Децата и протестите, или защо с хлапетата трябва да се говори за политика

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Трябва да им се обяснявана децата за какво става дума,за да не
  допуснат след няколко години продължението на 24 годишния "
  преход"...

 2. 2 Профил на phenix
  phenix
  Рейтинг: 515 Разстроено

  Безумие е да се въвличат децата в такава мръсна игра! В нормалните държави обикновените хора не се интересуват от политика, а въвличането на децата е подсъдно!

  Само най-доброто е достатъчно добро и нищо освен най-доброто не е достатъчно!
 3. 3 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1022 Весело

  Аз също обяснявам на децата си какво се случва, защото борбата за граждански права и с хората опитващи се да използват властта за лични цели никога няма да престане.

  Ето как интернет лумпените псуват това олигархично правителство като пазят децата.
  http://t.co/pM9qEYfRgD

  10 Reasons Bulgaria's #ДАНСwithme Protests Are Glorious
  http://storify.com/Saaabina/10-reasons-bulgaria-s-withme-protests-are-glorious

 4. 4 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Като няма какво да кажеш или покажеш интелектуално, започваш да говориш за децата си - любима хватка на певачки, мутреси и разни псевдо- звезди.

 5. 5 Профил на baghatur
  baghatur
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Деца и политика е равно на чавдарчета и пионерчета ... Изглежда,някои родители или техни родители са били запознати с комунистическата практика и са решили да я предадат и на своите "хлапета" ...

  Liberate Your Mind!
 6. 6 Профил на с.н.с- з.м.с greg1
  с.н.с- з.м.с greg1
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Трябва да се говори за политика с децата защото колкото по-рано им се обясни сексуалния живот при хората и особено неговите бизнес възможности,толкова по-добре...

  "НИКОГА НЕ БЯХ СВОБОДЕН ДА БЪДА СЕБЕ СИ-ТОВА НАРИЧАМ НЕПРОСТИМО"-Metallica - Unforgiven
 7. 7 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Абе стига глупости! Това е ненормална работа. Как може да учите децата си от ранна възраст на такива неща? Това са деца. Вие ги натоварвате, натрапвате им вашето мислене. Нека те сами се изградят като хора. Нека те решат като пораснат има ли кумчо вълчо и кой е той!

 8. 8 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1360 Неутрално

  През 1997-ма обясних на мойте деца защо ходим на протести и защо, който не скача, е червен.
  Те ме разбраха правилно и ... са в чужбина.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 9. 9 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1866 Неутрално

  Важно е да се обяснява на децата, така се гради ценностната им система. Преди родителите ни слушаха БиБиСи и Гласът на Америка и ни говореха за един Друг Свят, както и за семействата ни преди 9.9.44.
  Луксът на аполитичността могат да си позволят гора в "скучни" нормални страни, демокрацията и ценностите в БГ са толкова крехки и нестабилни че хората следва да ги отстояват, обясняват и живеят. Уначе побеждават чалгата и мутрите, съвсем несимволично! Ако искаме страната ни да не продължава да прилича на кочнина следва да се възпитават идните поколения в адеквтни ценности!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 10. 10 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Точната дума за това, за което става дума в статията не е обяснение. По скоро подходящите термини са насаждане, промиване, облъчване.

  Тати е от Левски и аз съм от Левски.

  И аз говоря с децата си за политика, но винаги се опитвам да го правя в трето лице. Без да влагам личните си емоции и предпочетания, а по-скоро така както би го направил журналист, но не от ТВ7 или Канал3, а както би го направил такъв от БНТ.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 11. 11 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1022 Весело

  До коментар [#4] от "Каишков - Гласът на Америка":
  [quote#4:"Каишков - Гласът на Америка"]Като няма какво да кажеш[/quote]и "скромно" се самоопределяш като "Гласът на Америка"

  ставаш смешен и жалък.

  За децата и на децата трябва винаги да се говори. Те са моето и вашето бъдеще. Нека ги възпитаваме така, че то да бъде по-добро за всички.

 12. 12 Профил на zelenodelo
  zelenodelo
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#2:"phenix"]В нормалните държави обикновените хора не се интересуват от политика, а въвличането на децата е подсъдно! [/quote]

  Именно! В нормалните държави! А България нормална държава ли е? Точно защото не е, аз адмирирам позицията на тези родители. Това е шанс поне докато тези дечица пораснат и България да се нареди сред нормалните държави.

 13. 13 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Любопитно

  Децата ми, едното от които на 30, а другото на 27 години ми казват: " Татко, вие, каквото направихте, направихте. Вие бяхте като куче което си хапе опашката и се върти в кръг като дервиш. Ние обаче, това не го приемаме и ще бъдем на улицата, под прозорците на властта, защото не приемаме да живеем по вашия начин. Вие сте на последната права от активния си живот, а нашият е в началото. Ние искаме да останем тук и да живеем достойно, а не да ни прави шайка партийни олигарси на маймуни. Ние знаем, че не е възможно всички да бъдем бизнесмени - някои от нас ще бъдат служители, чиновници, работници и селяни, но ние ТРЯБВА да бъдем средната (най-многобройната) класа на обществото. И понеже сме най-многобройни, тези които ни управляват трябва да ни слушат с двете уши, а не да ни ухажват само преди избори. И понеже разбираме, че животът ни е в собствените ни ръце, ще бъдем безкомпромисни към досегашните, щото виждахме как ви карат да се гърчите. Ние няма да приемем това и ще отидем до края!!!!"

 14. 14 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#9] от "B52":

  Точно ако искаме страната ни да продължава да прилича на кочина, трябва от сега да възпитаваме децата си в запалянковщина, омраза, противопоставяне и комплекси за малоценност, каквито са характерни за средностатистическия българин сега. Т.е. трябва да ги моделираме по свой образ и подобие за да няма никакъв шанс бъдещето на държавата да се промени.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 15. 15 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#12] от "zelenodelo":

  Ами точно понеже не е нормална държава трябва да оставим децата си да бъдат нормални, а не да им насаждаме нашата ненормалност и да ги обричаме на нашата взаимна омраза.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 16. 16 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1022 Весело

  [quote#7:"yori756"]Как може да учите децата си от ранна възраст на такива неща?[/quote]Аз лично не уча децата си на политика, а само отговарям на въпросите им, когато не им е ясно какво се случва и ме питат или искат да разберат защо аз правя нещо.

 17. 17 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#13] от "Дедо Либен":

  Тука говорим за деца бе дедо! Не говорим за децата ТИ дето са по на 45 и 56 години.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 18. 18 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 4861 Неутрално

  [quote#2:"phenix"]Безумие е да се въвличат децата в такава мръсна игра! В нормалните държави обикновените хора не се интересуват от политика, а въвличането на децата е подсъдно![/quote]Трябва да е подсъдно поведението на тези, които са ти затворили завода в който работиш и са те изхвърлили от работа - все едно колко си учили колко си кадърен, че се налага да обясняваш на децата си защо са гладни. Може и да не се интересуваш от политика, но политиката се интересува и от теб и от децата. Сега имат 70 години да им обяснят на децата, че "частното" е хубаво, а "инвеститора" добър.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 19. 19 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Разстроено

  До коментар [#14] от "tribiri":

  3 бири,
  бях останал с впечатлението, че не си комуне, но очевидно съм се подлъгал!!!!

 20. 20 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 4861 Неутрално

  ЦИТАТ : " И все пак има неща, които са ясни: няма "друга версия" на сталинския терор, също както няма "друга версия" на фашизма. Няма "добра" полицейщина. " ### Винаги има друга версия ... За някой "временното задържане под стража" може да е полицейщина, ама според други - полицията го крие за да не го разкъсат собствените му работници и децата им за неизплатени заплати, докато се размине работата ... Всичко е въпрос на гледна точка и децата са гадно замесени

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 21. 21 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 643 Неутрално

  До коментар [#12] от "zelenodelo":


  [quote#12:"zelenodelo"]В нормалните държави обикновените хора не се интересуват от политика, а въвличането на децата е подсъдно! - цитат на коментар #2 от “phenix”


  Именно! В нормалните държави! А България нормална държава ли е? Точно защото не е, аз адмирирам позицията на тези родители[/quote]

  Аз не съм съгласен да бъде издевателствано над дечурлигата с политически занимания и да бъдат влудявани по усмотрение на влудените си родители. По този начин наистина се превръщат в пионерчета. Рисунките на слънца и усмивки по асфалта бяха задължителни и преди 40 г. и резултатът е видим - днешната България е изградиха тези дечица, които нямаха истинско детство, а политзанимания!

  Долу ръцете от децата за едно нормално бъдеще!

 22. 22 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Това, което липсва в България тотално е църквата, като средство за създаване на ценностна система. Преди промените имаше някакви понятия, като комунистически морал и етика, които бяха смешни и досадни, но все пак бяха някаква система, която трябваше да замести липсващите християнски ценности.
  След промените, комунистическите морални норми отидоха на боклука, но християнските не дойдоха на тяхно място, защото тези, които трябваше да ги утвърдят бяха прекалено много комунисти.
  И какво ни съветвате сега! Да възпитаваме децата си вместо на християнските ценности на Волен к-во, Червени боклуци, Станишев пе-раст, Орешарски оставка, мръсни капиталисти, олигарсите вън и т.н.

  Т.е. съветвате ни да правим зорлем от децата си болшевичета, които мразят всичко и всеки и особено тези, които имат повече, отколкото имат те, само защото ние без да го осъзнаваме все още сме болни от комунизъм.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 23. 23 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1022 Весело

  [quote#15:"tribiri"]не да им насаждаме нашата ненормалност и да ги обричаме на нашата взаимна омраза.[/quote]Моля пишете в първо лице единствено число какво правите с децата си, защото аз не съм ненормален, не мразя, не насаждам нищо в децата си, а само им давам любов и колкото мога повече възможности да се развиват както те пожелаят.

 24. 24 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#2] от "phenix":

  безумие е само да не се поддържа приемственост в семейството.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 25. 25 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#19] от "Дедо Либен":

  Не дедо. Не съм комуне. Доколкото е възможно аз и ти, които сме живели и при комунетата да сме останали незаразени от тази болест.
  Не съм комуне особено пък в смисъла на привърженик на БСП, защото тези от БСП не са комунета, а вълци с овчи кожи, които са комунета само за пред пенсионерския си електорат, а иначе са политиците, които са готови да е..т мамата на всичко социално в държавата в името на интереса на поизведените от тях капиталисти.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 26. 26 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 684 Неутрално

  [quote#7:"yori756"]Вие ги натоварвате, натрапвате им вашето мислене. [/quote]

  нарича се ПРИЕМСТВЕНОСТ.

  това, за което ти говориш, се нарича ОТЧУЖДАВАНЕ.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 27. 27 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#25] от "tribiri":

  Благодаря за уточнението бой и извинявай за породилото се у мен съмнение!!!!!

 28. 28 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Правя си, когато е възможно една простичка статистика за себеси на токущо изпитаните студенти - дали под някаква форма участват в бизнеса (работата) на родителите си и дали под някаква форма се опитват да си заработват собствени пари.
  Изводът:
  Тези, които от ранни години са научени да се отнасят сериозно към труда, към изкарването на пари, към помагане на родители, баби, дядовци са общо взето по-сериозни, по-уравновесени, по-отговорни, по-организирани, по-самостоятелни, по-ученолюбиви и са по-успешни в тази част от учебния процес, изискваща значителен дял самообучение.
  Трудът от много ранни години е фактора, който определя дали един човек ще бъде вечно очакващ все някой друг да го оправя или човек, който ще определя активно собственото си бъдеще.
  И по този начин бъдещето и на нацията.
  Примери с нации, които се раздират от постоянни стачки, манифестации и искания правитествата нещо да им дадат и примери с работеши нации има, и е добре видно, кои от тях върват напред и кои се гърчат в безсилие и перманентни кризи.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 29. 29 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#23] от "BlueWater":

  Истината е субективно отражение на обективната действителност и ако всеки от нас възпроизведе своето субективно възприятие на истината в съзнанието на своите деца, то единственото, което ще постигнем е да възпроизведем болното си общество в бъдещото поколение.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 30. 30 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 789 Неутрално

  И в цялата статия никой не е обяснил на детето си кой е Борисов, кой е Цветанов!? "Дневник" съвсем поръчкови статии публикувате от месец и нещо. А уж бяхте най-големите радетели за падането на Борисов. Или нещо като врътнаха кранчето на зелената енергия и обърнахте палачинката?

  Аз пък обясних на моите деца, че Борисов е една мутра, рекетьор и престъпник. Един страхливец, който никога през живота си не е поемал някаква отговорност и винаги е бягал от нея и се е оправдавал с другите. Като генерален секретар е допуснал най-много убийства на негови конкуренти. Разпоредил е убийство на човек с гранатомети. Дясната му ръка Цветанов пък е побъркан на тема престъпност. От тотално подслушване си е въобразил, че всеки е престъпник и че животът му е в постоянна опасност. Кукла на конци е и каквото му наредят от Щатите изпълнява, съсипвайки човешки съдби... И т.н. Нека знаят децата.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 31. 31 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#28:"PlamenVarna"]Примери с нации, които се раздират от постоянни стачки, манифестации и искания правитествата нещо да им дадат и примери с работеши нации има[/quote]
  ++++ Анализът е много добър, ама ас, понеже ма фана любопитството, да попитам, се пак:
  Мойта баба се ми вика:
  от работа сал гърбав са става, чедо! Ама ко ли и разбира на ена баба главата

 32. 32 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1022 Весело

  [quote#21:"Митев"]Аз не съм съгласен да бъде издевателствано над дечурлигата с политически занимания и да бъдат влудявани по усмотрение на влудените си родители. [/quote]Вие сте влуден, защото не схващате че децата са на протестите с родителите си защото няма на кого да бъдат оставени в къщи и защото протеста наистина е мирен и безопасен благодарение на протестиращите и полицията. Освен това колко от протестиращите имат деца и колко от тях са на протеста.

 33. 33 Профил на Албенисима
  Албенисима
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ами да, и ние така, не скандираме, но обясняваме. само че синът ни (11 г.) доста се отврати от "Червени боклуци". вярно, първо го чу, после обяснихме, ама нямаше как да го правя изпреварващо - не очаквах и аз.

  AllBenissima
 34. 34 Профил на Тарасконски
  Тарасконски
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Много обичам деца, обаче за мен е изключителна глупост да ги пратиш те да пишат с тебешири "Долу тоз или оня".
  Мъжете не правят така! Мъжете отиват и сами си вършат работата и не им се налага да се крият зад лицата на децата си. Единствено страхливците се оправдават с децата си, смелите казват "Аз имам дете и го правя за него!"
  Нагледах се и се наслушах на глупости - на децата трябвало да им се обяснява, да... Ама как и какво от всичкото, случващо се?!?!

 35. 35 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#21] от "Митев":

  Точно това поколение, което всячески пазихме, и не занимавахме с политика, щото не било хубаво и не било негова работа, напусна страната, вместо да изрине боклука от нея.
  Защото така го възпитахме - че не може нищо да направи срещу системата и трябва да бяга.
  Затова тези млади хора, които искат сега да променят нещата тук ме радват добезкрай, както и отношението им към техните деца. Не са влудени. Нали ги виждам всеки ден. Те са безкрайно горди, че им е дадено правото да участват в нещо важно заедно с големите и приенмат съвсем сериозно и отговорно тази своя роля.
  Ако човек не се възпитава от най-ранна детска възраст, че от него и само от него зависи съдбата му и съдбата на държавата в която живее, че има право на глас и мнение, че може и трябва да ги изразява свободно винаги когато е недоволен от управлението ѝ, ще имаме "не народ а мърша".

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 36. 36 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  То ние остаряхме и още не можем да разберем политиката, а се опитваме да я разясним на децата си. Рискуваме сами да се компроментираме спрямо самите тях, защото в ежедневието те много добре виждат разликата между думите и делата ни.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 37. 37 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#31] от "Култура ми Бойко":

  Ужас е бате ситуацията.
  Само като погледна бройките на кандидат-студентите по специалности, съдържащи "менаджмент", "управленска администрация", "политология" и други подобни "синекурия" и ги сравня с бройките на кандидатите за специалности, които предполагат зартаботване на пари срещу реален и работеш продукт, ми става ясно, че НЕ се заформят много "гърбави", които да вършат работа и създават конкурентен продукт, а ще се напълним със всякакви международни менаджери, генерални директори и други такива "изправени", които след някоя друга година ще одят под прозорците на парламенти и министерства, и ще реват за "ляп и зрелища" (но естествено с десни лозунги), което си е чиста проба рев за "бай Тошо и развития социализъм" - само дето ще ги е срам да си го напишат това там на плакатите и транспарантчетата.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 38. 38 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1022 Весело

  [quote#36:"socialen"]То ние остаряхме и още не можем да разберем политиката, а се опитваме да я разясним на децата си. [/quote]Още един който пише от името на всички.
  [quote#23:"BlueWater"]Моля пишете в първо лице единствено число[/quote]щом сте остарял и още не можете да разберете полидиката.
  [quote#36:"socialen"]Рискуваме сами да се компроментираме спрямо самите тях, защото в ежедневието те много добре виждат разликата между думите и делата ни.[/quote]Пак говорите за себе си.

 39. 39 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 789 Неутрално

  [quote#33:"Албенисима"]синт ни (11 г.) доста се отврати от "Червени боклуци". вярно, първо го чу, после обяснихме, ама нямаше как да го правя изпреварващо - не очаквах и аз. [/quote]

  Надявам се не сте пропуснали тези червени боклуци:

  1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР.
  2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
  3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.
  4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
  5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
  6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
  7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.
  8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
  9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,
  10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
  11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 40. 40 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Аз да попитам, а на жените (мъжете) си говорите ли за политика?

  Ние спориме двама с жена ми
  на тема: "Протеста и днешното време".
  Жена ми сопната, знаете –
  тропа, нервира се, даже проплаква.
  Залива ме с кални потоци от ропот
  и град от словесна атака.
  – Почакай де – казвaм, – послушай ме, нека... –
  Но тя ме прекъсва сърдито:
  – Ах, моля, запри се!Аз мразя протеста.
  Не струва той твойта защита.
  Аз четох как някой уж протестирал,
  и даже нападнал Атака.
  След това подскачал, изпил две-три бири,
  а свалял някаква кака.
  ...

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 41. 41 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 706 Неутрално

  До коментар [#4] от "Каишков - Гласът на Америка":

  Като гледам ти непрекъснато говориш и споделяш с нас мъдрост всеселенска.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 42. 42 Профил на Илиян Колев
  Илиян Колев
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Децата трябва да се научат да взимат решения при недостатъчна,асиметрична,манипулативно представена информация.Както и да игнорират въздействие върху мисленето им и поведението.
  Детската игра трябва да е забавление и симулация,не манипулация.Децата трябва да усвоят на емоционално ниво,че ркламата няма нищо общо с продукта.Например да чустват и знаят,че рекламното лице не потребява продукта,който рекламира,иска да накара тях да го потребяват.С изкарването на децата по протети ,където се забавляват отваря канал за социално инженерно въздействие върху тях.Кой ще докопа или хакне дистанционното дявол знае.Децата трябва да се научат ,че обувки с любимият им герой може да правят мазоли и пришки,по същия начин,както и тези с други.Че не щампования супергерой,а те ще носят раницата.

 43. 43 Профил на bobix
  bobix
  Рейтинг: 782 Любопитно

  Тези, които са се "загрижили" за децата, да отговорят защо като ги учиш на демокрация е лошо, а да ги учат да просят - не е.

 44. 44 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1022 Весело

  [quote#42:"slonsco"]С изкарването на децата по протети ,където се забавляват отваря канал за социално инженерно въздействие върху тях.[/quote]Така ли ви учеха в АОНСУ.

  (Академия за Обществени Науки и Стопанско Управление, Създадена на основата на Висшата партийна школа на ЦК на БКП. Подготвяла е висши управленски кадри за държавната и местната администрация)

 45. 45 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1866 Любопитно

  [quote#14:"tribiri"]трябва от сега да възпитаваме децата си в запалянковщина, омраза, противопоставяне и комплекси за малоценност, каквито са характерни за средностатистическия българин сега[/quote]
  Хм... ами аз не мисля че съм средностатистически
  Освен това съм убеден че децата следва да се учат на това кое е добро и кое е ло6о, кой е палач и кой е жертва, какво е законно и морално и какво не. За "омраза" дума и не става, а "запалянковщината" е характерна за агитките по стадионите, наистина нормалните хора не си губят лесно акъла

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 46. 46 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1294 Неутрално

  Като им обяснявахте,че някой се държи като господар,дадохте ли за пример Боко.Ако не сте,не сте си възпитали достатъчно децата.

 47. 47 Профил на azyty
  azyty
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Действително - Червени боклуци може да се смени с Долу БКП!

 48. 48 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  ЦЕННОСТИТЕ, глупако!
  Свободата е ценност, Личността е ценност, Семейството е ценност, почтеността и трудът са ценности, талантът е ценност, Народът ни като вековна общност е ценност.
  На тези ценности и тяхното отстояване от посегателства сме ДЛЪЖНИ да възпитаваме децата си от най-малка съзнателна възраст.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 49. 49 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1022 Весело

  [quote#44:"BlueWater"]Така ли ви учеха в АОНСУ.[/quote]За що ли питам като чета следващия ви бисер,
  [quote#42:"slonsco"]Децата трябва да усвоят на емоционално ниво,че ркламата няма нищо общо с продукта.[/quote]който е точно по комунистически защото преди 1989г. не се рекламираше нищо, в много случай защото го нямаше или защото нямаше почти никакъв иабор.


 50. 50 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#45] от "B52":

  А задавал ли си си въпроса, защо са нужни приказките.

  Защо вместо измислени приказки на децата не са се разказвали истински случки от живота. Защо трябва да има Пепеляшка, Снежанка, Малкия принц, Алиса и т.н., а не им разказват направо за децата жертва на изнасилвания, за жертвите на домашно насилие, за сиропиталищата, за хората, които умират от глад, за терористите ...

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 51. 51 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#34] от "Тарасконски":

  Това е вярно! Те също го знаят, но понеже са страхливци, си измислят оправдания!

 52. 52 Профил на Иван Иванов
  Иван Иванов
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#4] от "Каишков - Гласът на Америка":

  Хехехе, бай Сали Каишев от Столипиново се изживява като нравствен стожер.

 53. 53 Профил на Стойне Василев
  Стойне Василев
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Важно е нашите деца да не допускат същите грешки, които ни доведоха до тук. Когато някой ме пита "Кога ще се оправим?" му казвам, че това ще стане, когато си отиде и последния човек живял по време на комунизма + още 2 поколения след това.

  На Моисей са му трябвали 40 години преди да стигне в Обетованата земя, за да може и последния човек, живял в робство да си отиде и там да стигнат само свободни хора.

  SmartMoney.bg - Упрвавлявай умно парите си
 54. 54 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Има ги тези неща.
  Приятелски семейства ядат и пият. След като се напият, някой от семейството, започва да се хвали с децата си. Вика ги и им казва да рецитират или да пеят. Децата послушно изпълняват и пияниците се радват и ръкопляскат.

 55. 55 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Който се занимава професионално с деца сега знае колко е тъжно положението. Те са като сюнгери, които попиват цялата мръсотия около себе си и са безпомощни да се отбранят от нея. Душите им са заразени с простащината на средата и най-страшното е агресивността на животинката в тях, която е прогресивна и неконтролируема. Много е тъжно, ама толкова, колкото не можете да си представите! Социалната страна на живота е недостъпна за главите им, това се случва постепенно, в опита им, ден след ден. Важното е да живеят възпитавани в истината и справедливостта да им бъде верую. Надежди!.............

 56. 56 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#2] от "phenix":

  а ние "нормална държава ли сме" ? Очевидно НЕ!
  Аз съм ЗА максимално бързо превръщане на България в норманла държава! Как? Като падне невидимият прокурорски чадър над политиите! Мнозина от тях да отиват в затвора! За дълго!
  И тогава следващите, повярвай ми, ще внимават повече кого и как обслужват!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 57. 57 Профил на Илиян Колев
  Илиян Колев
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  [quote#44:"BlueWater"]Така ли ви учеха в АОНСУ[/quote]
  Внушение по време на забавление или внушение по приятен начин е отдамна известен метод за манипулация и социално инжнерство.Прилаган е винаги и от всички.Децата се забавляват на протеста ,прекарали са си добре,значи протеста е добър.Това постигаш.Обективно.Субективните ти намерания са без значение.
  После ходи му обяснявай,че това че детската зона за забавления в някой мол му харесва,не значи,че това което ще купувате,трябва да се купи от там или че любимия му герой може да е щампован върху боклук,или че любимият му певец,артист спортист също може да рекламира боклуци.
  Добре че през 1994 нямаше президентси избори.Много хора викаха Христо Стоичков президент,президент...... !.Много повече и на повече места от сегашните протести.

 58. 58 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1239 Весело

  [quote#42:"slonsco"]Децата трябва да се научат да взимат решения при недостатъчна,асиметрична,манипулативно представена информация.[/quote]

  Ъъъ? - за това понякога не стига цял живот!


  [quote#42:"slonsco"]Децата трябва[/quote]

  [quote#42:"slonsco"]Детската игра трябва[/quote]

  [quote#42:"slonsco"]Децата трябва да усвоят[/quote]

  [quote#42:"slonsco"]Децата трябва да се научат ,[/quote]

  Много ползвате това "трябва", г-н фелдфебел?! Ако нещо НЕ ТРЯБВА, то е да правите секс БЕЗ презерватив, защото може да се появи някой подобен на вас!
  Пази боже!

  I Want To Believe
 59. 59 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3225 Неутрално

  До коментар [#7] от "yori756":

  Децата от малки трябва да се учат да си отстояват правата и да имат гражданска позиция.Най-лесно става чрез личен пример.

 60. 60 Профил на zaza
  zaza
  Рейтинг: 563 Неутрално

  Възрастните имат нужда от критично мислене или по друг начин казано логично мислене. Това им липсва на повечето, затова се поддават на манипулации. Това трябва да се усвои от деца...


  Иначе си спомням, че като дете аз обяснявах на родителите си, кои са ТИМ, как отвличат и изтезават хора и къде се заравят труповете.

  Няма по-глух от този, който не иска да чуе и по-сляп от този, който не иска да види!
 61. 61 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 706 Неутрално

  "Повечето от потърсените, оказа се, бяха по улиците на София заедно с хлапетата си"

  Дневник, съвсем опростяхте. Какви са тези "потърсени", че пък и повечето от тях се оказали по улиците. Що не потърсихте някой в офис или в цех или на полето и него да питате как успява да възпита децата си без да поскача по площадите?

  Впрочем, що за помияр трябва да си за да използваш детето си?

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 62. 62 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#8] от "Депутат 241 Occupy Parliament":

  Точно защото през 1997 определяхме по скачането кой е червен и кой не, стигнахме до сегашното патово състояние. Оборотът на Прехода се затвори, мандалото на Подмяна лопна.

 63. 63 Профил на sbk
  sbk
  Рейтинг: 646 Неутрално

  До коментар [#5] от "baghatur":

  През средновековието родителите са водели децата си на публичните екзекуции и мъчения на площада, после идва ред на чавдарчета/ пионерчета, сега видях с очите си дете в количка да скандира: БТП е масия!
  Какво излиза - че не сме далеч от Тъмните векове и че децата ни се ориентират "политически правилно" преди да се научат да си мият зъбите.

 64. 64 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#59] от "hodounski":

  Не говорим въобще за права. Става дума за насаждане. Не мога да повярвам, че има толкова хора, които намират това за нормално! Нормално ли е да вземеш 5-6 годишни деца на протест и да ги караш да пишат по земята неща, които въобще не разбират? Аз също протестирам, също излизам с децата си. Но не ги карам да вярват в каквото и да било. Всички излизаме на улицата за тяхното бъдеще, но не е хубаво да ги използваме като оръжие.

 65. 65 Профил на mnogosamkrasiva
  mnogosamkrasiva
  Рейтинг: 556 Неутрално

  Защо изобщо трябва да се намесват децата в политиката?!? Там ли им е мястото. Изключително ми е тъжно да видя някакви малоумни майки, които накичили децата си с плакати и много гордо протестират. Децата трябва да играят, да се смеят, а не да ходят на протести, където могат да видят само агресия, крясъци и псувни.

  Винаги нося нож... в случай, че някой ми предложи торта
 66. 66 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1022 Весело

  [quote#65:"mnogosamkrasiva"]Децата трябва да играят, да се смеят, а не да ходят на протести, където могат да видят само агресия, крясъци и псувни.[/quote]Вие очевино говорите за протестите през февруари, но тогава нямаше деца. Сегашните протести са по съвсем друг начин направени от Интернет лумпени и за това спокойно може да се отиде с децата ако няма кой да се грижи за тях в къщи.

 67. 67 Профил на Цветна
  Цветна
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#8] от "Депутат 241 Occupy Parliament":

  Поздравления за уроците на децата. Мен тогава не ме учеха, но пък слушах внимателно и сама си вадех изводи...
  Не знам обаче защо трябва да са те разбрали правилно, щом са в чужбина... Хора разни, разни и идеали, но аз не бих заминала точно заради това, че в България моментът е настъпил за знаещите и можещите, и мислещи хора, да променят гнилата система бавно и полека.

 68. 68 Профил на lanzz
  lanzz
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#2] от "phenix":

  Напротив, във нормалните държави всички се интересуват от политика. В държави, в които "обикновените" хора СЕ интересуват от политика, никога не могат да им назначат някой Пеевски за шеф на каквото и да е свързано с националната сигурност. В държави, в които тези обикновени хора не се интересуват от политика, такова назначение е единствено въпрос на време.

 69. 69 Профил на amanve4e
  amanve4e
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Струва ми се,че тези, които упрекват родителите, водещи децата на протеста са или против протеста въобще, или нямат деца. Че и психолози - в саксия ли да гледаме децата си, по-полезно за тяхното развитие ли ще е това?! Смешен плач! Чували цинични лозунги! Ами, че тях ежедневно ги заливат вулгаризми - от телевизора посред бял ден, на улицата си разменят "благословии" изнервени шофьори, изперкали съседи крещят неистово в кооперацията и т.н. Не стига, че управляващите издевателстват над българските семейства, ами и едни други "се ядем", за да е по-пълна гадостта! На колене трябва да застанат пред излезлите на протеста с децата си - това са хора, излезли на улицата, не с омразата, а с любовта и грижата в името на велика кауза - доброто на българските деца!!!

 70. 70 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 643 Неутрално

  [quote#65:"mnogosamkrasiva"]Децата трябва да играят, да се смеят, а не да ходят на протести, където могат да видят само агресия, крясъци и псувни. [/quote]

  Ето това е истината! Само ще добавя, че всеки може да си възпитава децата, както намери за добре, да им говори каквото си иска, но да ги държи с часове в тази тарапана си е издевателство над тях, вкл. и над физическото им здраве!

 71. 71 Профил на amanve4e
  amanve4e
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#70] от "Митев": Има една подробност, която повечето хора пропускат - родителите с деца не остават през цялото време - едни идват, други си отиват... Когато човек няма достатъчно наблюдения, прави погрешни заключения!


 72. 72 Профил на crouchet
  crouchet
  Рейтинг: 458 Неутрално

  В основата на протестите са ГЕРБ, които не искат да си дават заграбените милиони. Герберите отчаяно наливат ресурси в опити за саботажи и блокаж на държавата.В никакъв случай не трябва да се стига до оставка. Това ще рече ГЕРБ да се върнат и да си узаконят мизериите и на Цветанов да му се размине!

 73. 73 Профил на dzmey
  dzmey
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Да водиш детето си на митинг е същото, като да го учиш от сукалче за сексуалните удоволствия, което се въвеждат в ЕС - продукта винаги ще е един и същ - добре развита олигофрения и проституция за на бъдещите поколения.
  Това естествено навлиза и се промотира в България от "Интелягентните", "умните", "красивите" и т.н. възхвалявани от левият ни президент, които се използват, като не особено аналитични и с поглед в бъдещето, те милите мислят само за себе си, но с лозунга - "за бъдещето на нашите деца", които деца от сега са роби в Германия( като начало - пробно). Опс това не беше ли забранена тема по телевизиите!

 74. 74 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Има много сбъркани родители на прехода!

 75. 75 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Имаше приказка за грозното пате. Което се превръщаше в красив лебед.
  В описаната полит-приказна педагогика има само грозно.
  Не е е добра идея да споделяш фобиите си с децата си.

  От идиоти отговор не чакам
 76. 76 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Разбира се,че на децата трябва да се говори на политически теми и да им се обяснява кой какъв е.Политическия ми мироглед е изграден още от детска възраст от родителите ми и най-вече от дядовците и бабите,които бяха върли антикомунисти и под тяхно влияние вярвах на обратното на всичко чуто от телевизия,радио и в училище.

 77. 77 Профил на nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  nekoj_ot_dale4e (дисидент za "Икономедиа" )
  Рейтинг: 402 Разстроено

  Има закон че децата не трябва да се вьвличат в политически мероприятия. Добре би били всеки един да разбере че мястото на децата не е сред "протестиращи" били те леви, десни или хомосексуалисти. Децата имат право на своето детство и всеки който се опита да им го открадне би трябвало да бьде наказан.

 78. 78 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Трябва! Трябва децата да знаят защо мама и татко не могат да им купят сладолед, или колело! Защо им се налага да работят по 12, 14, 16 часа и нямат време за тях, или нямат работа и съответно са кисели, болни и ядосани! Децата растат като гъби и много скоро няма да са деца. Също ще са ядосани. Трябва да знаят защо е така и кой е виновен!

  goblenka
 79. 79 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#77] от "nekoj_ot_dale4e":

  Децата нямат детство, защото политиците ни са вързали ръцете на родителите! Отнели са на едни времето, на други парите, на трети достойнството и доброто име! Извадили са душите на хората! А, за да има детето детство, трябва да има родители с душа, а не родители касичка. Да не говорим колко много деца имат родители с празна касичка, или въобще нямат родители, поради факта, че няма касичка, няма и душа.

  goblenka
 80. 80 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#75] от "chudomor":

  Това не са фобии, а реалност! децата трябва да познават реалността, а не да растат с грешни представи! Неумението да правиш точна преценка на обстоятелствата значи постоянно да си в беда!

  goblenka
 81. 81 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#73] от "dzmey":

  А, не трябва ли да се учат? Тези, дето не учат децата си на елементарните неща в която и да е сфера, в момента говориш за сексуалната, влизат от бременност в бременност и пълнят домовете с нежелани деца. Разнасят болести. Нямат живот! Защо? Защото са им спестили необходимото знание! Спестили са го и на родителите им и така, поколения на зад!

  goblenka
 82. 82 Профил на Прекрасница
  Прекрасница
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Говоря с детето си за всичко - включително за политика. Не го водя на площада, увита в родния трибагреник като в хавлия за баня. Опитвам се да възпитавам човек, а не индивид в тълпа. Не споделям мнението, че интелигентни хора образуват интелигентна тълпа. "Група интелектуалци" е оксиморон.

 83. 83 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#82] от "Прекрасница":

  Нали не искаш да кажеш, че протестиращите са тълпа? Мисля, че те интелигентно са премислили и преценили нещата и интелигентно реагират. За сега е така. При несекващите провокации от страна на политиците, може да си подтиснат интелигентността и да станат войнстващи. Не е ясно все още, къде е границата им на търпимост. Но и това е урок, и децата трябва да го научат заедно с родителите си. Това са ярки спомени и източник на материал за осмисляне. Много важен урок.

  goblenka
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK