Виола за финал на "Концерти на възглавници"

Сестрите Елица и Лили Богданови ще са главните действащи лица в последния за този сезон концерт на възглавнициСреща с с по-голямата сестра на цигулката - виолата, ще предложат последните за този сезон "Концерти на възглавници". 


Почитателите на класическата музика - деца и възрастни, ще могат да се насладят на дълбокият, кадифен и топъл звук на инструмента на 19 май в 11 ч. и в 17 ч. Домакин на концертите по традиция ще бъде Съюзът на архитектите на столичната улица "Кракра" №11.Билетите


Билети за "Концерти на възглавници" се можете да получите само след предварителна резервация чрез  имейл на страницата на концертите.


Самите билети се купуват в деня на концерт.Организаторите от "Модо България" са предвидили романтична програма от творби на Брамс, Брух, Шуман и английския композитор Франк Бридж. Музиката ще звучи в изпълнение на една от най-изявените български виолистки в Лондон -  Елица Богданова, съпровождана на рояла от по-малката си сестра - пианистката Лили Богданова. 


Както обичайно, гостите ще седят на земята (за целта са осигурени 150 меки възглавници), а децата ще имат на разположение шарени моливи и листове във формата на ноти осминки, върху които да рисуват. 


Виола за финал на "Концерти на възглавници"

© Христо Бояджиев


Час преди началото и на двата концерта - в 10 ч. и в 16 ч., започват безплатните работилници на възглавници, в които децата ще се забавляват да изработват красиви предмети с подръчни материали. Цените: 

Родител – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв.


Ако занесете в залата стара или нова детска книжка, ще получите 15% отстъпка от цената на семейния билет. Дарените книги ще бъдат предадени на фондация "Подарете книга".

Читателите на "Детски Дневник" отново могат да спечелят ваучери, осигуряващи безплатен вход на цяло семейство (до двама родители и техните деца) на концерта. За целта трябва да отговорите правилно на загадка, свързана с класическата музика, и да имате малко късмет при жребия.


Въпросът ще бъде публикуван на 10 май. 


Чрез жребий ще бъдат определени общо четирима от правилно отговорите на въпросите. Те ще получат по един ваучер.


Виола за финал на "Концерти на възглавници"

© Христо Бояджиев


Концертът на 19 май е последната възможност да използвате спечелените от "Детски Дневник" през изминалата година ваучери и да чуете безплатно изпълненията. 


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK