Аз (ли) съм най-лошата майка (обновена)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (137)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vestonosec
  vestonosec
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Гледам съм едно -две нейни предавания...малко е луда

 2. 2 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Дневниче мило, аз съм БАЩА и се грижа ежедневно за детето си. Какъв е този сексизъм, какви са тези комплексарски изпълнения от ваша страна? Ако искате да бъдете адекватни (а не само велики), би трябвало да пишете за "родител", а не да възхвалявате даден пол.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 3. 3 Профил на Мадлен
  Мадлен
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Интересна инициатива. Всяка майка понякога се е чувствала лоша майка, но просто трябва да приемем, че в израстването си децата ни преминават през различни етапи, през които всъщност сме преминали и ние като деца Има моменти, когато са ни сърдити, недоволни, неудовлетворени, но това не ни прави задължително лоши родители. Ако сме до децата си и се грижим за тях и даваме най-доброто от себе си, това значи, че сме добри родители, макар понякога да сме неуверени един ден когато пораснат децата ни ще ни оценят и ще ни се отблагодарят за грижите като самите те се грижат за нас.

 4. 4 Профил на the.punisher
  the.punisher
  Рейтинг: 426 Неутрално

  странна статия!

 5. 5 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 583 Весело

  В бг-мамма ще има безкрайни осъдителни теми и скандализирани потребителки заради публикациите в Дневник

 6. 6 Профил на ХФБ
  ХФБ
  Рейтинг: 479 Разстроено

  До коментар [#2] от "moriarti":

  Точно така! Тъкмо щях да напиша същото.

 7. 7 Профил на veragena
  veragena
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#5] от "cup_of_tea":

  Хахаха, определено! Там цари невероятна доброта и идеалност

 8. 8 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1032 Любопитно

  С последната тенденция в Западна Европа, а скоро и у нас, с приемането на Закона за Детето не е нужно да мислите много-много лош родители ли сте или не. Закона мисли вместо вас, а което е и важното - действа. Понякога доста крайно.
  Има вече голям брой статии в интернет от родители, чиито деца са били отнети безцеремонно от властите поради незначителни, по нашите (български) разбирания.

  Fail with honour then succeed by fraud
 9. 9 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 531 Неутрално

  За себе си мога да кажа, че не съм баща за пример.
  Разбира се, аз си задавам критериите за пример, и не ги спазвам.
  Нашите деца са наша проекция и на характера и на поведението ни.
  И ако някога децата ми кажат , че не съм бил добър родител, че не се гордеят с мен, нещо повече, че съм бил лош баща/ по техните критерии/, затова ще съм си виновен само и единстевно АЗ.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 10. 10 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Веднага всички българки задължително да признаят че са лоши майки. Може ли така - в Америка пълно с лоши майки, а в България - няма. Неприлично е някак си.

 11. 11 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#6] от "Х":

  Навсякъде по света се осъжда дискриминацията под всякаква форма, а в нашата мила родина сексуалната дискриминация вече взима застрашителни размери. Това да си "баща" е по-неблагодарно от това да си пурлак на река Волга. И тълпи изблещени фанатизирани майки те нападат отвсякъде. Потресаваща ситуация.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 12. 12 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Да се постави и въпрос - " В какво е лоша държавата ни?"
  И един факт от Петрич,обходил медиите: две секс -труженички всеки 11-12 месеца "даряват" за отглеждане в институциите по едно отроче. До сега са го правили съответно 8 и 6 пъти, без да се знаят бащите....Колко още да произвеждат, че да си ОПРАВИМ генетичния проблем....

 13. 13 Профил на haokarapora
  haokarapora
  Рейтинг: 479 Весело

  Интересно,как се променят във времето критериите за добро и лошо!Когато бях дете цялата ни махала около 10-15 деца на приблизително еднаква възраст не само ходехме сами и без телефон на училище,ами през ваканцията,като се измъкнем от леглото, та до след мрак кръстосвахме София от центъра към гара Пионер,та до плажа Република .И преди да сме още наясно с аритметиката ходихме за хляб,мляко...
  Голямото ми дете изкара детството си по този модел,но малкото...го водехме и на училище и на игра поред всички,барабар с баби и дядовци...Сигурно за това и на около 20 години се изнесе да живее самостоятелно!

  haokarapora
 14. 14 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#2] от "moriarti":
  Жена съм и съм абсолютно съгласна с вас! Кой ще поеме основната грижа за детето е въпрос на семеен избор. Бащата е също толкова родител, колкото е и майката!

  I don't want to believe. I want to know.
 15. 15 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 897 Весело

  До коментар [#10] от "Каишков - Гласът на Америка":

  Напротив, повечето българки ще кажат, че са отлични майки - защото се грижат за отрочетата си до пенсионирането им /на отрочетата, не на майките/

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 16. 16 Профил на i12805
  i12805
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Каква ще бъде темата на "лекцията"? Не виждам смисъл от подобни мероприятия.

 17. 17 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Неутрално

  До коментар [#14] от "Milva":

  Комплименти на възхита от мен, но така си навличате ненавистта на посестримите си. Те не ще го забравят и не ще ви го простят. В този равноправен свят за родителите, според мен, най-важното е да отгледат умни, здрави, свободни и силни деца. А останалото е суета (по Карлсон).

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 18. 18 Профил на Гита Ог
  Гита Ог
  Рейтинг: 740 Неутрално

  "...никой не е идеален родител и в това няма нищо смущаващо"

  Напълно вярно. Как да има идеални родители като няма идеални хора? Да не споменавам също, че идеалите са субективни- всеки възпитава децата си по начина, който смята за правилен, а той е различен за различните хора.

  Вещица от Овнерог
 19. 19 Профил на Гита Ог
  Гита Ог
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#15:"БЕЗПАРТИЕН"]Напотив, повечето българки ще кажат, че са отлични майки - защото се грижат за отрочетата си до пенсионирането им[/quote]
  Това е една от най-лошите услуги, която родител може да направи на детето си.

  Вещица от Овнерог
 20. 20 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 680 Неутрално

  Когато бях в първи клас ходех да взимам сестра ми от детската градина - с две години по-малка от мен. Това явно значи, че родителите ми са били лоши? Ами ме мисля така - напротив, това ме е възпитало от малък в отговорност!!!

  The best way to predict the future is to invent it.
 21. 21 Профил на ozd05563707
  ozd05563707
  Рейтинг: 434 Неутрално

  И после имейла на социалните, и айде.... Слава Богу, не сме в Скандинавието (въпреки опита на предните кукувци да приемат безумен Закон за детето). Там за такова нещо отнемат деца, то там по-скоро се чудят за какво да не отнемат деца... 300 000 отнети деца само в Швеция за последните 80 години. И таз кака има късмет, че в Щатите не са луди като скандинавските общински кукувци.

 22. 22 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 491 Гневно

  Дневник, вие чувате ли се бе?

  "да бдиш непрекъснато над главата му, просто не е честно"

  Сори, че имате дете, ама не ви се занива да го възпитавате и отглеждате - дайте го за осиновяване. Какво значи "честно"? КОЙ да бди над главата му? Или да щъка там между големите - все ще порасне?

 23. 23 Профил на dasho
  dasho
  Рейтинг: 491 Неутрално

  И да, не е работа за деца да отглеждат деца и да ги прибират от градина, да им готвят и т.н. ВСИЧКИ деца имат право на детство и е задължение (от ония, нечестните) на родителя да им го даде, а не да им го взима.

 24. 24 Профил на palitza
  palitza
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Подобни инициативи работят само за допълнителното истеризиране на съвременния човек и засилването на чувството му за вина и страх пред държавните и социалните институции. Крайната цел е обобщена много добре от "issun-bōshi" в коментар [#8].
  Модерното общество е с безкрайно разклатени и размити критерии за нормалност благодарение на все по-виновния си стремеж към политическа коректност и толериране на всякакви "културни", сексуални, религиозни и пр. ексцеси. Или, както казва руският дисидент Владимир Буковски, "гейове и феминистки превзеха света".
  Интересен вариант на темата привнася в коментар [#11] "moriarti" с идеята, че в момента най-неблагодарното е да си баща. Пряко последствие от агресивния феминизъм (именно той измисли термина "сексизъм". Популярният интернет фолклор твърди, че днес няма по-лошо от това да си "бял, хетеросексуален, физически и психически здрав мъж". Мога да го потвърдя, макар и да съм жена.

  Една българка
 25. 25 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  Картинки от реалността, плод на малоумната идея жената първо да гради кариера, а после да е майка. И другата, още по-малоумна, идея определени групи да имат по 20 деца, за които да се грижат всички останали.

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 26. 26 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#17] от "moriarti":
  Много от т.н. ми посестрими реват, че мъжете им не им помагат с децата. По-скоро биха се радвали да получат повече подкрепа. А тези, които смятат, че възпитанието на децата не е мъжка работа, забравят, че едно дете има двама родители.

  I don't want to believe. I want to know.
 27. 27 Профил на studentka
  studentka
  Рейтинг: 950 Неутрално

  До коментар [#15] от "БЕЗПАРТИЕН":

  поздравления за уместното вметване. +1

  май мероприятието не е толкова безцелно, предвид заформящите се мнения

 28. 28 Профил на Анна Тодорова
  Анна Тодорова
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Много често се чувствам най-лошата майка на света.Когато стоя на компютъра зачетена в поредните новини,вместо да съм при тях в детската да се забавляваме заедно,когато се карам на едното затова,че не се е погрижило за другото или го е сбутало.Когато вместо да се скарам на едното дете,карам другото да чисти и прибира,само,защото братчето му е на 1 година и не разбира.Така се чувствам и когато се усъмня в себе си, че отделям повече внимание на малкото,а голямото пренебрегвам и когато отивам да защитавам правата им на протести,вместо да ги заведа на детската площадка.Да не говорим,когато се върна на работа какво ще бъде...тогава остават само два-три часа на ден за тях и всичко останало у дома..Вчера ме успокои моята приятелка,че проблем няма,когато го осъзнаваш,това значело,че си започнал да се бориш да го разрешиш...а дали е така???Това ще стане ясно,когато те пораснат и видя резултатите от майчинството си-не само родени и отгледани ами добре възпитани личности,пригодни за живота,който ги чака... и да се надяваме майка със здрави нерви,която е удовлетворена от личен,семеен и професионален живот в своето минало

  bravy
 29. 29 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 636 Весело

  "ще определи двата текста, чиито автори ще бъдат сред специалните ни гости на закуската с Ленор Скинази."

  Наградата ме отказа, не обичам да закусвам с непознати, особено най-лоши в най-хубавото нещо.

  "Winter is Coming"
 30. 30 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#14:"Milva"]Кой ще поеме основната грижа за детето е въпрос на семеен избор.[/quote]

  Кърменето на малкия "терорист" основна грижа ли е?
  И ако да, въпрос на семеен избор ли е?

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 31. 31 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 597 Любопитно

  До коментар [#30] от "mlu666":
  Кърменето продължава не повече от шест до девет месеца. При това за жените, които имат достатъчно кърма. След това бебето възрастен ли става? Някак не ви ли се губят едни 12 години, в които трябва да бъде хранено, къпано, водено на градина и училище? Това дали е задължение на майката или пък е на родителя?

  I don't want to believe. I want to know.
 32. 32 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Доста тенденциозно. Всяка монета си има своя страна.

 33. 33 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#30] от "mlu666":
  Е вие колко време го кърмите това дете,до 10 годишна възраст,или до 18 годишна?
  И във вашите представи само храненето ли е грижа?
  Щото в моите след като детето се накърми(15 -20 минути време) има едни два часа в които таткото може да отмени майката.После има един момент,в което детето расте,пък като расте се изменя, започва да яде храна за възрастни, иска да играе,да опознава света,да общува, даже и започва да се храни,облича,обслужва само, изгражда малко по малко независимост.
  Двама са родителите, двама, дори и когато е в кърамческа възраст.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 34. 34 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 531 Неутрално

  както са го написали по-горе, добре е да се пише за родители, а не за майки

 35. 35 Профил на melchett
  melchett
  Рейтинг: 583 Любопитно

  а, за бащите нещо ще има ли?

 36. 36 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#8] от "issun-bōshi":

  това може би означава, че нашите си стандарти трябва да се променят? като например
  80% от българите одобряват пляскането на деца

 37. 37 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Нищо не ми се губи. Това, което искам да кажа е ,че при отглеждането на дете има дейности присъщи основно на майката, както и такива присъщи основно таткото, / природата така го е решила, не обществото!/, както и такива, които могат да бъдат извършвани от който и да било възрастен....Въпрос на манталитет, култура, нрави, характерови особености е това какво и как ще се случва в едно семейство....

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 38. 38 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#30] от "mlu666":

  не, кърменето не е основна грижа. детето може да пие АМ, или изцедена кърма, ако майката не иска/не може да кърми. а дори и да кърми, това е единственото нещо след раждането на детето, което бащата не може да прави.

 39. 39 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Ако това го направи в някой скандинавски страни, детето й директно ще отиде за осиновяване.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 40. 40 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1002 Любопитно

  [quote#37:"mlu666"]че при отглеждането на дете има дейности присъщи основно на майката[/quote]
  Да, това е храненето в бебешка възраст,това обаче не прави бащата по - малко ангажиран и равноправен.Бащата може преспокойно да се грижи за детето и САМ след една определена възраст,когато детето не е кърмаче.
  Кои са присъщите дейности за таткото решени от природата,като безусловни незаменими?

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 41. 41 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#37] от "mlu666":

  кои пък са тези дейности по отглеждането, които са присъщи само на таткото или само на майката? с изключение наистина, ако жената може и иска да кърми без да се изцежда, за друго не се сещам

 42. 42 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  ЛОШАТА майка си личи по детето, което възпитава и отглежда, но това тя не забелязва или не е склонна да му обръща такова внимание.

  Такова усещане за критичност към себеси, имат само добрите майки.

 43. 43 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#2] от "moriarti":

  "Можете също да разкажете кога и защо сте се почувствали най-лошият баща?"

  Да беше прочел статията, заедно с всички "засегнати"
  Кво стаа с Рапона? Сърдит ли ни е още?

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 44. 44 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#37] от "mlu666":
  Въпрос на културни особености, ако живеете в 15-ти век! Когато на мъжете работели и са носели парите вкъщи, а жените са стоели у дома и са се грижели за една тумба невръстни дечурлига. Само че в 21-ви век обичайно и двамата родители ходят на работа. Кое точно е нормално (и приемливо!) двама души да работят наравно, а само единият да поема цялото домакинство и отглеждането на децата?

  Да не би да на детето да му стане нещо, ако той отиде на родителска среща и му сложи да яде? Щом бащата има желание да се включи, защо да го спираме? Или смятате, че това е под достойството на един истински мъж?

  I don't want to believe. I want to know.
 45. 45 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  По презумпция след раждането функциите на отглеждането си остават основно на майката, която я прави преди всичко самотна, а от там и разделянето на добри и лоши моментни усещания за функциите и при отглеждането..

  Разбира се днес това е само въпрос на психична нагласа, защото се приема, че ролята на бащата не приключва за по-дълго време, както когато това не е било възможно в други условия и общества.

 46. 46 Профил на moro
  moro
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Всъщност комплекса "лоша майка" в днешно време е доста често срещан. Днешните майки обикновено са заети и голяма част от тях не готвят, не поддържат вкъщи достатъчно подредено и чисто, гледат да си спестят нервите до колкото могат в отношението с детето си, неща от които, разбира се потърпевшо е детето - и физически и психически. Страшното започва, когато тези майки започнат да компенсират тези неща с цел да си мислят, че добре се грижат за децата си - започват да ги глезят, не смеят да са строги и взискателни когато се налага, свикват ги да се хранят с боклуци и сладкотии - нещо повече - децата започват да не обичат плодове, зеленчуци, супи, домашно готвени манджи и пр.
  Темата е дълга, да не се отплесвам. С две думи - добра майка/добри родители се става с акъл и воля, а не по пътя на най-малкото съпротивление.

 47. 47 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  До коментар [#43] от "forum_terrorist":

  РАПОНА ще липсва изглежда на всички...

  Не само на лошите или добри майки!

 48. 48 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3278 Неутрално

  Не винаги съм бил добър баща. Просто съм критичен към себе си. Винаги съм се стремил да поемам "мъжката работа" у дома. Не винаги съм бил и добър съпруг. Сега обаче, едното ми дете предпочита да общува с мене, другото - с майка си.

  🇺🇦* ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание🇺🇦
 49. 49 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  До коментар [#44] от "Milva":

  Не! Нормално е майката да работи само когато иска и каквото поиска стига това да не и тежи за да се упреква, че е лоша.

  Защото в нормалните общества парите стигат когато работи само бащата.

 50. 50 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1198 Неутрално

  До коментар [#48] от "Николай Колев":

  Те децата така са се разбрали помежду си за по-лесно...поемане на отговорностите...

 51. 51 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#47] от "convince":

  По цел ден плачЕм за тоа тиквеник, да знаеш...и не съм само аз - хиледи сме!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 52. 52 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#49] от "convince":

  А във Франция, ако майката роди 3то дете, автоматично получава доживотна пенсия! Така трябва и тук!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 53. 53 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#46] от "moro":

  бе то в кой век живееш? откога е задължение само на майките да готвят и да чистят? и какво чудо настъпва ако купуват храна и имат помощник за чистенето? и какво общо има това с майчинството?

 54. 54 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Майката има своята роля в отглеждането на детето, бащата-своята. Двамата родители взаимно трябва да си ДОПЪЛВАТ, а не да си РАЗАМЕНЯТ ролите и функциите.
  Таткото храни с биберон малкото - може ли? Може.
  Майката показва на сина си как да прави "боц" и да фалцира топката-може ли? Може. Таткото учи щерката на "женственост", майката - сина на "мъжественост".Може ли? Може. В тоя сбъркан свят вече всичко може. Резултата : идва един ден в който детето си задава въпроса "аз какво съм, момче или момиче?"......И като не съвпадне отговора със записаното в акта за раждане..........

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 55. 55 Профил на baizuo
  baizuo
  Рейтинг: 1105 Весело

  Леле, сега като запристигат едни ръкописи!
  Направо бгмамата си трака...

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 56. 56 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 531 Любопитно

  До коментар [#54] от "mlu666":

  Айде сега да ни кажеш, кой свят не е сбъркан. Този на фюрера? Или на Хан Крум? Или онзи на "великите географски открития"? Хората, за които говориш ги има от време оно, а не откакто "майката учи момчето си на фалц"!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 57. 57 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#54] от "mlu666":
  По твойта логика майките дето гледат синовете си сами ги правят глезунчовци, с неясна сексуална ориентация, както и бащите дето са принудени да гледат сами дъщери.
  И не казвай,че е прецедент,защото аз познвам няколко самотни родителя, които отглеждат прекрасни деца с нормална сексуалност.
  И какъв е проблема да играя с моя син подритвайки топка (доста често го правя). А, и баща му го е хранил с бутилка АМ.Оцеля детето, въпреки че е противоестетсвено.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 58. 58 Профил на k
  k
  Рейтинг: 981 Неутрално

  До коментар [#2] от "moriarti":

  Присъединявам се към мнението Ви!

  Ние сме "... dady cool..."

 59. 59 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  До коментар [#54] от "mlu666":

  Ако ви пречим (ние - гадните противни бащи) и след като сте така наясно с родителските функции, що не станете един терорист, който да избива тази сган (бащите)? Така децата ще получават "правилното" възпитание и ще стават все по-женствени (момичетата) и все по-мъжествени (момчетата). А!? Всъщност, момчета НЕ трябва да има. Нали???

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 60. 60 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 597 Любопитно

  До коментар [#54] от "mlu666":
  Недай Боже бащата да овдовее и да остане сам родител. По тази логика синовете може и да прокопсат, но дъщерите са обречени.

  I don't want to believe. I want to know.
 61. 61 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#54] от "mlu666":

  боже ти си ненадерталец, наистина...по твоята логика, ако бащата нахрани с биберон момиченцето си, тя може някой ден да мисли, че е мъж... ще умра от смях. имаш достъп до компютър бе човек, образовай се малко.

 62. 62 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#56:"forum_terrorist"]Айде сега да ни кажеш, кой свят не е сбъркан. [/quote]
  Мъжете и жените се различават както чисто физически, така и емоционално и психологически. За мене не е сбъркан светът в който жената съзнава своята женственост, гордее се с нея, чувства се и се държи като жена. Аналогично и за мъжа. И какво му е лошото на това не разбирам.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 63. 63 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  [quote#30:"mlu666"]Кърменето на малкия "терорист" основна грижа ли е?
  И ако да, въпрос на семеен избор ли е? [/quote]

  Да, въпрос на семеен избор е - дали мама да го кърми сама или татко да плати на кърмачка за тази работа.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 64. 64 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 969 Неутрално

  До коментар [#20] от "virakocha":

  И мен като дете ме оставяха да се грижа за брат ми, две години по-малък, вследствие на което израснах, възпитана в отговорност (даже повече от необходимото), но с чувството за неистинско детство. Затова не си позволих да товаря някое от моите деца с грижа за другото. Смятам, че това е задължение на родителите. А децата трябва да живеят с чувство за сигурност и безопасност и да бъдат оставени да бъдат деца.

 65. 65 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 597 Любопитно

  По въпроса с лошите майки: по TLC има едно предаване за детски конкурси за красота. Като няма друго за гледане им хвърлям по един поглед. Отврат! 3-4 годишни момиченца накипрени с перуки, изкуствени мигли, зъби, грим, въобще каквото ви още хрумне. Как изглеждат децата едно на ръка. Но да видите майките! До една твърдят, че правят най-доброто за децата си...

  Чудя се. Конкурсите са скъпи и родителите пръскат (стотици) хиляди долари. Наричат го инвестиция в бъдещето. Повечето майки смятат, че така децата им могат да бъдат забелязани от агенти и да станат модели, актьори и т.н. Толкова са надъхани, че без съмнение искрено го вярват! А ги гледаш, повечето момиченца от ранна възраст свикват с мисленето, че външността е всичко и че Вселената се върти около тях.

  Гледам ги тези и си мисля... те вярват, че правят най-доброто за децата си, а за мен са най-лошите родители на света. Кой ли има право да отсъди, кой е крив и кой е прав?

  I don't want to believe. I want to know.
 66. 66 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1344 Любопитно

  До коментар [#54] от "mlu666":

  Не очаквах, че има жени с толкова промити мозъци. Ти да не си някоя от бг-мамите?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 67. 67 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 597 Весело

  До коментар [#62] от "mlu666":
  А какво според Вас, уважаеми, е мъжественост? Да пиеш бира, да гледаш мачове и да псуваш? А на жената 1/да се кипри пред огледалото и да я оценяват на килограм или 2/ да лъска подове и да стои права докато сервира на мъжа си цаца и картофи?

  I don't want to believe. I want to know.
 68. 68 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 597 Весело

  До коментар [#66] от "VеnRus 2008":
  Еее, Венче, да не обиждаме БГ мамите. Признавам им, че дори в ония форум е трудно да се намерят по-тъпи коментари. А ако ти трябва информация от как да си претапицираш трабанта до най-изгодните оферти за почивка, пак там е.

  I don't want to believe. I want to know.
 69. 69 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  [quote#62:"mlu666"]За мене не е сбъркан светът в който жената съзнава своята женственост, гордее се с нея, чувства се и се държи като жена[/quote]
  Значи като ритам топка със сина ми не се държа като жена, не се чувствам като такава и не съм женствена?По тази логика, не трябва да играя с него на неговите игри, защото ще ми е противопоказно за женствеността. И всъщност, как трябва да се държа, за да съм изглеждам като жена?Като оставя детето само да се забавлява, защото баща му в момента не може да подритва с него?Сигурно е и редно той да го остави гладен, защото не е мъжко да го храни и преоблича?

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 70. 70 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#62] от "mlu666":

  лошото на това му е, че не е вярно. хората се различават емоционално и психологически, но това различие не се определя от това дали са мъже или жени.

 71. 71 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#59] от "moriarti":

  Ама къде в моя пост иде реч за "гадни бащи"???!!!!!!
  Сигурно не се изразявам правилно, ама правя последен опит:
  смятам, че е най-добре детето да бъде отглеждано И ОТ МАМА И ОТ ТАТИ, като в един момент мама е ПО-ПОЛЕЗНА от тати, а в друг момент - тати е ПО-ПОЛЕЗЕН от мама.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 72. 72 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1032 Неутрално

  До коментар [#36] от "owen":

  Нищо не означава. Просто факт, и опасение в един коментар.
  Защото нищо крайно не води до нещо хубаво..

  Fail with honour then succeed by fraud
 73. 73 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1344 Любопитно

  И аз съм водила и вземала малкият си брат от ясли и градина навремето. Разликата ни от 6 години ме правеше достатъчно възрастна, за да го заведа на градина на път за училище и да отида след това да го прибера. И нищо не ни се случи. По съвременните разбирания, социалните трябваше да са ни отнели от родителите ни заради нехайство и липса на грижи. Да ама не, израстнахме си нормални, готини хора. За разлика от сегашните преразглезени и растящи без всякакви отговорности деца.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 74. 74 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  [quote#68:"Milva"]Еее, Венче, да не обиждаме БГ мамите. Признавам им, че дори в ония форум е трудно да се намерят по-тъпи коментари.[/quote]

  Може, не споря. Признавам си често, че не следя въпросният сайт, отвреме навреме попадам там, чрез препратки от гугъл, когато търся някаква информация и всеки пък се удивявам на примитивизма и простотията, която откривам. Особено по теми за отглеждане на деца или ваксини.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 75. 75 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#30] от "mlu666":

  Ако има кърма добре ако не, жената ли да сменям??? Или грижите за двамата първите 2-3 седмици след секциото... ндам...

  Ай, ама колко е избирателна женската памет... на моята и трябваше да записвам всеки ден какво съм свършил, в продължение на година, за да се убеди, че семейните задължения са горе долу като време поравно разпределени. Колко беше втрещена като и показах записките... а тъщата оттогава и не е идвала вкъщи, което не е изобщо лошо де!

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 76. 76 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 793 Весело

  До коментар [#71] от "mlu666":

  Извинявайте, но тогава излиза, че целия форум е пълен с хора, които НЕ ви разбират. Всяко ваше изказване среща недоумение и предизвиква "хъмкане с елементи на подигравка". Аз лично съм наясно, че съм лош и виновен (по подразбиране), та надали ще успеете да ме шокирате, но явно другите съфорумци не са чак толкова "мазолести".

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 77. 77 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  Пускам нещо старо, но златно:

  Посвещава се на децата на 60-те,70-те и 80-те години на 20 век

  Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден. Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово. На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога. Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали!

  С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки. Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление – там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме. Нямаше мобилни телефони, представяте ли си!

  Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка - и никой не умря. Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео!

  Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме. Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него. Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели?
  Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките – и на никой костилките не му прорастваха в корема. През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро”. Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията. Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите – но никой никого не съдеше. Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше. Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите:

  Да-а-а, такива бяхме, а ето какви станахме:
  01. Без да искаш въвеждаш пин кода си на микровълновата.
  02. Не си играл на пасианс с истински карти от години.
  03. Не можеш да си намериш колата на паркинга, освен ако не я повикаш с алармата.
  04. Баба ти говори повече за Есмералда и Рич, отколкото за собствените си деца.
  05. Знаеш повече за проблемите на Брад Пит, отколкото за тези на собствения си брат.
  06. Чуваш по новините, че 50 човека са били взривени и сменяш канала, защото не е нищо ново.
  07. Сваляш си обувките, преди да влезеш... в самолета.
  08. Имаш списък с 15 телефонни номера, за да се обадиш на 3 членното си семейство.
  10. Най-добрият приятел на човека вече не е кучето, а мобилният телефон.
  11. Звъниш си всяка сутрин... за да си намериш мобилния телефон.
  12. Тъпо ти е, че не можеш да звъннеш и на дистанционното на телевизора, като изчезне.
  13. Чудиш се на къде да насочиш мебелите си в стаите, където нямаш телевизор.
  14. Не знаеш ничий телефон наизуст, дори собственият си, защото всички са ти в GSM-a.
  15. Да си забравиш GSM-a в къщи е драма. Единственото по-страшно е да го загубиш!
  16. Децата ти играят футбол всеки ден... пред компютъра.
  17. 10 годишния ти племенник не може да говори много, но може да чати перфектно.
  18. 10 годишния ти племенник пише по-бързо на клавиатурата, отколкото говори.
  19. Не си модерен, ако вече си на повече от 20 и още не си спал с някой от твоя пол.
  20. Ако си на тинейджърски купон, можеш да пикаеш навсякъде, но не и в тоалетната. Тя е само за секс.
  21. Повечето хора родени около 1990 вече са правили повече секс от теб.
  22. Ако слушаш песни, чиито текст има смисъл, значи или си прекалено стар или прекалено гей.
  23. Цената на квадратен метър в центъра на столицата ти е по-ниска от цената на квадратен сантиметър в любимия ти уебсайт.
  24. Сложил си парола на файла с паролите си.
  25. Пращаш е-мейли на колегата в съседния офис.
  26. Като причина да не поддържаш връзка с роднини и приятели изтъкваш, че нямат е-мейли.
  27. Проверяваш си е-мейла по 5 пъти на ден, но нямаш време да поговориш с майка си повече от веднъж седмично.
  28. Ако не получаваш поща вкъщи повече от седмица, се чувстваш пренебрегнат, макар да получаваш редовно само глупави реклами. Ако обаче не получиш никакъв е-мейл за повече от ден-два, даже спам-ът започва да ти липсва.
  29. Мразиш да пишеш с химикал, защото няма спелинг чек (проверка на правописа).
  30. Използваш си телефона повече за писане, отколкото за говорене.
  31. Оплакваш се, че на GSM-ът ти нямаш "copy" - "paste".
  32. Купил си си дигитална камера, за да правиш колкото си искаш снимки и сега имаш толкова много, че нямаш време да ги гледаш.
  33. Спираш пред къщи с колата и използваш GSM-a, за да провериш дали няма някой вкъщи, за да ти помогне с покупките.
  34. Ядосваш се на приятелите ти, че закъсняват с 5 минути и още не са ти звъннали на GSM-a.
  35. Децата ти не искат да ядат храна, която не е танцувала по телевизията.
  36. Ставаш сутрин и влизаш в Интернет, преди да влезеш в кухнята да си направиш кафе.
  37. Колкото повече си разпределяш времето, толкова по-малко ти остава.
  38. Слагаш наклонени усмивки, дори когато пишеш с химикал
  39. Накланяш си главата на една страна, когато се усмихваш
  40. Четеш това и клатиш глава, и се усмихваш.
  41. Дори още по-лошо, знаеш на кого точно ще препратиш тази статия.
  42. Прекалено си зает, за да забележиш, че на този списък му липсва номер 9.
  43. Даже се връщаш назад, за да видиш, наистина ли няма номер 9.


  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 78. 78 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#44] от "Milva":
  До коментар [#59] от "moriarti": бахти доживях момент да ти пиша +

  Браво, все по-често се усещам като лека презумпция...

  Много ми е смешно, като почнат някои да се тупкат, колко са велики, защото са майки... колко било трудно, колко това колко онова.

  Има един въпрос на който трябва да се спираме и няколко основни правила.

  Как да помогнем на оформянето на детето(децата) като добър човек?!? Ей с тоя въпрос си лягам и ставам...

  Дисциплина, хигиена и безрезервна обич. Всичко останало е суета както каза Мориарти - Карлсон.

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 79. 79 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Първо най-вече зависи от самото дете, дали е нормално или е шемет.
  Второ зависи в коя държава се намира , в такава в която ченгетата работят за чест или за баджо и маджо.
  Трето зависи дали му свидно за в къщи или иска да избяга от тормоз.
  Четвърто си зависи дали има късмет или няма.

 80. 80 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#78:"Capricornicus"]Как да помогнем на оформянето на детето(децата) като добър човек?!? Ей с тоя въпрос си лягам и ставам...
  [/quote]
  От неска немате никви проблеми, уважаема госпожо! Предлагам да му турити ена моя снимка над креватчето и да му казвате - ето тос чичко е Бойко Великий, дето дава на сички хора на тос свет по едно добро сърце)))

 81. 81 Профил на Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Прокопиадата: "ЦЕНЗУРА!" - мотото на Дневник!
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#80] от "Култура ми Бойко":

  ++++++++++

  по-добре направо на Тодор Великий...


  ха ха ха

  Който не следва линията на Економедиа е тотално цензуриран!
 82. 82 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1264 Неутрално

  До коментар [#77] от "VеnRus 2008":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 83. 83 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 479 Неутрално

  И как е най-добре да се отглежда дете?
  От сама жена?
  От сам мъж?
  От две жени?
  От двама мъже?
  От жена и мъж?
  Е, цъкайте ми минуси колкото си щете, ама аз съм задръстена и смятам, че е най-пълноценна средата създадена от мъж и жена.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 84. 84 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#54] от "mlu666":

  Абе моме!
  Ако знаеш какви майчета познавам... По-лесно ще научат децата си как се разглобява и слобява пистолет за време и как най-добре се прави технически нокаут, отколкото как се прави таратор.
  И кво да ти кажа, дечковци, които са с мама в залата и по планините, са най-спокойните, некапризни и неболедуващи деца, които са ми известни. Някои от тях са вече във "възрастта на любовта" и нямат никакви сънения по въпроса на кой бряг се намират.
  Така че, моля ти се...

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 85. 85 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#83] от "mlu666":

  Дете в най-добере да се отглежда с тъпение, внимание и любов. Останалото е за цвят на картината.

  И каква ще да е тая пълноценна среда, в която единият родител не изтрезнява, а другият не си вдига гащите?
  И няма никакво значение кой от какъв пол се явява в такава ситуация.
  Най-непонятното ми нещо на тоя сявт е как в семейството се търпи някаква непоносима ситуация, в която всеки мрази всеки и всеки тормози останалите, защото това било "нормално" и "заради децата".
  Колкото за констатацията относно тебе си, с прискърбие ти завявам, че си права.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 86. 86 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  До коментар [#83] от "mlu666":

  Всъщност, най-важното е как се отглежда едно дете, а не от кого! Явно ти си от хората, за които са важни условностите, а не същостта на нещата. Аз лично познавам баща, който отглежда сам 3-те си деца, защото майката е починала, човекът хем ги храни, пере, глади, облича, хем ги възпитава, играе с тях и ги учи на разни неща, в зависимост от пола им. Дори не се притеснява да обсъжда с дъщеря си първата и ментруация и да и дава съвети как да се грижи за хигиената си. Та, в никакъв случай не смятам, че неговите деца са нещо ощетени или неправилно гледани и възпитавани, в сравнение с твоите. Дори обратното, мисля, че именно твоите деца са ощетените в случая, защото растат в среда и с манталитет, не отговарящ на съвременността, но това си е твой проблем.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 87. 87 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#84] от "rapidfire":

  Трябва ли да разбирам, че децата на такива майчета нямат нужда от татковци?

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 88. 88 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 785 Весело

  [quote#84:"rapidfire"]По-лесно ще научат децата си как се разглобява и слобява пистолет за време и как най-добре се прави технически нокаут, отколкото как се прави таратор. [/quote]
  От моя опит като военен, този, който не може да се справи с правенето на таратор, трябва да бъде понижен и пратен да бели картофи, вместо да бъде повишаван и да му се дава оръжие в ръцете.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 89. 89 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#85] от "rapidfire":

  ПО НИКАКЪВ начин не смятам, че семейството трябва да бъде запазено на ВСЯКА цена, ама по НИКАКЪВ!!!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 90. 90 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#87] от "mlu666":

  Разбира се че имат и те си имат татковци. И както говоря за майчетата, сама се сещай какви са татковците.
  Обаче доколкото ми е известно, повечето от тях нямат никакви проблеми в това да сготвят, да натъпчат пералнята или да хванат биберона.
  Може би именно защото са доказали на света и на себе си, какво са и нямат никакви притеснения по въпроса с ролите.
  Ама в поста ти май ставаш дума за бреговете, а не за нуждите...
  Децата им нямат чуденки по тоя въпрос, искам да поясня.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 91. 91 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 785 Разстроено

  [quote#85:"rapidfire"]Най-непонтното ми нещо на тоя сявт е как в семейството се търпи някаква непоносима ситуация, в която всеки мрази всеки и всеки тормози останалите, защото това било "нормално" и "заради децата". [/quote]
  Да-а, за жалост си абсолютно права. Това се случи на сестра ми, която вместо да разкара мъжа си, мързеливец и некадърник, му позволи с годините да я превърне в жертва. Сега дори децата и я изоставиха, след като отказа да им дава повече пари. Само да спомена, че се отказаха от нея след като тя получи два инсулта и им подари десетки хиляди левове.
  Така че си абсолютно права - не бива да се подхожда статистически, а винаги лично, според качествата на човека.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 92. 92 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#86:"VеnRus 2008"]Та, в никакъв случай не смятам, че неговите деца са нещо ощетени или неправилно гледани и възпитавани, в сравнение с твоите.[/quote]

  Не твърдя, че самотен родител не може да отгледа и възпита достойни хора.
  А ако попиташ този твой познат и неговите деца, дали биха искали да имат съпруга и майка до себе си, какво ли биха ти отговорили,а?
  "все ни е тая.....каквото с нея, такова и без нея..."


  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 93. 93 Профил на Milva
  Milva
  Рейтинг: 597 Неутрално

  До коментар [#86] от "VеnRus 2008":
  В едно отношение тя е права - за едно дете е най-добре да бъде отглеждано и от двамата си родители. И сам човек може да се справи, но е много, много трудно. Детето често усеща някаква липса в живота си. Дядо ми е починал, когато майка ми е била на 12, а чичо ми на 14. Баба ми сама вдовица в чужд град ги е отгледала и са станали свестни хора, за което евала! Обаче и на тримата им е било много тежко.

  Разбира се, не всичко трябва да е на всяка цена. Много родители остават заедно "заради детето", но постоянните скандали и грозни сцени само го тормозят. Майката и бащата да са заедно и да се разбират, това е най-добре. Това никой не може да го отрече.

  I don't want to believe. I want to know.
 94. 94 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1344 Неутрално

  До коментар [#92] от "mlu666":

  Естествено, че биха предпочели майка им да е жива. Но, фактът, че нея я няма, по никакъв начин не се е отразило зле на възпитанието или грижите за децата, каквато е твоята теория - че правилно се възпитават само деца с майка и баща и то само, ако се спазват стереотипните роли на мъжа и жената в семейството - бащата да носи пари, а майката да се занимава с всичко останало.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 95. 95 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#94] от "VеnRus 2008":

  Не ми е това теорията, както я представяш
  Теорията ми е, че: мъжът и жената са двете страни на едно и също нещо - човека; мъжът и жената са рзлични и затова , бидейки майка и татко дават различни неща на децата си.
  Вие родители нямате ли? С какво можете да компенсирате майчина целувка? А бащина прегръдка? Не страдахте ли / или няма ли да страдате/, когато изпращате някой от родителите си в последния му земен път, та да твърдите, че дете отгледано от сам родител не е ощетено????

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 96. 96 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Весело

  Преди няколко години четох една книга, чиклит. Героинята - млада работеща майка с две малки деца, изкарва по-голямата част от приходите на семейството.
  Всеки път, когато не постъпва според общо приетите принципи в обществото за добра майка, си представя, че е изправена пред съда за майките.
  Строг съд съди недостойните майки.
  Когато се чувствам особено лоша майка, си спомням тази история и знам, че не съм единствената.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 97. 97 Профил на block
  block
  Рейтинг: 965 Неутрално

  абе мани, то и аз като излезем с малкото злодейче и земе да се търкаля по градинките и се почва - ама как може така бе господине да го оставяте, ма избършете му ръцете с противобактериален, противорадиационен и хидратиращ гел...
  и това от разни хора дет не ги познавам. пък как можело без шапка... (що си с шапка, що си без шапка) верно, криво ми е, че не мога да изкарвам повечко време с него ма нали требе да се яде нещо. важното е че се обичаме с него.

 98. 98 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2707 Весело

  Не е достатъчно да подлудиш детето си с постоянно вмешателство в неговия живот. Нужна е по-голяма жертва. Майката сама трябва да полудее.

  подпис
 99. 99 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2707 Неутрално

  Старите римляни са казвали Детето се целува само докато спи. Римското общество е просперирало доста години. Много повече години от последните 50-80, от когато децата се възпитават по новому.
  НО
  Ние не се страхуваме, че краткият исторически опит все още няма положителен краен резултат. Все още не знаем колко ще бъде успешно обществото от днешните глезльовци Не знаем и колко глезльвците ще бъдят щасливи. Не знаем дали щастливо отгледаните общества няма да бъдят доминирани от други спартански отгледани общества.

  подпис
 100. 100 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#99] от "Иван К":
  Ти задаваш правилните въпроси за последиците от новото възпитание. В последните години започна да се чува плахия глас на здравия разум.
  Страхувам се, че когато се озовем пред резултата, ще е късно за връщане назад.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK