Благотворителна инициатива за 24 май дава нов живот за книгите и подкрепя болни деца

Благотворителна инициатива за 24 май дава нов живот за книгите и подкрепя болни деца

© ДневникКниги спасяват живот" е мотото на благотворителната кампания за набиране на средства в подкрепа на  болни деца от дома в село Студен кладенец (Старозагорско). Инициативата е на Къщата за четящи хлапета "Приказка без край" и сдружение "Един живот" и ще продължи от 18 до 24 май - в седмицата преди празника на българската писменост.


Всеки, който иска да помогне, може да дари от библиотеката си любима стара книга или да купи друга, която още не е прочел, в книжарницата на Къщата за четящи хлапета (ул. "Арх. Йордан Миланов" 4, до пл. "Журналист"), или просто да подкрепи идеята. Всяка от дарените книги ще бъде маркирана със стикер за участието й в инициативата "Книги спасяват живот". 


С набраните средства ще бъде създаден фонд, който ще подпомага рехабилитацията на хлапетата от дома за умствено изостанали деца в село Студен кладенец, сред които има малчугани със синдром на Даун, с детска церебрална парализа и напълно обездвижени. Сумата ще бъде обявена на 24 май.
На 19 май ще е хепънингът на инициативата. В неделя преди обед ще има приказен маратон за четящите хлапета - актьори от театралния състав на Нов български университет ще се превъплътят в героите от познати и любими за децата приказки.


Ходът на кампанията може да бъде проследен на сайта на организаторите сдружение "Един живот" и Къща за четящи хлапета

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK