Помощи за петгодишните ще се дават само ако посещават предучилищна група

Помощи за петгодишните ще се дават само ако посещават предучилищна група

© Георги КожухаровДа се обвърже получаването на социални помощи за деца с посещението от тях на предучилищни групи, предвиждат приетите на първо четене от парламента промени в Закона за семейните помощи за деца. Измененията, внесени от Емилия Масларова и Драгомир Стойнев от БСП, бяха подкрепени от всички групи в парламента.


От ГЕРБ заявиха, че предложените промени са продължение на социалната политика на управляващата партия Станислав Станилов от "Атака" съжали, че партията му не е автор на измененията.


Според вносителите децата, навършили пет години,  ще се интегрират по ефективно в учебния процес, ако посещават редовно подготвителните групи в детските градини или подготвителните групи в училищата за задължителна предучилищна подготовка. Досега изплащането на помощи се обвързваше само с редовно посещение на училище.


Предвижда се новият допълнителен критерий да не се прилага за децата с трайни увреждания.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK