Бабини захаринки

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (22)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 4210 Неутрално

    войнишки сладки

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  2. 2 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1252 Неутрално

    За украса:Намазват се с разбит жълтък и поръсват със захар или чукани орехи,малко преди да са готови

  3. 3 Профил на ПАВЛА
    ПАВЛА
    Рейтинг: 1291 Весело

    Аз добавям плънка от счукани орехи, захар и канела. Може и малко джинджифил. Любимата курабийка за сутрешното кафе. С дъх на детство.

    При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
  4. 4 Профил на Γαλλα
    Γαλλα
    Рейтинг: 1291 Любопитно

    [quote#3:"ПАВЛА - సటోరి"]Аз добавям плънка от счукани орехи, захар и канела.[/quote]

    Бреи, ранобудни и чевръсти...пратете две-три на сам и аз пия кафе...

    Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
  5. 5 Профил на ПАВЛА
    ПАВЛА
    Рейтинг: 1291 Любопитно

    До коментар [#4] от "Γαλλα":
    С пълнеж или без предпочиташ?
    Че има и от двата варианта.

    При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
  6. 6 Профил на Γαλλα
    Γαλλα
    Рейтинг: 1291 Любопитно

    [quote#5:"ПАВЛА - సటోరి"]С пълнеж или без предпочиташ?[/quote]

    Държа да са от диетичните...с мед и царевично брашно, щом ше са по избор...

    Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
  7. 7 Профил на ПАВЛА
    ПАВЛА
    Рейтинг: 1291 Разстроено

    До коментар [#6] от "Γαλλα":
    [quote#6:"Γαλλα"]с мед и царевично брашно[/quote]
    Оставаш си само на кафе в такъв случай.

    При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
  8. 8 Профил на murttle
    murttle
    Рейтинг: 829 Неутрално

    Бабините курабии, най-вкусните на света! Нашата семейна рецепта е без лимон, но отгоре ги намазваме с жълтък и тогава поръсваме със захар. Задължително се правят за Великден, а и през цялата година при желание и време Най-хубавото им качество е, че са много трайни. Те май и затова им викат войнишки курабии.

  9. 9 Профил на Без коз
    Без коз
    Рейтинг: 829 Неутрално

    браво!

    Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
  10. 10 Профил на ikar_01
    ikar_01
    Рейтинг: 470 Неутрално

    Любимите курабии на мъжа ми. Благодаря за рецептата.

  11. 11 Профил на BGman
    BGman
    Рейтинг: 3872 Весело

    И аз ги знам като курабии...ама от де идва името...интересно...
    И ми са от любимите,често карам жената да ми прави курабии...

  12. 12 Профил на doneva_a
    doneva_a
    Рейтинг: 470 Весело

    Едно от най-простите и прекрасни печива на всички времена. Обожавах ги като дете, носеха едно спокойствие. Сега децата ми също ги харесват много, но не съм ги приготвяла. А пускането на рецептата тук е чудесен повод да го сторя.

    "Цар Самоил во Скопје за 1,5 милиони евра, а во Софија за 50 000 евра и свети!"
  13. 13 Профил на niamalosho8
    niamalosho8
    Рейтинг: 367 Неутрално

    Незнаех,че се казват така,много е симпатично.
    Ние си им викахме Бабини курабийки.
    Най-хубавото им е,че с времето не си втвърдяват,а омекват.

  14. 14 Профил на Константин
    Константин
    Рейтинг: 572 Неутрално

    Войнишки курабии.

  15. 15 Профил на Горгона Медуза
    Горгона Медуза
    Рейтинг: 470 Неутрално

    отдавна не съм яла такива. едно време баба ми правеше по празници

  16. 16 Профил на Bicho Raro
    Bicho Raro
    Рейтинг: 1310 Неутрално

    Оф, как ми е домъчняло за тези сладки. По късно днес ще си направя.

    "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
  17. 17 Профил на bramasole
    bramasole
    Рейтинг: 3194 Неутрално

    До коментар [#11] от "BGman1":

    "ама от де идва името...интересно..."

    Щом питаш така - с "намигване", значи знаеш! Пък си и женен!

    "Слабите хора отмъщават. Силните хора прощават. Интелигентните хора игнорират." Алберт Айнщайн
  18. 18 Профил на Гергана
    Гергана
    Рейтинг: 751 Любопитно

    И аз ги знам като бабините курабийки. Тя ги правеше за Великден и използваше мас. Спомням си огромната тенджера, в която ги слагаше и която биваше постоянно атакувана от нас. Наистина, като престояваха малко, ставаха все по-мекички. Не че ги оставяхме за дълго, де
    Колко ни липсваш, бабо

  19. 19 Профил на Дедо Либен
    Дедо Либен
    Рейтинг: 1188 Неутрално

    До коментар [#18] от "Гергана":

    И баба ги правеше със свинска мас и ставаха много хрупкави и траяха по десетина дена, ако не сме ги омели до тогава. Днес и жената прави, но не са толкова хубави, щото са без мас!!!

  20. 20 Профил на Гергана
    Гергана
    Рейтинг: 751 Любопитно

    До коментар [#19] от "Дедо Либен":
    Баба беше ненадмината в тестените изкушения. Имаше ниска дървена масичка, синия, и на нея правеше курабийките под постоянния ни тормоз кога ще станат Явно тайната наистина е била домашната мас, домашните яйца и бабиният майсторлък. Какви хубави спомени отключиха тези захаринки

  21. 21 Профил на Jessika
    Jessika
    Рейтинг: 1342 Любопитно

    Точно такива продаваха тази година в Ахтопол, в една от турските баничарници - бяха домашно приготвени и същите, като тези на моята баба.

    Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
  22. 22 Профил на bisana
    bisana
    Рейтинг: 8 Весело

    Станаха чудесни! Благодаря!





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK