"Концерти на възглавници" водят пролетта с кларинет, пиано и музикален урок

Изпълнителите в поредния концерт. Пианистката Венета Нейнска е завършила Южнокалифорнийския Университет в Лос Анжелис и Консерваторията "Гилдхол" в Лондон). Кларинетистът Явор Добрев  е завършил Женевската Консерватория. Учи и работи в Швейцария в продължение на десет години. От няколко месеца е първи кларинетист в оркестъра на Софийската опера и балет.

© Дневник

Изпълнителите в поредния концерт. Пианистката Венета Нейнска е завършила Южнокалифорнийския Университет в Лос Анжелис и Консерваторията "Гилдхол" в Лондон). Кларинетистът Явор Добрев  е завършил Женевската Консерватория. Учи и работи в Швейцария в продължение на десет години. От няколко месеца е първи кларинетист в оркестъра на Софийската опера и балет.Пиано и кларинет - звукът на тези два прекрасни инструмента са избрали организаторите на "Концерти на възглавници", за да посрещнат пролетта.


Този път обаче освен с музиката младите почитатели на класическата музика ще имат възможност да се забавляват с участие в истински музикален урок и с игра в детската работилница, където тривиалните подръчни материали стават част от вълнуващо приключение. 


Поредният концерт от програмата на "Концерти на възглавници" е насрочен за 7 април, от 11 ч. в сградата на Съюза на архитектите на столичната улица "Кракра". 

Билетите


Билети за "Концерти на възглавници" се можете да получите само след предварителна резервация чрез  имейл на страницата на концертите.


Самите билети се купуват в деня на концерт.

Главните действащи лица този път ще бъдат пианиската Венета Нейнска и кларинетистът Явор Добрев. Те ще потопят младите си гости и техните родители в "Чардаш" на Виторио Монти, последван от "Концертино", "Фантазия" и "Рондо" на  Вебер. Програмата включва още "Конкурсно Соло" на Андре Месаже, "Рондо" на Борис Карадимчев, "Ясно утро" на Жанжан и "Вариации" на Росини. 


Традицията на тези концерти повелява гостите да седят на земята (за целта организаторите от "Модо България" са осигурили 150 меки възглавници), а децата да имат на разположение шарени моливи и листове във формата на ноти осминки, върху които да рисуват. 


"Концерти на възглавници" водят пролетта с кларинет, пиано и музикален урок

© Христо Бояджиев


Концертът ще бъде предшестван от "Работилница на възглавници" - новата инициатива на организаторите, които събират децата час преди да започне музиката, за да се забавляват. Цените: 


Родител – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.
За семейни билети, ангажирани преди 2 април - 15% отстъпка - вижте тук

Читателите на "Детски Дневник" отново могат да спечелят ваучери, осигуряващи безплатен вход на цяло семейство (до двама родители и техните деца) на концертите. За целта трябва да отговорите правилно на загадка, свързана с класическата музика, и да имате малко късмет при жребия. Въпросът ще бъде публикуван на 28 март. 


Чрез жребий ще бъдат определени двама от правилно отговорите на въпросите. Те ще получат по един ваучер, който може да бъде използван за концерт по избор до месец май.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK