащо никой да не произвежда типово брашно?
Който знае методологията за производството му знае че това на бяло и на типово са взаимно свъразни и колко бяло произведеш, малко по-малко типово остава.
София мел имат колкото искаш типово. Във всеки магазин го има.
blaf
Рейтинг: 626 НеутралноДо коментар [#9] от "Венета":
Права си, но нали трябва да има "конспирация срещу горките бедни български потребители".
Като се вземе пшеницата и се мели, от едната страна се струпват обвивките (трици), от друга вътрешността на зърното (ендосперм). От ендосперма се прави чистото бяло брашно. АКо му се добавят от триците, се получават различните вариации на брашното (тип 700, тип 1150), като тип 11500 е с най-голямо съдържание на трици и е това, което се нарича "типово брашно". Т.е. производстовото на типово брашно не изисква повече индустриална дейност, а дори е естествен процес от произовдството на брашно.
Датско червено говедо
Рейтинг: 434 ВеселоМмм, типови хлебчета за сандвичи ... http://www.youtube.com/watch?v=G3IgFsEEOik
Мууу...Тsonkooo
Рейтинг: 1341 ВеселоМного са вкусни и картофените хлебчета.
Батков-вън
Рейтинг: 488 НеутралноДо коментар [#2] от "Без коз":
Пълна глупост
Eternal Barabarian
Рейтинг: 914 НеутралноДо коментар [#10] от "blaf":
Предварително изгубени войни не водя!Най-после да прочета едно разумно и аргументирано мнение по въпроса. За голямо съжаление много малко (хора)? си правят труда първо малко да поразучат въпроса и да помислят, преди да започнат да разпространяват глупости от рода на „в хляба се добавяло кафе за да изглежда по тъмен“
Поздравления (конграчулейшънс) за blaf и Венета
email
Рейтинг: 434 НеутралноДо коментар [#14] от "Емил Грозданов":
Приятелю, това което е казал [#10] "blaf", го знаем! Но това в крайна сметка, не означава нищо! А още по-малко, че типовият хляб се прави от типово брашно... както казах този който познава вкуса на съответния вид хляб не може да се излъже. Съвсем категорично противно на теб мога да твърдя, че по-голямата част от разните видове хляб различни от белия са имитирани по някакъв начин и не се правят от това брашно което трябва... дали защото няма брашно или по други технологични причини в крайна сметка няма значение! Ако ти не можеш да го различиш значи си твърде млад и неопитен и ставаш жертва на нашите вечни български далавери.
Хлябът който се прави от по-тъмните и груби брашна по-трудно се докарва на външен вид... а производителите и търговците днес търсят външен вид... аз търся истински и натурални продукти и не ми пука за вида им. Типовият хляб се познава още като го хванеш той е по-плътен, а не пухкав и ефирен като другия. Познава се още веднага по цвета и вида, той е доста по-тъмен, но не просто кафяв както при другите видове "черен" хляб, а има специфичен леко розов оттенък подобен на човешки тен. Познава се още само от вдъхването на аромата който е различен от другия хляб... познава се още от първата хапка която сложиш в устата си защото типовият хляб когато го дъвчеш има негов си специфичен сладникав вкус подобен на този когато дъвчеш житни зърна... голяма част от типовия хляб който съм купувал няма нищо общо с това. Пълно разминаване по всички показатели. А вкусът на някои стои някак пепеляв сякаш са хвърлили пепел в тестото... с какво ги оцветяват и какво слагат в крайна сметка не знам, но знам, че това не е типов хляб... същото важи и за останалите "черни" хлябове.
Хлебопроизводителите днес отказват да правят истински бял хляб както е по истинската стара рецепта вкарана в "стандарт", а си мислите, че ще правят по-трудния за правене "черен хляб"?! Хайде стига заблуди. Всичко е подобрители, набухватели и не знам още какво. Все неща от които нито хлебопроизводителите, нито останалите браншове искат да се откажат. Защо?
Хипчо
Рейтинг: 1341 НеутралноКолкото по-черно - толкова по-добре. И лимец!
ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!blaf
Рейтинг: 626 Неутрално[quote#15:"email"]Хлебопроизв одителите днес отказват да правят истински бял хляб както е по истинската стара рецепта вкарана в "стандарт", а си мислите, че ще правят по-трудния за правене "черен хляб"?![/quote]
Може и да е така, но ние говорихме за брашното, щото коментираното изказване беше "Как в България ще има типов хляб, като никой не произвежда типово брашно".
Впрочем, аз досега като съм си купувал типов хляб определено е приличал точно на това, за което говориш - по-твърд и по-еластичен от белия, с по-различен вкус и плътност.
Не знам коя марка е тази, дето пише, че бил типов, ама бил с вкус и еластичност на бял.
email
Рейтинг: 434 Неутрално[quote#17:"blaf"]"Как в България ще има типов хляб, като никой не произвежда типово брашно"[/quote]
То е естествено, че се произвежда въпросът е колко... или по-скоро какво се прави с различните фракции в мелницата. И какво излиза на пазара? Тя мелницата е като петролна рафинерия излизат много и различни фракции от съвсем фино до съвсем грубо. Какво става с тях обаче ние не знаем, нали?
Eternal Barabarian
Рейтинг: 914 НеутралноДо коментар [#15] от "email":
Предварително изгубени войни не водя!В такъв случай, отново е в сила законът на джунглата - По приспособимият отселява. Тези които немогат или не желаят да се научат да разпознават хлябът от нерафинираните брашна от този от белите, ще им се наложи да си купуват ментете с надпис „Диетичен“.
Боже, колко невежество има по тоя свят, Боже!