Началник на децата си

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 433 Неутрално

  много точни думи!

  mak1951
 2. 2 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 681 Неутрално

  Браво,Теодора Димова - пълна дисекция на обществото ни днес!Между впрочем,аз подкрепям учителя от Пловдив,а изпитвам дълбоко омерзение от директорката на гимназията.Тя е анти-учител,анти-майка и нейните колеги,които уж "подкрепят" покорно и страхливо уволнението,ето това е срам за нашата вътрешна "цензура"!

  Tony
 3. 3 Профил на sisiliya6
  sisiliya6
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Останалите колеги на Христо Данев със сигурност са с Директорката..... иначе ........!

 4. 4 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  "Същото отношение на господари към слуги наблюдаваме от страна на управляващите към гражданите на държавата, от които уж произтича и на които принадлежи цялата власт."
  Да си учител,родител,управленец значи да поставиш разумни и изпълними правила,които да бъдат във взаимна полза.Уеднаквяването и обезличаването на индивида със нищо не подпомага тази цел.Необходимо е зачитане на личността и способност да бъде убеден и да приеме правилата като израз на собствения му интерес.Това изисква съпричастност,а не лозунги и постулати от отминали времена.

 5. 5 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  Верно ли е казала тези думи директорката?! Тя е за уволнение...

  Казах го вече веднъж и пак ще го повторя - в този "колектив" младият учител е по-добре да не се връща, жалко за децата, които са принудени да седят в такава среда.

 6. 6 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1309 Неутрално

  Статията е чудесна.
  Тая директорка да вземе да си скъса всички тапии за педагог, да си посипе главата с пепел и да иде в манастир.
  Ако аз не съм приятел на децата си, кой ще бъде бе, пернато съдание?!
  Улицата ли? После се чудите що имало детска агресия и повредени в главата хора!

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 7. 7 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Високомерна принизеност.
  Педагогично приятелство.
  Еволюирала улица.
  Страх ме е.

 8. 8 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Покрай тази история си спомних една друга, с мен, моите деца и Майкъл Джексън. Макар и млад тогава човек, но възпитаван в принципите на фалшивия морал и тоталитарната идеология, аз бях леко скандализирана от някои движения танците му и се смущавах от увлечението на децата по него. А всички хлапета бяха луди по Майкъл Джексън, моите - също. Е, не им забраних да гледат филмите и клиповете с "неприлични" танци, наложих си да преодолея смущението. Днес децата ми са на същите години, на които аз бях тогава, имат добро образование, работа и семейства, занимават се с наука и изкуство и гледат на света много по-реалистично и смело от нашето поколение.

 9. 9 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Винаги съм смятала, че децата и родителите трябва да са приятели и съм се стремила да бъда такава с децата си, все пак има една малка граница, която трябва да се спазва. Не мисля, че моите деца са ощетени от това, че съм била близка с тях, а по-скоро обратното. Най-любимите учители в училище ни бяха тези, които се държаха с нас като с равни, не от дистанцията на катедрата.

 10. 10 Профил на valentin345
  valentin345
  Рейтинг: 374 Разстроено

  много лоши думи от човек, вероятно с добри намерения. светът не функционира така. нуждаем се от примери на чистота и стабилност, не на деградация. подобен тип поведение разрушава, убива стойностите в човешкия живот. освен това учи децата на зависимост, на несвобода. смее ли някой сега на всеослушание да каже НА МЕНЕ МИ Е ПРОТИВНО ПОДОБНО ПОВЕДЕНИЕ. едва ли, хората ги е страх да бъдат различни от тълпата, ще бъдат убити с камъни. това е което е направил този така наречен учител.

 11. 11 Профил на mail123456
  mail123456
  Рейтинг: 314 Неутрално

  Името на директорката е Соня Киркова, а не Соня Кирчева.

  http://f1.f-e-n.net - Формула 1 каквато трябва да бъде
 12. 12 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  В Английските университети професори-светила на световно ниво не позволяват масово към тях да се обръща човек с нищо друго освен първото име. И нарочно, преподавателя има мисия, той не може да бъде студена тонколона, той след лекции ще отиде в кръчмата и ще изпие една бира със студентите си, ще говори с тях.

  Това е защото тези хора като общество дълбоко са презрели разделенията между хората, особенно най-изкуствените. На тях също не им е отнело малко време.

  Сигурен съм, че и при нас учителите ще бъдат наричани с малко име един ден, нещо което мисля ще донесе повече уваженеи за самите учители и ученици.

 13. 13 Профил на haokarapora
  haokarapora
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "Тези думи, признавам, ме пронизаха. Дори не съм съзнавала, че романът ми "Майките" е написан заради именно такива думи. "

  Интересно,аз като читател възприех романът,точно,като отговор на това убеждение.

  haokarapora
 14. 14 Профил на galinadragneva
  galinadragneva
  Рейтинг: 5 Неутрално

  Можеше едно хорце да изиграят вместо това - Ганкиното например. Пак е приятелство, грижа и любов. Или 1 право хоро. Като една подготовка отдалеч за абитуриентската.Да не петлаят краката.Е?

 15. 15 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Този "ПЕДАГОГ" Киркова защо не вземе да гледа филма "На учителя с любов" и после да си скъса дипломата.

 16. 16 Профил на Илиян Колев
  Илиян Колев
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Не мога да приема, че става дума за сблъсък на две различни гледни точки, за два различни мирогледа,когато е налице отношение между два неравнопоставени субекта,единият от които разполага с власт и двамата изпълняват публични функции и случилото се и при и по по повод тези функции.Особено когато действията на упражняващия властта/директорката/ съдържат белезите на престъпление,а изявленията и обективират хулигански,в смисъл демонстрация на неуважение към съществуващия правен ред, подбуди.Учителят и децата са имали право да танцуват и снимат клипа,доколкото няма нито правна норма,която забранява това,нито заповед издадена по съответния ред,която да са нарушили.„
  Ако директорката беше изразила отрицателно отношение към слочилото си ,щеше да е проява на мироглед и ценностна система.
  Само че директорката е принудила учителя да подаде оставка.Принудата е противозаконна винаги,когато не се извършва от специално овластен орган по строго установен ред.Директорката ясно е съзнавала,че случая не е такъв,и че дисциплинарно наказани ще бъде отменено от съда,затова е използвала други средства,което е противоправно и за него се предвиждат санкции.На всичко отгоре в,в качеството си на директор изтъква мотиви за действията си ,които грубо противоречат на установения правен ред и изразяват явно неуважение към него,както и към правата на гражданите.Не тя казва кой какви права има,а закона.Ако мисли ,че дадени отношения трябва да се регламентират по различен от досегашния ред ,може да предприеме политически действия,като натикк върху народни представители и парламентарни групи,иницитиатива за подписка за референдум или да се кандидатира за народен представител,и ако бъде избрана ,да внесе съответните законопроекти,да ги защити в комисиите и пленарна зала и да гласува по съответния начин.
  Как би се почуствала директорката,ако вместо подписки и граждански действия,подкрепящите учителя например я намажат с катран,овалят в пера и изгонят от училището.
  И докато подобно упражняване на властнически правомощия не се пресече категорично и санкционира безкомпромисно,България нито ще бъде добро място за живот,нито за бизнес.

 17. 17 Профил на 8bit
  8bit
  Рейтинг: 217 Неутрално

  абе как ще пие кола с учениците си, ами аспартама?

 18. 18 Профил на dankina
  dankina
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Малко не съм в час що за танц е това, но някак си не мога да избегна аналогията с други времена и други танци, нарочвани за неприлични, а сега провъзгласени за класика, по която родителите ни въздишат ...

 19. 19 Профил на n3tm0nk
  n3tm0nk
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Този танц няма място в училищата, а още по-малко да се танцува от учител, в качеството му на такъв, НО уволнението или натиск за оставка е непропорционална санкция за такава нередност. Това се поправя просто със забележка от директора.
  Както обикновено, у нас изхвърляме бебето с мръсната вода.

 20. 20 Профил на doria
  doria
  Рейтинг: 426 Гневно

  Вие наистина ли смятате, че е това е добър пример от педагог????? Да се клати недвусмислено?!?! Учителят трябва да е обичан, но и уважаван. Такъв учител не искам за децата си. И ако наистина си мислите, че в елитните училища тук и в чужбина някой учител би си позволил да танцува така пред камера, сте тотално заблудени.

 21. 21 Профил на vordhosbn
  vordhosbn
  Рейтинг: 743 Весело

  [quote#20:"doria"]И ако наистина си мислите, че в елитните училища тук и в чужбина някой учител би си позволил да танцува така пред камера, сте тотално заблудени.[/quote]
  http://www.mlive.com/entertainment/flint/index.ssf/2013/03/harlem_shake_flint-style_kette.html

  "Each sunrise is a precious jewel…for it may never be followed by its sunset."
 22. 22 Профил на ХДС(CDU)
  ХДС(CDU)
  Рейтинг: 479 Любопитно

  До коментар [#16] от "slonsco":

  Ако знаете какво удоволствие беше за мен да прочета Вашия коментар.

 23. 23 Профил на bulkorcal
  bulkorcal
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Авторката е писала романи за деца-убийци, но с написаното за "Дневник" не ме убеждава, че би се оправила като педагог в училище, колкото и да са ѝ добри намеренията. Уволнението на колегата Данев е доста нескопосана злоупотреба с власт, никому ненужно усилие да се реагира с безкомпромисен замах на събитие, чиято тежест педагогическият съвет на хуманитарната гимназия в Пловдив излишно е преувеличил. В нашето училище децата също си направиха "Харлем шейк" със знанието на почти целия педагогически състав, никой не ахкаше, никой не охкаше... но пък и никой учител не участва. И тук искам да възразя на Димова: между това учител и ученици да общуват и това да си "дишат въздуха" има нюанс, който млади преподаватели - бих казал неизбежно мъже - подминават твърде лесно. И аз съм го подминавал навремето, а и в момента поддържам отношения с някогашни ученици, но не се гордея с това как си провеждах часовете преди години, воден от желанието да съм близо до учениците. Трябва дистанция. Трябва да се знае границата между професията и личната симпатия. Иначе учениците губят респект към учителя. Не всички - разбраните сами знаят къде да спрат, но далеч не всички са разбрани. Не съм влизал в час на колегата Данев, нямам представа какви са резултатите, но от собствения си опит и от това, което съм виждал с други по-млади колеги, знам, че е много лесно учителят, който пие кола (едва ли е само кола, но хайде да не придиряме прекалено), да изпусне класа и да започне да го кара през просото. В такива класове обикновено оценките са от шест нагоре, и то за всички, а това означава, че не се учи, не се гонят цели, не се търси каквото и да е усъвършенстване. Вярно е, че за много тийнейджъри е добре да имат с кой възрастен да поговорят, но цената не бива да е хаос и мързел. Учителят има достатъчно възможности да наблюдава и да общува с учениците, без да скъсява дистанцията.

 24. 24 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#12] от "Трезвен":

  Има разлика между университет и средно училище. Или и в средното училище в Англия учениците използват малкото име на учителите?

  Мисля, че реакцията на директорката е малоумна, но дистанция между учениците и учителите ТРЯБВА да има.

  Romanes eunt domus!
 25. 25 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#14] от "galinadragneva":

  Госпожо, вие очевидно не сте чували Elvis, The Beatles ....
  Или сте прекалено млада.
  Всяко време си има своя бунт
  Нашия беше "упадъчната музика", дългите коси, make love not war....
  Вашия кой е?

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 26. 26 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 531 Неутрално


  Днешните деца не са по-различни от вчерашните.
  Днешните учители в болшинството си са същите като вчерашните.
  Редно е да се запитаме - коя е причината, пропастта между ученици и учители да се увеличава, вместо да се заличава?
  Няма нищо по-хубаво от това дете да споделя с родители и да защитава и уважава учителите си.
  Много е трудно да извоюваш нечие доверие. А колко лесно се губи. А любовта и уважението към даден учител е форма на висша благодат, дадена с непринуденост и чиста искреност.
  За себе си имам обяснение/както не се съмнявам и повечето от форумниците/, припомняйки си фразата: когато един милиционер получава повече от Учителят и е по-почитан от Него - коментарите са излишни. Деградацията, като китайската капка си върши разрушителното действие. Бавно и мъчително.

 27. 27 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 843 Неутрално

  До коментар [#20] от "doria":

  Ама в кой век живеете?
  Що за пуританщина?

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 28. 28 Профил на bijop
  bijop
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#24] от "|":
  За Англия не знам, но във Финландия това си е практика (да си говорят на малко име, имам предвид).
  Учителят може да командва респект и без да го налага изкуствено.

 29. 29 Профил на svetlajd2
  svetlajd2
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Директорката е прекалила, обаче, за да обучаваш и възпитаваш, първият ти и основен инструмент е твоят авторитет. Ако този учител успява да поддържа авторитета си сред учениците, с които се държи така приятелски, заслужава уважение. Това е изключително трудно. Дали го е постигнал наистина, или просто е смъкнал бариерата?

  Свободата, Санчо, ...
 30. 30 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#28] от "bijop":

  Дистанцията не е задължително да е изкуствена. Всъщност, дистанцията е съвсем естествена в случая.

  Никога не бих си позволил да говоря на "ти" на някой от учителите си. С един от тях бяхме добри приятели и чак две години след като завърших си позволих да мина на "ти".

  Romanes eunt domus!
 31. 31 Профил на bijop
  bijop
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Изчетох доста коментари и един въпрос ми се загнезди в главата, та да ви питам - каква е ролята на учителя? Да възпитава или да обучава? Не тръгвам да се заяждам, наистина ми стана любопитно кой как мисли.
  От моя гледна точка възпитанието се случва в семейството и много пъти ми е кипвало, когато родители прехвърлят изцяло отговорността върху училището.
  А и както и да го въртя, възпитанието се случва в ранните години. В средните и горните класове учениците от сладки дечица се превръщат в намусени пубери, които и с тоягата да ги погнеш - няма да постигнеш много. И истинското изпитание за учителя е дали тогава ще съумее да привлече и запази вниманието им, за да изпълни задачата си - да ги научи.

 32. 32 Профил на bijop
  bijop
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#30] от "|":

  Споделях мнението ти доста дълго време. Докато не установих, че на "ти" е много по-лесно да водиш диалог и да отстояваш мнението си, отколкото на "вие". Голям бич за класните стаи в България са точно тези монологични форми на обучение, в които децата просто изчакват да свърши лекцията, в повечето случаи без дори да слушат. Въвличането в диалог се получава трудно, защото не се предполага да кажеш различна гледна точка от тази на авторитета. Истинските педагози успяват да се справят с тази бариера, но, честно, колко такива познавате? Защото в моите спомени от гимназията има само двама такива.

 33. 33 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#32] от "bijop":

  Никога не съм се притеснявал да казвам мнението си в клас. За което съм и бил гонен от клас

  Romanes eunt domus!
 34. 34 Профил на bijop
  bijop
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#30] от "|":

  Споделях мнението ти доста дълго време. Докато не установих, че на "ти" е много по-лесно да водиш диалог и да отстояваш мнението си, отколкото на "вие". Голям бич за класните стаи в България са точно тези монологични форми на обучение, в които децата просто изчакват да свърши лекцията, в повечето случаи без дори да слушат. Въвличането в диалог се получава трудно, защото не се предполага да кажеш различна гледна точка от тази на авторитета. Истинските педагози успяват да се справят с тази бариера, но, честно, колко такива познавате? Защото в моите спомени от гимназията има само двама такива.

 35. 35 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#12] от "Трезвен":Защо смяташ ,че отношенията у нас трябва да са както в Англия ? Престанете да насаждате чужди ценности ! Ако развитието на обществото върви в тази посока , може и това да стане , но стига сте ашладисвали чужди навици ! И без това истинските българи останаха само по планинските чукари.

 36. 36 Профил на bijop
  bijop
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#33] от "|":
  Мдам, вечният проблем на учителя - хем ти се иска да проговорят, хем се чудиш как да им затвориш устата
  И съжалявам за двойния пост по-горе - кром-а нещо ми прави номера...

 37. 37 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#36] от "bijop":

  Не твърдя, че не съм минавал границата. Но изказването на честно мнение не зависи от близостта, която учениците изпитват към учителя.

  Отделно, много години след като свърших училище осъзнах кои са били най-добрите ми учители. Определено не бяха тези, които харесвах или които чувствах близки.

  Romanes eunt domus!
 38. 38 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Мой колега ме убеждаваше , че бащата и синът трябва да бъдат приятели и бащата да обясни на сина си "как стават тия работи ". Аз му отговорих :" Дето ще се мъчиш да му обясняваш и да мънкаш , по-добре му кажи : " Ела ,сине , да видиш как се правят деца " па опъни майка му. Хем ще му изфръкнат очите да зяпа , хем ще научи от първи път ."
  Природата , госпожи и господа , е поставила множество бариери между поколенията : възрастови , материални , физически , морални. Прескачането им не води до добро.

 39. 39 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1601 Разстроено

  Твърде малко човещина има, твърде много догми.
  Това убива живота и живеца, остават хербаризирани "правила" които следват хора, които се вкопчват в познатото и миналото, вместо да разберат че Животът не седи на вдно място.

  Пусто в БГ в суматохата почти не се забелязва...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 40. 40 Профил на pi314
  pi314
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Явно на учителя му е било забавно да е с учениците си. Дай Боже всекиму да върши работата си с любов и радост! Мисля, че в това е проблемът - просто завист, че му е било хубаво - не е някакси правилно да ходиш на работа и да се забавляваш, не е морално, докато другите с мъка поемат към поточната линия, ти да изглеждаш така доволен. Който пее, зло не мисли. Ама както някой горе писа-що една народна песен не изпее и то не на работа, разбира се, и не между 2 и 4, и не твърде силно, за да не вземе и някой друг учител, майка, баща да му стане и на него весело и вместо да продължи да гледа морално, навъсено, по педагогически, да се посмее с обекта на възпитание. Щото днес ще станеш приятел с децата си, утре ще почнеш и враговете си да обичаш. Къде отиде моралът?

 41. 41 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#35] от "ahasver":

  Свободата, равенството, братството не са английски, а демократични ценности, такива които ние сме приели, най-малкото защото сме членове на Европейският съюз.

  Като християни дори, ние сме еднакво равни пред Бог, слънцето свети еднакво и за царете, и за народа. И за едните и другите и краят е един и същ.

  А учителят трябва да бъде приятел на децата, да ги интригува, да ги забавлява, да ги стимулира. Там където учителите са най-добри и граници с учениците няма, там учебните системи са най-силни- справка Финландия (където 10% от кандидатите за учители стават учители) Южна Корея (където също учителите биват уважавани наравно с адвокати и лекари, но имат еднакви права с учениците)

  Да смяташ насериозно, че трябва да се държиш с деца като със слижители означава не само, че нямаш деца, че имаш тежки проблеми при комуникацията с хора.

 42. 42 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Такива глупости ли е изтърсила директорката? Тази жена все повече ме хвърля в потрес. Съжалявам децата и, ако ги има. Все съм си мислила, че един учител, за да бъде наистина такъв не е достатъчно да мине през педагогическата школовка, трябва си и още нещо отвътре. За съжаление подобни учители като тази директорка са избрали професията като начин за препитание, а не като призвание. Може да са отлични администратори, взрени в точката и алинеята, може да са стриктни изпълнители на учебната програма, но поради дефицити никога няма да станат учители изпълващи със съдържание тази дума.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 43. 43 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Ще изкажа крайно непопулярно мнение НО - може и хубаво е да си приятел с учениците но все пак има и граници. Аз веднъж вече зададох въпроса - за да си истински приятел трябва ли да се напиеш с учениците си до козирката, да се насмъркаш с наркотици? Ето, виждате ли че има граници. Моята граница е този откачен танц за вашата граница без коментар.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 44. 44 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1616 Весело

  Директорката-чугун е само един от проблемите - винаги е имало кандидат-диктатори с комплекси до ушите. Смазващото е друго. След уволнението 200 души - родители и деца протестират под прозорците на Киркова, мрежите кипят, инспекторатите започват "проверки", едни са "за", други "протива" различни. Единствено 61 учители от същата гимназия яростно заклеймяват бедния Данев в безнравственост. НИТО ЕДИН учител не се усъмнява в правотата на сатрапката. Поне сянка на съмнение? Не! Всички по калъпа. За какви точно учители става дума и на какво у нас викат "елитна" гимназия - съдете сами.

 45. 45 Профил на Stephane Dodev
  Stephane Dodev
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Не може да си учител и едновременно с това приятел с учениците"

  А какъв трябва да си? Неприятел, противник, враг...

 46. 46 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1687 Неутрално

  Направи ми силно впечатление този абзац:
  "Когато някой стигне до ядката, до най-важното, до същността на своята професия – той е принуден да подаде оставка. Какъв парадокс! Когато ставаш най-добър, най-пълноценен – теб вече не те търпят! Това е преминаване на недопустима граница, според твоите директори. Именно затова трябва да бъдеш премахнат. Или в клишето, или вън!" - Много точна дисекция на образователната (и не само) система в БГ. Конформизмът доминира силно, а всяко творческо и нестандартно решение се потъпква с бяс от некадърниците и "защитниците на морала".

 47. 47 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 531 Неутрално

  съжалявам, виждам наистина добрите намерения на автора, но мисля че греши. няма нужда да залитаме от едната крайност - на йерархичните отношения в семейството и училището, които трябва да се променят - в заменянето им с приятелство. родителите не са приятели с децата си, нито пък учителите са. не възпитавате приятелите си, не им казвате как да се хранят и не им четете приказки, и т.н., нали?

 48. 48 Профил на Михаил Москов
  Михаил Москов
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Да си приятел на децата си е чисто и просто отказ от отгоборността да си родител. За учителите също важи.

 49. 49 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 661 Весело

  Очевидно е, че директорката е пресолила манджата с уволнението, но вдигането на поредната обществена барикада е не по-малко нелепо.

  Да си приятел с някой по-млад и (предполага се) все още по-глупав от теб, означава най-вече да му помогнеш да се издигне над нивото си, не ти да слизаш до неговото.
  Всичко останало е безсмислен терминологичен спор.

  Ако този учител (по всяка вероятност с най-добри намерения) беше истински приятел на учениците си, щеше да им помогне да осъзнаят мимолетното малоумие на поредното интернет чудо-за-три-дни и да се посмеят заедно над въпросния шейк, а не да стават заедно част от посредствената мода.

 50. 50 Профил на doria
  doria
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#21] от "vordhosbn":

  В университет нали? Не в начално и средно училище.

 51. 51 Профил на doria
  doria
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#27:"serafin"]Ама в кой век живеете?
  Що за пуританщина?[/quote]
  В същия като вас, само че държа децата ми да имат учители за пример, не от ТВ Шоу-то "Танцувай с мен" или както там се казва.

 52. 52 Профил на svetlajd2
  svetlajd2
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#31] от "bijop":

  И двете неща са в писани в длъжностната характеристика на учителите, а задължението да възпитават е и в длъжностната характеристика на чистачките в училище и на портиера. Ако не вярвате на мен, проверете.

  Свободата, Санчо, ...
 53. 53 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#41] от "Трезвен":Не ме учи на ценности ! Говоря ти за практическото им приложение. Всеки народ ги прилага по своему . Няма универсална рецепта. Натрапването на чужди модели вече ги нарушава.


 54. 54 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 807 Весело

  Никак не е подходящо времето за такива крайни присъди, уволнения, раздуване по медиите, ама никак....
  Ама у нас е на мода на всичко да се реагира по фелдфебелски, крайно без полутонове... или е черно или е бяло....
  Учителя определено не трябва да танцува с учениците си такива танци, още по определено не трябва да ги разпространява в ентернет, но най-определено директорката не трябва веднага да го уволнява.... в "таблицата за наказания" се започва със забележка.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 55. 55 Профил на Трезвен
  Трезвен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#53] от "ahasver":

  Ами добре, обясни ми каква е нашата традиция и идеология, на какво трябва да се основават нашите български ценности тогава.

 56. 56 Профил на block
  block
  Рейтинг: 930 Неутрално

  До коментар [#14] от "galinadragneva":

  ами явно не им се е играло Ганкиното а Харлем шейк, точка.

 57. 57
  ****

  Мненията на потребителя Кентавър бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 58. 58 Профил на deltalink
  deltalink
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#57] от "Кентавър":

  Едно мнение прочетох онзи ден, което много ми хареса (чак ме доядя, че някой може така добре да пише ), явно на млада дама, щом споменава, че няма деца - ето го:

  Гагнам стайл е глупаво, но смешно. Харлем намсиквоси е точно, ама точно в естетиката на "само да та гепна, дънките шти цепна". Не е забавно, отровно тъпо и злокачествено е. Може огромни маси от хора да го намират за очарователно, но това не значи, че е добро. И ако учителят не даде смислена алтернатива на помията на деня, кой? За мен е ужасяващ този флирт с най-ниското от ниското. От естетическа и етическа гледна точка тетрадките с фолкаджийки са росно цвете в сравнение с това. Гледа ли прословутия клип? Гнусен е. Ако някой "покани" моето несъществуващо дете да се включи в метафоричен орално-анален коитус на фона на техно чалга, ще отида да настоявам за преместването на детето си в друг клас, училище, вселена. Моето решение като директор вероятно би било различно: строго мъмрене и настоятелна молба към този учител да помисли и предложи ЕДНО читаво нещо от милиардите, които би могъл да предложи на учениците си. За компенсация. За поетическа справедливост, че се е бухнал с тях в екскрементите.

 59. 59 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#49] от "forza":

  децата не са по-глупави само защото са по-неопитни. този тип отношение ни кара да залитаме в крайности и да говорим за приятелство, когато то е неуместно. вие формирате децата си - ако смятате, че те са глупави, дори и по някаква съвсем обективна причина според вас, те ще почнат да мислят за себе си като за глупави. нужно е повече уважение.

 60. 60 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 661 Неутрално

  До коментар [#59] от "owen":

  Не се захващайте за думата, моля, мисля, че ви е ясно какво съм имал предвид.

  Съгласен съм, че "глупав" не е най-точната дума, но в бързината съм избрал неточно нея.
  Нека не е "глупав", а "лице, с неустановени естетически критерии" или подобно.

 61. 61 Профил на 8bit
  8bit
  Рейтинг: 217 Неутрално

  ъъ, офисите на фейсбук и гугал го направиха = Evil

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK