Бабините курабии, най-вкусните на света! Нашата семейна рецепта е без лимон, но отгоре ги намазваме с жълтък и тогава поръсваме със захар. Задължително се правят за Великден, а и през цялата година при желание и време Най-хубавото им качество е, че са много трайни. Те май и затова им викат войнишки курабии.
Едно от най-простите и прекрасни печива на всички времена. Обожавах ги като дете, носеха едно спокойствие. Сега децата ми също ги харесват много, но не съм ги приготвяла. А пускането на рецептата тук е чудесен повод да го сторя.
"Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
И аз ги знам като бабините курабийки. Тя ги правеше за Великден и използваше мас. Спомням си огромната тенджера, в която ги слагаше и която биваше постоянно атакувана от нас. Наистина, като престояваха малко, ставаха все по-мекички. Не че ги оставяхме за дълго, де
Колко ни липсваш, бабо
И баба ги правеше със свинска мас и ставаха много хрупкави и траяха по десетина дена, ако не сме ги омели до тогава. Днес и жената прави, но не са толкова хубави, щото са без мас!!!
До коментар [#19] от "Дедо Либен": Баба беше ненадмината в тестените изкушения. Имаше ниска дървена масичка, синия, и на нея правеше курабийките под постоянния ни тормоз кога ще станат Явно тайната наистина е била домашната мас, домашните яйца и бабиният майсторлък. Какви хубави спомени отключиха тези захаринки
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
КМЕТ В СЯНКА
Рейтинг: 4210 Неутралновойнишки сладки
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!izabell
Рейтинг: 1252 НеутралноЗа украса:Намазват се с разбит жълтък и поръсват със захар или чукани орехи,малко преди да са готови
ПАВЛА
Рейтинг: 1291 ВеселоАз добавям плънка от счукани орехи, захар и канела. Може и малко джинджифил. Любимата курабийка за сутрешното кафе. С дъх на детство.
При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.Γαλλα
Рейтинг: 1291 Любопитно[quote#3:"ПАВЛА - సటోరి"]Аз добавям плънка от счукани орехи, захар и канела.[/quote]
Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...Бреи, ранобудни и чевръсти...пратете две-три на сам и аз пия кафе...
ПАВЛА
Рейтинг: 1291 ЛюбопитноДо коментар [#4] от "Γαλλα":
При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.С пълнеж или без предпочиташ?
Че има и от двата варианта.
Γαλλα
Рейтинг: 1291 Любопитно[quote#5:"ПАВЛА - సటోరి"]С пълнеж или без предпочиташ?[/quote]
Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...Държа да са от диетичните...с мед и царевично брашно, щом ше са по избор...
ПАВЛА
Рейтинг: 1291 РазстроеноДо коментар [#6] от "Γαλλα":
При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.[quote#6:"Γαλλα"]с мед и царевично брашно[/quote]
Оставаш си само на кафе в такъв случай.
murttle
Рейтинг: 829 НеутралноБабините курабии, най-вкусните на света! Нашата семейна рецепта е без лимон, но отгоре ги намазваме с жълтък и тогава поръсваме със захар. Задължително се правят за Великден, а и през цялата година при желание и време
Най-хубавото им качество е, че са много трайни. Те май и затова им викат войнишки курабии.
Без коз
Рейтинг: 829 Неутралнобраво!
Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !ikar_01
Рейтинг: 470 НеутралноЛюбимите курабии на мъжа ми. Благодаря за рецептата.
BGman
Рейтинг: 3872 ВеселоИ аз ги знам като курабии...ама от де идва името...интересно...
И ми са от любимите,често карам жената да ми прави курабии...
doneva_a
Рейтинг: 470 ВеселоЕдно от най-простите и прекрасни печива на всички времена. Обожавах ги като дете, носеха едно спокойствие. Сега децата ми също ги харесват много, но не съм ги приготвяла. А пускането на рецептата тук е чудесен повод да го сторя.
"Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"niamalosho8
Рейтинг: 367 НеутралноНезнаех,че се казват така,много е симпатично.
Ние си им викахме Бабини курабийки.
Най-хубавото им е,че с времето не си втвърдяват,а омекват.
Константин
Рейтинг: 572 НеутралноВойнишки курабии.
Горгона Медуза
Рейтинг: 470 Неутралноотдавна не съм яла такива. едно време баба ми правеше по празници
Bicho Raro
Рейтинг: 1310 НеутралноОф, как ми е домъчняло за тези сладки. По късно днес ще си направя.
"Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mannbramasole
Рейтинг: 3194 НеутралноДо коментар [#11] от "BGman1":
"Слабите хора отмъщават. Силните хора прощават. Интелигентните хора игнорират." Алберт Айнщайн"ама от де идва името...интересно..."
Щом питаш така - с "намигване", значи знаеш! Пък си и женен!
Гергана
Рейтинг: 751 ЛюбопитноИ аз ги знам като бабините курабийки. Тя ги правеше за Великден и използваше мас. Спомням си огромната тенджера, в която ги слагаше и която биваше постоянно атакувана от нас. Наистина, като престояваха малко, ставаха все по-мекички. Не че ги оставяхме за дълго, де
Колко ни липсваш, бабо
Дедо Либен
Рейтинг: 1188 НеутралноДо коментар [#18] от "Гергана":
И баба ги правеше със свинска мас и ставаха много хрупкави и траяха по десетина дена, ако не сме ги омели до тогава. Днес и жената прави, но не са толкова хубави, щото са без мас!!!
Гергана
Рейтинг: 751 ЛюбопитноДо коментар [#19] от "Дедо Либен":
Баба беше ненадмината в тестените изкушения. Имаше ниска дървена масичка, синия, и на нея правеше курабийките под постоянния ни тормоз кога ще станат
Явно тайната наистина е била домашната мас, домашните яйца и бабиният майсторлък. Какви хубави спомени отключиха тези захаринки
Jessika
Рейтинг: 1342 ЛюбопитноТочно такива продаваха тази година в Ахтопол, в една от турските баничарници - бяха домашно приготвени и същите, като тези на моята баба.
Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”bisana
Рейтинг: 8 ВеселоСтанаха чудесни! Благодаря!