Izpitai.me онлайн

Сайтът izpitai.me предлага електронна система за подготовка за изпити в интернет

Така изглежда въпрос от тест по български език, който може да бъде решен на сайта. Учуниците могат да избират между три режима на решаване - за време, за тренировка и свободно, т.е. без ограничения във времето

© Дневник

Така изглежда въпрос от тест по български език, който може да бъде решен на сайта. Учуниците могат да избират между три режима на решаване - за време, за тренировка и свободно, т.е. без ограничения във времетоИзпитът след 7-ми клас е важен етап в живота на всеки ученик. От него до голяма степен зависи по какъв път ще продължи обучението му.


Доскоро вариантите за подготовка за този изпит бяха единствено офлайн – в училище, при частен учител или курс. Българските ученици обаче вече имат възможността да се готвят за своите изпити онлайн през своите компютри, където се чувстват до голяма степен в свои води, разказват създателите на сайта Izpitai.me. Той представлява платформа за подготовка за изпити през интернет.


Зад сайта стои екип от млади хора - Иван Анев, Никола Борисов, Емил Ибришимов и Павлина Борисова-Бенсен, които разработват проекта от повече от година. През това време успяват да спечелят финансиране от състезанието за предприемачи Empower и да развият проекта си до етап, в който имат приходи и се надяват, че ще могат да продължат дейност, без да се налага да търсят допълнително финансиране.  
Пробен изпит


На 13 и 14 октомври Izpitai.me проведе безплатни пробни изпити по математика и БЕЛ за 7-ми клас. В инициативата са се включили над 300 деца, които са започнали своите тестове онлайн. Около половината от тях изкарват целия изпит, разказват създателите на Izpitai.me. Като цяло резултатите са повече от положителни. 


"Изпитът е максимално близък до истинския, но се провежда изцяло онлайн", коментира Павлина Борисова-Бенсен, ръководител на проекта. За да може симулацията да е възможно най-полезна, администраторите на сайта ограничават провеждането на изпита само в един ден, а времето за решаване на един тест е ограничено. 


Въпреки добрите резултати и сериозния интерес пробният изпит е само демонстрация на възможностите, които платформата за подготовка онлайн притежава. Действително идеята на създателите й е през нея учениците да могат да играят образователни игри и да се упражняват с тестове, за да могат да се справят по-добре с истинските изпити. 


Софтуерната система на Izpitai.me автоматично проверява решените през нея тестове. След това предоставя полезни графики и съвети върху кои части от материала трябва да наблегне всеки неин потребител. В момента в сайта има безплатни и платени тестове. Когато потребителят реши всички безплатни, той може да заплати за нови. Цените варират от 2.40 лв. за 2 теста до 30 лв. за неограничен достъп до края на учебната година. Интересът е голям и идва най-вече от ученици и родители, намиращи се извън големите градове.Интерес от учители, родители и ученици


Самите тестове се създават от учители с голям опит, разказват от Izpitai.me. След това се адаптират за онлайн използване и се качват в сайта. 


Интересът към сайта е голям, като основно към него се насочват ученици от 6 и 7 клас. Системата все по-често се ползва и от учители, които могат да правят домашни, които да дават на своите възпитаници онлайн. "Сайтът се приема добре от учениците - за миналата година имаме над 9000 потребители, от които над 6000 ни станаха фенове във Facebook (без да има някакъв бонус, за това че са го направили)", разказват от Izpitai.me. 


Амбициите на собствениците на сайта са да го направят достъпен през мобилни устройства, да подобрят автоматичната проверка и да излязат на международния пазар, предоставяйки платформа за подготовка за тестове SAT. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK