Серенада открива новия сезон на "Концерти на възглавници"

Серенада открива новия сезон на "Концерти на възглавници"

© Модо - БългарияСеренада, изпълнена на китара и пиано, ще открие на 27 октомври новия сезон на "Концерти на възглавници" за деца и родители, съобщиха за "Дневник" организаторите на инициативата от "Модо-България".  


Пианистката Марина Симеонова и китаристът Панайот Панайотов са подготвили за почитателите на класическата музика преработки на някои от най-известните опери на Моцарт, Росини, Белини и Верди. Музиката ще бъде съпроводена с картини, разказващи сцени от оперите.


През август пианистката Марина Симеонова спечели Втора награда на публиката на заключителния концерт от майсторския клас на проф. Джон Пери в Германия. Основател е на фестивала "Малки летни концерти в Пловдив".<br /><br />Китаристът Панайот Панайотов е концертирал и като солист, и в китарния ансамбъл "Chitarra Camerata". Носител е на три награди от международния конкурс за класическа китара "Акад. Марин Големинов".

© Модо - България

През август пианистката Марина Симеонова спечели Втора награда на публиката на заключителния концерт от майсторския клас на проф. Джон Пери в Германия. Основател е на фестивала "Малки летни концерти в Пловдив".


Китаристът Панайот Панайотов е концертирал и като солист, и в китарния ансамбъл "Chitarra Camerata". Носител е на три награди от международния конкурс за класическа китара "Акад. Марин Големинов".Цена на билетите:


Възрастен – 20 лв.
Дете – 5 лв.
Максимална цена за семейство – 35 лв (цената включва един или двама възрастни, придружаващи до 5 деца)


Резервации на билети може да направите на сайта www.pillows.bg, а за новини от концертите вижте и страницата на инициативата във "Фейсбук"По традиция и двата концерта - в 11ч. и в 17ч., ще бъдат предшествани от "Работилница на възглавници", която събира децата час преди да започне музиката, за да се забавляват, като изработват играчки с подръчни и естествени материали. След изпълнението на музикантите пък започва музикалният урок на възглавници, който ще разкаже за история на серенадата и ще запознае малчуганите с китарата.


Концертът ще се състои на познатото място - в сградата на "Съюза на архитектите в България", на
столичната улица "Кракра" №11.  


И двата концерта - в 11ч. и в 17ч., ще бъдат предшествани от "Работилница на възглавници"

© Юлия Лазарова

И двата концерта - в 11ч. и в 17ч., ще бъдат предшествани от "Работилница на възглавници"


За поредна година "Детски Дневник" е медиен партньор на "Концертите на възглавници", защото вярваме, че класическата музика носи удоволствие и познания, които всяко дете трябва да получи.

Фотогалерия: Карнавал и музика на възглавници >


На сайта ще получавате информация за програмата и ще научавате любопитни факти за инструментите и композиторите, чиито произведения ще бъдат изпълнявани. Преди всеки концерт можете да спечелите и два безплатни семейни ваучера - за родител и дете, ако отговорите вярно на загадка, свързана с класическата музика. Първия въпрос очаквайте на 14 октомври.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK