Фандъкова: Големите градове не могат да се справят с обезщетения за деца извън градините

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3630 Неутрално

  то само с крадене не става ! Нали така др. Фандъкова !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на ХФБ
  ХФБ
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Какво ги грее хората, които сега имат деца извън детските градини, някакви детски градини в бъдещето.

  Обезщетенията трябва да се плащат сега и то директно към частните заведения.

  Идеята е децата да са добре, а не да се строят сгради. Рязането на лентички не ме грее изобщо.

  Нека да направят сметка колко са ощетените и да видят, че ефектът ще е много по-силен ако има реална грижа за децата сега, а не за Нероден Петко.

 3. 3 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 572 Неутрално

  "Столичната община и лично аз влагаме всеки възможен лев в строителството на детски градини, заяви още Фандъкова..."

  И нищо не крадете???? Аре стига бе! Ти нас за лукови глави ли ни вземаш?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 4. 4 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Фандъкова а с кое може? Стоиш на този пост толкова време, за да прикриеш далаверите които Бойко правеше като кмет. Какво стана със завода за боклук (от 2006-а го строите)?Как става така, че раждаемостта намалява с бързи темпове, вие се биете в гърдите колко много детски градини отваряте и накрая пак няма места?създава впечатление, че частните градини се отчитат на точните места! Не ми се хвалете само с това метро, защото е започнато от 1970. Бая хора могат да си припишат заслуги за него! Какво реално правите за София?

 5. 5 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1411 Гневно

  До коментар [#2] от "Х":

  И кой точно ще ги плаща тия обезщетения - пак съвестните данъкоплатци ли. Значи сега аз плащам 1. данъци с които се гледат децата на всички социално-слаби в детските градини. 2. Такса в частна детска за моето дете за което няма място в държавната. И сега предлагате да почна да плащам и обезщетение на останалите социално-слаби за които е нямало места ?!?
  А дали пък няма да ви тегля една майна, да спра да плащам данъци и да ви оставя да си плащате сами на себе си каквото си искате !!!!

 6. 6 Профил на Дразнител
  Дразнител
  Рейтинг: 597 Неутрално

  Е как да не може! Разбира се, че може. Таксите за детски градини да станат на пазарен принцип и със събраните пари ще се дадат обезщетения на тези, които не са се вредили.

  Жизнь или Life - избор има.
 7. 7 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3630 Неутрално

  Фандъкова да обясни за какво се харчат 1 300 000 000 лева всяка година като не е решен НИТО един проблем на столицата !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 8. 8 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 470 Неутрално

  А някой има ли информация за каква нова детска градина в "Красно село" става въпрос?

 9. 9 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Другарката Фандупкова, с какво изобщо може да се справи? Да прикрие далверките на вождя 100 подписа може, ама изедоха хората разни псета, децата наблъскани по 30-тина в група, ама иначе отваряме градини... пък 7 000 деца пак отвън.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 10. 10 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1293 Любопитно

  Данче, не се притеснявай, той твоя авер Бойко се постара - има към 20000 по-малко деца родени на годишна база в последните 4 години. След 2-3 години ще има място за Всички деца, няма да има никакъв недостиг.

  Жената е покана за щастие
 11. 11 Профил на viva13
  viva13
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Идеята не е лоша, но трябва да важи само за двама работещи родители - т.е. такива, които не работят и не плащат данъци да не взимат обезщетения, а да си гледат чаветата.

 12. 12 Профил на viva13
  viva13
  Рейтинг: 488 Неутрално

  За 5 години построили 55 нови детски градини? В София? И в кой квартал бе, другарко Фандъкова. А иначе Каприкон е напълно прав - вече няма нужда да се строят детски градини - след 2-3 години ще закриваме, понеже не се раждат деца, а циганите и без това не си ги пращат на градина.

 13. 13 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1025 Любопитно

  И отново коментаторите на БСП и ДСБ леят общопожелателна негативистичнот в хор. Защото София е поредният властови център, който желаят да превземат, БСП заради наивната вяра, че отново е дошло тяхното време за безразделно властване, а ДСБ в отчаяно усилие за оцеляване.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 14. 14 Профил на liion44
  liion44
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Проблемите са ,че работа и препитание има все още в големите градове ,за това хората мигрират .Иначе ражданията са намалели. .Трябва да се помисли за създаване на среда .младите да имат препитание и възможност за развитие , добър стандарт и в малките населени места.Тогава всичко ще си дойде на мястото.

 15. 15 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#4] от "nakazatelyat":Какво правят ли? Барикади всякакви. В квартала има няколко легнали полицая,които са висаки по 20 санта, но близките дупки няма кой да запълни. На Самоковско шосе след Боила има няколко,които вече са близо педя дълбоки и в понеделник, гледам, някой запълнил 2-3 с камъни. И то това е Самоковско шосе, не е някоя квартална уличка. Малко им остана за крадене на гробарите,та затова ще се насочат предимно към София, че софиянци са мозохисти. Трошат си колите в дупките, но да протестират? Не. Как срещу ГЕРБ? Ще си преизберат Фандъкова още един път.

 16. 16 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#13] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Просто искаме да изхвърлим калинките от властта, това лошо ли е? Или щом са герберски калинки "трябва" да останат?

  БСП, та БСП и ДСБ какво са ти толкоз на устата... нека махнат калинките, кадърните едва ли ще махат. Като гледам има и приемственост, някои ГЕРБ са в изпълнителната власт, предполагам, ще останат работните магарета и в местната.

  Щом не си свършил работата или си се компрометирал - довиждане, да дойде следващия - няма несменяеми има за незабравими по батенцето.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 17. 17 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Който има деца, който се кани да има деца, трябва да е наясно какво означава това и да се потруди да покрие титлата "родител". Някои от инстинктите са много лични, но инстинктът за размножаване, не е. Имаш дете, осигуряваш го както следва или публично се отказваш, цял свят да види. Какво е това "държавата" - нали това са другите хора, които също имат някакви пък други нужди. А инвалидите, а болните! Здрав прав родител ще хленчи за пари от държавата за да отглежда детето си.

 18. 18 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1025 Любопитно

  До коментар [#16] от "Capricornicus":

  Някои от споменатте подлеци се разпознаха сами.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 19. 19 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Както и предполагах, явно става въпрос за 93 ОДЗ, което се ремонтира и разширява (може би с оглед на прибиране на филиалите, знам ли?!?)! И, както повечето дотук, поредната градина, която се отчита като новопостроена...

 20. 20 Профил на doneva_a
  doneva_a
  Рейтинг: 470 Любопитно

  "Столичната община и лично аз влагаме всеки възможен лев в строителството на детски градини, заяви още Фандъкова"

  Притеснена съм, ако това е вярно. Да не би да е за сметка на така наложителните приюти за кучета?!

  "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
 21. 21 Профил на viva13
  viva13
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#17] от "petrana6":

  Петрано, как да си осигури един родител детето с частна детска градина, при положение, че месечната такса е равна на 1 средна работна заплата?Значи единият родител трябва да работи само за таксата за детска градинта, ами ако са две деца? Та хората не хленчат за пари за да си гледат децата, а искат, след като работят и плащат данъци, да има достатъчно градини, защото държавата и администрацията се издържа точно от данъците на работещите.Или поне тази субсидия, която се получава от държавните градии, да се полага и на частните.

 22. 22 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 565 Неутрално

  Г-жо Фандъкова, какви детски градини откривате не зная, но проблема си остава.
  Корупцията/шуробаджинащинта от страна на директорките на детски заведения изобщо не е изчезнала, дори напротив. С какво помогна системата за електронно записване и класиране, след като след като в последствие контрола по отношение на ползваните точки е отново поверен на директорите. В район Студентски миналата година и тази всички класирани деца са с родители които работят и живеят в квартала. Нормално ли ви се вижда това?
  Тази година за набор 2010г. бяха обявени 26 места за целия район, докато примерно в район Слатина са близо 300. Отговора от столична община е че директорите преценят колко деца могат да гледат.....До момента детето ми е дискриминирано отвсякъде поради това че не работя в района, че не искам да дам пари на директорките и поради това че не искам да мамя.

 23. 23 Профил на ХФБ
  ХФБ
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#5] от "m17":

  Първо изобщо за какви социално слаби говорим - не видях такова нещо в статията, нито родителите с деца в държавни детски градини са социално слаби.

  Според вас с чии пари се строят детски градини за неродените деца?

  Значи вие бихте теглили една майна на общината ако иска да ви финансира детето в частната детска градина?

  Мисля, че сериозно си противоречите.

  Всички, които плащат данъци (аз включително) заслужаваме децата ни да са финансирани, а не само на група "социално слаби" родители.

  Айде сиктир и объркани хора дето само лаят.

  Плащам ли данъци значи заслужава и моето дете от облагите!

  какво сложно има?

 24. 24 Профил на ХФБ
  ХФБ
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#21] от "viva13":

  Ами да - ако единият родител взема една средна работна заплата и детето му е на частна детска градина - тази заплата ще отива за таксата там.

  Проблемът е, че хората не искат на тях да им е добре, а на останалите да им е зле и щом няма градини, не искат дори да има обезщетения.

  Което е абсурдно.

 25. 25 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#15] от "cobanmaala":
  Да, съгласен съм. И друго правят метроро трябваше да минава през Дружба преди да стигне до летището, но така и ще си останат в изолация. Дупките са много болна тема и са навсякъде, все едно да говорим за почистването на снега :Д! Единственото, което реално се прави са молове, което не знам до колко ще има положителен ефект, освен факта, че има кина в тях!

 26. 26 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#18] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Ще свикнеш, както вашите показваха закони 3.5 години, а в София и повече... свиквайте, хората все по-често ще ви се опъват, страхът от ГЕРБ намалява, държавността постепенно, за съжаление, много по-бавно се завръща.

  Ще отдам на състояние на афект, сегашните ти реакции, защото, ти си един от малкото мислещи привърженици на ГЕРБ.

  С теб не желая да се карам, но в случая смятам, че падането на ГЕРБ е толкова важно събитие колкото и ноември '89... и определено смятам да отстоявам тази си позиция. Надявам се и това да е повратна точка и началото на края на прехода. За което се надявам Цацаров да се е еманципирал и да играе ролята си по закон, а не да изпълнява нечии поръчки.

  За Фандъкова, определено смятам, че не е успешен кмет, но и тя нямаше съществено право на маневри... все пак тя е от пуделите на Боко, макар и с перука. Още от времето когато ресор и бяха училищата и изнудването което налагаше над директорите с делегираните бюджети за общинските училища...

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 27. 27 Профил на rumyana__
  rumyana__
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Добре, нека се изплащат тези обезщетения. Като няма пари в общинския бюджет, защо не ги изплащате от държавния, г-н Орешарски? Дет се вика "Кой предложи, той заложи"? А?

 28. 28 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#26] от "Capricornicus":

  Предизвиквате у мен единствено дълбоко, непоносимо отвращение. Не ми пишете никога и по никакъв повод, публично или лично.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 29. 29 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#28] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Изтриваш си акаунта и си фрий, нали?

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 30. 30 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#28] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  ЕдинГербераст по-малко във форума на Дневник, добър ден за българската демокрация, не мислиш ли?

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 31. 31 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1025 Любопитно

  До коментар [#30] от "Capricornicus":

  Безумен фанатизъм.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 32. 32 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Не просто тролене за отпускане на нервите от напрегнат ден...

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 33. 33 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#32] от "Capricornicus":

  Въпрос на интелектуални потребности. Затова - никога повече и по никакъв повод не ми пишете, публично или лично.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 34. 34 Профил на br Tuck
  br Tuck
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#19] от "veragena":

  Не е важно само да пишеш по форумите, по важно е да помислиш върху това което пишеш. Когато обновиш или реиновираш една детска градина за да отговаря на нуждите на нашите деца или пък да направиш ремонт така че сградата да отговаря на съвременните изисквания, на същите тези сгради за които последните 25 години нищо не е правено, често сметката за тази дейност клони към това да изградиш сградата отново. Пък ако не извършиш тези дейност по ремонт и реиновиране, то има ХЕЙ, ДНСК и други такива чиято грижа е да закриват подобни "дупки" и да не допускат ползването им. Така че когато една детска градина е ремонтирана и ако това е направено добре, тогава няма нищо лошо в това да "отчетеш" че си я направил отново

  jolly monck
 35. 35 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Раздаването на пари на ръка няма да реши проблемите на никого, още по-малко на общините. Това си е чисто бягство от отговорност!

 36. 36 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#33] от "Югозомби (цензуриран от "Икономедиа"":

  Триеш си акаунта и си фриииии... може и една оставчица от Фандъкова и тя ще е фриии, поне малко справедливост да има за смъртите от безпризорните псета.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 37. 37 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#34] от "brtuck":

  Не знам кой е този "ХЕЙ", но ремонт и построяване на нова градина са две тотално различни неща! И добавянето на 1-2 групи също не допринася особено за справяне с недостига. Просто нека назоваваме нещата с истинските им имена!

 38. 38 Профил на rumyana__
  rumyana__
  Рейтинг: 8 Весело

  Споко бе, хора, Орешака сега ще строй мн работи! Може да пращате децата и на Белене :Дд

 39. 39 Профил на Стоян Петров
  Стоян Петров
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Хората на домуз Делян и Капут Барек масово са нападнали този форум. Всичките постове еднакви. Фандъкова краде и не може да се справи. Докога ще продължи тая комунистическа простотия, не знам. Но ми се струва, че си заслужавате гладуването.

 40. 40 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 623 Неутрално

  Фандъкова е свясна жена, но много я лъжат и подвеждат мафиотите от всички цветове в общината, които лапат като разпрани!

 41. 41 Профил на На комунист доверие да нямаш
  На комунист доверие да нямаш
  Рейтинг: 470 Весело

  БСП с чужда пита помен прави.

  Безбожен народ иска морални политици, но такива няма да му се явят
 42. 42 Профил на Анна Тодорова
  Анна Тодорова
  Рейтинг: 726 Гневно

  Говорим за същата градина в Красно село,част от чиято сграда госпожа Фандъова преотдаде под наем миналата година на ЧДГ Пламъче при съществуващ мораториум и при изведени от ОДЗто деца в сградата на училище и съседен блок...Така,è ако обиà,да не ми обяснява как бедната София няма пари да осъществи един най-обикновен и прост социален ангажимент-достатъчно места за децата.

  bravy
 43. 43 Профил на Petya Lazarova
  Petya Lazarova
  Рейтинг: 418 Неутрално

  13 млн. се отделят на година за строителството на нови детски градини, толкова пари трябват и за обезщетения. така че - или едното, или другото. Въпросът е дали родителите искат децата им да стоят вкъщи и те с тях срещу 120 лв. или да бъдат в градина, там да се грижат за тях професионално, а те да могат да работят?

 44. 44 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 807 Неутрално

  До коментар [#5] от "m17":

  точно така!

  аз съм в същата ситуация!

  ама той комунистът едно си знае, едно си бае - "дайте да дадем"!

 45. 45 Профил на usssi
  usssi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хайде по-спокойно столичани! То не може цяла България да дойде в София пък да искаме и всичко да е по мед и масло. И нека всеки от критикуващите да признае пред себе си плаща ли си всички данъци и всичко ли , което зависи от него е направил и последно - на работното си място дали е "ангелче" небесно. И така - Данчето си работи и то много по-добре от предишните крадливи мъжкари, при това е и по-ефетивна от тях.

 46. 46 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 3630 Весело

  До коментар [#45] от "usssi":

  преди нея беше Бойко . Него ли наричаш мъжкар крадлив ? А Цецо му беше заместник !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 47. 47 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  До коментар [#8] от "veragena":

  Става дума за нова, допълнителна сграда на 93 ОДЗ. До скоро тя имаше един голям корпус и още 3 къщи от едно време. Миналата година едната къща я стегнаха - колони, покрив и сие. А тази година бутнаха другите две и строят голяма нова сграда.

 48. 48 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  До коментар [#23] от "Х":

  И кой да ви обезщетява - господ ли ?. Децата са лична отговорност на всеки, не ви е длъжна нито държавата, нито всички данъкоплатци с нищо, най малко пък е длъжна да ви гледа безплатно детето.
  По света всички детски градини са с реална такса, без субсидия. И само най-бедните получават отстъпка от таксата. И така е справедливо. В българия всякакви връзкари са се набутали в държавните детски и плащат по 40лв/месец. А останалите 300лв на месец за издръжка на дете ги плащаме всички редовни данъкоплатци.

 49. 49 Профил на ihaveu
  ihaveu
  Рейтинг: 411 Любопитно

  До коментар [#7] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Фандъкова да обясни за какво се харчат 1 300 000 000 лева всяка година като не е решен НИТО един проблем на столицата !!!

  Как да не е решен, знаеш ли колко хора са си решили проблемите, че и на децата им проблемите и на неродените им внуци, правнуци и пра-правнуци!

 50. 50 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  До коментар [#42] от "Анна Тодорова":

  Айде да не говорите глупости моля. ЧДГ Пламъче се помещава във СОБСТВЕНА сграда която представлява стара къща която се намира ОТ ДРУГАТА страна на булеварда. Въпросната къща е взета от собственика и навремето, достроено е едно стълбище и е ползвана за детска по соца. И после е реституирана на собствениците си, конкретно една бивша медицинска сестра. Която сега, заедно с дъщеря си е организирала частна детска в собтвената си сграда.

 51. 51 Профил на Анна Тодорова
  Анна Тодорова
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Хайде да вземете да проверите на страницат на ИСОДЗ и тогава да говорите,не говоря наизуст

  bravy
 52. 52 Профил на abc
  abc
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#14] от "liion44":

  Съвсем точно си напипал проблема, а и начина за решаването му!

 53. 53 Профил на Анна Тодорова
  Анна Тодорова
  Рейтинг: 726 Неутрално


  До коментар [#50] от "m17": Я пак да говорим

  http://www.sofiacouncil.bg/content/docs/c_f19909.pdf

  bravy
 54. 54 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Мдаа, реститутите ликвидирали десетки ако не стотици детски градини в София, наричат тези които за 3,5 години построиха 55 нови - Калинки.
  Те искат да ликвидират, да унижават и унищожават, Герб разбира се, с което са в пълен унисон с комунистите.
  Костов уж го няма , но навиците са си същите, псевдоелита се държи като разпасана шпитцкоманда.

 55. 55 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  До коментар [#53] от "Анна Тодорова":

  Справката е стара, сградата е реституирана, очевидно още са се съдили 2007'ма. И ходете да видите на място за коя сграда става дума и къде се намира.

 56. 56 Профил на ХФБ
  ХФБ
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#48] от "m17":

  Тоест, ако успях да разбера правилно, вие имате дете в частна детска градина и не искате да финансирате децата на т.нар. "бедняци" в държавните.

  Това го разбирам, но аз твърдя нещо друго - ако за едно дете, чиито родители плащат данъци, се полага финансиране, значи се полага финансиране за всички такива деца.

  Това, че не са приети в държавна градина няма никакво значение, т.е. и вашето дете трябва да се финансира. Не е ясно какъв ви е проблемът с това!

  А идеите ви няма как да станат тъй като клонят към анархия в която всеки сам се оправя. Просто не е модерно предвид правителството и партиите в парламента

  Успех иначе.

 57. 57 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  До коментар [#56] от "Х":

  Искам да има справедливост - всеки се грижи сам за себе си и собствените си деца и всички ние заедно, чрез данъците си се грижим за истинските социално слаби и техните деца.
  Не може 90% да се преструват на бедни и да чакат всякакви привилегии от останалите 10%, просто няма начин да стане.
  И не ме интересува какво е "модерно". Защото знам как свършва всеки социалистически експеримент, добре си спомням тоталния държавен фалит 97'ма.

 58. 58 Профил на Анна Тодорова
  Анна Тодорова
  Рейтинг: 726 Неутрално

  аз сградата добре я знам,както и историята със строежа на новата и падналите от земетресението миналата година две стари сгради.От 2008г. ходя по обществени обсъждания в Р-н Красно село,за да има днес строеж там.А това питане,както можете да видите е от 2010г.,не 2007г.Не искам да ви прилагам питане от септември месец по същата тема със сходен отговор касаещ ЧДГ Пламъче.Ако ли са намерили начин как да го подари общината на някого за тази половин година....е това е новина

  bravy
 59. 59 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1411 Неутрално

  До коментар [#58] от "Анна Тодорова":

  Нямам нищо общо със ЧДГ Пламъче но ненавиждам този социалистически устрем да се прецака всяка частна инициатива. Инфомацията ми е за собственоста е от т.н. бивша собственичка на сградата, маи е лъгала съдейки от тези документи.

 60. 60 Профил на ХФБ
  ХФБ
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Тогава да се затворят всички детски градини и да се промени модела.

  Но не мисля, че може да се случи. По-скоро съществуващият модел трябва да се измени и промени.

 61. 61 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  ВДИГАЙТЕ ДАНЪК МПС, ПОЧВАЙТЕ НАЙ-СЕТНЕ ДА ГЛОБЯВАТЕ ЗА ПАРКИРАНЕ НА ТРОТОАР И СЪБЕРЕТЕ ВСИЧКИ ЗАЛЕЖАВАЩИ ТРОШКИ ПО СОФИЙСКИТЕ УЛИЦИ. САМО ОТ ЖЕЛЯЗОТО ЩЕ ИМА ПО 120 ЛЕВА ЗА 10 ГОДИНИ НАПРЕД!

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 62. 62 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  [quote#54:"olly"]Мдаа, реститутите ликвидирали десетки ако не стотици детски градини в София, наричат тези които за 3,5 години построиха 55 нови - Калинки. [/quote]

  Нещо не си разбрал. Дали ще строи общината нови, на които ще доплаща ПАК 120 ЛВ РАЗЛКИКА МЕЖДУ СЕБЕСТОЙНОСТ И РОДИТЕЛСКА ТАКСА, или ще дава направо на всеки неприет по 120 лева НАРЪКА да си търси решение, - ВСЕ ЕДНО Е! Общината ще се "бръкне" все с една и съща сума.

  И така, както община Плевен, Пловдив, Стара Загора, Шумен, Карнобат, Елхово (ОБЩИНИ С ДО 6-7 ПЪТИ ПО-НИСЪК БВП НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО) И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ОБЩИНИ В СТРАНАТА УСПЯВАТ ДА НАБАВЯТ СЪЩАТА СУМА ЗА ДЕЦАТА НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ, ТАКА ЩЕ ГО НАПРАВИ И СОФИЯ !!!

  А ТОВА ЧЕ ГРАДЪТ Е ЗАЛЯТ ОТ КОЛИ ПО ТРОТОАРИТЕ, ТРОШКИ НА ТРУПЧЕТА, ГРОЗНИ СЕРГИИ НЕИЗВЕСТНО НА КАКЪВ НАЕМ - ТОВА Е УПРАВЛЕНСКИ ВЪПРОС!!!

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 63. 63 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  През 1980 г родени деца - около 130 хиляди.За всички имаше места в градините.
  През 2011 г родени деца - около 70 хиляди.За половината от тях места няма.
  ?

 64. 64 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  [quote#63:"xmm"]През 2011 г родени деца - около 70 хиляди.За половината от тях места няма. [/quote]

  Не само в градините, и в яслите имаше места. Хубаво, били реституирали сградите...

  А да отварям ли приказка, че вече майчинството е 2 години платено. Майките с деца, последователно родени, си ги гледат у дома. Да казвам ли, че вече има задължителна предучилищна от 5 г., която може да се провежда и в училищни сгради? Едно е да осигуриш децата до навършване на 7, друго - до 5...

  Но това са странични въпроси. Ние тук имаме казус:

  1) всяка община трябва да осигури място в детска градина, което се оказва субсидирано със 120 лева

  2) община София казва, че няма сгради, няма терени, няма проекти, строителството напредва бавно и т.н.

  3) някой казва, О.К., така да е, дайте тогава тези 120 лева направо на хората, те да се оправят (забележка: това е мнооооогооо по-изгодно, отколкото първо да строиш за милиони и после пак да даваш 12 лева за текуща издръжка)

  4) на точка 3) общината казва "нямаме пари", затова строим градини. Тоест хем нямаме пари, хем избираме по-скъпото

  5) От алогизма в т. 4) следва изводът, че общината ИМА ЗАДНИ МИСЛИ ДА ПЕСТИ НА ГЪРБА НА ДЕЦАТА, а липсата на терени и т.н. е удобен параван да си реализира намерението

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 65. 65 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2063 Неутрално

  после пак да даваш 120 лева за текуща издръжка

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 66. 66 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#64] от "cinik":

  Някой някъде бърка.....

 67. 67 Профил на simo87
  simo87
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Добре е отговорила Фандъкова на тези провокации. Но има и един трети вариант - увеличаване на таксата на сега ходещите на детска градина и със събраните допълнително средства - бързо построяване на няколко десетки градини. Ако на градина ходят 10 000 деца, ако таксата за тях се увеличи с 50 лв., за година ще се съберат 6 млн. лева повече - цената на поне 3-4 нови детски градини. Но това решение е непопулярно. Нужно е целият общински съвет да застане зад него, а не само Фандъкова.

 68. 68 Профил на phill11
  phill11
  Рейтинг: 462 Неутрално

  [quote#62:"cinik"]Дали ще строи общината нови, на които ще доплаща ПАК 120 ЛВ РАЗЛКИКА МЕЖДУ СЕБЕСТОЙНОСТ И РОДИТЕЛСКА ТАКСА, или ще дава направо на всеки неприет по 120 лева НАРЪКА да си търси решение, - ВСЕ ЕДНО Е[/quote]
  Не е все едно!
  Ние сме общество, а не стадо!
  Общината трябва да строи детски градини, за да могат всички деца да получат еднаква грижа и да започнат да се социализират.
  Това струва пари. Ресурса на общината не е безкраен.
  Стига с тези партийни простотии. Стига с това даване на пари и свеждане на всичко до финанси.

 69. 69 Профил на simo87
  simo87
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ех, социализъм, другари...
  С кое не сте съгласни? Нима е нормално родителите на едни деца да плащат по 50 лв. месечно за градина, а родителите на други деца - 400 лв. за частна детска градина? Това ли е демокрацията? По какъв признак ги делим тези хора? Че са близки на директори на детски градини или са дали подкуп? Такова неравноправие ражда напрежение, корупция и е крайно несправедливо за много хора. Нека има места за всички деца в градините, като за целта таксата ще се увеличи малко, но никой няма да бъде принуден да дава по 400 лв. за частни детски градини.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK