Уроци по хигиена започват в 26 български училища

Уроци по хигиена започват в 26 български училища

© „Здраве чрез хигиена в училище и у дома”Близо 12 000 ученици от 26 училища в страната ще се учат на хигиенни навици в клас.


Първият час от кампанията "Здраве чрез хигиена в училище и у дома" се проведе тази седмица в столичното 1 СОУ "Пенчо П. Славейков". Инициативата е на компанията за битова химия "Юниливър" и се осъществява съвместно с Министерството на образованието, младежта и науката. 


За целите на кампанията е разработено специално учебно помагало, което да запознава малчуганите с най-разпространените микроби, болестите, причинени от тях, и начините за тяхното унищожаване.
Книжките обаче не са страшни, успокояват организаторите. Дори напротив - те са увлекателни, защото представят дезинфекциращите продукти и микробите като комиксови герои. Освен това всички информационни материали и дейности, които ще се вършат в клас, са съобразени възрастта на децата.


Първият етап на кампанията ще продължи до 14 май в училища в София, Пловдив, Варна и Бургас. Специалните уроци, които ще се провеждат в часовете на класа, са предназначени за учениците от първи до четвърти клас. Накрая всички участници ще получат сертификати за обучение по хигиена. 


Всяка от паралелките, включени в инициативата, ще може да се включи и в национален конкурс на тема "Как победих бандата на микробите". Учениците ще разработват заедно комиксови истории по темата и ще участват като отбори в надпреварата.


Комиксите ще се оценяват от комисия, съставена от представители на просветното министерство и компанията организатор, а също и с помощта на карикатуриста Ивайло Нинов.


Победителите ще получат почистващи продукти за своето училище за година напред, както и индивидуални награди.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK