Математическите гимназии няма да бъдат специализирани училища

Математическите гимназии няма да бъдат специализирани училища

© Красимир ЮскеселиевМатематическите гимназии няма да бъдат специализирани училища. Това реши парламентарната образователна комисия, която днес гледа на второ четене Закона за училищното образование. Тези училища ще могат да запазят статута си на гимназии, но тогава ще приемат ученици след 7 клас. Могат да приемат деца от 5 клас, но в този случай ще се наричат средни училища.


Депутатите отхвърлиха предложението на представителите на "Коалиция за България" Валентина Богданова и Ивелин Николов за признаване на математическите училища като специализирани. "В последните години се появи практиката за прием след 5 клас в математическите и езиковите гимназии. Сега предлагаме текст, който дава пълна защита на тези училища, но те вече не са гимназии. Смяната на името не променя по никакъв начин функциите им", каза Катя Чалъкова, депутат от ГЕРБ.


Комисията гласува и разпоредбите за специалните училища. Депутатите отхвърлиха предложенито в тях да бъдат приемани и "ученици с умствена изостаналост, множество увреждания, с разстройства от аутистичен спектър". От министерство на образованието смятат, че тези деца трябва да се интегрират в редовни училища, като методът вече бил изпитан успешно в Смолянско. Зам.министърът на образованието Милена Дамянова заяви, че интеграцията на тези деца ще се осъществи в петгодишен преходен период, като се осигури необходимата педагогическа и психологическа подкрепа за учениците.


Беше отхвърлено и предложението да се създадат училища "Втори шанс", чиято цел е да събират деца, отпаднали от образователната система и да им осигуряват образование.

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 942 Любопитно

  Има ли значение как ще се наричат, само да се запази програмата и нивото?!

 2. 2 Профил на framerate
  framerate
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Все пак не разбрах какво точно е решението. Последно математическите гимназии ще могат ли да приемат ученици след 5-ти клас? Дори и на практика възпитаниците им да се водят като посещаващи "средно училище" в този период?

 3. 3 Профил на odysseus
  odysseus
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Вече е явно, че някой в България работи съвсем целенасочено да се разсипи това, което дава добро образование. Египтолога май е решил шерпи да ни прави !!!

 4. 4 Профил на nadyav
  nadyav
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#1] от "Dragoslava": Ами Аппле ще са същото ниво комп. ако се казват примерно Авокадо. Обаче ако 20 години си продавал Аппле, ще ти отнеме време да стигнеш същото ниво на продажби с Авокадо. Бранд-ът си има цена. Ако 20 години Харвард/МИТ/Калтек и т.н. са приемали ученици от ПМГ гр. Х и са им отпускали пълни стипендии, защото знаят, че 6.00 от това ПМГ си е А плюс по техните скали, ще им отнеме време да приемат, че СОУ гр. Х е същото, както ПМГ гр. Х ... Елементарен проблем, но някое дете може да бъде ощететено ...

 5. 5 Профил на kilgore
  kilgore
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Ама разбира се, какво специално има в математиката?!?
  Друго си е пожарникарството...

  'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
 6. 6 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  НПМГ- "....Обучението по профилиращите предмети се осъществява чрез съвместна учебна работа със съответните факултети на Софийския университет „Св. Климент Охридски”....Завършващите НПМГ „Акад. Любомир Чакалов” имат възможност да се явят на вътрешни изпити по математика, физика, химия, биология и география, оценките от които се признават за кандидатстване в СУ „Св. Климент Охридски”. "
  http://npmg.org/ И това като отпадне, какво става - едно безлично средно ниво

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 7. 7 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 531 Неутрално

  След вчерашния казус с ученик,български и американски гражданин, който се явявал на изпити няколко години тук, за да има и българска диплома, но изведнъж МОН се сетили "че не може така" и всячески се захванали да пречат на това начинание, сега пък четем ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ НА МОН.

  Жегата няма много общо,защото ПРОКЛЕТАТА БЪЛГАРСКА АДМИНИСТРАЦИЯ БЪЛВА ИДИОТИЗЪМ СЛЕД ИДИОТИЗЪМ ЦЕЛОГОДИШНО.
  Евала!

 8. 8 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 935 Неутрално

  Много правилно,децата като порастнат не трябва да са по-умни от магистрало и метро строители.

 9. 9 Профил на Newcastle Fan
  Newcastle Fan
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Добре, някой наясно ли е дали математическите гимназии могат да приемат ученици след 5 клас - защото в статията аз намирам противоречия. Значи могат да приемат, но ако приемат няма да се наричат гимназии, а средни училища, следователно те няма да искат да си сменят името и няма да приемат след 5 клас?

  По плодовете ще познаете дървото.
 10. 10 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 871 Любопитно

  И какво сега? Закачиха ли се частните училища и прочее колежи на държавна хранилка? Или "отлагат" временно точенето за 2016-та?
  Съвсем загубих дирите по тази част

 11. 11 Профил на En route
  En route
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Явно ГЕРБ искат да насърчават и малкото читаво останло в БГ да бяга. Амо то си ясно от съкращението БГ = Бягай от ГЕРБ.
  Защо депутатите не си направиха труда да проучат какви деца са в МГ тата от 5 клас и колко повче знания получават и на колко състезания се явяват.
  Но явно БГ няма нужда от такива бъдещи гласоподаватели.

  Пътуващ
 12. 12 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 467 Весело

  Ако има Италиански Лицей, Американски Колеж ами дайте да ги наречем Математически Колежи и тогава няма да са гимназии

 13. 13 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#9] от "Newcastle Fan":

  Да МГ имат по 1-2 паралелки от 7 клас. Във Варна за вход се използват резултатите от Кенгуру теста

 14. 14 Профил на Марко
  Марко
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Старо правило е - ако нещо работи добре, не го пипай, дай му възможности само да се развива!
  Е, амбицията на управляващите да съсипят едно от малкото останали прилични звена в образователната система е повече от очевидна.....

  Не съм магаре;-)
 15. 15 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Доколкото рабирам промяната се въвежда, за да бъде ограничено названието "Математическа гимназия" за места, където се обучава в шести и седми клас. Което си е правилно , защото това си е средно училище.
  Т.е. това е само документна промяна, регулираща по-ясно названията, а не закриване на математическите гимназии.

 16. 16 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Аз нищо не разбрах: могат ли да бъдат едновремено и гимназии, и средни училища? Или ще са принудени да се пререгистрират?

 17. 17 Профил на n_alex76
  n_alex76
  Рейтинг: 217 Разстроено

  "Комисията гласува и разпоредбите за специалните училища. Депутатите отхвърлиха предложенито в тях да бъдат приемани и "ученици с умствена изостаналост, множество увреждания, с разстройства от аутистичен спектър"."
  И това ако не е дискриминация по признак увреждане...

 18. 18 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Изобщо не мога да разбера смисъла от такава промяна. Не разбирам и същността на самата промяна. Ако се свежда само до смяната на името, то защо изобщо се прави?

  Уф, когато се правят промени, трябва много, ама много да се мисли, да се отчетат всички позитиви и негативи, да се преспи известно време, пак да се помисли и накрая нещата да се сложат на кантар и да се прецени - струва ли си?

  Нашите експерти и чиновници, не само ГЕРБ, те просто следват една вече утвърдила се традиция, и я усъвършенстват, та нашите експерти и чиновници са забележителни с вземането на прибързани и необмислени решения.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 19. 19 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Комисията гласува и разпоредбите за специалните училища. Депутатите отхвърлиха предложенито в тях да бъдат приемани и "ученици с умствена изостаналост, множество увреждания, с разстройства от аутистичен спектър"."
  ********************
  Те специалните училища са именно за такива деца, от контекста става ясно, че се имат предвид специализираните училища.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 20. 20 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#4] от "nadyav":

  Познавам учители по математика от обикновени училища, които така подготвят учениците си, че издържат изпитите за езикова гимназия без проблем с повече от петица, само с един СИП в училище без никакви частни уроци.
  Защото смисълът на тези училища е да подготвят добре децата за изпита по математика и да учат в по-конкурентна среда, затова и постъпват в тях след пети клас.

 21. 21 Профил на majaz
  majaz
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Пак бързат да прокарат поредния лобистки закон.

 22. 22 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 694 Гневно

  [quote#20:"Dragoslava"]

  Защото смисълът на тези училища е да подготвят добре децата за изпита по математика и да учат в по-ко[/quote]
  Смисълът на кои училища ?
  На математическите гимназии приема след 5ти клас има много по-сериозна цел от подготовка за изпита след 7ми.
  Жалкия неграмотен манаф който е измислил цялата тая история се надявам да умре в адски мъки в кратки срокове.
  Естествено че МГ-тата ще си запазят статута на гимназии, съмнява ме някой да се откаже от изградено с десетилетия име.
  И съответно ще трябва да спрат приема след 5ти. И да започнат да работят с децата на които математиакта им се отдава чак в 8ми клас. Когато масово се учи чужд език усилено. Отворете си гугъла и потърсете разните математически състезания в Непал, Сингапур и т.н. - дали има деца в 5-6-7ми клас. Всяка една година е важна в тая възраст, ама някой путьо маринкин в министерството, горд татко на дете кретенче като татко си е решил, че като неговото не може, и чуждите няма да могат.

  Eff U Greta
 23. 23 Профил на Alexander Lazarov
  Alexander Lazarov
  Рейтинг: 479 Разстроено

  а спортните училища сигурно си остават без промяна

  rm -rf /bin/laden
 24. 24 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#22] от "lo_ridah":

  Често целта на родителите се разминава с целите, които си поставя училището като цяло.

 25. 25 Профил на peppial
  peppial
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#22:"lo_ridah"]Естествен че МГ-тата ще си запазят статута на гимназии, съмнява ме някой да се откаже от изградено с десетилетия име. [/quote]

  Ще си сменят името, поне някои със сигурност, за да запазят приема от 5ти клас. Болезнена е загубата на името, но приемът от 5ти е по-важен...

 26. 26 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 694 Гневно

  До коментар [#24] от "Dragoslava":

  Родителите, чиито деца учат в паралелките, за които говоря, са страшно много наясно защо децата им са във въпросните паралелки. И им е ясно, че там децата им ще си развият способностите най-пълно. Други родители имат деца на които се отдават езици - техните са в зеикови гимназии, и т.н. В ПМГ- Бургас има една такава паралелка след 5ти клас - 24-5 деца е приема. В другите градове нещата са аналогични. Това, което са приели днес е единствено и само във вреда на приблизително 150-160 деца. Не е в полза на никого.

  Eff U Greta
 27. 27 Профил на peppial
  peppial
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Няма да е за първи път да им сменят името, аз съм завършила ЕСПУ по матеметика и информатика

 28. 28 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#26] от "lo_ridah":

  Така е, даже спортните им отбори са по-добри.

 29. 29 Профил на feniks78
  feniks78
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Завършил съм МГ преди около15г ,как пък точно на Тиквата министъра реши че този модел не е правилен.Явно простотията се привлича.

 30. 30 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#6] от "dqdomart":

  НПМГ има специален статут... то не е общинско училище като другите ПМГ-та и МГ-та то е ДЪРЖАВНО училище и е лицей към СУ. Демек имаме НГДЕК и НПМГ със този статут.

  Преди около 5 години завърши 25 годишната сага по този въпрос.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 31. 31 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  МГ, ПМГ и НПМГ са единствените що годе остатъци от славното ни образование... изключения са също АКС !!!, 1-ва Англ. но не както преди, Немска, Испанска...

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 32. 32 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 942 Неутрално

  Не може така, да се предлага елитарно образование и то без никакво заплащане, в държавно училище?!

 33. 33 Профил на nikolov1905
  nikolov1905
  Рейтинг: 374 Неутрално

  абе тези знаят само да развалят много е трудно да градиш

 34. 34 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 942 Неутрално
 35. 35 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 942 Неутрално
 36. 36 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#32] от "Dragoslava":

  Нали? Добре че ние минахме метър... а нашите деца?

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 37. 37 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#36] от "capricornicus":

  Добре, че са родителите - образованието запазва високото си ниво благодарение и само на тях. Те са, които проявяват взискателност, проучват и записват децата си в училища, където са най-добрите учители и се получава образование с най-високо качество.

 38. 38 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Ами запишете децата си в Средното милиционерско училище в Пазарджик, то поне не си променя статута, кара го на стара слава. Ако след завършването децата не станат веднага октоподи, то могат запишат я ВИФ, я Симеоново. Ако не до премиер, то поне до министър могат да го добутат.

 39. 39 Профил на n_alex76
  n_alex76
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#19] от "Гилгамеш":

  Гилгамеш, благодаря за поправката.С дете от аутистичния спектър до себе си е малко трудно да чета спокойно.

 40. 40 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Любопитно

  80% от българските предприемачи са със средно и по ниско образование. За какво елитарно образование говорим?!

 41. 41 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Математическите гимназии няма да бъдат специализирани училища
  =============
  Правилно. Бозонът Х е открит. Математикта приключи.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 42. 42 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 1119 Гневно

  Тия са напълно малумни чикиджии.
  Ще разсипят малкото останали държавни училища с добро образование.

 43. 43 Профил на Health Care
  Health Care
  Рейтинг: 426 Неутрално

  На всички е ясно, че силата на българите е в точните науки, доказателство са непрекъснатите медали които печелим на олимпиади по математика, информатика, физика и т.н.т .Само че, такива хора не ни трябват, трябват ни сервитьорки и чистачки и това е идеята на подобни промени .

  Богата и здрава държава не се прави с беден и болен народ ! (Ain't buying no shit)
 44. 44 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  [quote#21:"majaz"]Пак бързат да прокарат поредния лобистки закон. [/quote]

  Точно в текстовете, които се коментират тука не се вижда никакъв лобизъм.

  По интересно е, какво пише за финансирането на частните училища. Там определено може да се търси нещо подобно.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 45. 45 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1019 Неутрално

  Тези наистина са луди за връзване!
  Едното от децата ми завършва след 2 години СМГ - марка, която по принцип отваря вратите на всички университети по света.

  Тъпотатите ни обаче ще успеят да прекръстят СМГ на специализирано училище по математика или нещо подобно.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 46. 46 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#43] от "bangs":

  Печелещите медали българчета се прехвърлят след това в престижни западни университети, а като завършат остават там. Лошото е, че средното ниво на нашите ученици е много ниско?! За това е виновна образователната система, създадена и налагана от чиновници....

 47. 47 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#45:"tribiri"]Тъпотатите ни обаче ще успеят да прекръстят СМГ на специализирано училище по математика или нещо подобно. [/quote]
  що се кОсиш. Днес и техникумите и пуцовете ги прекръстиха на гимназии. математик ,тракторист, готвач или стругар -все гимназист. Друг е моабета ,че и с висше си нищо.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 48. 48 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1801 Неутрално

  До коментар [#18] от "Гилгамеш":

  Смисъла е, че се отчита дейност и ни се представя като реформа в средното образование. Докато самото то лети надолу. Това е - реформа по герберастки.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 49. 49 Профил на Health Care
  Health Care
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#46:"dobrich"]Печелещите медали българчета се прехвърлят след това в престижни западни университети[/quote]
  Да не са луди да останат в тази образователна система, която след време ще ги прати в студентски град, където я ги гръмнали, я ги заклали ...

  Богата и здрава държава не се прави с беден и болен народ ! (Ain't buying no shit)
 50. 50 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1211 Весело

  До коментар [#18] от "Гилгамеш":

  .."Не разбирам и същността на самата промяна. Ако се свежда само до смяната на името, то защо изобщо се прави"..Преди няколко години смениха имената на техникумите с професионални гимназии. С което не стана нито по леко на даскалите, нито учениците станаха "гимназисти", нито спря пропадането на професионалното образование....Важното е да се бие барабана?.......

 51. 51 Профил на Health Care
  Health Care
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#50] от "dobrich":

  Единственият смисъл в подобно действие, който аз мога да открия, е че се цели да се понижи рейтинга на ПМГ, като бъдат квалифицирани като обикновени средни училища, с което да се пренасочи потока от ученици към други специалности ...

  Богата и здрава държава не се прави с беден и болен народ ! (Ain't buying no shit)
 52. 52 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#51:"bangs"]с което да се пренасочи потока от ученици към други специалности ... [/quote]
  Ами да. Батето прати компютърджиите да садят картофи. че са в излъшък у нас. Ако не им отЪрва - САщ да се грижи за тях.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 53. 53 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Наречете ме идиот, но виждам в това конспирация да се затрие капацитета на българите и да ни превърнат в стадо. Незнам има ли гранд план или са просто малки случайни и некоординирани стъпки. Но то не беше чалга, то не беше корупция и назначаване на наши, но некадърни хора в образованието. Незнам какво да мисля. Едно е да не правиш нищо положително, друго е да съсипваш вече съществуващото. За да се превърнем в опростачена територия, лесна за асимилация от кой? От русия. Не са САЩ понеже сме в ЕС. Не са в ЕС, защото не могат да си го позволят дори неофициално. Остават смотаните руснаци и може би турците, но залагам на руснаците.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 54. 54 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#53:"zrenaxby"]Не са САЩ понеже сме в ЕС.[/quote]
  са,са... План Ран-Ът. А за САщ ЕС са само кралството.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 55. 55 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#54] от "Дива селянка":

  Оф че си тъпа.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 56. 56 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#55] от "zrenaxby":

  това не е аргумент.Ама дървен философ като теб откъде ще знае;

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2012/05/27/1834667_oisr_trudoviiat_pazar_se_nujdae_ot_umeniia_a_ne_ot/

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 57. 57 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#55:"zrenaxby"]Оф че си тъпа. [/quote]
  А за тъпи са тъпи,но американците и тяхната образователна система.Самия д-р Мичио Каку го казва право в очите им-по средата на клипа;
  http://www.youtube.com/watch?v=NK0Y9j_CGgM&feature=player_embedded

  Ние съответно също сме донори -нали знаеш - всеки работодател колкото и да е тъп ,ако плаща по-добре е бог.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 58. 58 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#56] от "Дива селянка":

  Ти ли ще ми говориш за аргументи? Тактиката ви е следната - уморявата отсрешната страна с глупости в отговор на аргументите ви. Когато отсрешната страна най-накрая и писни да спори с радиото и ви нарече с истинското ви име трол,радиоточка, чугун, почвате да плачете за аргументи. Айде пускай си сръбската музика. Както видя по-горе, класифицирал съм чалгата като затъпяващ фактор. Явно си е свършил работата с твоето съзнание.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 59. 59 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#58] от "zrenaxby":

  бла-бла-бла... пробвай пак. Но с аргументи.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 60. 60 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#59] от "Дива селянка":

  Ами имаш противоречие - ако в САЩ образователната им система е калпава, нямат интерес да затриват чуждите, понеже им трябват вносни кадри. Та по твоята логика излиза, че би трябвало да насърчават нашето образование за да им подготвяме евтин материал.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 61. 61 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#60:"zrenaxby"]Та по твоята логика излиза, че би трябвало да насърчават нашето образование за да им подготвяме евтин материал. [/quote]
  Ам инвестират- американския университет в Благоевград. Американския олеж във Велио Търново и София. Останалите са на самотек- както се казва -самородни гений от бг училища

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 62. 62 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#61] от "Дива селянка":

  Значи инвестират в техния университет, ама разрушават средното образование. Потвърждение за тъпите ви тактики - избягваш въпроса и привеждаш аргументи по несвързана теза. Тук говорихме за средното образование. Така че гориш.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 63. 63 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 793 Неутрално

  интересно, при положение че Математическите гимназии концентрират най-много интелект защо е това желание да се принизяват към обикновеното средно училище, много е жалко, но явно стругарството, дърварството, пожарникарството са по-ценни от интелектуалното развитие на нацията

  twitter.com/voxybg
 64. 64 Профил на zrenaxby
  zrenaxby
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#57] от "Дива селянка":

  Бих казал, че е в интерес на комунистите, понеже те се явяват с най-много популистки обещания и електората им е сред най-глупавите. Сега ще кажеш, че имало не-малко университетски преподаватели социалисти, но аз говоря за средното ниво на образование.

  "И знай - от теб нищо не зависи." Кунева чрез свой подръжник. Това ли е стилът на БКП?
 65. 65 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 694 Весело

  [quote#64:"zrenaxby"]електорат им е сред най-глупавите.[/quote]
  Я как се сещаш !

  Eff U Greta
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK