С децата в почивните дни (20 - 21 април)

С децата в почивните дни (20 - 21 април)

© Анелия Николова"С децата в почивните дни" е рубрика на "Детски Дневник" за хората, които предпочитат в края на седмицата да изгонят от мислите си служебните проблеми и да се насладят на удоволствието да се забавляват с децата си.


Ако знаете за вълнуващо предстоящо събитие, където и други ще искат да отидат в компанията на хлапето си, пишете ни на [email protected]


СЪБОТА, 20 АПРИЛ


- София - Празник на детската книга се организира и през двата почивни дни в Борисовата градина около езерото "Ариана". Началото му е от 9 ч. и приключва в 18 ч. Празникът е част от инициативата "Походът на книгите". През втория ден на празника - 21 април, официално ще бъдат връчени наградите от националния конкурс "Бисерче вълшебно". Те се присъждат от самите деца за най-добра детска книга. Това е единствената награда за художествена детска литература у нас, определяна от деца. До момента са гласували над 1100 деца.
- София - Екотренировка, която ще съчетава елементите на бейзбол и разделно събиране на боклуците ще бъде част от празненствата по случай 25-ата годишнина на българския бейзбол. За малките са предвидени и уроци по бейзбол и софтбол, които включват батиране, хвърляне и хващане, както и различни игри с елементи от двата спорта. Началото е от в 12 часа пред Паметника на Съветската армия в София.


С децата в почивните дни (20 - 21 април)

© Associated Press


- София - По случай 22 април - Световния ден на Земята, в Къщата за четящи хлапета можете да чуете полезна история, която ще даде куп идеи за това как да пестим вода и електричество вкъщи, какво да правим с изхабените батерии и колко всъщност забавно е разделното събиране на боклук. Началото е 18:00 ч., на 20 април


- София - Детска програма в рамките на фестивала Sofa Contemporaryсе провежда и през двата почивни дни в градинката пред Народния театър "Иван Вазов". От 10 до 16 ч. се провежда творческа работилница с мечето Барни, по време на която децата ще лепят, сглобяват, рисуват и оцветяват картoнени мечета и маски заедно с мечето Barni. Участниците ще имат свобода да експериментират с различни цветове, за да изработи всеки своята индивидуална маска или мече. След края на работилницата най-отдадените малки творци ще участват в импровизиран куклен театър със своите мечешки герои. Кукленото представление започва в 16 ч. С помощта на професионален кукловод малките актьори ще импровизират в разиграването на истории от магическия свят на мечето Barni. Заедно със своите родители те ще се забавляват след представлението, когато мечето Barni ще раздава вкусни изненади на фона на музика и танци. Заниманието е подходящо за деца от 3 до 7 г.


С децата в почивните дни (20 - 21 април)

© Юлия Лазарова


- София - Творческа събота сутрин за деца по приложни изкуства организира от 9 ч. клуб Trinity Kids. Всички необходими материали са осигурени. Крайният срок за записване е до 17 ч. на 12 април.
Цената на всяко едно занимание от 1 час е 6 лв. Записванията са на [email protected] или на тел: 088 411 3980.


- София - Джаз за деца с Венци Благоев гостува на Музикалната школа при Централния военен клуб.
Входът за възрастни - 5 лв, за деца - 3 лв. Началото е от 18 ч., зала 1 на партера на Военния клуб.


- София - Благотворителен великденски базар с богата културна програма организира столичният район "Оборище" от 20 април до 19 май в парка "Заимов". Базарът ще работи всеки ден от 11.00 до 21.00 часа. На 21 април от 14.00 часа ще бъде боядисано великденско яйце, високо два метра. В изрисуването на яйцето ще се включи и художникът Румен Статков. Посетителите ще могат да се насладят на богата културна програма с награди, музика и танци. Средствата, събрани от Великденския базар ще бъдат предоставени за подпомагане на деца в неравностойно социално и здравословно положение.


С децата в почивните дни (20 - 21 април)

© Юлия Лазарова


- София - Работилници за великденски картички се провежда от 10.30 до 12 ч. в събота и от 11.30 до 13 ч. в неделя в магазина за художници "Слънчоглед". Цената на всяко занимание е 15 лв.


- София - Великденско работилница организира ателие галерия Zелена. Участниците ще рисуват, декорират и плъстят. Организаторите са подготвили стиропорени, дървени, керамични яйца, както и такива от памучна вата. Върху тях ще рисуваме, пришиваме и лепим различни елементи, също ще си правим плъстени яйца. Ще творим с акрилни, керамични и темперни бои, цветни маркери и сурова багрена вълна. Работилницата е подходяща за деца и възрастни. Вход: 14 лв. на човек. Време за работа: 2 часа. Заниманията се провеждат в три курса, по време на които могат да присъстват до петима души - 12-14 ч.; 14-16 ч.; 16-18 ч. Записване на 0897936933, [email protected] или на страницата във фейсбук.


- София - Семеен празник в 26-то СОУ "Йордан Йовков". Началото на празника е от 10 ч. Той е посветен на Международния ден на Земята.


- София - Пролетен празник в 8 СОУ - Началото е от 10 ч. Деца и родители ще празнуват заедно, а по време на тържеството ще има ателиета по оригами, изработване на парцалени кукли и на яйца от балони, шарене на яйца, букети от бонбони и др. Любителите на строителството ще се включат в строително - архитектурно - изобретателско ателие, а за другите са предвидени гигантски шах, занимания по таекуондо, градинарство, рисунка на асфалт, тенис на маса и забавен английски.


- София - Работилница за пясъчни картини се организират от 11.30 до 15.30 ч. в "Чайната". Таксата за една картина е 4 лв.


- София - Празник за 20-ия рожден ден на вокална студия "Дъга" се провежда от 12 ч. в Студио 5 на НДК.


С децата в почивните дни (20 - 21 април)

© Цветелина Николаева, Капитал


- Пловдив - Фестивалът "Здравей, здраве!" се провежда и през двата почивни дни в Общинския съвет. Началото на инициативите е от 9.45 ч. Целта му е да популяризира здравословния начин на живот. Програмата включва разнообразни и интересни мероприятия, както и възможност за гостите на фестивала да участват в спортни занимания, творчески работилници, игротеки за децата, кино-прожекции на филми на здравна и еко тематика, томбули с разнообразни награди и много, много веселие и смях.


- Монтана - Детски национален фолклорен конкурс "Напеви от Северозапада" продължава в Младежкия дом в града. В тазгодишното издание на конкурса участват близо 900 деца от 24 населени места. В залата на Младежкия дом в събота ще се надиграват над 20 танцови състава. Във видеоконкурса ще участват с изпълнения българчета, живеещи в чужбина.


- Панагюрище - Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен "Родолюбие" се провежда и в двата почивни дни. Тазгодишното издание е посветено на 165-та година от рождението на Христо Ботев и 160 години от рождението на Георги Бенковски. Над 500 деца ще се състезават с 140 изпълнения в три възрастови групи, а тази година в него ще се включи и певческа група от Основно училище "Братство", с. Звонци, Сърбия.


- Стара Загора - Техника на правене на картички ще бъде представена по време на първата. Покани са получили художници и дизайнери от цялата страна, които със своя труд, креативност и умения, участват масово и благотворително в най-много и различни кампании. На първата по рода й среща ще отворят врати атрактивни работилнички, ще бъдат организирани демонстрации от магазините за крафт материали.


С децата в почивните дни (20 - 21 април)

© Анелия Николова


- Търговище - До 17 май продължава изложбата на уникалните великденски писани яйца от Чепинския край. експозицията е представена в Регионалния исторически музей. Специфичното при тази техника е, че с "писалка" и восък се нанасят върху яйцата прекрасни мотиви и композиции. В България тази техника е била разпространена в ограничени райони на страната - Велинградско, Ихтиманско, Самоковско, Етрополе. Освен в България, има съхранени традиции на тази техника и в други страни от Европа - Чехия, Украйна, Словакия, Унгария, Германия, Хърватска и Румъния.


- Бургас - До края на май продължава изложбата "Сенки в скалите - минерали и биоразнообразие", представена в Природонаучната експозиция в Бургаския музей. Мобилната изложба представя историята на образуването на планетата, формиращите я скали, минерали, фосили. Акцентът е върху скалите като местообитание на растения, животни и хора. В изложбата са показани 85 експоната - скални образци, минерали и фосили, както и изходни суровини от каолинодобива. Изложен е макет на каолинова кариера.


НЕДЕЛЯ, 21 АПРИЛ


- София - Новата постановка в Къщата за четящи хлапета - "Чудеса в детската стая на Мая", разказва какво се случва в стаята на малката Мая, когато тя заспи. Постановката "Чудеса в детската стая на Мая" е по мотиви от приказка на Леда Милева. Началото е в неделя, от 11:00 ч. За записвания [email protected]


С децата в почивните дни (20 - 21 април)

- София - Детска работилница "Великденски кощнички" организира "Вълшебната къща на Ема". Участниците ще си направят кошнички за празника, като използват филц, цветя, калинки и перца. Преподавател: Невена Виденова. Необходимо е предварително записване на:[email protected] или тел: 0887 76 46 49.


- София - Детска работилница за маски от амбалажни пликове в къща "Огоста" с гост Мила Лозанова. Началото е от 11:30 ч. Таксата за участие е 30 лв. и е добре да се запишете предварително на тел. 087 832 2370.


С децата в почивните дни (20 - 21 април)

© Мила Лозанова, facebook.com/ogosta.kids


Ако знаете за вълнуващо предстоящо събитие, където и други ще искат да отидат в компанията на хлапето си, пишете ни на [email protected]

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK